Sylvia

Alla inlägg under februari 2015

Av Sylvia - 27 februari 2015 21:32

Let's dance premiär och jag har bokat tv:n. Ingen fotboll, skidsport eller speedade barnprogram. Det saknas bara en sak! Ikväll är det riktigt kämpigt med godissuget. Jag skulle vilja vräka i mig lösviktsgodis och tömma nutellaburken. Jag försöker tygla mina demoner...


Riktigt tungt idag och det är bara att försöka bita ihop.




Ni tjejer som gillar smink....ni vet hur tråkigt det är när puder- och rougedosorna börjar ta slut och man försöker komma åt resterna som sitter i kanterna!


Ni vet också hur ljuvlig känslan är när man köpt nya dosor :)


Bra sätt att börja fredagen på eller hur?


Jag har bloggat om vårkänslor tidigare i veckan. Ni som följer mig vet ju mina innerliga drömmar om uterum eller möjligtvis ett växthus. Nu kör Willab garden sin reklam över över allt...


I Båstad pågår deras vårmässa för fullt med utställningar, kampanjer och erbjudande. På söndag är det sista dagen och jag skulle så gärna vilja åka dit och titta. Så väldigt väldigt gärna!


Av Sylvia - 26 februari 2015 22:46

Ikväll har jag, Jenny och Doris besökt Butiken i Magasin 36 i Höganäs.
De hade kundkväll och bjöd på goda snittar, fruktfat, snacks och dryck. Kvällen till ära hade både Butiken och de kringliggande butikerna trevliga erbjudande. Bland annat fick man en såhär trevlig korgkasse att bära hem sina inköp i...

...till de först betalande innehöll kassen även en penna och ett doftljus från Tine K, men de var tyvärr slut när jag skulle betala!

Jag blev så förtjust i Tine K pennorna så jag köpte en ändå :) En rosa - såklart!

Mina inköp:
en Tine K ljuskopp/vas och en kruka, underbara Ranunkler, blomsterlökar och en urgullig liten stol!



Härlig kväll och mys med bara tjejer!


Tack till pappa som ställde upp och hämtade Melvin på fotbollsträningen, körde hem och fixade mat till båda killarna. Tänk att pappa har inte kört bil de senaste 10-15 åren, om det räcker! Men med min lilla Micra kan ju ingen misslyckas :)

Nu kallar sängen....



Av Sylvia - 25 februari 2015 22:26

Hajhaj!
Onsdag idag och drygt halva arbetsveckan har passerat.
Jag bloggar från sängen då jag är medvetslöst trött. Är ni också så där riktigt bottenlöst trötta? Vi behöver vår och solljus eller hur?

Vår inne har jag ordnat med iallafall...


Fina, stora vårlökar från IKEA fick pryda soffbordet.

Räddade en liten tulpan från en i övrigt vissen tulpanbukett.

Snart kan ni som vill köpa tulpaner för att stödja Oliver och hans fotbollslag göra det via honom direkt. Mer information om det senare!

Ikväll har vi haft tränarmöte här hemma. Jag bakade scones med diverse tillbehör som sylt och olika ostar som herrarna kunde ha att fika under mötet.

Riktigt goda och matiga blev dem! Hemligheten är fil och kesella :)

Jag och Melvin har hängt i soffan ikväll. Melvin har haft friluftsdag med skolan idag och spenderat dagen på isbanan med matsäck. Den lille stackaren är helt blåslagen om knäna! Det var första gången han åkte skridskor och han tyckte det hade varit superkul. Men nu ikväll kände han sig mörbultad.

Sov sött och glöm inte...

Av Sylvia - 24 februari 2015 17:47

Det blev inget inlägg igår, trots vägningsdag och allt! Ibland går det "troll" i något man ska göra och det fick mig lite ur balans. Jag drog täcket över huvudet tidigt igår men idag är jag "back on track".

Vägningen igår gick fantastiskt bra! Jag fick mitt näst bästa resultat sedan jag började med Viktväktarna. Igår var min åttonde vägning och jag hade gått ner ytterligare 1,2 kg. Så sedan den 5/1 har jag gått ner totalt 6,4 kg och därmed fick jag också min andra stjärna. Helt sjukt så bra det går!


Efter vägningen körde jag till IKEA för att köpa en bäddmadrass till pappas säng. Körde såklart med min älskade Micra....


Vilket visade sig bli lite svårt när jag skulle trycka in en 180x200 cm madrass. Som tur är gick även passagerarstolen fram att fälla vilket räddade mig. Puh!


Några centimetrar tillgodo också :)


Firade min viktnedgång med en bakpotatis med keso och räkor. Sen körde jag hem till pappa.

När vi packat upp madrassen visade det sig att sängen inte var mer än 160 cm bred! Blev lite matt av blotta tanken på att jag skulle trycka in den icke lika bra ihoprullade madrassen i min bil och köra tillbaka till IKEA! Men IKEA hade hunnit stänga så det var bara att ge upp den tanken. Tänk att vi haft den sängramen i tjugo år. Till och med köpt nya sängbottnar och ändå inte kom ihåg måtten! Bra jobbat....




Tack gode gud för min lilla Micra och underbara IKEA. Idag efter jobb körde jag till pappa som kom ner med madrassen. Styrde kosan mot IKEA. En snäll herre hjälpte mig med att få ut madrassen ur bilen och i den dumma kundvagnen som bara ville rulla ifrån mig! Pappa kunde ju liksom inte följa med då jag fällt alla tänkbara säten. Världens underbaraste människa på IKEA's återköp/byten tog emot madrassen, detta trots vår s.k ihoprullning och tejpade inpackning. Hämtade en ny madrass i RÄTT storlek och körde hem till pappa igen. Nu...blev det bra!
Både pappa och jag kommer att sova gott inatt :)


Ja...det var min måndag och tisdag!

Hur har ni det? Visst anar man lite vår...?

Av Sylvia - 22 februari 2015 22:02

Söndagkväll och slut på både helg och sportlov. Imorgon är det dags för plugget igen för mina små. De är inte supertaggade! Lovet har inte bjudit på så mycket kul för dem och ja...samvetet gnager lite över det. Vi har inte varit lediga något tillsammans i veckan och dessutom har Melvin varit jätteförkyld. Förutom att Oliver bowlade igår och Melvin och jag gick på bio så har vi inte gjort något.

Ikväll har jag peppat killarna med några delmål som de kan tänka på...



....och att det ska firas en nolla...


...och kort efter att sommarlovet börjat så reser vi till...


Efter resan har vi ett låååångt sommarlov och sen så firar vi en tonåring....


Vårterminen är den bästa då det är många röda dagar och lov. Vi går mot ljusare tider och allt blir lite enklare. Det väntas en ny liten kusin vilken vecka som, vi har morfar nära oss vilket är mysigt och våren och sommaren framför oss.

Med det säger jag sov sött och god natt!

Av Sylvia - 21 februari 2015 21:23

Hej på er mitt i mellofesten :)

Vi sitter här och kollar på bidragen i deltävling 3. Är inte impad...

Som jag berättade i torsdags så skulle jag på lite tjejmys igår. Jag, Jenny och Carina träffades i Landskrona där vi åt på Basilika.

Stekta nudlar med kyckling...mmm!

Efter maten såg vi den omtalade filmen "Fifty shades of Grey".


En annorlunda kärleksfilm... Finns säkert mycket man kan säga, vinkla och spekulera i men för mig är det kärleken mellan dessa två som berör.
Ren och sann kärlek!


Jag har läst alla tre böckerna och har ni inte gjort det tycker jag att ni ska göra det :) De är bättre än filmen.


Idag blev det sovmorgon och frukost när klockan var halv elva. Har man problem att komma ur sängen sedan tidigare så har det inte blivit bättre sedan den nya sängen kom. Jag älskar den!

Idag har även sängborden kommit på plats...

Voluspaljusen från allahjärtansdag fick sina platser.

Nöjd!

Vädret har ju verkligen inte varit så himla trevligt idag. Längtar efter sol och vår! Långa kvällspromenader längs stranden med Chilla.

Jag och Melvin stack på bio I eftermiddags. Vi blev liksom ensamma hemma då Jonas stack till O'Learys på fotboll med gubbarna och Oliver bowlade med kompisar.

Vi såg "Paddington".

Så nu vill Melvin ha Paddington som ett gosedjur till sin samling :)
Någon som vet var man köper det? Eller ska till London? Han finns ju på Hamleys.

Nu är det mellomys i soffan som gäller. När de andra trycker i sig godis har jag gjort mig en banankaka i micron.

Blanda, häll i en mugg, micra 2 min.

Vispade lite vaniljvisp och tog lite hallon till. Gott och mäktigt och nyttigt!

Ha en fortsatt fin mellolördag!

Av Sylvia - 19 februari 2015 20:21

Hej vänner!

Sorry att jag inte kikade in till er igår. Men tro inte att jag låg på latsidan inte! Istället transporterade jag och min lillebror vår gamla säng hem till pappa. Lite slitigt men det gick bra. Vi monterade sängramen och la i bäddarna. Den passade fint i pappas sovrum. Framförallt får han en bredare och högre säng.

Natten till idag hade vi själva igen säng att sova i!


Jag och Melvin (som för övrigt är dynderförkyld) sov på en luftmadrass och Jonas som kom hem efter att vi somnat fick ta den säng som fanns kvar, Melvins!

Idag kom vår nya säng. Wihiiii!
Pappa var hemma hos och tog emot den. Som jag längtade till klockan blev tre idag så jag kunde åka hem och bädda fint. De nya kuddarna och sängkläderna från H&M Home kom igår.




Och så här fint stod vår säng när jag kom hem. Ekeby möbelaffär levererade som alltid när man köper möbler där. De är bäst!


Igår hann jag inte med att packa upp lådan från H&M så det fick jag göra idag. Wilma hjälpte till :)

De stora huvudkuddarna som jag beställt var verkligen riktigt stora. Jag vill försöka skapa en riktig lyxig sovrumskänsla. Jag inbillar mig att stora kuddar gör susen.






Sängkläderna som jag köpte var jättefina! Man vet ju inte riktigt när man inte kan känna och klämma. Jag tvättade dem innan jag bäddade och de luktar ljuvligt gott i sovrummet. Ny säng och nya sängkläder. Om inte jag sover som en prinsessa inatt så vet jag inte!! Sängen är väldigt mycket högre så det känns som om man får ha en pall för att komma upp i den. Prinsessan på ärten!


Snodde tillbaka fällen från Chilla!


Supernöjd!

Imorgon hoppas jag att min käre make monterar de nya sängborden. (Ja du läste rätt Jonas...)

Själv ska jag på en liten tjejkväll med mat och bio imorgonkväll. Kan ni gissa vilken film vi ska se...?

Ha en go kväll!

Av Sylvia - 17 februari 2015 22:00

Imorse hann jag bara tända upp kontoret så ringde Melvin och var jätteledsen för att han inte mådde bra. Han är förkyld och lät bedrövlig när han ringde men framförallt var det ett migränanfall han vaknat av. Det var bara att samla ihop sig och köra i ilfart hem.

Vi la oss i sovrummet och bäddade ner oss. Melvin var ledsen och mådde illa av migränen. När medicinen börjat kicka in somnade han gott. Efter nästan två timmar vaknade han och mådde lite bättre.

Jag hade tagit med mig lite saker hem så jag kunde jobba lite hemifrån. Så jäkla bra med vårt nya system som ger den möjligheten. Så medan Melvin sov jobbade jag lite.




Morfar kom förbi med nurofen som han köpt på Apoteket till oss. När Melvin får migrän behöver han mer än alvedon eftersom den inte hjälper som ensam substans. Vi åt semlor som jag gjorde själv och på så vis kunde jag styra mängden godsaker i min! Sen gick morfar hem igen. Han skulle ut på sin dagliga promenad, Rydebäck-Råå och tillbaka. Härligt!


Själv tog vi det lugnt här hemma. Melvin var trött och hängig och vi vilade i soffan hela eftermiddagen. När Jonas kom hem röjde vi i sovrummet. Imorgonkväll är Jonas nämligen inte hemma och imorgonkväll är den enda möjligheten min lillebror kunde hjälpa till med släp och bil med dragkrok. Vår gamla säng ska hem till pappa. En ny tjock bäddmadrass och sängen kan leva vidare och pappa kan bre ut sig igen :)
På torsdag kommer vår nya!

Titta vad jag hittade i sovrummet när jag började röja...


Förr om åren höll jag på en hel del med scrapbooking. Denna lilla bok gjorde jag bland annat då. En bok av lycka.

Melle i HIF-tröja. Det gäller att fostra sitt barn rätt ;)

Oliver äter glass i Ängelholms hembygdspark.

Mina älsklingar!

Melvin alltid med en boll i sin närhet!

Oliver fikar i sitt lilla klätterträd i vårt förra hus i Bårslöv.

Lycka är att älska någon och att bli älskad tillbaka.

Härlig liten bok. Blev så glad av att titta på bilderna. Kände också lite saknad efter att få pyssla igen. Men tiden saknas!

Kram och hoppas ni har ett skönt sportlov!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards