Sylvia

Alla inlägg under februari 2015

Av Sylvia - 6 februari 2015 20:12

.....HELGEN!

Ikväll blir det soffhäng för hela slanten. Melvin är på soviskalas igen! Det verkar vara den senaste flugan för 10-åringarna bland Melvins kompisar. Jag frågade Melvin om han också ville ha soviskalas när han fyller år i maj. Han förvånade mig med att svara nej! Sen rättade han sig och sa: "Vill vill jag men inte om inte Jacob (som är allergisk mot katt) kan vara med. Så jag ska komma på något annat." Mammahjärtat blev varmt av att han värnar så om sina vänner. Klart vi ska hitta på något så att Jacob kan vara med :)


Som ni ser frossar jag i godis ikväll! Skämt å sido... Lite mer än så tänker jag stoppa i mig. Har ju hela veckobonusen kvar (viktväktarterm)!

Oliver och Jonas åt hemmagjord kebab och jag wokade thaigrönsaker med sweet chili sås, räkor och créme fraiche. Såå gott!


Som jag började nämna igår så har vi bokat sommarens semesterresa.

Ni som varit här tidigare känner kanske igen hotellet och poolen?


Sunwing Sandy Bay på Ayia Napa, Cypern med Ving.

Vi har varit på Cypern tidigare men det blir första gången på detta hotell. Ska bli riktigt nice! Vi kommer att fira midsommar med garanterat fint väder och dessutom med två andra Rydebäcksfamiljer :)

Trevlig fredag!

Av Sylvia - 5 februari 2015 18:20

Hej på er!

Hur har ni det i vintervädret? Själv fryser jag mest hela tiden! Jag längtar efter vår och sommar. Men jag föredrar ändå minusgrader, snö och blå himmel framför plusgrader, regn och blåst.

En som verkligen gillar snö är Chilla. Det är helt hopplöst att gå ut med henne när det är snö. Hon älskar att trycka ner trynet i snön och kan stå och lukta så länge, gå en meter och trycka ner trynet igen. Sen helt plötsligt vrålspringer hon, tvärstannar och trycker ner trynet i snön igen. Blir inte klok på hennes beteende! Söt är hon iallafall då hon blir helt vitt av snön i ansiktet.


För att undvika att frysa, tänder jag så många ljus jag kan när jag kommer hem. Mysigt är det!

Jag är så nöjd med mitt soffbord från ikea. Inredning behöver som sagt inte vara dyrt.


Sen finns det såklart guldkorn för oss inredningstokiga. Guldkorn som kostar!

På min önskelista står bland annat en vas som heter Äng från Klong.



Stor ca 1200kr Liten ca 760kr

Söta båda, men jag önskar mig den stora då den lilla inte rymmer så mycket blommor.

En annan pryl som jag nog får sätta upp på önskelistan är en ljusstake som jag från början tyckte var ful!
Nu tycker jag att den är fulsnygg på något vis. Den är häftig! Jag får skylla på en "gammal" kollega som också bloggar. Marielle Winkler, se bland mina länkar, som lägger upp bilder på denna Octopus candler holder stup i kvarten :)

Bild från Marielles blogg.

Pris ca 1200kr


Den vita önskar jag mig!

Önska är gratis iallafall och när man fyller år kan man ju önska sig något som man kanske inte unnar sig annars. Synd att det är långt kvar till min födelsedag!

Från det ena till det andra så har vi bokat....nä det hinner jag inte skriva om nu! Ska hämta Melvin på KG där han tränat fotboll. Brrr...han måste vara iskall efter 90 minuters träning. Eller inte! Rosiga, fina kinder lär han ha. Jonas är på utbildning med övernattning så ikväll är det jag och mina "små" fina grabbar!


Fredag imorgon!

Av Sylvia - 3 februari 2015 18:46

Idag är det sex månader sedan mamma somnade in. Etthundraåttiofyra dagar. Det känns både som om det var igår och som om det var längre sedan. Kan inte förklara känslan.
Så mycket har hänt på detta halvår.

Du är i mina tankar varje dag.

Jag undrar om du är med mig varje dag? Kan du se eller höra oss?

Efter jobb körde jag till minneslunden i Pålsjö. Det var längesedan. Men eftersom du är med mig i tankarna varje dag behöver jag ju inte fara dit hela tiden. Men idag ville jag!

Det var tyst, fridfullt och vitt. Mitt (vårt) ljus till dig stod alldeles ensamt.


Jag hade köpt tio tulpaner men la bara en av dem vid minneslunden. De nio andra står nu här hemma i mammas vas med tända ljus.


Idag har jag slängt den glutenfria muffins som legat längst in i frysen. Jag har vetat om den men inte velat slänga den. Men idag så! ...du kommer ju inte på fika mer! Jag hoppas att du får trycka i dig alla slags smarriga kakor och bakelser där du är istället.

Kram Ya

Av Sylvia - 2 februari 2015 21:19

Ny vecka, nya tag. Både på jobb, i skola och med vikten.


Oliver har idag skrivit ett av många nationella prov som sjätteklassarna ska ta sig igenom kommande veckor. Han tyckte det kändes bra trots nervositeten som dessa prov ofta skapar.


Måndagar innebär Viktväktarmöte och vägning för mig. Efter de senaste måndagarnas glädjebesked på vågen blev det idag inget jubel! Jag klarade mig från att gå plus men det var nära. Minus 0,1 kg blev det idag. Kände det på mig hela dagen då jag vaknade och kände mig svullen imorse helt enkelt. Men så kan en viktresa
vara och som sagt, ny vecka och nya tag. Det är bara att kämpa på. Men jag blev lite låg!


Kram från mig!

Av Sylvia - 1 februari 2015 20:27

Ibland kan det bli för mycket av det goda. Efter denna turbohelg pustar jag nu äntligen ut i soffan. Och ja...i soffan på ovanvåningen där jag bara kan se 1:an, 2:an och fyran men åtminstone välja bort sport!


Igår började vi dagen med en hejdundrande frukostbuffé hos Lilja Johannesson. Ingenting saknades! Goda bullar, massor av pålägg, färsk frukt, juice, chokladmjölk, kaffe, äggröra, prinskorvar, knaperstekt bacon, hemmarullade köttbullar och sist men inte minst semlor! Varför denna frukost? Jo, Jenny firade sin 40-årsdag och Melker sin 10-årsdag med öppet hus från morgon till kväll.



Vi kunde tyvärr bara stanna drygt en timme sen var Jonas och Melvin tvungna att köra till Svalöv för match. Jag åkte hem för att förbereda Oliver som också skulle spela match, i Glumslöv. Det blev vinst i båda matcherna. Fortuna P05 vann mot Svalöv med 9-1 och Fortuna P02 vann med 4-2 mot Glumslöv.

Efter fotbollsmatcherna lämnade vi av Melvin hos Melker där firandet fortsatte och skulle övergå i sovis. Övriga familjen körde till Halmstad där vi firade min bror och svägerska.


En massa godsaker serverades och jag kämpade på så gott jag kunde med mina vv-points. Det bjöds på fantastiskt god kycklingpaj med vitlökskräm och god sallad. Till kaffet åt vi en lika god Budapesttårta. Jag åt Av allt men när godisskålen kom fram fick jag slå åt bromsen. Fan! Vid sådana tillfällen är det jobbigt.


Idag har vi ätit lunch hos Jonas föräldrar. Är det någon som kan bjuda på massor av godsaker, både vad det gäller mat, efterrätter och bakverk så är det min svärmor.

Otroligt god kycklingfilé i mango chutneysås med dillchipstäcke, pressad potatis och sallad.


Två olika sorters efterrätter, hemmagjord daimglass och någon äggvitegrej med karamelliserat socker och frukt. Glömde ta foto!

Sen kom tärningarna fram...

Tillsist, kaffe och en massa hemmabakade kakor. Allt från mandelmusslor med fyllning, sockerbullar med vanilj till olika sorters småkakor!


Fattar ni överhuvudtaget vad jag, som nybliven Viktväktare, utsatte mig för idag? Jag stålsatte mig och tog en pytteliten bit till efterrätt och till kaffet en mandelmussla och en sockerbulle. Alltså...jag skulle kunna vräkt i mig hur mycket som helst.

Jag får klappa mig själv på axeln lite efter denna helgen (ingen annan gör det ju!). Imorgon är det vägning och jag är allt lite nervös redan nu.

Hur trevligt det än må ha varit denna helg så blir det lite för mycket för mig. Nu känner jag mig ganska sliten och trött, dessutom har min förkylning satt sig i bihålorna och mitt huvud värker mer än vanligt. Det gör ont bakom ögonen!

Hoppas er helg varit i ett lugnare tempo...

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards