Sylvia

Alla inlägg under februari 2015

Av Sylvia - 16 februari 2015 21:40

Go'kväll

Nettan, här kommer receptet på råkostsalladen:

1 kg morötter
1/2 vitkålshuvud
1 purjolök
1 röd paprika, 1 grön paprika
Riv och hacka!

Kok upp:
1 dl olivolja
1-1,5 dl äppelcidervinäger
1/2 dl socker eller sötningsmedel
Salt, örtkryddor, peppar
Låt svalna, blanda med salladen.


När klockan ringde imorse ville jag gråta!! Jag är så trött, så trött. Jag fryser jämt och somnade med två täcken igår. Känner mig sjuk i kroppen.

Arbetsdagen gick bra och ikväll har jag varit och vägt mig.


Alltså, Viktväktarna fungerar verkligen och det är så underbart skönt. I helgen fick jag på mig mina Please jeans igen. Lycka!


Jag körde inom pappa och fixade med hans gardiner och med att sätta en plastfilm i fönstret i ytterdörren. Det blev bra!


Här kommer lite fler bilder på Ullaredsinköpen :)

Armband (det platta), assietter & ljuvligt sköna handdukar.

Nu ska jag ut med Chilla (brrrr...) och sen slänga mig i sängen. Fick leveransbesked på sängen idag och den kommer först på torsdag. Ganska bra då vi hinner röja och förbereda lite för detta.

Kram

Av Sylvia - 15 februari 2015 20:38

Så var det söndag och hur kan man då spendera en söndagseftermiddag? Jo, vi åkte till Eslöv för att se Fortuna P05 spela sportlovscupen i Bergahallen.

Jag hade egen matsäck...

Bovetepannkakor, vaniljkvarg, jordgubbar och chokladbollar med kvarg istället för margarin.

Ju roligare är det att berätta om lördagen och alla hjärtans dag!

Små presenter till småkillarna på morgonen...




Jag fick också present :)


Klockan tio lämnade jag familjen och åkte med Ingrid till Ullared!!
En spontantripp som jag blev inbjuden på i fredagskväll. Shopping är nice!




Som sagt det är uppiggande med lite shopping. Det visade sig vara en bra dag att åka till Ullared för där var verkligen lagom med folk. Förutom sakerna ovan så köpte jag lite underkläder och strumpor. Nya badlakan, de största jag kunde hitta till mig och Jonas, storleken mindre till grabbarna och vanliga handdukar till alla fyra. Nu ska jag rensa i vårt linneskåp med alla gamla och udda badlakan och handdukar.


Denna "fårskinnsfäll" köpte jag för att ha på vår nya säng (som kommer på tisdag tror jag). Men Chilla ser ut att ha bestämt sig för att det är hennes!


Jag kom hem femtio minuter innan vi skulle vara på middag i Gantofta hos familjen Wallertoft. En turbodusch och iväg igen. God mat, trevligt sällskap och mello. Och jag glömde ta kort på min fina nyinköpta omlottklänning! Det får bli en annan gång.

Jaha..det var denna helgen!

Killarna har sportlov kommande vecka och jag önskar så att jag också varit ledig. Helgerna går alltid i sådan fart att man inte hinner med. Önskar mig en, två dagar där jag bara kan gå hemma och skrota och plocka. Hade behövt förbereda i sovrummet inför sängbytet. Mmm... Mycket man behöver och mycket man vill. Jag har iallafall haft mindre ont i magen i helgen. Efter två veckors konstant smärta i magen, så att det till och med gjorde ont att köra bil och behöva växla :(

Ha en skön söndagkväll och alla ni som är lediga....NJUT!

Av Sylvia - 13 februari 2015 21:44

Fredagskänslan är som bäst när klockan slår 15 och det är dags för mig att gå hem. Sen hinner man knappast hem förrän det är dags att gå till jobb på måndag morgon.

Idag lämnade jag jobb lite tidigare då jag skulle till tandläkaren. Inga hål! Så fredagen den 13:e behöver inte betyda otur. Är ni skrockfulla?

Killarna har klippt sig och Melvin har varit på laserdome kalas. Jag har sovit i soffan hela kvällen! Lite märkligt för att vara mig faktiskt. Jag brukar aldrig somna framför TV:n.

Kvällens gottigheter..


Vi ska till goda vänner imorgon och jag har försökt spara på min veckobonus till detta ändamål. Så ikväll blev det en liten förpackning Ben & Jerrys och färska jordgubbar.


Så himla bra att man nu kan köpa fyra små burkar i olika smaker i en förpackning.

Ikväll blev jag "uppraggad" av Ingrid som ville ha med mig på äventyr imorgon. Kul! Älskar egentligen spontanitet och roliga utflykter men hinner sällan följa med på sådant. Våra helger brukar vara fullsmockade.

Vi hörs imorgon!

Av Sylvia - 12 februari 2015 20:22

Sköna torsdag!

Hur har er dag varit? Min började med ett mysigt och kreativt möte med kollegorna på jobb. En underbar frukost dukades upp.


Sprang sedan några ärenden på stan både åt mig själv och åt jobbet.


Galgar i massor och några blev inköpta till jobb.

Till mig själv köpte jag en klänning som jag ska ha på alla hjärtans dag då vi är bortbjuden. Klänningen visar jag er på lördag :)
Till mina killar letade jag alla hjärtans dag presenter, vilket inte är enkelt. Hittade inget så jag får köra på plan B.

Min blogg har blivit lite mer matig sedan jag började på Viktväktarna. Efter den enorma frukost imorse fick det bli en lätt lunch.

Sockerfri kvarg med citron- och limesmak, havrekuddar, banan, vindruvor och blåbär. Supergott!

Melvin skulle tränat ikväll men fick stå över då han fick ont i magen. Det gick snabbt över så det var ingen fara med den magen. För mig blev det istället tid över till att göra en råkostsallad, en s.k 3-veckorssallad. Skönt att ha en färdig sallad att ta av i några veckor.

Jisses vad jag hackade och rev. Morötter, vitkål, purjolök och paprika. Efter en timme var jag klar och det finns risk att jag kommer att få träningsvärk i höger arm imorgon. En lag av olivolja, äppelcidervinäger, stevia sötningsmedel, salt och peppar skulle kokas upp, svalna och sedan blandas ner i salladen.


Jag var ju tvungen att smaka på den så det blev sallad och kalkonbacon till mig och till grabbarna chicken nuggets och pasta.


Denna middag blev "billig" i propoints så kvällen kan nog bjuda på något mer gott.

Snart helg :)

Kram

Av Sylvia - 11 februari 2015 19:10

Har beställt sängkläder, lakan och kuddar till vår nya säng.


Har även beställt en katalog...


Drömmar...


Chilla fick syn på en släkting i fönstret på Style & Living. De stod länge stilla och tittade på varandra. Ni skulle sett hur Chilla hoppade till när den andra hunden i skyltfönstret rörde sig!


Tvättat min bil för första gången. Den var riktigt SKITIG!


Kolla som min lilla micro glänser efter tvätten! Torkade av den invändigt när jag kom hem. Min egna lilla bil!


Unnade mig en god och nyttig mellis med smak av sommar när jag kom hem.


Gjorde köttbullar och kokte makaroner till mina karlar och till mig kokte jag bönpasta istället. Alltså pasta gjord på sojabönor. Massor med proteiner och inga snabba kolhydrater. Tog passerade tomater och kryddade lite istället för ketchup. Jag blev mätt och belåten.


Vad ska ni göra ikväll? Själv ska jag bara ta det lugnt. Röja i köket efter middagen, koka en kopp kaffe och mysa med de mina i soffan.

Kram

Av Sylvia - 10 februari 2015 21:02

Tjenis!

Jag börjar med veckans hiss som faktiskt blir mer än en :)

1. Idag har jag haft vårkänslor. Trots kyla så är det mycket ljusare ute nu och dagarna har blivit mycket längre. Imorse kvittrade fåglarna på ett sätt som gjorde att mina vårkänslor väcktes. Jag längtar så efter vår, solens värmande strålar och första fikan i trädgården. Hissen är alltså vårkänslor :)

2. Jag ger upp tanken på att måla om våra sängbord. Hörde mig för i en färghandel och det jobbet jag skulle behöva lägga ner på dem för att det -förhoppningsvis- skulle bli bra gjorde mig matt. Jag och Jonas kom fram till att vi köper nya. Hissen är att jag hittat nya för en rimlig peng!

Knopparna är fina och kommer att matcha benen på sängen. Skulle jag vilja byta ut dem senare så går det ju att göra väldigt enkelt.

3. Oliver önskade sig kvällsfika i form av semlor. Jag nästan grät när jag gjorde dem (köpta släta bullar, mandelmassa, sprutgrädde och florsocker) eftersom jag ville ha typ tre själv. Jag tog ingen! Men Jonas hade köpt med sig vaniljhjärtan hem och en sådan blev det till kaffet (6 pp) och 3 pp rök av veckobonusen! Hissen: en mysig kvällsfika med familjen.


Så kommer veckans diss...

Jag har haft problem med en molande värk i mage, typ menssmärtor, ner i höfter, ljumskar och upp i högra sidan av ryggen väldigt länge. Alltför länge! Extremt trött har jag varit också. För några veckor sedan tog jag tag i det och kontaktade min husläkare, blev undersökt och skickad på röntgen. Röntgen visade inget med mina njurar eller gallblåsan som vi kanske trodde. Däremot två cystor på äggledarna.

I söndagskväll och natten till måndag fick jag så vansinnigt ont. Tog mig till jobb och tyckte det blev bättre under dagen, gick till och med och vägde mig men orkade inte med något möte. Körde istället till gynakuten. De tog prover och och gjorde ett vaginalt ultraljud. Läkare som undersökte mig misstänker att jag har något som heter Endometrios. Jag har inte hört talas om det tidigare. Har ni? När jag hörde läkaren berätta och sedan själv läst om sjukdomen så är det så mycket som stämmer in. Det kändes på ett sätt skönt att få ett namn på det som plågat mig i flera år. Om det nu är det jag har. Min oro för att cystorna var farliga blev iallafall stillad.

Det tråkiga är att sjukdomen bara går att säkerställa till 100% genom en titthålsoperation och då passar man på att ta bort cystorna också. Den ena var 6 cm och kallas tydligen för chokladcysta (osmakligt)! I värsta fall måste de göra ett större snitt om de anser att man måste ta en del av äggledaren också, det vet man inte förrän under operationen!

Sjukdomen är tydligen kronisk och kommer och går i s.k skov. Det finns tack och lov behandling som gör att smärtorna blir mindre men jag känner mig inte så glad ändå över detta just nu. Jag hatar sjukdomar, jag hatar sjukhus och jag hatar att ha ont!
Veckans diss!!

Av Sylvia - 9 februari 2015 21:53

Med Viktväktarna får man hjälp att redan vid invägning sätta två delmål. Detta delvis för att hålla motivationen uppe. Första delmålet är när man gått ner 5% av sin tänkta viktminskning och del två är 10% av det samma. På kvällens vägning visade vågen -0,8 kg. För mig innebär det att jag gått ner 4,6 kg sedan jag började 5/1 och därmed har jag passerat mitt första delmål (5%=4 kg).
Hurra för mig!


Det närmar sig sängleverans. Under sportlovsveckan ska vår nya säng vara klar för leverans vilket betyder att det är hög tid att börja tänka på hur det kommer att påverka vårt sovrum. Vår gamla säng ska monteras ner och transporteras bort. Jag hoppas att vår tavellist ovanför sängen ska passa till den nya sänggaveln.

Jag har spanat runt på nätet efter nya sängbord men kan bara konstatera att de ser ut mer eller mindre som de vi har idag. Men våra är i furu och jag vill ha vita. Funderar därför på att ge dem vi har en chans att hänga med ett tag till genom lite färg och nya knopphandtag.


Googlade på dörrknoppar och jisses vad jag blev förvånad över vilket utbud det finns. Jag skulle vilja börja samla på dörrknoppar!!


Så himla kul! Hur ska man kunna välja?

Jag vill få den rätta känslan med vårt sovrum och vill att vår säng ska se ut som de gör i skyltfönsterna med en massa fina kuddar, fluffiga täcken, snygga plädar and so on. Hade gärna bytt ut våra IKEA bokhyllor mot vitrinskåp och någon snygg skänk också. Hm..det ena drar med det andra, så är det ju alltid.

Lite inspo bilder...




På tal om sängar så ska jag gå och lägga mig nu!

Av Sylvia - 7 februari 2015 21:40

Go'kväll fina!

Jag vågar gissa på att ni tittat på deltävling 1 precis som vi gjort. Alltså Melodifestivalsäsongen är här!

Vi myser i soffan, bara vi. Efter förra helgens galna schema ville/behövde vi ha en lugn familjekväll.

Ingen helg utan fotboll! Idag spelade Oliver i Svalövscupen. Jonas och Oliver körde hemifrån halv nio, jag anslöt senare.

De var ett mål ifrån att gå vidare från gruppspelet. Surt! Jag hann bara se en match :(



Resten av dagen har vi städat och röjt lite här hemma. Jag har fixat lite med blommor. Hade två arrangemang kvar från jul som gjort sitt. Och så har vi slappat!




Till middag ikväll gjorde jag pizza. Ett recept på capricciosa ur boken "Smart skräpmat med Amir och Viktväktarna". Gjorde både pizzadeg och tomatsås själv. Det blev en hit!




En vanlig pizza från pizzerian går loss på 43 pp. Min pizza i braspanna (4 portioner) går på 11 pp/portion.



Mitt val av lördagsgodis blev lättvaniljglass, banan, blåbär med o'hoj chokladsås.


Smarrigt värre får jag säga :)

Sköt om er & kram från mig till dig, och dig och ja just dig!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards