Sylvia

Alla inlägg under november 2017

Av Sylvia - 20 november 2017 21:09


Go kväll...

Imorse vaknade vi till minusgrader och många fick skrapa sina bilrutor denna måndagsmorgon.


Jag föredrar trots allt minusgrader och sol framför det hemska vädret vi hade igår. Jag har faktiskt lite träningsvärk i vaderna efter gårdagens tappra försök att få upp värmen i kroppen genom att gå på stället!!

Värmefilten har fått följa med mig till kontoret idag :)

Världens bästa uppfinning!


Det har varit en bra dag på jobb men min mage bråkar fortfarande. Jag tror dock jag vet vad smärtorna och den svullna magen beror på. Jag är nästan hundra på att jag fått en urinvägsinfektion :( Molande ont i magen och ut i ryggen, illamående, frusen och väldigt trött.

Tur att jag ska på återbesök för min Endometrios på torsdag.
Jag försöker dricka mycket och tar värktabletter när det är som värst.

Ikväll har jag varit i Ödåkra och vaccinerat Chilla. Hon darrar som ett löv när vi går in till veterinären men säger inte ett ljud när hon får sprutan. Allt såg bra ut. De tycker att hon är så söt och är precis lagom i vikt och hjärtat och lungor lät som de skulle. En snabbtitt i munnen och tänderna såg fina ut. Skönt!


För att dra ner på mitt kaffedrickande har jag börjat introducera te på kvällarna. Detta te från Rituals som jag fick i en goodiebag förra året har stått i mitt skåp fram till nu. Smakade det för första gången igår och det var jättegott.

Rose wisdome - en örtblandning av ingefära och ros.


Det blev alltså te ikväll också och en liten bit från helgens kaka Hello Dollies.

Mmmm....


Kram
S

Av Sylvia - 19 november 2017 20:02


Hej fina ni...

En söndag med sovmorgon är precis i min smak. Nyhetsmorgon, kaffe och korsord utan stress och press.

Mysigt!


Efter en stund fick jag sällskap i soffan (förutom min ludna prinsessa)...


Då snackar vi mysigt deluxe!!
Tacksam för dessa stunder.

Tog en promenad med Chilla, vädret kändes väldigt instabilt. Såg inte fram emot en fotbollsmatch på konstgräsplan men det var bara att bulta på sig. Melvin och hans lag mötte Ödåkra på hemmaplan.


Fotot togs innan det blåste upp, regnade från sidan, haglade och snöade. Pappa och Jeppe kom för att se grabbarna men de gav upp en bit in i andra halvlek. Jag stannade till slutsignalen ljöd och vet inte hur smart det var för det var längesedan jag frös så.

Fotboll utomhus under vintern är något jag inte förstår mig på. Det är inte kul för någon inblandad, speciellt när vädret är som idag. Inte ens en storvinst värmde!


Skakade så när jag kom hem. Stackars Melvin var någorlunda ok eftersom han sprungit hela matchen men inte ens han tyckte att det var kul.

Varm chokladmjölk och värmefilt i soffan i några timmar blev medicinen.


Jag såg Så mycket bättre på TV4 play medan kroppen sakta tinade upp. Fina Kicki Danielsson! Jag måste säga att årets Så mycket bättre berör extra mycket. Jag gillar alla deltagarna.


Passade på att se senaste avsnittet av Wahlgrens värld när jag hade det så varmt och gott under filten.

Jag har inte behövt fixa med någon matlagning alls idag eftersom resterna från igår gav oss både lunch och kvällsmat. Fantastiskt skönt.

Två maskiner tvätt är allt jag åtagit mig under eftermiddagen. Killarna har spelat PS4 med sina vänner och kusiner och jag har mest försökt återfå känseln i kroppen.


Av familjen Lilja Johannesson fick jag en jättefin present som Doris valt ut i USA där de precis varit på semester.

Vad som gömdes i paketet visar jag er imorgon.

Kram
S

Av Sylvia - 19 november 2017 00:17


Hej fina...

Nu ligger jag i min goa säng, avslappnad och trött efter en mysig kväll med vänner.


En nätt liten skara på tio personer tog plats vid mitt matbord ikväll. Förutom jag och mina killar så var det familjen Lilja Johannesson och Jesper, Alma och Anton.


Vi åt pulled chicken som fått stå och gotta till sig i en gryta i ugnen med barbecuesås och lök på låg värme i några timmar. Till kyckligen åt vi klyftpotatis, hamburgarbröd och diverse olika tillbehör och såser. Återigen kom den picklade rödlöken fram. Så gott!

Till kaffet åt vi en sagolikt god amerikansk sötsak som heter Hello Dollies.


Trots gäster och lite förberedelser med det så har vi hunnit med lite andra aktiviteter under dagen. Melvin tränade inomhusfotboll i den nya Västergårdshallen och hann precis hem för att svida om till ett barnkalas. Ett ridkalas i Landskrona! Ett lite annorlunda kalas för en fotbollskille som Melvin :)


Hästar är väldigt vackra men också VÄLDIGT stora!! Melvin var supernöjd efteråt och hade tyckt det varit riktigt kul.


Jag och Jeppe trotsade höstrusket och hann med en långpromenad ner till Fortuna strand med Chilla och bitande vindar i ansiktet.

Sommaren känns långt bort!


Nu säger jag gonatt och hoppas att ni också haft en trevlig lördag!

Kram
S

Av Sylvia - 17 november 2017 22:13


Todelooo....

Då håller vi helg nu då :)

Som ni vet har jag redan nu börjat smyga in julen här hos mig med lite julblommor och ikväll har jag spanat in lite gamla foto från julen 2016.

Mmm...jag är faktiskt sugen på att börja julpynta!!


Längtar efter att ta fram mina julgranskulor som jag köpt de senaste åren. Jag har som en liten tradition att köpa en eller två nya varje jul.

Några som är lite speciella och extra fina.
Men det vet ni ju redan ni som hängt med här ett tag!


Jag funderar också över hur mina adventsljus ska se i år. Det måste ju också planeras in i minsta detalj ;)


Kalenderljus måste man ju ha! Hos mig har man det iallafall.

När Ola och Carina var här för två helger sedan fick jag ett kalenderblockljus så det är alltså redan fixat!

Förra året var det vitt med guldmönster. I år blir det svart med silvermönster.


Så blir det ju en julgran i någon form.
Även om den är det sista som tas in veckan före julafton!


Mmm...i år blir granen inte grön ;)

Ni lär få se!! Ni som hängt med här ett tag vet hur min gran såg ut för två jular sedan!


Lite julinspo från mig till er såhär drygt två veckor före första advent.

Trevlig fredag!

Kram
S

Av Sylvia - 16 november 2017 20:42


Hej där...

Igår firade vi farsdag med middag hemma hos mig. Lillördag och farsdag på en och samma gång.

Vi bjöd på hederlig svensk husmanskost för våra pappors skull :)

Jeppe gjorde sina köttfärsbiffar och till det serverade vi kokt potatis, gräddsås och massor med stekt lök. Tillbehör så som lingonsylt och inlagd gurka fanns såklart också.

Några bilder blev det däremot inte.

Glömde helt bort!!


Det var första gången Jespers föräldrar var hos mig och denna fina amaryllis hade de med sig till mig.

Så perfekt nu när jag börjat pynta med lite julblommor. Dessutom kommer amaryllisen att vara vit när den slår ut och det är så mitt i prick :)

Vi fick en riktigt trevlig kväll med våra föräldrar.


Ikväll hämtade jag ut min registreringsskylt på posten. Samtidigt låg det ett brev från polisen i min postlåda som berättade att den stulna skylten fanns på deras stöldgodsavdelning!!
Så nu har jag två! Suck!

När vi skulle sätta på min nya skylt upptäckte vi att de även stulit ramen den ska sitta i så nu måste jag köpa en sådan också. Ikväll fick jag iallafall bytt till vinterdäck här på Rydebäcks bilverkstad.


Kvällen blir lugn i soffan. Min mage krånglar big time och inatt vaknade jag av magsmärtor. Jag är alltså ganska seg och därför blir soffhäng en lagom avslutning på denna torsdagen. Ikväll behövs inga doftljus för den ena hyacinten har slagit ut och denna underbara doft sprider sig i lägenheten.

Ha en fin kväll!

Kram
S

Av Sylvia - 14 november 2017 22:40


Go kväll...

Har er tisdag varit fin?

Kanske glädjeruset efter Sveriges match igår mot Italien, där våra svenska killar säkrade en plats i fotbolls-VM, höll i sig även idag?


Fantastiskt kul och även jag stod upp och vankade fram och tillbaka mer än jag satt ner i soffan under andra halvlek :)

Så var det tisdag idag!

Jag har jobbat över både igår och idag och känner mig ganska trött i huvudet. Imorse lämnade jag Gustavslund med hela helgens packning och körde bil till jobb. Så när arbetsdagen var slut körde jag direkt till Rydebäck med ett väldigt kort stopp i mataffären.

Sååå skönt att få komma hem. Borta bra men hemma bäst och jag behöver min ensamhet då och då. Jag vill vara hemma i min vrå, pyssla och dona eller göra ingenting. Sortera tankar och landa i mig själv. En eller två dagar sen är det skönt med sällskap igen!


Lämnade hemmet lite upp och ner i fredags vilket jag inte tycker om. Började med att bädda i killarnas rum och torka av deras skrivbord. Brydde mig inte om att laga mat utan tog några knäckisar och yoghurt med granola. Fullt tillräckligt. Var hungrig men inte sugen på något så detta fick duga!

Fixade med mina inköp från helgen och gjorde om lite på mitt matbord.

Terapi för själen!


En julros från Helsingør i en glaskruka från Vellingeblomman. Har aldrig unnat mig en julros tidigare då de är gräsligt dyra men denna kostade 25 dkr! På Ica nära i stan kostar en sådan typ hundra spänn!!


Två vita hyacinter (älskar vita hyacinter) följde också med hem från Danmark. Dessa passade fint i glasvaserna/lyktorna från Majas Cottage.


Brickan och de höga glasljustakarna hade jag sedan tidigare (från Nille) likaså de små bubbliga ljuslyktorna som är från Ica maxi.

Julen smyyyyyyger sakta sig in hos mig :)

Nu ska jag sova gott i min fina goa säng!

Kram
S

Av Sylvia - 13 november 2017 18:56


Go kväll...

Måndag.
Ny vecka.
Snart halvvägs in i november.
Var tar tiden vägen?

Jag kan tänka att ni är nyfikna på helgen som gick?

Jag tror jag låter bilderna tala.


After Work på Hamnpaviljongen i fredags. Varm Kaffe Baileys passade bra en kall och regnig fredag som denna.


Lördagen visade sig bjuda på en tripp till Helsingør med smørrebrødslunch på Cafe Olai och en varm Lumumba. Det är nog min nya grej....Lumumba! Drack kall Lumumba i Platanias och nu varm.

Vi strosade runt i Helsingørs gränder. Jag handlade inget (fick en tröja av Jeppe) förutom någon liten julblomma på torget. Eftermiddagskaffet intog vi på Fru Bjergs conditori, kaffe och danskt wienerbröd med choklad i mitten.


Kvällen spenderade vi på Birkagatan.
Kan ni tänka er att jag, när vi kom hem vågade mig ut i kvällskylan för att ta ett bad i Jeppes utomhusspa.

Det var riktigt skönt! Men så var det också 37 grader i poolen :)


Söndagen gick i julens tema.

Vi tog oss en utflykt till Vellinge...och vad gör man där tänker ni?

Det finns massor att göra där omkring. Första stoppet var Majas cottage därefter besökte vi Slättarps Gård och sist men absolut inte minst....Vellinge Blomman. Om ni älskar julen och gillar julpynt MÅSTE ni åka hit. Jag har aldrig besökt en större inomhusjulmarknad.


Mina ögon glittrar fortfarande när jag tänker på all julefröjd detta besök bjöd på!!

Som min mamma hade ÄLSKAT detta ställe. Hon älskade julen mer än någon annan jag känner.


Gillar ni att baka pepparkakor då måste ni ju köpa pepparkaksformar här. Huuuuur många som helst! Både vanliga och ovanliga.


Shoppade jag då?

Jag köpte en påse mossa, en lite glaskruka och EN liten tomte :)

Haha...skulle kunna köpt på mig hur mycket som helst. Vansinnigt fina julgranskulor bland annat. Tur att man kan vara förnuftig ibland!

Ha en fin måndagkväll!

Ikväll väntar ju en OTROLIGT viktig fotbollsmatch om nu någon missat detta.

Kram
S

Av Sylvia - 9 november 2017 20:22


Hej där...

Sitter nerbäddad i soffan men fryser ändå!
November har idag bjudit på en riktigt mörk och grådassig dag.

Det som lyste upp dagen var ett besök på Hallen där vi åt vår lunch samtidigt som vi överlämnade en bukett blommor till den förtjusande ägaren Christoffer.


Här på Hallen kan man köpa charkuterier av bästa kvalité. Titta in för en frukost eller lunch, äta på plats eller ta med sig. Tanken är delvis att man ska kunna köpa med sig färdiglagad högklassig middag med sig hem på väg från jobb. Fantastiskt gott bröd från Brödkultur 2,0 och olika pastasorter, buljonger och som sagt charkuterier i form av ost, kött och korv.


Supermysigt ställe!

Vi åt högrevsgryta med picklade grönsaker och gott surdegsbröd. Fantastiskt gott och jag lovar att jag lät brödet suga upp all god sky.

Mmmm...gott!


Hit måste ni alltså gå! Hälsa gärna från mig till Christoffer när ni är där :)

I eftermiddag var jag på mitt årliga besök hos tandläkaren. Jag hade hela fina tänder utan hål. Tummen upp på den!

Nu i kväll har killarna och jag ätit rester från veckans middagar. Jag har förhört Melvin på tyska och försökt hjälpa Oliver att repetera matte inför sitt prov imorgon.



Jag ska packa killarnas väskor ikväll och även en egen!

Imorgon börjar alltså en överraskningshelg och jag vet bara att jag ska stå redo i stan (vet inte var än) efter jobb!!

Chilla och min väska ska Jeppe ta hand om redan imorgonbitti.

Spännande!!



Avslutar med ett foto på dagens fina lunchgäng.


Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards