Sylvia

Alla inlägg under december 2012

Av Sylvia - 22 december 2012 21:04

Så mysigt imorse när vi vaknade utan att klockan väckte oss. Oliver stack iväg på träning men vi andra tog det lugnt. Jag vill njuta av min ledighet och jag tänker inte stressa. Vi gick i pyjamas länge och när Melvin spelade spel och Jonas stack till Oliver på IH gjorde jag laxpaj. Alla är inte lika glada för sill, Jansson's och brunkål så det känns bra erbjuda lite annat. Jag älskar dock all julmat!

Jag har lovar mig själv att ge mig en halvtimmes motion varje dag! På inrådan av min husläkare för mitt blodtryck skull och för att min sjukgymnast säger att det är bra för spänningarna jag har i nacke och skulderblad. Så nu när jag ska vara långledig är det bara till att sätta igång. Gick en runda längs Fortuna strand, förbi Tegel och upp mot Fortuna Terrassen igen. Kändes bra!

Nu är vi i Svalöv och firar jul hos svärföräldrarna. Jonas bror firar inte med oss på julafton detta året därför blev det en extra jul. Mysig och gott och nu befinner vi oss i matkoma upphöjt till 100!! Är såå mätt.

Trevlig lördag!

Av Sylvia - 21 december 2012 19:34

Äntligen har vi jullov! Jag och barnen slutade till lunch idag och det kändes helt underbart. Vi har bara softat här hemma och haft det mysigt. Melvin har lekt med Hjalmar både hos honom och här hos oss. Vi fikade lussebullar och diskuterade vad tomten ska komma med! Om nu tomten finns? Den där felinköpta julskinkan åkte in i en stekpåse i ugnen och sen var det bara att hålla koll på termometern. Luktade ljuvligt och var ju inte alls svårt så nu undrar jag varför jag deppade häromdagen! Har också gjort ett nytt gäng mintkyssar.

Nu sitter vi här och trycker i oss godis efter den vanliga fredagsmiddagen, tacos. Alla julklapparna är inslagna (puh...tog några kvällar) och imorgon är det dags för första julfirandet.

Hoppas ni också kan njuta av denna fredagen, dan före dan före dan före dopparedan!

Av Sylvia - 20 december 2012 19:49

Jullovet är nu så nära att man nästan kan känna på det! Barnen är glada och avslappnade och det råder förväntansfull längtan i vårt hem. Just nu, alldeles precis nu skulle jag vilja trycka på pausknappen! Det är nu det är som bäst, nu när vi har hela julhelgen orörd framför oss.

Barnen bakade pepparkakor förra helgen och de gjorde tre stora hjärtan utöver alla gubbar, krokodiler och stjärnor! Dessa hjärtan har vi nu dekorerat. De hade gjort ett till sig var och ett som jag skulle dekorera som var hela familjens. Så fina de blev, eller hur? Nu ska vi hitta något fint band som vi kan hänga upp dem i.

Kommer ni ihåg att jag fick ett gäng amaryllislökar för ett tag sedan? De har nu, lagom till jul, slagit ut i sin fulla prakt. Så fina med sina vita klockor.

Hoppas att ni hunnit med att köpa alla era julklappar så ni kan njuta av helgen. Hos oss blir det lite julgodisbak, tillagning av julskinkan och första julfirandet!

Imorgon är det 3 dagar kvar.....

Av Sylvia - 19 december 2012 18:36

Det känns så hemtrevligt att komma hem till någon när det luktar gott från köket. Speciellt nu i juletider då man bakar mer och med lite kryddigare ingredienser.

Jag ställde mig och bakade julbröd när jag kom hem från jobb idag. Ställde in dem i ugnen och gick och hämtade Melvin hos en kompis några gator bort. När vi kom tillbaka hem möttes vi av den underbara doften av kryddnejlika, ingefära och kanel. Mmmm...det kändes välkomnande. Bröden är till julafton och jag ser fram emot att smaka! Gärna med julskinka och senap....

Jag följde med en kollega till systemet idag. Han skulle köpa julklapp och jag passade på att kollade in alla fina flaskor. Såg en bubbelgumrosa champagneflaska som var helt urläcker. Tänkte att det hade varit en fin gåva. Antingen till nyår eller till en födelsedag! Ska jag försöka komma ihåg!

Jag har tappat julgnistan lite och det beror nog på att jag tyvärr kommer att bli arbetslös den siste januari. Jag var så glad över att få vara med från start när LA kontoret öppnades. Äntligen vid 39 års ålder skulle jag få min riktigt egna arbetsplats. Ett kul och varierande jobb med kanon arbetstider och trevliga människor runt omkring. Inget vikariat utan mitt jobb! Kontoret i LA ska stängas och jag vet i dagsläget inte vad som kommer att hända. Supertrist!

Men allt har en mening eller hur?

"Sometimes in the winds of change we find our true direction."

Av Sylvia - 18 december 2012 20:59

All snö är i princip borta, kvar ligger bara fula smutsiga snövallar lite här och där. Någon vit jul i Skåne lär det ju inte bli. Den snö och vinterkyla som kom, kom en vecka för tidigt. Lite snopet!

Idag har jag påbörjat julklappsinslagningen. Jag tillhör dem som tackar nej när butikerna erbjuder inslagning. Fast...i vissa butiker där de verkligen anstränger sig med att göra fina paket är det ok. Jag har ju själv stått i smyckesbutik i många år och älskade slå in små fina paket. Att få en vackert inslagen paket är en del av lyckan. Älskar det själv... Tyvärr inget som avtagit med åldern!

Zimba och Wilma, våra två Birmakatter gillar också julen. Favoritplatsen är under granen men ännu har dem inte vält den. Att slå in paket med fina presentsnören tilltalade Wilma, som hjälpte till så gott hon kunde. Zimba låg på favoritplatsen och hade full koll på oss.

Jaha... Våra julkort är nu postade och jag hoppas de kommer fram i tid. Jag kunde inte komma på någon annan lösning med dem, trots att det började spritta i scrapbooking-nerven! Jag klippte och hade mig lite i ett, men insåg att jag inte hade material eller tid. Så ni, kära släkt och vänner, det är Oliver till vänster och Melvin till höger på julkortet ni snart håller i er hand!

5 dagar kvar.....

Av Sylvia - 17 december 2012 18:19

Känner mig lite otursförföljd den senaste tiden! Är inte alls på hugget och det är kanske så att man drar till sig lite olycka då?

Diskmaskinen är trasig fortfarande och nu går det helt plötsligt inte att stänga en köksdörr ordentligt. Hämtade de försenade julkorten på posten idag och de var inte alls bra. Bilderna var helt suddiga! Mitt eget fel. När jag ändå var på Hemköp köpte jag på mig lite julmat som jag inte beställt via mathem.se. Bland annat julskinka. Var så fokuserad på att den skulle vara lättrökt så jag glömde kolla om den var färdigkokt! Vilket den såklart inte var = merjobb i köket!

Så nu har jag gnällt av mig lite!! J jobbar länge ikväll men jag behöver ju knappast känna mig ensam. Olivers kompis Tim och Melvins kompis Linus är här och har ätit med oss. Nu ska jag försöka klura lite på hur jag ska kunna göra det bästa av julkorten på typ ingen tid alls!

Förresten, hann inte blogga igår! Men J och jag hade barnfri dag på Emporia, som verkligen inte imponerade på mig, så det blev en runda på Väla också. Vi strosade mest runt och kollade lite julklappar till oss själva och något till barnens julstrumpor. Skulle vara en mysig dag men vi var ganska trötta och avslagna båda! När man får så lite ensamtid tillsammans så kan det ibland kännas som om man är lite främlingar för varandra. Hemskt! Barnen var här hemma och bakade jättefina pepparkakor med farmor och farfar.

Julkramar till er alla och glad 3:e advent. Och....Don't run faster than your guardian angel can fly"

Av Sylvia - 15 december 2012 21:05

.....kommer ni ihåg att jag kände mig låg hela dagen igår? På kvällen späddes denna känsla på då vi plötsligt hör ett forsande ljud från köket! Diskmaskinen var igång och vattnet forsade ut från nedre delen av luckan. Det bara välde ut vatten! Vi stängde av vattnet och diskmaskinen och började torka. Blev så jädra ledsen då vi precis blivit färdiga med köket. Sockeln är specialbeställd och var väldigt dyr. Vi visste inte hur vi skulle få av den. Nu fanns det stor risk att den skulle suga upp vatten och bli fördärvad. Som sagt gårdagen var ingen bra dag!


Idag lyckades vi få bort sockeln och som tur var hade den klarat sig. Diskmaskinen däremot mår uppenbarligen inte som den ska och jag hoppas vi kan få den fixad före jul. Inte så kul att diska sjutton personers disk en julafton! Å andra sidan har vi ju sjutton personer som kan diska och torka! Det får lösa sig!


Vi har inhandlat årets två granar idag (i ösregn tyvärr).En till varje våning. Barnen fick klä sin där uppe och jag den på nedanvåningen. Nu är det riktigt jul i huset. Förra året välte katterna granen två gånger! Ska bli spännande att se hur det blir i år.


Melker och Doris kom lagom till eftermiddagsfikan. Det var härligt att få ge Melker en bamsekram efter hans otursdag igår. Han blev knuffad i pulkabacken med huvudet före och bet igenom sin överläpp. Fem stygn och en hemsk bedövningsspruta blev resultatet. Stackars kille! Mysigt var det att ha dem här och extra mysigt att få ha en go liten tjej i huset.


Nu ska jag mysa vidare i soffan med mina grabbar. Ha en fortsatt skön lördag!


Av Sylvia - 14 december 2012 17:36

Fick inte rätt på bilderna i förra inlägget så här kommer dem igen!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards