Sylvia

Alla inlägg under januari 2018

Av Sylvia - 31 januari 2018 07:30


Todelooo...


Alltså dagarna och kvällarna bara rinner iväg och det är inte många minuter över till att inte göra någonting!


Igår när jag kom hem från jobb var det bara att slänga av sig kappan och sätta sig och förhöra Oliver inför hans SO-prov på fredag. Därefter lagade jag mat och skrev ner en liten handlingslista.


Kvällen tillbringade jag i en brottningshall på Helsingborgs Arena. Melvins fotbollslag kombinerar de vanliga träningspassen med brottning en gång i veckan under vinterhalvåret. 


 


Det var inte särskillt lönt att köra tillbaka till Rydebäck medan de tränade så jag valde att stanna kvar och titta på i 90 minuter, vilket jag inte ångrade. Så himla kul det var att se killarna! 


Vilken träning sen då. Jag hade varit död efter 10 minuter och de pallade i 90. Men så roligt de hade trots att det var tufft. Det bjöds på många glada skratt både bland killarna och oss åskådare. Brottningstränaren är ingen mindre än Emil Sandahl, nordisk seniormästare i brottning 2016.


 


Ni som följer mig på Instagram såg säkert filmerna jag la ut live! Vill ni följa mig på insta så heter jag sylviasyllan. Mitt konto är privat men var inte rädda för att fråga om att få följa mig.


Vi kom hem strax före 21 så det blev faktiskt inte så mycket mer gjort igår kväll. Jag tog en sväng med Chilla, vek lite tvätt, tömde diskmaskinen och rymde upp efter middagen eftesom jag inte hann det innan vi stack iväg.


 


Lite trötta här hemma idag!!


Ikväll blir det snabb matlagning igen och sen iväg på föräldramöte i klubbstugan på örby. 

Tjohoo....!


Hmmm...jag tror att jag kommer sjunka långt ner i soffan på fredag kväll efter denna turbovecka.


Jag älskar när det händer saker och tycker om att komma ut och träffa folk...men denna veckan är det nästan liiite toooo much. 


Ta hand om er!


  


Kram

S















Av Sylvia - 30 januari 2018 06:15



Hej där...


Dagarna rullar på..ny vecka och allt.


I söndags var det fotbollsmatch hemma för Melvin som spelar vintercupen med sitt lag. Jag vet att man alltid ska försöka tänka positivt MEN jag avskyr vintercupen! Killarna som spelar rör ju sig hela tiden men att stå som åskådare vid sidlinjen är hemskt. Jag frös sönder mig trots flera lager med kläder. Dessutom är det nya regler också vilket innebär att killarna spelade 3x25 minuter vilket gjorde det ännu mer ohållbart. 


 


Min fina Melle fick äran att vara dagens lagkapten. 



Ny vecka...


 


Denna veckan är lite galen, både hemma och på jobb. Det är fotbollsträningar, brottningsträning, utvecklingssamtal på Rydebäcksskolan och föräldramöte med Fortunas P05. På jobb är det månadsskifte vilket ofta innebär en hel del tillträden och just denna veckan är det 14 stycken. Allt är förberett såklart men det innebär ändå ett gäng samtal med bankerna för att uppdatera räntor och sen själva mötena som ska avhandlas på vårt lilla kontor. Det är kul med tillträden och ofta en glad och gemytlig stämning med säljare och köpare. Extra mycket liv och rörelse på vårt kontor alltså.


SÅLD!


Igår blev jag av med min Kallaxhylla som stått lite olämpligt i min hall en vecka. Lite pengar in för min del.






 


De här två!

  


Jag följer Hanna Graafs blogg och igår hade hon skrivit ett väldigt gripande inlägg som fick mina ögon att tåras. Hennes hund Stig hade slitit sig och hamnat under en mindre lastbil. Hanna skriver målande hur det såg ut och hur hennes Stig skrek. Jag fick ont i magen av att läsa. Samtidigt sitter Melvin med Chilla sidan om mig iväntan på att det blir dags att sticka iväg på träningen.


Min fina lilla Chilla...jag får dåligt samveta för att jag känner mig så låst.


Jag älskar henne! När barnen inte är hos mig är hon både ett sällskap men också den som hindrar mig från att leva fritt. Att man blir låst när man skaffar hund ska man såklart ha tänkt på innan man skaffer den...vilket jag gjorde...i flera år! Men när Chilla kom in i vårt liv såg allt mycket annorlunda ut. Vi var en hel familj som hjälptes åt och jag hade både mina föräldrar som var en backup när det körde ihop sig och när vi reste. Nu är inget av det kvar. Allt bara försvann på några år. Jag gjorde ett tappert försök i somras att hitta någon som kunde avlasta mig men livet förändras hela tiden för oss alla.


Jag gör ett nytt försök...


Om det finns någon där ute som vill hjälpa mig att ta hand om Chilla lite mer frekvent, det vill säga några dagar i veckan om det behövs eller över en helg, så hör av er. Jag tänker mig en pensionär som behöver sällskap om dagarna och som vill ha en liten luden prinsessa som värmekudde i soffan.


Kram

S







Av Sylvia - 27 januari 2018 21:46


Hej fina...

Tänk att få vakna till en solig och ledig lördag, det är man inte bortskämd med. Men ibland händer det!

En helt orörd dag utan några planer dessutom. Så efter frukosten tog jag en promenad med Chilla och direkt efter det en powerwalk på egen hand.


Har en massa funderingar i mitt huvud och det känns skönt att få sortera dem samtidigt som jag promenerar.

Efter uppbrottet från mitt senaste förhållande måste jag säga att jag känner mig splittrad. Jag känner mig fri från någon som ändå inte var värd min kärlek men det lämnar ändå en bitter eftersmak.

Jag känner mig kluven till kärleken. Jag känner mig osäker på om jag kommer att känna förtroende för någon igen.


Så har jag inte känt tidigare. Det är en ny känsla och jag försöker hantera den. Fram till nu har jag trott att jag skulle kunna finna kärleken igen.

Men ärligt talat funderar jag på om jag inte är starkast när jag är ensam. Den enda jag har som jag kan lita fullt ut på är mig själv.

Det kanske är bäst så!


Mmm...många tankar som sagt!


Lugn och skön dag iallafall. Ikväll åt Olli med kompisarna på pizzerian och jag och Melvin hade en middagsdate!


Vi åt en stekt fläskytterfilé med mina klyftpotatisar och chilibea (en liten klick).
Mums!

Chilla har fått sig en rejäl trimning med saxen ikväll. Hm...inte helt enkelt att få det snyggt men hon är sååå duktig och står fint i drygt fyrtio minuter medan jag försöker få det jämt och fint.


Halva Chilla försvann :)

Har ni haft en fin lördag?

Kram
S

Av Sylvia - 26 januari 2018 19:53


Hej fina...

Underbara F R E D A G är här!

Så skönt med helg och några dagars ledighet och så härligt att få träffa mina älsklingar igen.


Ikväll myser vi med tacos och godis. Strax drar Talang igång och det ska vi titta på.


Min variant på taco ikväll!! Killarna fick givetvis den traditionella. Det var ju allt annat än vv-tänk med maten i onsdags och därför blir resten av veckan väldigt poängsnål. Som ni ser behöver det inte bli tråkigt för det ;)

När jag gick till Knutpunkten efter arbetsdagens slut kom en man fram till mig från ingenstans och lämnade över en stor kartong. Han sa att den innehöll gratis blommor. Hm...tyvärr är jag lite misstänksam och frågade lite avigt om de verkligen var gratis?!

Han såg trevlig och ärlig ut så jag tog emot hans låda.




Det blev en spänd tågresa hem för en tjej som nu blivit nyfiken!


Jag förväntade mig verkligen inte att det skulle ligga femton helt sagolikt vackra rosa rosor i lådan.

Blev så glad och samtidigt arg på mig själv att jag inte visat mer tacksamhet åt mannen.

Därför tänker jag gottgöra det genom att ge företaget goda rekommendationer här på bloggen.






Företaget heter BRING bloom och de levererar vackra blombuketter i Skåne med utkörning samma dag om man beställer före kl 13.

Deras hemsida hittar ni HÄR.


Så himla glad och tacksam för en så vacker helgbukett!

T A C K


Njut av fredagen!


  

Kram
S

Av Sylvia - 25 januari 2018 22:27


Hej på er...

Vilket roligt och intressant dygn jag lämnar bakom mig.

Vår tripp med jobbet bar till en fjälliknande stuga (stor som ett hus) mitt ut i skogen i Skyrup!!

Här skulle vi fortsätta vår coachning och teambuilding.


Temat är det samma som tidigare delar av denna utbildning dvs läran om de fyra olika färgerna som vi människor kan delas in i utifrån våra personligheter.

Det är superintressant och lärorikt.


Vi höll på från 09:00-18:30 med avbrott för lunch och några korta pauser för en bensträckare såklart.

Efter det hade vi mysigt och avslappnat häng tillsammans. De som ville spelade spel på ovanvåningen, andra spelade kort eller bara satt och snackade vid den goa kaminen.


Alex stod för kockandet både till lunch och kvällsmat och gjorde det med bravur. Vi hjälptes alla åt med småbestyren runt om kring så som att göra sallad och duka.
Riktigt härligt att få göra helt vanliga hemmasysslor tillsammans med kollegorna.


Till lunch åt vi pasta Alfredo och till kvällsmat inget mindre än oxfilé, potatisgratäng och hemmagjord bea (såsen stod Omar för). Fantastiskt gott!
Till efterrätt blev det marängsviss.

När klockan slog halv tolv kände jag att jag skulle kunnat somna sittandes så jag sa godnatt och gick och la mig i mitt lilla rum.

Somnade som en stock!


Klockan ringde tidigt idag för en helt vanlig arbetsdag men med utgång från Skyrup efter en mysig frukost tillsammans. Vi lämnade stugan strax efter nio efter att ha rymt upp och städat tillsammans.

Teambuilding när den är som bäst!

Är så glad över att få tillhöra 3Etagefamiljen.

Nu har jag krupit ner i min egen goa säng hemma i Rydebäck. Inte alls fel det heller.

Sov gott och godnatt önskar jag från mitt fina sovrum!

Kram
S

Av Sylvia - 24 januari 2018 08:05


Morning....

Lillördag :)

Jag står just nu på perrongen i Rydebäck och väntar på tåget som ska ta mig in till stan.


I stan väntar kollegorna och sen bär det vidare till en ännu oklar destination för att bygga vidare på vår coachingutbildning.

Igår bjöd jag pappa på bio.
Han kunde inte minnas när han var på bio senast! Han hade definitivt aldrig varit i Landskrona på bio. Bästa bion enligt mig!


Vi såg Ted - För kärlekens skull.

Fantastisk fin film men väldigt tung samtidigt. Så många fina låtar som fick en annan innebörd nu.

Ville bara storböla i slutet för den var så gripande.


Ted Gärdestad 1956-1997

Se filmen...tror den gör sig bäst på bioduken.

Ha en fin onsdag!



Kram
S

Av Sylvia - 22 januari 2018 20:40


Hej fina...

Så gräsligt rått och kallt det varit idag. Köpte viktväktarnas linssoppa till lunch för att få upp värmen. Den smakade hyfsat gott men innehöll alldeles för mycket lök för min smak. Ska testa att göra linssoppa själv. Man kan nämligen göra en med 0 sp (Viktväktarnas räknesätt).

På tal om Viktväktarna så är det vägdag idag...måndag och allt!

Vågen visade -0,7 kg sedan förra veckan och jag är väldigt glad för det. Min investering i mig själv känns bra så långt.


Märker ni, trots kylan och det gråa vädret, att det blivit ljusare? Dagen har blivit längre. Det är inte längre mörkt när jag kommer hem från jobb.

Underbart!

Jag längtar efter de ljusa kvällarna som uppmuntrar en till att vara ute. Jag skulle gärna vilja gå ut och promenera men det lockar inte när det är mörkt och kallt.

Vi går mot ljusare tider och det är sååå skönt!
Snart så är de ljusa kvällarna här eller hur?


Vad händer i veckan då?

Ikväll har jag bara tagit det lugnt. Jag har faktiskt träningsvärk i kroppen efter helgens insatts...haha! Sover dessutom som en kratta nuförtiden och ikväll blir det därför tidigt sänggående.

Imorgon tänkte jag dra med mig pappa på bio om han mår bra. Han kände sig lite konstig i kroppen idag så vi får se.

På onsdag och torsdag ska jag iväg med jobb på utbildning.

Torsdagkväll är oplanerad men då brukar jag handla och städa över inför barnens ankomst på fredag.

To-do-list:

Vad jag skulle vilja få gjort denna veckan är att få upp min tavellist ovanför sängen och klippa Chillas vinterpäls som tovar sig som bara den.

Vad ska ni hitta på denna veckan?

Kram
S

Av Sylvia - 21 januari 2018 20:17


Hej där...

Skulle man kunna få en dag till på denna helgen?

Haha...ja det hade jag verkligen inte haft något emot.

Tänk så mycket ett sovrumsprojekt kan dra med sig :)


Jag sov tyvärr inte så bra inatt heller trots mitt nya fina sovrum men jag ska iallafall vara glad för att tavellisten och tavlorna inte trillade ner över mig inatt! Jag var så trött igårkväll när jag gick och la mig att jag glömde ta bort tavellisten som jag bara lagt löst på sänggaveln!

Den lär få borras upp vid tillfälle.

Vad har jag hittat på idag då? Jo massor!

Alla saker som jag haft i sovrummet skulle ju på plats igen. Detta gjorde att jag fick röjt rejält i klädkammaren också och en del saker fick åka ner i källaren. Det blev en tur till återvinningen med emballaget från inköpen. Passade på att skänka flera påsar med kläder och skor till dem som behöver det bättre. Min gamla betjänt (klädhängare) som jag hade med mig från huset var inte så praktisk så den sålde jag via FB. Jag hoppas Kallax-hyllan går samma väg.


Den är till salu för 300 kr om ni är sugna.

Är nästan klar med allt nu!

Ikväll hängde jag upp tavlorna som jag bestämde mig för att behålla.


Det blev väl fint tycker jag. Den tredje kom upp på väggen sidan om altandörren.


Vill ha något mer än tavlor på väggen därför hängde jag dem medvetet mer åt vänster. Kan tänka mig en spegel också om jag hittar någon fin.


Så skönt med en riktig klädställning där pågående kläder kan hänga ordentligt istället för att ligga slängda på pallen!

Mmmm...det var det :)

Jättenöjd med helgen och glad för allt jag hunnit med och att det blivit så bra.

En aningen trött bara men det får det vara värt.

Hoppas ni haft en fin söndag!


Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards