Sylvia

Alla inlägg under december 2012

Av Sylvia - 14 december 2012 15:04

Denna fredagen har inte varit den bästa, inte inledningsvis iallafall! Kom hem sent inatt efter julfesten med jobb igår. Har sovit jättedåligt och vaknade tidigt och kände direkt att humöret inte var på topp! Men man måste ju få ha sina svackor för att kunna njuta och vara tacksam för de bra dagarna.


Bestämde mig för att baka en lussebullslängd till mamma som har glutenallergi. Hade redan köpt hem glutenfritt mjöl och fiberhusk och var övertygad om att jag hade alla ingredienserna. Jag hade också lovat köra ner Olivers snowracer till skolan för de skulle gå till backen sista lektionen, så det gjorde jag innan jag började baka. Sprang snabbt inom affären för att köpa tvättmedel och skyndade mig hem till Melvin och lussebaket. Började smälta smör när jag insåg att jag missat köpa jäst!! Nu var jag som sagt redan ur humör och skittrött (ursäkta mitt ordval) och blev nästan gråtfördig...men nu hade jag ju bestämt mig och det är tur att man är envis. Slängde mig i bilen och körde ner till affären IGEN! Köpte jäst och körde hem och satte igång. Det gick bra med bakandet och hade förberett mig på att degen skulle kunna vara kladdigar än en vanlig mjöldeg men det var inte så farligt alls. Det som tog tid var att degen skulle jäsa två gånger. Är riktigt stolt över min glutenfria lusselängd med fyllning av smör och vit blockchoklad.

 


Melvins bästis skulle komma hem och leka idag och jag och Melvin skulle hämtat honom på skolan. Vi tänkte bjuda på fika, mysa och leka, men det blev inte så! Stackars, stackars Melker blev tydligen knuffad i pulkabacken idag och slog sig så illa att han fick åka till sjukhuset med sprucken läpp. Melvin blev bekymrad över hur pass illa det var med Melker och såg sin lekstund blekna bort. Vi får väl se hur det blir senare idag annars får de väl leka imorgon. Hoppas den stackaren inte behöver bli sydd. Ingen bra fredag!


Jag har fått tips om en bra bloggsida som heter "Må Bättre". Där kan man läsa och få lite bra tips och inspiration för att må bättre. Man behöver inte vara djupt deprimerad eller allvarligt sjuk för att må dåligt. Ibland har man, som jag har idag, en dålig dag. Bloggen "Må Bättre" har ett enkelt budskap, nämligen att man med små förändringar kan påverka sin hälsa och välmående. Att man inte alls behöver vända upp och ner på himmel och jord för att få till en positiv förändring i sitt liv. Jag kan verkligen rekomendera er att läsa "Må Bättre", klicka här om ni är nyfikna. Bloggen är en livsstilsblogg och tar upp olika ämnen som t ex psykologi, träning, relationer och livsstil.


Alla mina hyacinter har nu blommat ut och det är dags att byta ut dem mot nya. Älskar vita hyacinter och doften från dem. Hyacintdoft är jul för mig.

 


Ha en skön fredag och var rädda om varandra!


Kram


Av Sylvia - 13 december 2012 15:30

Idag hittade jag inga vätskefyllda koppor på Melvin och det ser ut som alla prickar är ruvor. Vi har varit jättenoga med att inte vara ute så att han skulle smitta någon. De hade blivit sjuka lagom till jul isåfall! Idag behövde vi komma ut så vi körde till mitt jobb och bjöd på lussebullar. Skönt att kolla igenom vad som hänt på jobb medans man varit hemma. Gillar mitt jobb och tycker om att vara på plats!

När vi körde därifrån blev Melvin morfar-leksugen och ringde till morfar. Så nu är han där och brottas och Oliver är hos en kompis så jag är alldeles ensam hemma! Passar ypperligt då jag ska fixa till mig inför julmiddagen med jobb ikväll på Sillen & makrillen. Ska bli nice! Laddar med en sen lätt lunch och lite bloggande!

Ha en riktigt mysig Lucia!

Av Sylvia - 12 december 2012 22:00

Oj vad tiden rullar på! Nästa vecka är barnens sista skolvecka före jullovet och sen ska vi vara lediga länge jag och barnen.

Det är högtid att fundera ut vad man själv önskar sig! Typ mer egentid, en resa till värmen, viktnedgång, snälla barn, romantisk man..... Nä det får väl bli lite mer realistiska önskningar! Funderar på att önska mig en kaffemaskin. Har ni läsare några tips att ge mig? Vad önskar ni er?

Farligt är det när man surfar runt efter olika saker! Har ju som bekant letat ihjäl mig efter inneskor till Melvin och såg då ett par "uggs" till mig själv. Löjligt billiga! Det fanns fler reaplagg så det blev också en convercetröja till Oliver som extra julklapp. Jag har faktiskt äntligen fått beställt ett par inneskor till Melvin, även om det inte blev den modell vi hade tänkt från början! Mer säger jag inte....bild lär komma efter jul!

Jonas är hemma ikväll och han har varit efterlängtad. När Melvin hade sin mardrömsnatt då det kliade hela natten, så längtade han sååå efter sin pappa. Oliver har också längtat då Jonas lovat att gå och se "The Hobbit" med honom. Biobiljetterna är nu bokade till fredag och Oliver tycker det ska bli magiskt att få se den sena föreställningen dessutom!

Melvins koppor har börjat torka och inga nya har poppat upp så det känns bra. Nu är liksom det gjort!

Av Sylvia - 11 december 2012 19:29

Melvin som numera går under namnet "pricken" fick sova 14 timmar i sträck inatt. Han somnade som en stock efter en maxdos Tavegyl igår och jag väckte honom tio imorse! Tack Ulrica för att Oliver kunde åka till skolan med er. Några prickar mer idag och vi räknade till drygt 80!

Slappat och spelat olika spel hela dagen förutom när vi tog en sväng till Glumslöv för att hämta ett paket som hamnat på posten där. Melvin satt i bilen och väntade och jag hade lovat honom en chokladtomte, men det fanns inte! De hade inte glutenfritt mjöl heller, så vi fick köra till vår egna matbutik också! Så fin butik vi har här i Rydebäck och vilket bra utbud. Hämtade ytterligare två paket på posten på "hörnan" i Rydebäck under dagen så nu har nästan alla beställda julklappar kommit. Smidigt!

Hade tid för mitt andra besök hos sjukgymnasten nu i eftermiddag. Oliver var hemma då så han tog hand om Melvin. Var som vanligt spänd i axlar och nacke när jag kom dit men kände mig lugn, mer avslappnad och glad när jag gick därifrån. Jag ska kanske ge dem där besöken en chans ändå!

Lite bilder från dagen....

Ps. Ljuslyktan "julmys" från IKEA kostar bara 19 kr och ser ut som en islykta. Är jätteglad för mina lyktor!

Av Sylvia - 10 december 2012 17:02

Vi är bedövade av trötthet efter en sömnlös natt med stackars Melvin. Ingenting hjälpte mot klådan inatt. Först halv fem kom han till ro och drygt två timmar senare ringde klockan! Stackars Oliver var inte heller pigg eftersom han blev väckt hela tiden. Vi sov nämligen alla tre i vårt sovrum nere. Oliver ville inte ligga ensam uppe. Jag var tyvärr tvungen att väcka Melvin imorse för att jag hade tid på lasarettet 09:15 för ett arbets-EKG! Lämnade Oliver på skolan och körde Melvin hem till mina föräldrar. Testet gick bra trots huvudvärk och trötthet. Hade högre puls än normalvärdet men kanske inte så konstigt heller när världens sötaste/snyggaste läkare övervakade min cykling med mig endast iklädd BH på överkroppen! Kände mig inte helt bekväm i den situationen....


Varit hemma hos mamma och pappa fram till Oliver slutade skolan! Orkade inte göra annat! Melvin har varit supertrött men ändå ok idag. Han passade på att ta powernaps i bilen. Jag har överlevt tack vare stora kaffekoppen idag. Hoppas på en lugnare natt inatt. Men nu när kvällen närmar sig verkar han hängig igen.


Måste visa bild på den fina ljusstaken som jag även fixat till mamma. Nu står den i vacker julskrud hos oss båda.

 

Av Sylvia - 9 december 2012 18:24

Idag har vi fått snö i massor och vi har varit inomhus hela dagen och bara haft det mysigt. Det var egentligen fotbollsavslutning för Melvin med match mot oss mammor, vilket Melvin sett fram emot. Men lille herr Olsson har fått vattenkoppor! Det var i och för sig på tiden och bra att det kom nu och inte under julen.


För att få upp humöret gällde det att komma på något kul.. Så det blev lussebullsbak i massor. Jag gjorde dubbel sats deg så det fanns utrymme för vanliga lussebullar och killarnas fantasi och en stor fläta som jag gjorde. Bakade i timmar! Killarna pysslade lite när vi var klara med julbaket. Nu har vi fina snöflingor på vår kyl och frys.


Tyvärr hann vi inte fika tillsammans innan Jonas var tvungen att resa till Göteborg. Vädret ställde till det lite och Jonas fick boka om tåget för att undvika komma upp mitt i natten pga förseningar. Vi får väl se hur det går! Jag körde honom till stationen här i Rydebäck och det var glashala vägar. Hoppas det går bra och att vädret blir ok så han kommer hem på tisdagskväll.


Vi har tagit årets julkort idag när vi ändå bara hängt här hemma. Tror att det blev bra. Beställer alltid via postfoto.se.


Ha en skön snöig söndag ?

Av Sylvia - 8 december 2012 15:27

Känner mig inte så stressad som jag brukar vara vid den här tiden på året. Jag har alltid varit en stor fan av julen men de senaste, kanske fem åren, bytades den känslan ut mot en mer sönderstressad och nedstämd känsla. Julen ska ju vacker och lugn. Känslorna ska vara upprymdhet och längtan. Man ska lyssna på kroppen heter det ju, men finns det tid till det? Som ni vet har jag i år satsat på näthandeln vilket har fungerat bra så långt. En leverans har kommit och fyra till är påväg! Har lite dåligt samvete över att jag sviker butikerna i city, men ur en annan synvinkel kanske detta sätt är mer miljövänligt!

Ikväll är det släktkalas i Svalöv och jag njuter av att slippa laga mat idag också!

På återseende!

......och glöm inte att testa årets glögg.


Av Sylvia - 7 december 2012 20:45

Efter jobb idag hämtade jag Melvin på fritids och Oliver hos Hugo och Jonas i stan på banken. Medan vi väntade på att Jonas skulle komma ut från sitt jobb gick vi ur bilen och kollade in den enorma och vackra gran som stoltserar nedanför Kärnan. Denna jul har Kärnan fått sig en fin tomteluva. En alldeles underbar idé! Luvan är 15 m lång, har en omkrets på 16 m och en vikt på 30 kg! Så fint det är i Helsingborg. Åh vad jag saknar att jobba i denna stad.


Det blev julbord på Ikea som fredagsmiddag ikväll. Vi hoppades på att det inte var så mycket folk en fredagskväll så att vi skulle slippa värsta köerna. Förra året försökte vi en söndag och då var köerna lååånga! Men ikväll var det alldeles lagom, inte ens kö i kassan.


Årets julbord var komponerat av kocken Tareq Taylor. Man kan inte begära värsta gourmetmaten för 99kr/vuxen och 49kr/barn, men förra året var faktiskt bättre. Då var det Tina Nordström som stod för julbordet. Men som sagt, för det priset är det ändå värt ett besök.

 


Nu myser vi alla under fleecefiltarna framför TV:n med godispåsarna i högsta hugg och julljusens flammande lågor som sällskap. Det är fredag!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards