Sylvia

Alla inlägg under april 2013

Av Sylvia - 17 april 2013 21:13

Dag 2 på min God Balans diet och jag lider! Tacka vet jag GI-dieten för då går man inte med konstant hungerkänsla. Men nu har jag bestämt mig för att testa och jag har köpt en veckoranson. Jag ska köra dieten helt fram till fredag kväll då det är ny fotbollsmammaträff (P02) på Rya. Då blir det vin och ost....mmmm! Det värsta med dieten är att stå och laga mat till familjen och sen inte "få" äta. Ikväll blev killarna dessutom sugna på mannagrynsgröt (som är så gott). Det var bara att bita ihop! Jonas är inte hemma och barnen måste ha mat.


Tur att man får dricka kaffe (även om jag starkt misstänker att det är svart kaffe de menar)! Igår hämtade jag ut en stor låda kapslar från Dolce Gusto. Det finns en massa olika sorter att välja på. Vi valde en fpk choklad till barnen, en fpk cappuccino light, två fpk cappuccino, en fpk marrakech tea till tedrickande gäster och slutligen en fpk mocha (kaffe m choklad). Spännande att smaka sig fram!


Utvecklingssamtal med Oliver idag. Precis som med Melvin var det bara positiva ord och vi är så glada för våra duktiga killars skull.


Onsdag och snart helg igen!

Av Sylvia - 16 april 2013 20:48

Av Sylvia - 16 april 2013 15:34

.....är en överraskning! Det kan vara både positiva och negativa överraskningar.


Igår följde jag med Jenny till "Sörens granna blommor", bara namnet fick mig att vilja följa med! Jag behövde också nya växter till krukan utanför dörren då mina penséer frusit ihjäl. Vi hann vara där i 2 minuter så ringde Oliver och sa att han skadat sig. En kille i åttan hade varit med på fotboll på KG och råkat sparka Oliver på knäet så att han inte kunde gå! Han tyckte att knäet hade flyttat på sig och han hade jätteont. Såklart....nu har ju hans tå läkt så då ska det ju hända något nytt.


Jonas kom hem från jobb i samma veva så han hämtade Oliver. Vi spontangrillade hos familjen Lilja sen körde Jonas mig och Melvin hem och fortsatte till akuten med Oliver. Där fick de vänta i fem timmar tills de gav upp 01:45 och körde hem. Vi hann precis somna så kallade Melvin. Jag gick upp till honom och möttes av en nerkräkt
säng! Var kom detta ifrån? Som tur är blev det inte mer utav det. Men ingen vidare natt och logistiska problem med jobb/VAB. Jonas var hemma till 12:30 och jag kom hem 14:00. Oliver är fortfarande hallt men har inte lika ont och Melvin är hängig.


Kul dag att börja dieta på!! Men har man bestämt sig så har man. Ska köra en vecka med påsar från God balans för att se om jag kan komma ur mitt sockersug och tappa några kg. Funkar det blir det kanske en vecka till och sen GI igen. Det blir några tuffa dagar nu när kroppen töms på kolhydrater.


Nu ska jag ut och plantera mina fina blommor som jag köpte hos Sören!


Ps. Om någon vill köpa linnen, strumpor m m från newbody så säljer jag för Fortuna FF. Kolla in deras hemsida newbody.se. De håller väldigt hög kvalitet och de lämnar 1års garanti. Pengarna vi samlar in går till Melvins lag.

Av Sylvia - 14 april 2013 22:04

Fotboll idag igen men tyvärr missade jag matchen. Oliver spelade första seriematchen för säsongen, borta mot Glumslöv. Jag vaknade med migrän och är helt stel i nacken och ner mellan skuldrorna. Melvin behövde få en lugn morgon så vi stannade hemma när Jonas och Oliver körde. Melker kom och lekte med Melvin och jag satt och grämde mig över att vi inte har en bil till. Då hade jag hunnit till Glumslöv och fått se andra halvlek iallafall.

Född envis är jag och tänkte att det inte borde ta så lång tid att cykla till Glumslöv! Fick tyvärr vända en bit efter nunneklostret eftersom jag hade motvind, uppförsbacke fram för mig och migrän!! Halv tolv kom Oliver och Jonas hem överlyckliga efter ytterligare en grym match. Fortuna låg under, vände och vann! Surt att missa det!

I eftermiddags har vi firat lille kusin Elias som fyllt två. Lalle bjöd på smörgåstårta och mamma hade gjort "sin" tårta till kaffet.

Proppmätt och aptrött sitter jag med min värmekudde mellan skuldrorna. Huvudvärken håller sig hyfsat under kontroll nu. Önskar jag hade haft en dag till att bara vila på.

Av Sylvia - 14 april 2013 11:18

Fotboll för hela slanten var det igår som ni vet. Jonas och Oliver åkte till Häljarp och jag och Melvin till Lerberget. Cup upphöjt till två!

Upplägget för kamratcupen i Lerberget kan man ha en del åsikter om. I en artikeln i HD idag skriver de hur cupen växer för varje år och att det nu var nionde året de körde. Jag har full förståelse för vilket enormt pussel det måste vara med att få ihop 138 lag. Men som förälder är jag inte helt nöjd med att det är två timmars väntan mellan match ett och två och två och en halv timmars väntan mellan match två och tre! Det känns inte heller ok att man tillåter golfspelare stå och öva utslag (eller vad det heter) tjugo meter från fotbollsplanen. Eftersom jag inte är den som brukar kritisera så måste jag berömma också. Matuppläget var kanon och toaletterna var helt ok. (Det blev en snabbvisit till lager 157 och kostaboda också!)

Det var som vanligt jättekul att se killarna spela. Det är fantastiskt att se deras aldrig sinande energi och bollglädje. Resultaten för Melvins lag blev 0-0, 2-1 och 3-2 till våra "gubbar".

Cupen var slut klockan tre och jag körde hem och "slängde" in Melvin i duschen. Tjugo minuter senare var vi påväg till Häljarp. Vi missade tydligen en helt fantastisk match mot Gantofta med ett nervpirrande avgörande på straffar. Alla föräldrar och killar var helt i extas när vi kom! Killarna hade gått till final i B-slutspelet och äntligen, efter så många års kämpande i uppförsbacke hade kämpandet givit resultat. De förlorade i finalen mot Löddeköpinge, MEN de fick ta emot en pokal för sin insats och det mina vänner brände till i ögongloberna på denna fotbollsmorsa!

Först klockan halv sju (en timme senare än tänkt) var vi på plats i Svalöv hos Jonas bror och familj. Genomfrusna så in i bomben och utsvultna blev vi bjudna på väldigt god mat och en underbart smarrig efterrätt. Sen låg vi utslagna i soffan och var förmodligen inte det mest underhållande gäster de haft!!

Av Sylvia - 13 april 2013 07:32

Ligger här i sängen och försöker intala mig att jag måste gå upp. En lång dag på fotbollsplanerna väntar.

Det var supermysigt på Tegel igår med tjejerna. Efter att ha varit frusen hela dagen igår och haft huvudvärk var jag inte jättetaggad. Ville helst dra på myskläder och slänga mig på soffan. Men en skön cykeltur längs stranden till Tegel var uppiggande. Några timmars skratt och prat med ett gäng sköna tjejer på det och jag kände mig nöjd med fredagen.

Tack för igår! Ser fram emot fler träffar.

Nu ryckte Jonas bort täcket så jag antar att jag måste stiga upp.....

Av Sylvia - 12 april 2013 16:31

Sitter här vid köksbordet och njuter av tystnaden. Det är bara Wilmas smaskande ljud som hörs. Hon har fått lite fredagsgodis! Oliver och Melvin är hos kompisar, Jonas jobbar och jag låtsar att jag inte har sett tvätthögen i tvättstugan och dammråttorna på golvet. Jag ska sitta här en stund och njuta av mitt lyxkaffe och av att det är fredag.  


Det var jättetjock dimma nu när jag jag körde hem. Älskar att se Ven när man svänger av Fortunavägen mot Värmdögatan. Men idag låg dimman tät. Var blir våren av? Klimatfrågor hit och klimatfrågor dit, men något känns väldigt fel. 

  


Gick inom HM på hemvägen för att köpa fingervantar till killarna. De försvinner ju lika fort som man kommit hem med dem från affären! Överallt i stan skyltar man med vårkläder men inte känns det kul att köpa när man inte kan använda dem än. Är något trött på att använda höst- och vinterkläderna nu. Köpte ett läppstift som jag tycker jättemycket om och två nya nagellack i rosa och lila. Lite vår i handskarna kan man iallafall ha! Plockade ihop en korg med spa-produkter så som duschkräm, peeling och bodylotion. En skrubbvante och sminkhårband blev det också. Detta lilla paket ska någon som behöver lite extra omtanke just nu få.


Ikväll är det tjejträff vid brasan på Tegel. Det är ett jättebra initiativ till att lära känna mammorna till ens barns kompisar.   

  


Njut av dagen och av att det är fredag!
Men framför allt - var rädda om varandra!   

 

Av Sylvia - 10 april 2013 19:37

Det var kick-off med jobb igår. En mycket givande dag med företagscoatching. Både spännande, intressant och lärorikt. Vi avrundade dagen med bowling, vilket är sjukt kul! Varför gör man inte det oftare? Middag åt vi på Oasen (fonduerestaurang) och det var bara så gott. Har inte varit på Oasen på minst 10 år!

Lite trött idag och pinsamt nog har jag väldig träningsvärk. Ett obehagligt bevis på hur otränad man är! Borde kanske börja på den där cirkelfysen...

Sista gången idag på Filbornabadet! Melvin fick sin bronshaj och log med hela sitt "tannalösa" leende. Vi köpte även bronsmärket och järnmärket. Nu är det slut med simmande. Orkar inte muta dit honom fler gånger helt enkelt!

Ha en skön kväll!







Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards