Sylvia

Alla inlägg under april 2015

Av Sylvia - 12 april 2015 13:44

Sköna söndag!

Vad hittar ni på denna soliga men blåsiga söndag? Idag känner jag mig inte lockad av att gå ner till stranden, synd. Men dagen är inte slut så jag kanske kommer på andra tankar. Frågan är om jag får med mig min ludna prinsessa?




Igår åt vi middag hos min kusin i Gantofta tillsammans med deras supertrevliga grannar Wallertofts och Stigborgs.

Carolina Gynning - såå fint!

Mysigt och gott och alltid lika glada och roliga!

Pricken över i:et igår var att en gentleman vid namn Stefan Stigborg hämtade mig (bara mig) i sin BMW Z4 och tog mig på en fartfylld tur innan vi slutligen anlände till Gantofta. Jag har länge skojat om att jag vill åka hans bil och igår blev det äntligen :) Det gick fort - väldigt fort!


Nästa gång vill jag köra ;)

Idag spelar Melvin cup i Skurup hela eftermiddagen och kvällen. De körde för en knapp timme sedan. Jag tänkte följa med men bestämde mig tillsist att det nog är bättre att jag vilar mig och hämtar krafter. Eftersom jag har en infektion i såret som dessutom ger mig feber är det väl klokt att ta det lite lugnt. Men blir samtidigt lite rastlös! Å andra sidan behöver hemmet lite ompyssling så jag får gå och småplocka här hemma idag helt enkelt.

Lycka till i Skurup Fortuna FF P05 - sopa mattan med motståndarna :)


Sötare än såhär blir det inte!
Min tjej och eviga följeslagare, vad skulle jag göra utan dig?
Kärlek!

Av Sylvia - 11 april 2015 14:14

Hur har ni denna fina lördag? Ni är ute i det fina vädret såklart!

Själv började jag dagen med en promenad med Chilla till stranden och ut på Rydebäcksbryggan.


Chilla älskar stranden lika mycket som jag.


När vi kom hem igen hade alla killarna stuckit på vars ett håll, kompisar och gymbesök. Jag ställde mig och gjorde råkostsallad som jag sedan åt till lunch. Gott och så himla bra att ha som utfyllnad på tallriken. Till salladen åt jag kalkonkorv från Ingelsta.


Provade den här mojängen som alla säger är så bra...


Det var den också! Snart dags för barfotasäsongen :) med fina fötter och målade tånaglar.

Klockan tre i eftermiddag ska Melvin och några andra killar från laget vara bollkillar till A-laget. Vi ska gå dit och heja. Pappa ska också dit.

Ikväll bjuder min fina kusin Gith och hennes man Niklas på middag. Mysigt och skönt att slippa tänka på att laga middag själv :) Dessutom en massa trevligt sällskap!

Här kommer lite bilder från Flashdance i Malmö igår....


Middag på Jensens Böfhus.




Kanonplatser!


Musikalen var grym och vi hade en riktigt mysig kväll, jag och Carina!

Kram & trevlig lördag

Av Sylvia - 10 april 2015 17:42

Hej mina vänner!

Det är fredag och vädret är fantastiskt, man blir såå glad...

Just nu bloggar jag från tåget påväg till Malmö Arena. Bara en sån sak!
Jag hann med tåget med några minuters marginal. Har inte åkt tåg själv någongång! Lyckades lösa biljett och var nöjd med det och pustade ut och pratade med J i telefon när jag upptäcker att jag står på fel sida spåret!! Jag kan inte springa i nuläget men jag hann över! Puh...


Varför var jag sen då? Jo jag hade ju ett återbesök på gynakuten halv fyra men kom in först en halvtimme senare efter påtryckning. Fick träffa en ny sköterska denna gången och precis som den förra gick hon efter en läkare när hon tagit av bandaget! Trevligt nog fick jag träffa läkaren som opererat mig och hon undrade om jag ville reklamera operationen :))
Haha...


Såret hade trotsallt börjat dra ihop sig och förhoppningen är att penicillinet ska fortsätta göra nytta. Blev omplåstrad och utsläppt. Dock bekymrade de sig över att jag hade högt blodtryck 147/100 trots blodtryckspiller och jag hade lite feber. Undrar hur högt blodtrycket var när jag upptäckte att jag stod på fel sida perrongen :)

Jag ska iallafall fortsätta ha koll på såret och minsta lilla förändring, högre feber eller smärta ska jag återkomma.


Vad gör jag då på tåget? Jonas moster och morbror har köpt biljetter till musikalen Flashdance ikväll på Malmö arena men nu fått förhinder. J ville inte följa med men jag lyckades få tag på en som ville och kunde, Carina :)

[Bild]


Carina jobbar i Malmö och vi ska mötas på Emporia för lite mat först. Jättekul och supermysigt! Tur att jag får en hel timme på tåget att varva ner. Det behövs kan jag säga.

Trevlig fredag!

Kram
S

Av Sylvia - 9 april 2015 17:44


Lika fint väder idag kära ni :)
Så härligt!

Jag ligger på sofflocket en liten stund och hämtar lite krafter. Det bultar i såret och hugger till ibland. Är trött och mår lite illa idag. Kan ju vara penicillinet som är orsaken till det. Det är snart dags att fixa kvällsmat och lite senare hämta Melvin från fotbollsträningen på Örby. J är på utbildning i Malmö med efterföljande middag så honom får vi klara oss utan ikväll.


Igår tog jag undan de få påsksakerna jag tagit fram i år. Idag köpte jag därför fina vita rosor till vasen där påskriset stod. Fint va? Synd att snittblommor är så dyrt annars hade jag velat ha snittblommor överallt!


I min Klongvas har påsktulpanerna ersatts av Hortensia. Jag hade en gammal Hortensia som krukväxt vars gröna blad blivit torra och fula därför klippte jag av blommorna och satte dem i vasen tillsammans med Ranunklerna.


Kommer ni ihåg att jag berättade om denna väggförvaringen i zink från Granit för ett tag sedan? Nu äntligen är den på plats. Nu är min förhoppning att alla läxpapper, lösblad och läxböcker hamnar här istället för på köksön, köksbordet och soffbordet. Ordning och reda tack! Det dök dock upp ett annat problem och det var att vi brukade ha en väggklocka där denna väggförvaring nu hänger. Nu går alla och tittar på väggen för att se vad klockan är. Klockan som hängde där är dock lite för fjuttig för att hänga någon annanstans. Dessutom är det ändå inte vår ursprungliga väggklocka för den lyckades Melvin stöta till så den for i golvet och drog sin sista tick tack där och då. Alltså behöver vi en ny klocka :)

Har beställt en sådan idag från en hemsida som säljer väggur från Strömshaga mer känt som svenska urfabriken Göteborg. Lovar återkomma med bild när den levererats.

Ha nu en skön torsdag!

Kram
S

Av Sylvia - 8 april 2015 18:38

Hej fina!

Vilken underbar vårdag det varit idag. Jag älskar ljuset och solen! Man blir gladare, piggare och allt känns mycket lättare.

Killarna började skolan idag igen och det hade gått bra! Som jag skrev igår är ju vårterminen den bästa. Det kommer säga swisch så står de där och sjunger "Den blomstertid nu kommer".

Jag måste bara delge er lite av våra (mest mina) diskussioner (monologer) här hemma om vår trädgård!

Som ni vet är jag ju besatt av mina drömmar om ett uterum allra helst, eller åtminstone ett växthus som jag då skulle inreda som ett uterum.


Att vi behöver göra något vid trädgården är vi hyfsat enade om. Vad detta innebär är vi INTE enade om. Killarna har även önskemål om en studsmatta och vi lovade dumt nog dem i fjol att vi skulle köpa det denna våren - STOR suck! Dessa studsmattor vanpryder ju en trädgård mer än de förskönar om man säger så. Men å andra sidan skippar vi isåfall poolen och de kommer ju ha kul med en studsmatta.

Men var ska den stå? För mig var det solklart. Vi har ett litet äppleträd som står utanför vårt sovrumsfönster. Det är den mest undanskymda platsen i trädgården och perfekt plats för en studsmatta. Äppelträdet är fint när det blommar men är annars absolut till ingen nytta.


Men enligt J så är det detta lilla äppleträd som gör att vår trädgård känns lite lummig! Lummig? I Love you honey, men detta lilla äppleträd är allt annat än lummigt!


Istället tycker J att studsmattan ska stå där vi brukar ha poolen. På den plats där solen skiner som längst på kvällen och där mina drömmars växthus ska stå!




För att få en naturligare passage till denna del av trädgården tänkte jag ta bort en del av planket...
Det hade varit fint att lägga plattor i gräset som en gång fram till växthuset. Eller hur? :)



Stenplattorna på uteplatsen vill jag gömma under ett trädäck :)

Ja ni hör...jag har en hyfsat färdig plan i mitt huvud!


Någon som vill sponsra mina idéer, övertala min make eller helt enkelt bara komma hit och ta tag i det?


Jag har sovit dåligt inatt och haft ont i såret. Så fort jag kom till jobb ringde jag gynakuten och berättade läget. Jag fick tid kl 15 idag. Blev undersökt av en sköterska som lämnade mig ganska omgående och kom tillbaka med en läkare. De tryckte :( och tog prov och tvättade. Det ser inte så bra ut och jag fick penicillin Som jag ska äta i tio dagar och jag ska tillbaka på fredag eftermiddag för ny kontroll. Attans också! Jag vill bli FRISK!

Men det finns mycket värre saker. En vän till oss har fått ett cancerbesked och det tynger våra hjärtan. Våra tankar går till honom och hans familj. Må han bli bra igen. Tänk så oerhört snabbt livet kan förändras. Var rädda om er där ute!

Det blev ett långt inlägg ikväll! Men så fick ni lite att läsa :)

Kram
S

Av Sylvia - 7 april 2015 18:13

Första dagen på jobb avklarad efter sjukskrivning och påskledighet!


Det gick bra. Eftersom jag jobbat lite hemifrån och har kollegor som löst det mest akuta så var läget hyfsat under kontroll idag.
Skönt att vara tillbaka men är sjuuukt trött! Känner mig helt matt i kroppen. Är ju tyvärr inte smärtfri och tar smärtstillande fortfarande. Fryser som bara den och är fortfarande brydd för att snittet varar lite på ena sidan. Ska ringa avdelningen där de opererade mig imorgon och höra mig för om de ska titta på det.


Uppdaterade mig på hemnet igår och såg detta underbara hus som är till salu här i Rydebäck.


Vilket poolrum och vilken trädgård!!

Killarna har varit lediga från skolan idag också eftersom lärarna hade planeringsdag. De är långt ifrån sugna på att börja imorgon igen kan jag säga!


Bara 63 dagar kvar av vårterminen! Det kommer ju att gå hur snabbt som helst. Dessutom innehåller vårterminen en del röda dagar och klämdagar.


Vi har ju en härlig resa framför oss också!

Kram till er alla och kämpa på :)

Av Sylvia - 6 april 2015 18:19

Hej alla påskfirare :)

Vilket fantastiskt väder vi haft idag. Sol, blå himmel och i princip vindstilla.

Just nu är jag hemma själv med Chilla och Wilma. Skönt! Oliver har haft tre kompisar hos sig från igår klockan två tills de stack till KG idag strax efter tre. De har inte haft sovis utan de har lanat!


Alla tre kom med varsin TV och PS!


De stängde in sig i Olivers rum och spelade olika spel. De höll på långt in på morgonen (även om de lovat att lägga sig tidigare). Kul hade dem och uppförde sig gjorde dem. Vi har hellre ett gäng tonåringar här hemma än ute på vift!


Efter 13 timmar med stängd dörr så har vi nu "sanerat" och vädrat Olivers rum ;)

Melvin sov hos bästisen Melker inatt och idag när jag hämtade honom passade jag och Chilla på att gratulera Doris på hennes 7-årsdag!




Melvin spelade en träningsmatch på Västergård och jag åkte dit för att kolla! Första matchen på länge för mig. Härligt!

Sen fortsatte han hemma!
Min fotbollskille får aldrig nog...


Imorgon ska jag jobba igen. Det känns skönt och jag hoppas att jag orkar. Har fortfarande ont men jag har ju ett stillasittande jobb så det ska nog gå.

Trevlig sön..måndag!

Av Sylvia - 5 april 2015 13:21

God fortsättning!

Igår firade vi påskafton i Svalöv hos svärisarna. Svärfar hade dessutom fyllt år i veckan och därmed firade vi honom också. Pappa var också med.

En påskbuffé med alla tänkbara godsaker serverades och till kaffet bjöds det på denna söta påsktårta!


Chilla och Melvin i farmors och farfars uterum.

Chilla i påskrosett dagen till ära :)

Idag är det slappedag och inget står inskrivet i schemat. I min värld hade jag önskat köra till Ystad och kolla på Carolina Gynnings konstutställning Gynning x 2. Äta en god påsklunch och njuta av en ledig dag tillsammans med min andre hälft. Alternativt köra till Båstad och Willab Garden :)
Men, som sagt det är en önskning i min värld.


Mitt operationssnitt har gjort lite mer ont i ena sidan och igår var jag tvungen att lossa på tejpen lite. Inget kul! Det varade sig och såg rött ut. Blev nojjig! Idag kom underbara Carina Lundin, sjuksköterska på Lunds lasarett och en av Fortuna FF P02's mest hängivna föräldrasupporter hit och plåstrade om mig. Fan vad jag är klen när det gäller sådana saker som blod och sår, speciellt på mig själv! Tur att det finns sådana som Carina. Vilken otrolig lyx att ha henne i byn :)

Mycket riktigt hade det öppnat sig lite i ena ändan. Nu är det tvättat, ditsatt nya strips och hela snittet är omtejpat. Puh! Glömde andas där ett tag!!
Tusen tack Carina - puss på dig!



Tidigare idag gick jag ner till stranden med Chilla för första gången på evigheter! Det blåste betydligt kallare än jag trodde. Hade inte tagit någon mössa så jag fick linda in huvudet i min sjal :) Såg ut som en påskkärring!


Fortuna levererar i alla väder. Chilla älskade att få springa runt i sanden och tittade lång efter en flock med svanar ute i vattnet. Trots blåsten var det skönt att få komma ner och se sundet. I början av januari såg det ut såhär...

....hela stranden låg under vatten! Snart ligger vi här i badkläder och pressar :)

Njut av er dag!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards