Sylvia

Alla inlägg under april 2012

Av Sylvia - 29 april 2012 19:00

   En härlig helg går mot sitt slut, iallafall för mig som ska jobba imorgon! Men jag ska ju bara jobba en dag sen är man ju ledig en dag till. Ser fram emot veckan som kommer då vår goe Melvin fyller år. Det ska både bli barnkalas och släktkalas.


   Igår var det fotboll på schemat. Jag och Melvin cyklade ner till KG, medan han tränade joggade jag en runda. Tyvärr började det regna och efter att först varit svettiga båda två, blev vi rejält blöta och frusna när vi cyklade hem. Det satt fint med en varm dusch på det. Oliver och Jonas spenderade förmiddagen på Harlyckan och match mot Eskilsminne. Det gick riktigt bra för killarna och matchen slutade med vinst till Fortuna, 9-0 och fyra av dem kom från Olivers högerfot. På seneftermiddagen fick vi spontanbesök av Jonas bror och hans lilla familj. Vi grillade och hade det mysigt. Gjorde god tzatziki...det är sååå gott till grillat!


   Idag sov vi länge. Melvin vaknade förts klockan 10!! Familjens sjusovare. Inget stod på schemat idag och det var underbart skönt. Vi fick äntligen satt upp trädgårdsmöblemanget, jag köpte lite blommor och planterade. Än får de stora krukorna vänta på att bli fyllda med sommarblommor men lite fina vårblommor är härligt att titta på. Häcken som vi planterade förra året börjar bli grön och jag hoppas verkligen den tar sig. Det blev även spontangäster idag. Melvins bästa kompis föräldrar stannade på fika. Så skönt när man kan ta dagen som den kommer och umgås. Det blev premiärfika ute även om solen lös med sin frånvaro och jackan fick vara på. Hade bara solen visat sig hade det blivit riktigt skönt. Längtar efter den och markisen vi har beställt.

 


   Imorgon är det återbesök hos veterinären med lilltjejen. Ska bli skönt för henne att slippa tratten. Har försökt ta av den flera gånger men hon är på stygnen direkt och försöker dra bort dem. Både Zimba och Wilma fäller otroligt mycket nu, antar att vinterpälsen ska bort! Inte jättemysigt precis. Kan inte gosa med dem utan att ha hår överallt. Borstade dem riktigt ordentligt idag och det såg ut som om vi hade päls till en katt till med tanke på pälshögen som blev efter detta!


 


                             Ha en skön valborg mina vänner!


Av Sylvia - 27 april 2012 22:25

   Fredag och mys på hög nivå i soffan framför Let's dance med godispåsen i knäet!

                                             

                                           

   Oliver har varit på cykelkalas ikväll hos klasskompisar. Han var så nöjd och glad när han kom hem. De hade haft kul och de hade ju väldig tur med vädret. Att kalaset sedan slutade på pizzerian med mat och HIF var ju toppen. Det var en bra avslutning på skolveckan och det var han mycket väl värd. Vecka efter vecka har han nämligen haft alla rätt på veckans ord. Denna veckan var det riktigt svåra ord och dubbelt så många (19 st). Bara tre i klassen hade alla rätt och han var en av dem. Han har varit så flitig på övandet och verkligen kämpat. I början av veckan hade han typ ett rätt när vi började öva!! Blev så rörd när han ringde mig på jobb efter skolans slut och sprudlade i luren när han berättade att han hade haft alla rätt. Han var så glad. 


   Han har länge tjatat om att få en egen blogg....och jag har sagt NEJ! Men nu är det allmänt snack i hans klass om att de ska ha facebook, vilket jag inte tycker är ok. Det är dessutom åldersgräns på FB (13 år). Jonas resonemang fick mig att tänka om angående blogg. Nämligen att det är bättre han skriver i en blogg om det han gillar (fotboll mm) än att skriva små kommentarer på FB om typ ingenting! Sant! Ikväll när han kom hem från kalaset hade jag en liten överraskning åt honom...en egen blogg! Länken finns längre ner till höger bland de andra länkarna   

                                                  

                                        
                                                  

                   

                                                  


 

Av Sylvia - 25 april 2012 19:11

   Onsdag och halva veckan är avklarad!


 Terrassmarkisen är beställd och vi åtskilliga tusenlappar fattigare....suck! Smakar det så kostar det. Kan krasst konstatera att drömmen om en Fatboy hängmatta får vänta till nästa sommar! Men jag kan ju ta min solstol och sätta mitt på gräsmattan, fälla den till helt liggande läge och titta upp på molnen som flyter förbi långt där uppe. På så vis känns det ju som om man rör sig fast man ligger stilla...nästan som om man gungar i en skön hängmatta, eller...? Det ska iallafall bli grymt skönt att få en markis. Det har jag verkligen saknat från vårt förra hus. En markis får altanen att bli ombonad och håller värmen kvar där under långt in på sommarkvällarna. Den skyddar även mot lite lätt sommarregn (som det såklart inte kommer att bli så mycket av i sommar) och är billigare än ett uterum! Om tre till fyra veckor ska den vara på plats.


   Har fått lite extra energi de senaste dagarna (så efterlängtat)! Har röjt i hela vår lilla tvättstuga nu några dagar. Fixat i skåpet med handdukar, sängkläder och dukar. Hade en massa gamla, tråkiga handdukar kvar från min första lägenhet!! I ett annat skåp har alla rengöringsmedel, wetextrasor och annat smått och gott fått sin plats i läckert gröna korgar. OCH äntligen...i fotbollskåpet där killarna trycker in och drar ut sina träningskläder, fotbollsstrumpor, benskydd och vattenflaskor, har det blivit riktigt organiserat och rensat. Så himla gött....! Har stört mig så länge på oredan och det känns riktigt bra att få röjt. Det låg tex flera par av Olivers och Melvins gamla fotbollskor kvar och tog plats helt i onödan.

                                                  
                                      


    I förra veckan kom det tre änder gående på vår gata. Liten ovanlig syn får jag säga. Oliver och Melvin matade dem med lite bröd och sen tänkte vi inte mer på det. Men så i helgen kom dem igen, samma tre, tror vi! En hona och två hanar. De stod utanför vår dörr när vi av en slump öppnade. Vi gav dem lite bröd igen. Någon timme senare när jag kom gående i trappan såg jag genom det lilla fönstret att änderna låg kvar utanför dörren. Hm....! Tänkte där och då att nu ska vi nog inte mata dem mer!! På morgnen efter såg vi tydliga spår efter dem...stora, äckliga skitar överallt utanför vår dörr! Det var tacken det! Så en liten varning för tre söta änder, senast siktade i Rydebäck på Fortuna Terrassen.     

                                                


                                              


   Wilma min lilla prinsessa mår prima. Hon är nog något trött på sin plastkrage, men fixar det bra tycker jag. Hon har blivit väldigt tillgiven och extra go. Tidigare fick man inte gärna bära på henne, men det är helt ok nu. På måndag är det dags för återbesök hos veterinären då stygnen skall tas. Då är det dessutom Valborgsmässoafton..härligt!


                                                  

                                                  
     


                                                  


          


                                                  


      



  




Av Sylvia - 22 april 2012 17:10

   Ni kommer säkert ihåg mitt "tjötande" om spegel för någon månad sedan! Den är ju inköpt i den fina lilla butiken "Lilla Bohaget" på Kullagatan. Kan verkligen rekomendera er att göra ett besök där om ni inte redan gjort det! De är med på FB också och där lottas det ut en massa fina priser titt som tätt. Jag brukar vara med och "gilla" och "dela" i hopp om att vinna, men man tror ju inte att man ska göra det innerst inne. Men i torsdags var det minsann min tur! Jag vann ett jättesött kakfat på fot med text. Blev jätteglad! Tror inte det finns något i den butiken som jag inte vill ha :))


   Wilma klarade operationen bra i fredags och hon äter och dricker. Hon skrämde mig dock innan idag med att verka slö och verka vilja dra sig undan. Fick rysningar i hela kroppen! Men efter en tupplur i min famn så piggnade hon till igen. Roxys hjärtfel visade sig två dagar efter kastreringen så jag ropar inte hej ännu! Just nu sussar hon igen i vår säng. Hon måste ha krage på sig så att hon inte slickar på såret, för det gör hon gärna. Jag låter henne vara utan kragen en liten stund per dag, men måste då ha uppsikt precis hela tiden eftersom hon gärna vill dra i stygnen...jirk!! Hon börjar vänja sig, tack och lov, vid kragen nu. I början försökte hon hela tiden backa sig ur den och när det inte gick så satt hon blickstilla i typ 30 minuter och surade! Hon är så söt....här på bilden ligger hon i protest och vägrar röra sig..

 


   Min bror och hans söta killar var här igår. De kom till HIF kl 14 och det var första gången som min bror kom itid till oss!! Det var mysigt att leka med killarna och när vädret slog om från ösregn till soligt och riktigt skönt väder lämnade jag de stora killarna och gick till lekplatsen med de små. Elias somnade i vagnen efter att ha gungat och skrattat sig trött. Tog en längre promenad med honom medan mellankillarna spelade fotboll ute. Jonas tog fram grillen och det blev premiärgrillning på 34:an för i år. GOTT!


Elias in action....

   


   Idag har vi kollat in Fortuna P10 spela säsongens första seriematch hemma på Örby i regn.

Det blev förlust :(( Men som sagt, det var första matchen så det återstår många till..."Fortuna är laget som aldrig....."

Av Sylvia - 19 april 2012 22:10

   Ligger här i min säng och bloggar lite. Wilma sover sött vid mina fötter och Zimba ligger en bit ifrån. Måste erkänna att jag är nervös för Wilmas kastrering imorgon. Är så rädd att de ska hitta ett medfött hjärtfel på henne. Är riktigt nojjig och har fotograferat henne ikväll och hon har fått lite extra godis. Från och med nu så får hon inte äta, bara dricka. Usch ja...ni får hålla tummarna för henne imorgon. Lämnar henne halv nio och hämtar henne efter jag slutat jobb klockan tre.


   Annars rullar det på här hemma! Fotboll och fotboll och fotboll....

Killarnas fotbollsträningar är spikade nu och det är bara utomhus som gäller. Matcherna är också inskrivna i kalendern och nu är det allvar för Melvin också! Tur att hans simskola slutar imorgon.


Melvin tränar:

Tisdagar 17:00-18:30 Konstgräsplanen Rydebäck

Lördagar 10:30-12:00 Konstgräsplanen Rydebäck


Oliver tränar:

Måndagar 17:45-19:30 Örby

Torsdagar 17:45-19:30 Örby

  

Utöver detta är det minst en match eller cup varje helg fram till sommaren i princip! Som sagt våren är räddad...

                                                                           

 

FORTUNA ÄR LAGET SOM ALDRIG TAPPAR TAGET, TAPPAR DEM TAGET SÅ KOMMER DEM IGEN...VILKET GÄNG, VILKET GÄNG, VILKET FOTBOLLSGÄNG!!!!! (Oliver två från vänster, Jonas skymtas i bakgrunden)

Av Sylvia - 16 april 2012 18:57

  Käre bloggläsare, idag ska bloggen handla om katter!                                           


                           Zimba kom till oss dagarna före julafton 2010 efter att vi förlorat vår lille Roxy som hade ett medfött hjärtfel. Zimba har alltid varit en väldigt "pratig" katt. Efterhand han blivit äldre har detta tilltagit. Han var väldigt bitig också och vi fick rådet att skaffa kattsällskap till honom för att han helt enkelt behövde någon att leka och gosa med när vi var på jobb och skola. Där kommer lilla Wilma in i bilden. Henne hämtade vi i höstas. En liten tuff tjej som redan efter några dagar visade Zimba var skåpet skulle stå! De två har väldigt kul ihop. De leker, kelar och busar så att hårtussarna far! Zimba har slutat att bitas men "pratandet" har dock inte försvunnit. Han har en inbyggd klocka så varje ledig morgon väcker han oss vid den tiden då vi brukar gå upp när vi ska till jobb och skola. Inte alls kul! Han ger sig inte heller utan jamar tills han väckt oss alla. Har därför börjat stänga in både Wilma & Zimba i tvättstugan på helgerna och det funkar ganska bra.


Min söta lilla prinsessa Wilma har gått och blivit könsmogen OCH det, mina vänner är ingen kul grej!! Förra veckan började hon gå och jama mer än vanligt och stryka sig mot allting som om hon vore extremt gosesjuk. Igår kväll exploderade hormonerna i hennes lilla kropp och nu jamar hon KONSTANT!! Åmar sig på golvet, stångar sitt lilla huvud i allt som hon kan tänka sig, går med svansen upp och nästan släpar baken efter sig emellanåt! Blev nästan lite orolig igårkväll men blev snabbt lugn då jag kunde bocka av alla dessa symptom på just könsmogen honkatt. Det innebar dock en mindre lugn natt! Det blev tvättstugan igen vid 04-tiden i morse. Ringde veterinären direkt imorse och har fått tid för kastrering på fredag. Men insåg att vi väntat för länge. Det var tydligen inte jättebra att kastrera under pågående löpning för då kunde löpningen pågå ännu längre...jipiiie! Men har vi tur så har hon löpt färdigt fram till fredag sa veterinären jag pratade med.

Stackars Zimba fattar absolut ingenting! Man kan riktigt se på honom att han är konfunderad över hennes beteende och rentav lite trött på henne. Den stackaren är ju kastrerad och vet inte vilken uppvaktning han får och vad han går miste om!


   Jag är faktiskt lite nojjig om hur det ska gå på fredag. Att förlora Roxy efter hans kastrering då hans hjärtfel upptäcktes har satt sina spår. Det gick hur bra som helst för Zimba och läkningsprocessen gick galant. Däremot har jag fått reda på att Wilmas syster har medfött hjärtfel och det gör mig rädd. Vill inte gå igenom samma sak en gång till. Varken för min egen del eller barnens. Speciellt Oliver var otröstlig och ville inte äta så det var ingen roliga tid att behöva gå igenom. Ska be dem kolla henne noga innan de sätter igång på fredag. Håll tummarna för vår lilla tjej!


      




Av Sylvia - 14 april 2012 21:34

   Sängen kallar högt och tydligt och ändå får man inte häcken ur soffan! Barnen sover i sina sängar och J i soffan här brevid. Det har varit en lång och fysiskt krävande dag för våra fotbollskillar som spelat Häljarpscupen. För Oliver och J var det samling i Häljarp kl 08. Melvin hade samling kl 12 så han och jag tog det lugnt på morgonen. Melvin behövde dessutom det efter att ha haft simskola och varit på discokalas igår kväll. Tack vare Thorssons utlåning av sin bil kunde jag och Melvin ta oss till Häljarp på egen hand, så smidigt med två bilar. Vi hade även tur med vädret, men jag höll på att frysa ihjäl sista matchen som spelades kl 17. Olivers lag blev 2:a i gruppspelet och 4:a i B-slutspelet och blev tyvärr utan medalj. Så nära brons men orken räckte inte riktigt ända fram. Melvins lag spelade 4 matcher och de vann alla. Melvin fick äran att göra 3 mål och var såklart överlycklig. Kul att få se dem båda idag, våra duktiga fotbollskillar.


   Lite flärd får jag väl ändå dela med mig av denna fotbollsdag....


 

    Min nya vårkofta med paljetter och ett sött linne med volanger nedtill. St Tropez har alltid något fint, it's the shop if you want to shop  !! Tips på god parfym får ni också...Miss Dior!


                                                 Ha en fortsatt trevlig lördag!


                                                  
               KRAM

Av Sylvia - 12 april 2012 18:02

   Melvin min underbare goe kille fyller snart sju år. Jag kan faktiskt inte riktigt fatta det! Han är min lille minsting och kommer alltid vara det. Han är lika kramig och go som han alltid varit även om "storakillen" chargongen sakta men säkert börjat märkas.


   Igår skrev vi kalasinbjudningar och körde runt i Rydebäck och delade ut dem. Melvin satt fram hos mig och hoppade gladeligen ut vid varje brevlåda och stoppade ner inbjudningskort. Det var så härligt att se hans glädje och vi hade en riktigt mysig stund. Fick även en liten kaffepaus på vår runda hemma hos familjen Thorsson när vi lämnade Axels inbjudan. Himla nice!


   Nu sitter Melvin och jag i soffan och myser. Bästa kompisen Melker har precis åkt hem och Oliver har blivit medbjuden på Cirkus med kompisen Tim här i Rydebäck. Ett gigantiskt cirkustält har monterats upp nere vid stranden intill Rosa Kiosken och kameler och andra djur står i hagar utanför. Ska bli intressant att höra hur det gått (lite pirrigt eftersom de är där själva utan vuxet sällskap).


   Såg vårens första humla idag....bzzz bzzz bzz....! Lite vår i luften är det ju, även om jag saknar de värmande solstrålarna. Alla buskar och träd är fulla av knoppar så nu behövs bara lite mer värme så kommer allt att explodera och allt blir grönt och alldeles underbart. Våren är en härlig tid!



   Imorgon kommer en kille hit och ska mäta vår altan så om några veckor hoppas jag att vi fått upp en markis över uteplatsen. Är riktigt sugen på att sätta fram utemöblerna och få njuta av en go fika i trädgården. Jag undrar om J har glömt att jag så gärna vill ha en FatBoy hängmatta? Förra året sa han nämligen att vi skulle införskaffa en sådan till denna sommaren....!

Här i får vi nästan  plats hela familjen   


        

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards