Sylvia

Alla inlägg under juli 2015

Av Sylvia - 20 juli 2015 19:32

God kväll!

Denna svenska sommar bjuder då verkligen på skiftade väder. Dock saknar jag sommarvärmen som får en att känna att stranden är det enda alternativet. Att hänga på stranden och inte göra någonting hade passat mig ypperligt!


Vaknade imorse efter en regnig natt då sömnen inte varit den bästa. Jag satt uppe till ett inatt och såg "Titanic" och efter det hade jag svårt att somna! Att gå ut med Chilla ensam i mörkret här "nere" är dessutom lite ovant och kusligt, hade lite svårt att koppla av sen.

Idag bjöd Ingrid på spontanfika i deras mysiga växthus.

 


Min dröm om växthus känns ännu längre bort nu. Men jag är väldigt glad för min balkong. Här är mysigt och jag sitter här så mycket jag kan, även om det innebär under ett täcke för att inte frysa ;)


Här sitter jag nu filosoferar och skriver till er....

 

[Bild]


 
....med en kopp kaffe på maten!
Idag gjorde jag köttfärsbiffar som jag åt med grönsallad, potatissallad gjord på yoghurt och en klick Rydbergs mangoraja. Mums!

 

[Bild]


Det är lätt att vara vv-are nu då vikten fortsätter ner trots att jag skulle ha stannat. Var och vägde mig idag och har tappat 0,7 kg till. Totalt -16,3 kg har jag "ätit bort" som vv säger :)

[Bild]


Fotbollsträningarna har satt igång igen och Oliver tränar ikväll på Örby. Honom har jag inte träffat på två dagar nu. Mitt internet kom igång idag och jag hoppas innerligt att jag blir lite mer "intressant" att vara hos! Melvin har sovit hos Melker inatt, i tält i deras trädgård :) och det ser ut att bli en natt till.

Ha en fin måndagkväll! Till er som börjat jobba idag är kanske veckans väderprognos en tröst!?

Kram
S

Av Sylvia - 19 juli 2015 20:55

Hej där...

Igår kväll blev längtan efter stranden och sundet för stor. Jag och Chilla tog oss en kvällspromenad ner till Fortuna strand. I "Chillatakt" tog det tjugo minuter enkel resa! Fyra gånger längre än tidigare tyvärr, men fortfarande gångavstånd.


Sent i går ringde det freneteskt på dörren. Melvin stod utanför med ryggsäck full av pennor och papper. Han ville sova hos mig, men först skulle vi rita :)

Morgonmys!

Idag har jag och pappa gjort en söndagsutflykt till Sweden Antique som ligger fem minuters bilväg härifrån (Katslösa).

Häftigt ställe!


På ovanvåningen möttes man av denna herren...


Värt ett besök om man gillar gamla saker!

Som kontrast till gamla saker stannade vi till på Kostallet Design också. Jag skulle så gärna vilja ha en Stringhylla, synd att de är så dyra!

Vädret har ju verkligen inte inbjudit till någon utomhusaktivitet idag. Jag och Melvin har handlat på Ica Maxi så nu har vi både glass och lite annat smått och gott i frys och kyl.

TV-bänken har kommit på plats!


Hoppas ni haft en skön söndag!

Ni får gärna komma med tips på roliga aktiviteter med barn när vädret är halvtaskigt. Nu blir det "Titanic"!

Kram
S

Av Sylvia - 18 juli 2015 19:38

Hej där...

Almanackan säger att det är lördag! För mig är det en dag bland alla dessa andra dagar. Idag är det tufft.

Killarna är i Röstånga i stugan för att bland annat gå på marknaden som är där varje sommar. En tradition som jag älskat!

När de åkte idag satt jag länge på balkongen och gjorde absolut ingenting. Tror inte ens att jag tänkte!

Chilla behövde ut så till sist gjorde jag vid mig och tog bilen till Heddas Hus och vidare till Landskrona. Chilla fick hänga med.


Dessa sköna byxor köpte jag på Heddas Hus och plastväskan från Hinza hos Royal Design i LA. Båda som födelsedagspresent från pappa då han gav mig pengar när jag fyllde år.

Skulle kanske köpt ett strykjärn för pengarna om jag varit en duktig "spara" men idag var jag inte det!

Personalen på Royal Design lät mig ta Chilla med in i butiken. Trevligt tycker jag! Jag bar henne så hon kunde inte göra någon skada.

Jag köpte en glass i Stadsparken i LA och gick en runda där. Trodde det skulle vara lugnt och stilla men inte! En massa uppblåsbara hoppborgar och skrålande musik ur högtalare som säkert haft bättre tider. Åkte hem till huset (som jag har svårt att vara i) och tömde mina garderober och hämtade mina smycken. Vilket slit det är! Man har ju en del saker :)

Tillbaka i lägenheten började jag fixa med garderoberna. Flyttade hyllor och klädstänger. Det gick sådär...


Ena hyllplanet satt som in i bänken och tillsist blev jag så arg att jag dängde till det så hyllplanet lyfte, studsade på mitt huvud, ner på klädstången så den blev böjd och slutligen ner i golvet med hörnan före! Som tur var låg det kläder på golvet så golvet klarade sig. Satt mig och grinade en stund sen fortsatte jag att fixa.

Jag är så jävla envis, kanske inte alltid så bra!! Pappa bor 200 meter bort, men nä...jag kan själv! Nu värker både huvud och hand. Fan alltså!

Nu har jag precis ätit lite pastasallad som jag hade kvar i kylen. Har inte varit hungrig idag, men tvingade mig att äta lite nu. Måste tänka lite på min vikt. Nådde målvikten innan Cypern och nu har ytterligare tre kilo försvunnit!

Förlåt för att jag inte är så upplyftande här idag...blir säkert bättre!

Av Sylvia - 17 juli 2015 22:04

Hej där...

Tänk att en hel vecka redan gått sedan jag fick nycklarna till min lägenhet. En vecka där dagarna flutit ihop och tiden gått utan att jag märkt det.

Ikväll är första fredagen i mitt nya liv som ensamstående mamma. Ingen vanlig fredag - jag som älskar fredagar! Jag gick och handlade lite på Hemköp och kom hem med bl.a en korsordstidning och godis!!! Melvin har varit på bio och sover i huset inatt. Oliver ska sova hos mig (trots avsaknaden av internet) med två kompisar. De har precis kommit hit och bäddat i hela Olivers rum så ingen golvyta är synlig. Allting går :)





Jag kom på mig själv tidigare i veckan att jag försöker fokusera på vad som är positivt med allt det nya. Allt detta som händer är så negativt att jag måste gripa efter de små positiva sakerna. Jag började skriva ner dem i min mobil så jag kan ta fram och läsa dem när ångesten kommer!

Toaletten - den är så fin! Bli inte förvånad om jag bjuder på en fördrink på toaletten om ni kommer hit på mat :)

Ingen inomhustrappa - det är så skönt att ha alla rum på ett och samma plan.

Köksskåp - tänk att en trea kan ha ett kök med fler köksskåp och lådor än ett stort hus.

Klädkammare - stor tillräcklig för att jag funderar på att sova där inne den dagen Melvin inte vill dela rum med mig. Tills dess är det min walk-in-closet!

Balkongen - här har jag skapat min egen lilla oas. Ombonat och mysigt ska det bli. Letar efter någon form av balkongskydd gjort av bambu eller pil.

Hundlatriner - på mina nya rundor med Chilla har jag fler hundlatriner än det finns på hela Fortuna Terrassen (Även om de inte uppväger att jag fått längre till stranden!).

Ja, det var de positiva saker jag kommit fram till på denna veckan som passerat!


En av mina närmaste vänner, Carina, kom med frukostbullar till mig och Melvin idag. Vi satt ute på min lilla balkong på framsidan i solen. Skönt att få prata lite.


När Carina körde hem tog jag och Melvin sikte på stranden där vi mötte upp familjen LJ och deras grannar.


Solen visade sig några timmar idag!


Killarna fiskade :)

Älskar den spontana leken utan spelplattor!

Önskar er en trevlig fredagkväll.


Kram
S

Av Sylvia - 16 juli 2015 22:17

Hej alla fina...

Lampan hängde kvar hela natten, den hänger till och med kvar nu :)


Här ute på min lilla balkong började jag dagen i solen med frukost och Chilla som sällskap.

Jag sov ensam inatt också. Oliver kom aldrig igår. Att ha interner är a och o för att man ska vara intressant :) Jag förstår honom. Är han inte på KG så spelar han PS med kompisarna. Det är hans liv just nu.

Idag har jag bara tagit det lugnt och inte farit rundor som de senaste dagarna. Jag fann till och med ro att läsa ut denna boken i solen...






Jag följer en del olika bloggar bl.a systrarna Graafs bloggar. Jag tycker framförallt Magdalena skriver så bra om livets alla skeenden. Inga krusiduller utan rakt på.

I boken "Mitt perfekta liv" skriver hon lite om just bloggandet. På alla sociala medier kan vi jämnt läsa om hur bra alla har det, hur kära alla är, hur väluppfostrade barn de har och hur mycket pengar folk verkar lägga på märkesprylar osv. Inte lika ofta får man följa en bloggare som skildrar det verkliga livet.


Visst är det så?

Här på min blogg försöker jag skildra mitt liv utan att för den sakens skull hänga ut någon eller berätta precis allt.

Nu när livet fick en annan vändning för vår familj har alla jag stött på stått som frågetecken. Utåt sett har vår familj varit den "perfekta familjen". Jag vill bara säga en sak...

INGEN är perfekt så därför finns inte heller den perfekta familjen. Det allt i stort sett handlar om är HUR man tacklar problemen som uppstår. Det stavas k-o-m-m-u-n-i-k-a-t-i-o-n blandat med respekt och vilja. Ibland funkar det, ibland inte.


Dessa tre regler ovan stämmer så bra in på mig. Jag har drömmar och visioner, de är egentligen inte så stora. Jag vill inte bli president i USA eller så! Det handlar faktiskt om ganska vardagliga saker. Jag har alltid varit en drömmare och långt ifrån allt har blivit sant, men mycket har :). Jag kommer att fortsätta drömma och sätta delmål för att nå målen. Kanske kommer jag nå dem, kanske inte!

Nu svamlar jag lite mycket kanske... Försöker fortfarande reda ut tankar och känslor.


Fantastiskt vackra blommor och en urgullig sopkvast till min balkong kom familjen LJ med idag. Puss till er!


Kram
S

Av Sylvia - 15 juli 2015 21:57

Hej där...

Jag sov några timmar inatt trots allt. Är lite mörkrädd så jag jublade inte när jag la mig igår kväll. Melvin hade glömt kvar sin sovishund och inatt sov jag med hans gosedjur tätt intill. 42 bast och sover med gosedjur, det ni!!


Det här gosedjuret hittade jag i soffan imorse. Det spelar ingen roll hur ensam jag känner mig för i min säng hamnar hon inte. Sorry Chilla!

Körde till IKEA och bytte en fåtöljklädsel som jag köpt fel. Glömde kvittot hemma men fick byta om jag kunde visa ett kontoutdrag! Tack för bank-ID. Höll sedan på att bli påkörd av en tant på påväg hem... Hade väl bara fattats det nu också!


Nu är fåtöljen från pappa inte blommig längre :) Om någon vill ha en blommig klädsel till Ektorp Jennylund fåtölj och fotpallen så har jag båda i toppenskick till salu.

Idag ringde det på dörren...


Dessa underbara solstrålar ville hälsa på. Doris hade tagit hål i öronen och ville visa. Med sig hade hon bästisen Kalle. Vi fikade och de beundrade mitt hem. Barn brukar ju tala sanning och Doris är lyrisk över min lägenhet :)

På KG bara en bit här ifrån såg jag killarna spela boll med sina kompisar.


Jag lyckades koppla in en taklampa i hallen. Tack Max för supporten via FB :)


Det var inte helt enkelt att få upp lampan på kroken heller! Om den trillar ner inatt blir jag inte förvånad men jag kommer bli livrädd!

Som tur är ska Oliver sova hos mig inatt. Äntligen! Hans rum börjar ta form. Bäddfåtöljen kom på plats idag.


Nu sitter jag här och skriver till er och slötittar lite på TV samtidigt. Oliver är fortfarande ute. Hoppas han kommer hem snart så vi kan mysa och kolla TV tillsammans. Något internet har vi inte än (jäkla strul) och det lär dröja till måndag fick jag reda på idag. Så dåligt!


En köksstol får duga som TV-bord!

Kram
S

Av Sylvia - 14 juli 2015 22:59

Hej där...

Jag vet inte hur många gånger mitt hjärta "slutat slå" dessa dagar. Har dött lite grann... Det är svårt att förklara. Det känns som ett så stort misslyckande att inte klara av att hålla ihop sin egen familj. Det gör så ont, så ont att jag inte tänker skriva mer om det ikväll.

Jag och Melvin har sovit här i min lägenhet två nätter nu. Tack gode gud för att jag inte behövt vara själv. Oliver vill jättegärna också sova här men internet krånglar och TV-apparater saknas och tills jag fått rätt på det vill han sova i huset. Vi behöver också få hit en bäddfåtölj från Gustavslund till Olivers rum. Skulle fixat det ikväll men den är för stor. Så om någon har vägarna förbi min bror och har plats för en fåtölj...please :)

Ikväll är jag själv här för första gången. Första natten. Chilla är hos mig, som alltid :)

Jag har pressat mig till det yttersta för att få det till ett fullt inrett hem så fort som det bara är möjligt. Besökte Ullared igår. Lampor, gardiner och en massa nödvändiga saker som behövs till ett nytt hem. Det var en upplevelse att besöka Ullared i mitt tillstånd med tusentals semesterlediga människor. Mådde illa stundtals!

Idag har jag fixat alla fönsterna. Lite bilder...





Kunde inte låta bli att köpa denna lampan...


Lite fulsnygg...eller hur?!


Ibland känns det som om jag stylat någon annans hem och sen kommer det för mig att det ju är mitt eget! Lever fortfarande med en känsla av overklighet.

Tusen och åter tusen tack för all support. Alla fina vänner som hört av sig på ett eller annat vis. Jag är tacksam även om jag kanske inte orkar svara alltid.

Kram
S

Av Sylvia - 10 juli 2015 22:44

Hej där...

Då har jag påbörjat min semester! Det känns lika konstigt det som att hämta nycklarna till min lägenhet.
Men oj vad jag behöver semester...! De senaste två veckorna har det varit totalt kaos i mitt huvud och i min själ.


Köpte sushi till lunch, ett tappert försök att försöka få lite semesterfeeling.

Allt känns bara så konstigt!

Lägenheten är verkligen superfin. Splitterny och ingen annan har bott där tidigare. Vi har egen ingång via en ståltrappa upp till vår lägenhet. Fastigheten har två våningar och man får en radhuskänsla. Jag kände direkt när jag kom in här att om jag måste lämna vårt hus, vårt fina hus, så är denna lägenhet ett väldigt bra alternativ. Jag kommer inte känna mig instängd. Balkongen är dessutom stor med kvällssol. Vid ingången har vi också en liten "balkong" och där kan man sitta och dricka sitt morgonkaffe i solen.

Chilla tyckte balkongen kändes lite läskig!

Här på balkongen har vi även ett mindre förråd...eller som jag skojade med killarna, mitt uterum :)


Melvin tyckte det var jättespännande och var uppspelt och glad. Såå skönt!


Han ville bära in saker, dammsuga och tömma brevlådan. Han kom och kramades glatt hela tiden. Chilla såg mest fundersam ut.


Oliver följde med och tittade idag för första gången. Han är mer svårläst! Men jag tror han kände att det var bra. Jag fick den magkänslan iallafall.

Pappa och familjen LJ tittade också förbi :)

Melvin och Melker uppmätte tiden till att gå till KG till 45 sekunder. Klart godkänt!

Utsikt från kök och vardagsrum som har öppen planlösning. Står man på balkongen och tittar åt vänster ser vi A-plan.


Nu ska jag försöka landa i detta! Jag är fortfarande i en känsla av overklighet, men jag kommer nog att kunna trivas här. Det är så viktigt att det blir ett ombonat hem. Ni vet min passion för hem och inredning.
Mitt hem är min borg!

Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards