Sylvia

Direktlänk till inlägg 12 maj 2018

Projekt uteplats!

Av Sylvia - 12 maj 2018 20:42


Gokväll...

Är ni taggade för schlagerfinalen ikväll?
Jag ska nog kika lite på det iallafall. Vill gärna se Benjamin framföra sin Dance you off.

Vilken bra dag jag haft idag!


Eftersom jag kom upp i tid då jag ändå inte kunde sova var jag iväg hemifrån redan vid halv elva. Mitt första stopp blev på Kvistofta grusterminal för att kolla på sten till min uteplats. Här fick jag också träffa världens sötaste föl!

Mina förra grannar, från tiden i huset, har flyttar hit och driver grusterminalen. Här löstes alla mina bekymmer och stenen levereras med lastbil till mig imorgon förmiddag. Eftersom lastbilen inte kan komma in på gården blir det min uppgift att förflytta 2 ton sten från gatan in till uteplatsen.

Berusad av glädje över att transporten är löst och kostnaden för det hela ryms i min budget, väljer jag att inte tänka på hur tungt det blir imorgon :)



När jag ändå var halvvägs till Enkla Ting tog jag mig en tur dit. Underbart väder och naturens grönska är lamslående vacker så här års så det var riktigt mysigt att köra en runda.


Ögongodis!
Köpte tre små glasbubblor som jag ska ha på balkongen. Ska visa er vid ett annat tillfälle.



Älskar rapsfält!

Nästa stopp blev Blomsterlandet (igen) för att köpa en trädgårdshortensia som jag dumsnålade på igår. Behöver ju växter till baksidan nu och 80 kr för en trädgårdshortensia är ju hur billigt som helst!

Fjärde och sista stoppet innan hemfärd blev hos Ingrid och Anders där jag lånade lite trädgårdsredskap. Ingrid hade precis bakat gott bröd och bjöd på fika i växthuset!
Hennes fina och hemtrevliga växthus...jag kanske ska fråga om jag får semestra där i sommar :)


Eftermiddagen bestod i att försöka jämna ut jorden och plantera hortensian och en sälg.

Vilket slitgöra!

Jorden är fortfarande full av rötter och det gick inte att räfsa som jag trott. Började försöka vända jorden med skyffel och när jag höll på med det och svor för mig själv kom en av pizzabagarna ut för rökpaus.


Han hade jobbat som trädgårdsskötare och såg hur jag slet så han fimpade cigaretten och tog skyffeln ifrån mig och fortsatte!!

Han var ju så mycket starkare än mig och jösses vilken skillnad det blev. Han gjorde mer än hälften av uteplatsen innan han var tvungen att gå in och göra pizzor.

Vilka fina människor det finns!


Jag gjorde resten och planterade sedan växterna. Nu har jag gjort så gott jag kan och imorgon kommer fiberduk och sten.

Tänk att vid den här tiden imorgon är det kanske klart. Hoppas jag mäktar med det rent fysiskt bara!

Kram
S

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sylvia - 8 maj 2020 12:18


  Välkomna att kika in hos mig HÄR på www.sylviabloggen2.wordpress.com   KRAM  ...

Av Sylvia - 31 oktober 2018 10:40

  Hej fina...   Klicka HÄR så kan ni följa mina senaste inlägg på sylviabloggen.wordpress.com       Välkomna!Kram S ...

Av Sylvia - 29 oktober 2018 18:15

  Hej där...   Nästa år, 2019 är det minsann hela 10 år sedan jag började blogga!     Jag har varit trogen bloggplatsen i alla dessa år även om jag flera gånger tänkt att det kanske är dags att byta portal.   Ska 2019 bli året då ...

Av Sylvia - 25 oktober 2018 21:24

Hej fina... Torsdagkvällen är kommen och arbetsveckan är snart slut. Oliver har varit både i Ängelholm och i Jönköping med skolan denna veckan. Utflykten till Jönköping berättade unge herr Olsson om hyfsat sent i tisdagskväll. Det innebar att de skul...

Av Sylvia - 23 oktober 2018 19:27

Hej där...Nu är hösten här med besked. Idag vaknade vi upp till en mörk, regnig och ruskig dag och vindar med stormstyrka.Just idag skulle Oliver ta tåget till UpZone i Ängelholms hembygdspark (med skolan) för att prova deras höghöjdsbana uppe bland ...

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards