Sylvia

Alla inlägg under december 2010

Av Sylvia - 11 december 2010 13:35

   Idag ringde klockan samma tid som en vanlig vardag, dvs 06:45! Oliver blev hämtad en timme senare för transport till Åstorp och innebandyturnering. 08:30 satt jag gäspande på golvet i Rydebäcks idrottshall för att se Melvin spela knattefotboll. Först ville han inte men jag vägrade köra hem när vi nu kommit dit så till sist var det tydligen roligare att spela själv än att sitta i mitt knä och se på! Körde hem med Melvin efter en timmes träning och vidare till Åstorp för att hinna se Oliver spela de två sista innebandymatcherna. Tur att de hade kaffe där!! Dessutom höll jag på att bli tokig innan jag ens hittade till hallen där de spelade. Är väldigt sällan i Åstorp...! Lika tur det måste jag säga! Vi kom hem strax efter lunch och nu är det bara några timmars andhämtning innan det är dax att svida om till kalaskläderna och ta sig till Svalöv. Önskar bara att jag inte vore såååå jädrans trött hela tiden. Borde väl lagt mig tidigt igår men ville gärna följa finalen av Idol, barnen också. Jonas var på julfest med sitt jobb igår. Därav.....att jag fick agera "superengagerad sportmamma" idag. En viss annan var inte i skick att köra om jag säger så!! Imorgon är det julklappsinköpen som ska klaras av....och jag längtar inte till trängslen på Väla, Ikea och Toys'r'us. Hoppas på lite sovmorgon imorgon iallafall, typ till åtta kanske?



                        


Av Sylvia - 9 december 2010 20:13

   Har inhandlat min röda julkjol och tittat på en röd Björn Borg väska som jag sett i skylten på Lundbergs väskor i stan. I övrigt har jag varit sååå in i bombens trött idag. Var det redan när jag slog upp ögonen i morse och det höll i sig hela dagen. Känner mig lite förkyld men väljer att förtränga detta...har helt enkelt inte tid och tycker jag har haft min beskärda del av krasslighet.


   Barnen och jag har läst läxor. Oliver älskar sin matte. Melvin kan hela alfabetet utantill, så nu uppmuntrar vi honom till att försöka börja läsa. Sedan experimenterade vi lite med att göra hemmagjorda pizzor. Melvin gjorde den som han och Oliver skulle äta och det blev med ketchup, strimlad skinka och ost. Själv gjorde jag en variant av vad kylen erbjöd. Hade lite kvar av vanlig pesto och lite pesto gjord av soltorkade tomater sedan medelhavsmuffinsbaket. Bredde detta över pizzabottnen, la på strimlad skinka och smulade fetaost över och in i ugnen. Så enkelt och sååå himla gott det blev. Så tände vi kalenderljuset och hade det mysigt bara jag och barnen. Jonas jobbar ju kväll i kväll, men det blev pizza kvar till honom också.


   Medan jag fixade undan maten och slängde in en maskin tvätt badade barnen skumbad så halva golvet var nerskummat....men vad gjorde det, de skrattade och hade kul och rena blev dem (golvet också)!   

                En helt vanlig dag hos familjen Olsson alltså!


Av Sylvia - 7 december 2010 18:38

   Det gick faktiskt bra idag med på jobb! Har fått bokat in lite tillträden och betalat ut en handpenning. Jag har fått uppdraget att julpynta lokalen och idag slängde jag upp en julgran i plast och satt i ljusslingan på en halvtimme innan det var dax att bege sig till Rydebäck. Imorgon återstår det att hänga upp lite kulor i granen och fixa med stjärnor i fönsterna. För att få rätta känslan måste det till några julblommor också. Har hittat ett gammalt fat här hemma som jag tänkte dekorera med mossa och hyacinter.  Lovat mäklarna att när allt är klart, förhoppningsvis imorgon, blir det julfika!
   
   Är faktiskt inte så röd av mig 11 av årets 12 månader, men när det blir december så vill jag alltid förnya mig med något rött. Förra året blev det ju en röd väska (som jag fördärvade i helgen) och i år lutar det åt denna underbara röda sammetskjol från Flash. Ska springa inom imorgon och kolla om de har min storlek.
 
 Melvin fick sin spruta på BVC idag och tårarn rann....men det gick ändå bra.  Mitt tryck kollades också och nu har undertrycket blivit bra (150/90), vi får se vad läkaren säger sedan.
  
   Det ser också ut som det blir nästa lördag vår Zimba ska få komma hem till oss. Längtar sååå! Är spänd på att se hur han ser ut nu. Han var ju bara 7 veckor gammal när vi såg honom. Barnen längtar också. Dessutom har det blivit ändring i julaftonsfirandet så vi ska faktiskt vara hemma i lugn och ro, bara vi och Jonas föräldrar och eventuellt Jonas moster. För Zimbas skull känns det bra för då slipper han fira sin första julafton ensam.
                       
                                                 Kram

Av Sylvia - 6 december 2010 20:10

   Så var första dagen som ensam adminstratör avklarad! Det blev ju såklart vissa motgångar som till exempel när jag loggade in som SYLVIA i datorn så fungerade inte programmet som jag blivit upplärd att det skulle! Givetvis var där en massa saker som man skulle ändra för att det skulle bli rätt. Jag är verkligen inte någon dataexpert, så det stärkte mig när jag faktiskt kom på hur jag skulle lösa det     ! Men det återstår säkert fler sådana små incidenter. Jag bara hoppas att jag upptäcker dem så att inte några viktiga dokument går iväg felaktiga. Anna som lärt upp mig lovade att hon skulle finnas där för mig nu de närmsta veckorna som en slags support.....och vad tror ni händer?? Jo hon föder en månad för tidigt!!! Tidigt imorse fick hon en liten pojke. Det känns konstigt för mig, så jag undrar hur det känns för henne? Hon som skulle ta det lugnt nu och fixa inför julen. Men herregud vad jag är tacksam för att hon inte födde tidigare.


   Tror att tabletterna har börjat göra lite nytta på mitt tryck. Känner fortfarande av det men något mindre. Är dock så jädrans trött!

Imorgon ska lille Melvin till BVC för att få sin 6-årsspruta och då kollar distriktsköterskan mitt blodtryck samtidigt.


   Skulle ta fram min röda "julväska" i helgen och lyckas ta mig in i vår för tillfället överfulla klädkammare. Det står husets alla lampor på golvet (nu när julstjärnorna invaderat hemmet) och en massa lådor till hälften fyllda med julpynt som inte fått komma upp! Envis som synden skulle jag in där och försöka dra ut en trådback som jag förvarar mina väskor i. Tar i för fullt vilket resulterar i att handtagen på väskan fastnar och blir helt avskavda,...hel..v..tes jä..la skit   ! Men man ska ju försöka se det positiva med allt som händer, så nu har jag en julklappsönskning till   


            eller kanske... 

                     

Av Sylvia - 4 december 2010 17:37

   Så var det fredag igår och heminredningsparty stod på kalendern. Sofie från Zelected by Houze kom och visade sina fina saker, allt från kuddar och plädar till ljuslyktor och muggar! Alla shoppade något fint till sina hem och några julklappar blev det nog också. Det blev en mysig tjejkväll med vin, medelhavsmuffins, serranoskinka, oliver m m som lite extra tilltugg. Tack alla som kom och för era fina gåvor ni hade med er, vilket jag blev väldigt glad över, men som ni absolut inte hade behövt ha med er. Det kändes nästan som om jag fyllde år!! Söta ni é. Nu får vi snällt vänta ett tag på våra prylar. Men innan jul ska de komma iallafall. Jag köpte fyra fina kuddfordral så jag ska bege mig ut till ikea och fixa innerkuddar också. Blir nog ett party när den nya kollektionen kommit nästa år.


   Idag blev det ett besök på Fredriksdals julmarknad. Kallt men mysigt. Extra stämningsfullt nu när det var vitt överallt. Nu ikväll har jag precis kört tre vattenkammade killar (Oliver, Tim och Albin) till Krokahus fritidsgård för grabbarnas första discotek. Kändes stort, både för dem och för mig. En sak var de rörande överens om, de skulle iallafall inte dansa! Ska bli kul att få höra om deras intryck (upptåg) senare ikväll!   

                                         


   Vårt försök till att skaffa en ny liten katt lär dröja lite till. Det kommer faktiskt att bli den vi såg ut första gången iallafall. (Om ni hänger med i svängarna!?) Den söta lille kisen med förkylningsblåsa på tungan har inte gått upp i vikt som han ska. Därför inväntar vi pojken i den andra kullen som snart är leveransklar. Lucky Zimba kommer han att heta och vi kommer att hämta hem honom veckan före jul, om det går som vi önskar! Ni får gärna hålla tummarna!

Av Sylvia - 1 december 2010 17:05

   Fick tyvärr bekräftat vad jag misstänkte, att mitt blodtryck inte var bra! Har ju mått skitkass senaste tiden och det känns som om min hjärna håller på att "koka över"....om man nu kan beskriva det så!!?? Varit otroligt trött och känt mig konstig i hela kroppen. Min läkare ville kolla trycket och igår körde jag inom vårdcentralen lite snabbt för just detta. Det var högt! Mycket högre än när jag blev sjukskriven. Nu har jag 160/110 och ingen normal puls. Inte kul och läkaren var inte road över detta. Fick medicin direkt och ska ha daglig kontakt med min läkare veckan ut till en början. Skit rent ut sagt....! Skulle dessutom iväg på en kransbindningskurs igårkväll och pga läkarbesöket blev jag sen till att hämta barnen och sedan fick jag strunta i att äta för att hinna till kursen. Jag och  tjejgänget hade anmält oss till denna kurs för längesedan och jag tyckte det skulle bli kul. Nu kände jag mig mest orolig, trött och stressad. Men väl där var det självklart både trevligt och mysigt ändå. En söt liten gård i Billeberga där en trevlig tjej bor med sin familj och driver en liten inredningsbutik med lantlig shabby chic stil (som jag älskar). Några kvällar i veckan har hon kurser i allt från kransbindning till betonggjutning. Kan varmt rekomenderas!


    

   Såhär blev min krans! De flesta gjorde kransar till att ha på dörren men jag valde att ha den liggande med ett ljus i mitten. Det gällde minsann att hålla tungan rätt i mun när man skulle få granet att bli där medans man virade runt ståltråden! Lite extra kul pyssel blev det att få dekorera kransen. Jag valde ett mosshjärta som jag fäste ett spetsband på och två små stjärnor, en zinkgran och en "God Jul" skylt. Som pricken över i:et tog jag lite snöspray över kransen. Ljusdekorationen i form av en ängel kunde jag bara inte motstå...!



  

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards