Sylvia

Alla inlägg under februari 2014

Av Sylvia - 18 februari 2014 20:14

Skollov är ju numera, sedan man blivit vuxen och har skolbarn, något som betingar mer ångest än glädje.

Vi har numera inte någon föräldraledighet att ta ut och semesterdagar har man ju inte hur många som helst. Det är inte möjligt att ta semester vid varje lov och det är inte lätt att få ihop logistiken. Igår var Melvin hos Melker och Oliver delvis hemma och delvis på våra jobb. Idag har farfar passat Melvin, Melker och Oliver här.

Ett intressant bygge på ovanvåningen hade skapats av dessa tre uppfinningsrika killar. Ett bygge som pågått under hela dagen. Farfar tyckte de lekte så fint och ville inte hindra deras kreativitet....

Vår ovanvåning efter att tre sportlovslediga killar fått härja fritt (med sängmadrasser, lakan, täcke, filtar, soffa, soffkuddar, uppblåsbar säng och bord) medans barnvakten farfar tittat på OS! Haha....

Bäst av allt är att killarna planerat sova där inatt. Vi får väl se hur mycket sömn vi alla kommer att få inatt?!

Hur löser ni alla era barns lov? Man skulle skaffa något slags lovschema med de närmsta av barnens kompisars föräldrar. Är man ändå hemma kan man lika gärna ha ett gäng ungar också. Fem kompisar och vars en dag så har man ju löst en arbetsvecka! E ni mé...?

Av Sylvia - 16 februari 2014 21:33

Igår var det riktigt lugnt och skönt. Pysslade lite med grenar som jag plockade i höstas, men som legat i carporten sen dess! Det blev en stjärna som nu pryder mitt plantbord utanför dörren.

Igår kväll blev vi ompysslade av Jenny och Jimmie. Goda crêps med fyllning och sedan kladdkaka till efterrätt. Deltävling tre rullade på TV:n och jag vet inte vad man ska tycka om detta spektakel längre!


Idag blev det ett spontanbesök med Jenny på Ikea. Nya glas, värmeljus, skärbrädor och lite växter till planteringsbordet nu när julkransen är borta. Hade vårkänslor en kort, kort stund medans jag fixade där ute och solen tittade fram.

Eftermiddagen bestod i ett besök på Filmstaden med Melker och Melvin. Oliver stack hem till Fredrik istället. Han ville inte se "Sunes bilsemester" för han hade hört från några klasskompisar att den inte var bra. Efter att ha sett den är jag inte sen med att hålla med. Melvin och Melker var nöjda i alla fall!


Trevlig söndag!

Av Sylvia - 15 februari 2014 16:51

Min present till Jonas i går var en mysigt middag, hemma i lugn och ro med tända ljus och god mat. Visst hade jag förhoppningar om att gå en liten allahjärtansdag present typ en blombukett eller så. Men Jonas överraskade big time! Han hade köpt ett par pleasejeans till mig på Cirkus! Fatta vad glad jag blev...totalt oväntat och så himla kul. Fick åka till Väla idag och byta storlek men det var ett trevligt bekymmer! Är så glad.

Av Sylvia - 14 februari 2014 23:58

Har precis agerat barnmorska, eller "fiskmorska" i detta fall!

Precis när Melvin och Oliver skulle lägga sig såg vi hur mamma Molly var redo för att föda. Black Molly's får en vit prick i den bakre regionen när det närmar sig födsel och ikväll var den större och tydligare än tidigare.

Under en timmes tid fick jag rädda yngel efter yngel från att bli uppätna av sin egen mamma!! 31 levande yngel fångade jag in. Melvin var/är överlycklig. Det blir spännande att se hur många som kommer att överleva. Jag kanske redan nu ska flagga för att vi behöver hitta akvariehem till några av fiskarna om en månad eller så....

Av Sylvia - 14 februari 2014 19:26

Ikväll är det bara mys och lugn som gäller!

Jag och Oliver dukade och smälte vit choklad som vi doppade jordgubbar i. Sen hämtade vi Melvin hos Melker och körde till affären och köpte godis.

Jonas kom hem till dukat bord med en hjärtformad smörgåstårta och chokladdoppade jordgubbar. Jag och Jonas tryckte i oss smörgåstårtan och barnen åt räkor med ägg och vitlöksbröd. Nu äter vi godis och halvslumrar i soffan.


Hoppas ni alla har en mysig kväll!

Av Sylvia - 13 februari 2014 21:26

Bara så ni vet var mina tankar är i kväll.... OS får mig att bli kreativ!

Av Sylvia - 12 februari 2014 22:00

Vi må ha ett litet mini-zoo här hos oss, i alla fall om ni frågar Jonas! Först in är Wilma, vår underbart vackra katt av rasen Helig Birma.


Chilla vår blandrashund (Shih Tzu/Lhasa Apso). Hela familjens lilla kelgris.


Senaste tillskottet är Melvins akvarium och alla fiskarna där.


En massa jobb..tja men inte värre än att ta hand om två "huliganer" till söner! Men framför allt ger de väldigt mycket glädje. Killarna är så glada för alla våra djur. Varje kväll sitter jag och Melvin vid akvariet och pratar och tittar på fiskarna. Extra spännande är det ju att följa vårt yngel och mamma Molly som set ut att snart yngla av sig igen. Chilla förgyller de flesta stunder under dagarna för oss och Wilma värmer våra fötter i sängen varje natt. Wilma älskar dessutom fiskarna och sitter både ofta och länge och tittar på dem. Urgulligt!

Så vad vill jag säga med detta! Tja ingenting antagligen. Men jag är glad över att få ha mina (våra) djur.

Oliver mår fortfarande riktigt dåligt av sin smäll i huvudet. Han fick genomföra några koordinationstester igår hos doktorn och det var inga konstigheter. Men yrseln, huvudvärken och illamåendet kan hålla på i drygt en vecka så det är bara att härda ut. Synd om honom för han mår riktigt dåligt stundtals. Melvin var hemma med Oliver både igår och idag eftersom han klagat över huvudvärk! Dessa huvuden....

Jonas är iväg ikväll, andra kvällen denna veckan. Det är ganska kämpigt att vara själv så mycket. Det är liksom både jobbigt och väldigt ensamt. Men på fredag är det alla hjärtans dag och då får vi mysa extra mycket!

Raggmunkar med stekt bacon och lingonsylt serverades herrarna Olsson ikväll. För en gång skull åt de upp utan ett pip. Skönt!


Jag längtar efter en sak som om drygt en vecka landar på min axel....

Av Sylvia - 10 februari 2014 22:01

Det är en halvkrasslig familjen Olsson här ikväll. Jag känner mig frusen, trött och har ont i hals och öra. Jonas är trött och sliten. Oliver lider förmodligen av en lätt hjärnskakning efter att ha täckt ett hårt skott med bakhuvudet under matchen i lördags. Oliver har haft huvudvärk, yrsel och illamående sedan matchen. Idag fick han gå hem från skolan. Han har ju tyvärr drabbats tidigare av lätta hjärnskakningar och därför vet vi att det inte finns mycket att göra. Vila och låta det gå över av sig själv. Men eftersom han är väldigt trött och mår dåligt hela tiden fick vi en tid hos doktorn imorgon. Mest för säkerhetsskull. Melvin mår bra iallafall!!

Melvins fiskyngel mår också bra! Det växer och frodas och snart hoppas vi att vi kan släppa ut det ur yngelkaret. Mamma Molly är väldigt rund om magen igen. Denna gången är vi mer förberedda och jag har isolerat henne från de andra. Det hade ju varit kul om vi lyckats få fler överlevande yngel.



Ikväll bjuder jag på min och Jonas favoritbild på våra guldklimpar. Har säkert visat den tidigare men jag gör det igen. Jag älskar denna bilden och blir alldeles varm i hjärtat när jag tittar på den.


Kram

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards