Sylvia

Alla inlägg under april 2015

Av Sylvia - 4 april 2015 10:48

Go'dagens!

Vi sitter och äter frukost...ja jag vet att klockan är halv elva :)

Igår hann jag inte kika in till er. Jonas och Melvin stack iväg på fotbollscup tidigt igårmorse och jag var då ensam till att fixa påskbuffén. Hade bestämt mig för att dra ner på kraven (som ingen mer än jag själv har) men det blev ändå lite tid i köket. En "hitte-på-paj" som gjordes på rågmjöl, vetemjöl och olivolja och som fylldes med fetaost, tomater, soltorkade tomater, bladspenat och svarta oliver. Sen gjorde jag en citronkladdkaka och en vanlig kladdkaka. Kokte ägg och rörde ihop en kall sås. Gjorde en god räkröra som jag bredde ut på en helsida lax och gratinerade, till den hade vi kokt potatis. Utöver detta hade vi Jansson frestelse (färdigköpt), kallrökt lax, gravlaxsås, tomater med mozzarella, rödlök och olivolja, tre olika sillsorter, rökt korv, ostar, bröd, lufttorkad skinka, köttbullar och prinskorvar. Ett fruktfat med melon och färsk ananas för att avrunda påskbordet med. 

Pappa kom och hjälpte mig skära upp och lägga upp på fat innan min bror med familj kom. Jonas och Melvin kom i samma veva. Själv var jag så sjukt trött då och det värkte i magen :(

Resten av eftermiddagen och kvällen hjälptes vi åt och jag kunde vila lite.


I år la jag inget krut på dukningen utan lät min fina Klongvas göra jobbet.


Jag räknade inga pp igår utan åt vad jag ville. Magen sa dock till snabbt och blev propp mätt. Slutade äta då!


Fick denna vackra påskbukett av min bror och svägerska :)

Ranunkler är så vackra. De tillhör mina favoritblommor.

Idag är det påskafton och påskfirandet fortsätter. Ikväll firar vi dessutom farfar som fyllt år.


Nu ska jag in i duschen sen blir det ett besök på minneslunden hos fina lilla mamma som dessutom har namnsdag idag - Marianne.


Ha en riktigt, riktigt fin påskafton och njut av solen och den blå himlen.

Kram
S

Av Sylvia - 2 april 2015 18:19

Hoppas ni är långlediga nu och kan njuta av påsken.


Här hos oss har det inte hänt så mycket. Pappa kom med bullar till lunch. Jag hade inte hjärta att sätta honom i arbete med att putsa fönstren som tanken först var. Vi fikade och pratade istället :)


Den här lilla donnan fyller 2 år idag och bättre present än att pappa kom kan hon inte få!

Jag körde till Hemköp och handlade godis till alla påskäggen. Hu...vad mycket godis och oj...vad jag vill smaka! Har inte bestämt mig än för om jag ska strunta i räknandet över påsk. Man kan ju faktiskt unna sig ibland om man återgår till ordningen direkt igen. Hm...vi får se!



Detta halsband köpte jag igår! Ni som följt mig vet att jag skrev om fjärilar och dess symboliska betydelse när mamma gick bort i augusti förra året (åtta månader sedan imorgon). Carolina Gynning designar vackra fjärilssmycken och jag har länge tänkt att jag skulle köpa mig ett. Så nu blev det äntligen av.


Så har det äntligen blivit dags för att sätta blommor i min fina Klong vas Äng. Gula tulpaner, vita ranunkler och gröna kvistar som luktar lite starkt (vet inte vad de heter). Dessa kvistar fanns i den fina buketten jag fick av kollegorna och får leva vidare över påsk.


Så himla nöjd och glad över att jag köpte vasen. Så mycket användning jag kommer att ha av den. Kombinationerna är oändliga och det är enkelt att skapa sig en lite proffsigare blomstergrupp utan att ha floristutbildning :)


Ha nu en riktigt fin skärtorsdag!

Av Sylvia - 1 april 2015 15:47

I måndags var det två veckor sedan operationen och jag mår så mycket bättre nu än i början. Men ändå känns det som om det är lång väg kvar tills jag är fit for fight. Jobbig känsla! Har tejpat om de två titthålen och de ser bra ut. Kirurgen har gjort ett kanonjobb och dessa hål kommer att lämna obefintliga ärr. Skönt! Det stora snittet har jag knappt vågat titta på, än mindre röra tejpen. Det kliar och det beror klart på både tejpen och läkningen. Har ont och är svullen fortfarande och rör mig försiktigt. Läste igår att läkningsprocessen efter buksnitt är 4-6 veckor och att känslen i huden runt snittet kan dröja upp till ett år innan man får tillbaka. Jag får helt enkelt inse att detta kommer att ta lite tid.


Eftersom jag mår bättre och känner mig piggare vill huvudet mer än kroppen klarar av. Att inte kunna städa, röja, handla och fixa som vanligt gör mig galen. Funderade i förmiddags på att ringa in någon städfirma som bara kunde damma över, dammsuga, stöda toaletterna, tvätta golv och fönster till oss. Men det är såklart lite försent att komma på detta nu. Min storebror med familj och pappa kommer på långfredag för att fira påsk. De förväntar sig inte att här ska vara tipp topp, det vet jag, det är mest jag/vi själva som tycker det känns tråkigt. J jobbar som mest nu och jag hade velat överraska honom med ett skinande fint hem till påsk så att vi kunde njuta av ledigheten.


Gnäll, gnäll...det känns skönt att gnälla av sig lite :) Ska ta ett försiktigt varv med dammtrasan iallafall. Pappa har lovat att komma imorgon och hjälpa mig lite.



Till min stora glädje slog min blogg rekord i antal läsare under mars :)
Det är inte bara en liten ökning i mars utan drygt 300 läsare fler än i februari! All time high ever!


Jag vill hälsa alla nya läsare välkomna och hoppas att ni stannar! Till mina gamla trogna läsare skänker jag den varmaste kramen.

Har funderat på vad denna enorma ökningen beror på och kanske är det pga FB, att jag fått läsare från viktväktarna online och kanske även bland er som lider av Endometrios?

Blir superglad om ni vill lämna en kommentar om varför just ni valt att läsa min blogg.


Hur som helst är jag superglad över att så många tittar in här och läser. Om det är något speciellt ni vill att jag skriver om får ni såklart gärna komma med förslag :)

Nu lämnar jag er för idag och ska ta ett tag med dammtrasan en stund!

Några bilder från vårt påskpyntade hem!

Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards