Sylvia

Alla inlägg under juli 2012

Av Sylvia - 31 juli 2012 16:08

Någon av er läsare som har erfarenhet av en barnflicka/kille som vi skulle kunna nyttja när jag och Jonas vill hitta på något utan barnen någon kväll. Gärna om ni känner någon som ni kanske själv haft eller bara känner någon som vill ställa upp? Mot betalning givetvis!


Tacksam för svar!


Av Sylvia - 31 juli 2012 09:32

Ligger här i min säng och tittar ut på en ganska molnig himmel även om solen gör tappra försök. Barnen sover fortfarande och min stilla undran är "vad ska vi göra idag"? Två veckor kvar av vårt gemensamma sommarlov och fortfarande väntar vi på sommaren. Förra veckan var ljuvlig men en vecka på ett helt sommarlov...det är för lite.


Igår var barnen med farmor och farfar i Bjuv på "Ärtsafari". De fick följa hur ärtan odlas fram till det att de är klara att säljas i butik. De var ute på fälten och fick provsitta skördetröska och själv plocka ärtskidor som de tog med sig hem. De besökte också Findus fabriken. På kvällen satt jag och Jonas och delade ärtskidor så att tumnaglarna var illgröna. 1,5 liter ärter blev det när vi var klara. Jag förvällde dem och frös in dem. Nu får vi se om jag lyckas få barnen att gilla gröna ärter!!


Eftersom vi var uppe redan 07:15 igår så var jag klar och satt på bussen till stan redan 09:20. Skönt med några timmar ensam på stan. Mitt mål var att hitta en bikini på rean, vilket jag gjorde. Det var halva reapriset på Lindex badkläder så jag fick två bikinis för 179 kronor! Det blev samma modell, en korallfärgad och en blå. Var ju även tvungen att besöka Lilla Bohaget som började sin rea igår, halva priset på stora delar av sortimentet. Ett par örhänge och två fina klädgalgar blev det. Strosade runt lite på stan och snubblade in på Trampolin där det också var halva priset! Hittade ett par jättefina Mexx skor för bara 249 kr. Kul! Åt sedan lunch med Jonas. Thomas och Jenny anslöt, då även de var barnlediga och hade varit på Ikea. Supermysigt!


Farmor, farfar och barnen väntade på oss när vi kom hem. Thomas och Jenny bjöd på fika i vår trädgård innan de körde hem. Skön dag!



Av Sylvia - 30 juli 2012 17:21

 


   Igår kväll när jag och Jonas låg och läste i sängen hörde vi en duns på sovrummets fönsterbläck. Jag funderade inte så mycket över det, men som tur var reste sig Jonas upp och drog upp rullgardinen. Fönstret stod öppet lite mer än vanligt och utanför på fönsterbläcket satt en liten Wilma med blöta tassar. Jisses vad det blev fart på Jonas och mig när vi insåg att Zimba fortfarande var på rymmen! I en timme letade vi runt vårt hus och i området runt omkring. I totalt mörker på vissa ställen gick jag med ficklampa och kattgodisburken rasslandes. Jonas hoppade på cykeln och tog sig en lite längre runda. Kring midnatt hittade vi Zimba några hus bort. Han gömde sig under bilen och efter lite lockande och pockande fick vi tag på honom. Puh...tur att barnen sov sött och slapp dramatiken! Wilma var så kelen när vi kom tillbaka och Zimba verkade lite tagen av händelsen. Vi sov sött hela natten efter detta lilla äventyr. Numera får vi hålla lite extra koll på fönsterna.Trots att det var spärrat så lyckades antagligen Zimba pressa upp det.



                                              Mina små kisar har tagit det lugnt idag!

Av Sylvia - 29 juli 2012 20:20

Söndag och solen har har lyst med sin frånvaro idag. Har abstinens redan! Åskvädret som SMHI varnade för igår klarade vi oss iallafall från. Tack för det. Thomas, Jenny och lille busungen Liam tillbringade lördagen hos oss. Vi fikade en underbart god bärpaj med chokladtäcke och till det vaniljglass. Vi utmanade sedan de mörka molnen och promenerade till stranden och vår fina långa brygga. Där blev det bad och hopp från bropelarna för vissa av oss. Till och med Liam hoppade från bryggkanten. Vi tog en extra tur i Rydebäck och kollade in ett hus som är till salu som min svägerska Jenny är nyfiken på. Framåt kvällen grillade vi och åt hemmalagad kall potatissallad med diverse grönsaker, fetaost och valnötter i, tyvärr inomhus. Till "efterrätt" drömde vi oss bort med vår videoinspelning från Mallorca. Är helt såld på denna vackra ö.


Idag har vi inte gjort så mycket. Oliver har hängt med Hugo här hemma och Melvin har lekt med Linus på KG. Jag och Jonas har fixat lite i trädgården, det lilla vi har att göra i den! Skönt med en lättskött trädgård. En ny blomma i en kruka och en nyklippt gräsmattan sen är här så fint igen.


Imorgon ska Oliver och Melvin på utflykt med farmor och farfar och Liam. Jag har planer på att ta mig till stan och se om jag kan hitta en bikini på rea. Har haft udda bikinidelar hela sommaren som jag nu är något trött på. (Jag hoppas ju faktiskt på att vi ska få fler dagar på stranden i år). Kanske blir det till och med en lunch med mannen på stan.


Ha en skön söndag! Med lite tända ljus inomhus så kan det bli mysigt trots regn.

Av Sylvia - 28 juli 2012 12:01

Vi har njutit i fulla drag av dessa fantastiska sommardagar... Jag låter bilderna nedan tala sitt tydliga språk!

Av Sylvia - 25 juli 2012 09:05

Är något frustrerad efter en ganska sömnlös natt! Grannarna en bit bort hade värsta festen igår kväll vilket gjorde att jag somnade sent. Sen väcktes jag av att Melvin hostade, han sov men inte jag! När hostan lugnat sig var jag klar vaken! Hade nog precis somnat så vaknar jag av Melvin kallar. Då hade han drömt och skulle absolut ner till vår säng. Han somnade om på två sekunder, men inte jag! Efter ett tag började katterna leka tafatt på ovanvåningen och eftersom jag inte ville att de skulle väcka Oliver och hans sovkompis Liam fick jag såklart gå upp och locka ut katterna i tvättstugan och stänga dörren. Det gick sådär...lilla Wilma gillade läget men inte Zimba som försökte riva sig genom dörren samtidigt som han jamade högt. Låg sedan vaken och hörde Jonas ställa om sin klocka. Därefter somnade jag faktiskt och har inte hört att Jonas gjort vid sig och gått till jobb. Men givetvis började Zimba om på nytt vid halv åtta och jag fick gå upp och släppa ut honom. Mest för att Liam inte skulle bli väckt av oväsnet. Oliver har sitt precis ovanför tvättstugan. Suck....

Nu sitter jag här och äter frukost på altanen alldeles ensam i mitt nattlinne! Både mysigt och skönt att sitta ute. Hoppas min huvudvärk släpper bara. Ser fram emot en dag på stranden med goa vänner idag. Jonas bror med familj kommer också.

Godmorgon kära ni, hoppas ni får en riktigt skön dag!

Av Sylvia - 24 juli 2012 20:46

Har tillbringat halva dagen på Fortuna strand tillsammans med härliga människor. Familjen Thorsson, 3/4 av familjen Lilja och min faster och farbror med killarnas nästkusin Alfred. Saknade Jonas som tyvärr jobbar.

Njutit resten av dagen och kvällen i trädgården. Melvin och jag badade i poolen (svinkallt) sedan soltorkade vi på våra nyinköpta solsängar. Livet leker! Men åter igen....önskar att Jonas varit ledig. Saknar honom om dagarna.

Imorgon ser det ut att bli lika härligt. Stranden är bokad och på kvällen kommer familjen Thorsson till oss. Det gäller att ta vara på dagarna och kvällarna då de lovat sämre väder redan till helgen.

Soligt varm kram till er alla fran mig!

Av Sylvia - 23 juli 2012 22:00

CUPCAKES MED SKAGEN (ca 20 st)


5 dl dinkelmjöl

1 msk bakpulver

1/2 tsk salt

3,5 dl riven ost, gärna västerbottensost

1 ägg

3 dl filmjölk eller naturell yoghurt

3/4 dl matolja


Sikta de torra ingredienserna i en skål och blanda ner osten. Vispa ögg, filmjölk och olja. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop.


Fördela smeten i små muffinsformar. Grädda i 15 minuter eller tills de är torra i mitten. Låt dem svalna.


Vid servering dekorera cupcakes med skagenröra (färdigköpt eller hemmagjord) och toppa med stenbitsrom och dill.


Perfekt till buffébordet då de går att göra i förväg och frysas in.



Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24 25
26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards