Sylvia

Direktlänk till inlägg 27 juli 2017

Fifty shades of grey-väder!

Av Sylvia - 27 juli 2017 21:30


Hej där...

Varför pratar vi svenskar så mycket om vädret?

Haha...ja...vad ska man göra? Finns där någon där ute som inte misströstar och undrar vad det egentligen är som händer? 

Jag gillar att vårt land har (hade) fyra olika årstider. Jag älskar vinter med mycket snö och sol från en klarblå himmel. Den grönkrispiga våren som är så vacker. Man blir nästan gråtmild när allt det gröna fullkomligt exploderar. Sommaren...ljusa långa sommarkvällar med vänner. Sitta ute och prata till natten gör sitt intåg. Lata dagar på stranden med glada skratt från sommarlovslediga barn och vågskvalpet när vattnet når strandkanten. Efter en lång och härlig sommar kommer hösten. Den vackra hösten med dess enastående färger. Det finns faktiskt inte mycket som är vackrare än en promenad i skogen när färgerna på lövverken skiftar från gult, orange till rött. För att inte tala om lukten. Jag gillar hösten. Man boar till sig inomhus och myser med tända ljus och ett lite lugnare tempo.


Det känns inte som om vi har fyra årstider längre. Vintern har blivit en förlängning av hösten utan de vackra färgerna. Sommaren är en blandning av höst och vår utan riktig värme.

Sorgligt!


Oj...det här inlägget var inte tänkt att handla om väder!

Men idag har det varit sååå grått och tungt...det får mig att fundera.





Igår hade vi en "mellandag" där vi vårdade våra hem lite. Det där med att bo på två ställen har jag varit inne på tidigare. Det är inte helt enkelt! Igår hade jag tvättdag och passade på att dammsuga, sortera sopor, packa upp påsarna från Ullared och vattna blommor. Jeppe storstädade sitt vardagsrum efter att allt virke till trädäcket legat där och för att vi sprungit ut och in med skor.

Efter några timmar separerade i våra hem bjöd jag Jeppe på fika på konditori två systrar. Jesper hade namnsdag och det tyckte jag vi skulle fira.



Idag har jag tagit Jeppe på äventyr :)
Vissa ställen måste man ju bara besöka då och då. Utflyktstips som funkar när vädret sviker. Tomatens hus var ett av dem.

Vi åt lunch på Miss Alice. Deras tomatpaj är bara så god! Har ni inte ätit den så GöR det nästa gång ni är där. Vi hade tur och kunde äta ute i trädgården innan regnet kom.




Efter Tomatens hus körde vi till Enkla ting. Vackra saker i en vacker miljö. Det blev endast en inspotur! Inga inköp utan bara en fröjd för ögat.


För två år sedan besökte jag Sweden antik och idag tyckte jag det var dags igen :)

Antika saker och möbellager för er som gillar gamla prylar.


Lite mysigt att gå här och titta när regnet ändå föll utanför.

Ytterligare ett tips för en utflykt!

Nu har vi hamnat på Gustavslund igen efter att ha varit hemma hos mig och packat.



Medan Jeppe fixat med sitt har jag piffat mina naglar med Depend lösnaglar. Gjorde det första gången till 100-årsfesten för några helger sedan. Det blir jättebra och håller ca 10 dagar. En förpackning räcker till två gånger och kostar 79:-.
Ett billigare alternativ till salongnaglar.




Imorgon åker jag och Jeppe till Köpenhamn. Vi ska mysa, äta gott och ta dagarna som de kommer. Fredag till söndag, det vill säga två hela nätter ska vi bo i Köpenhamn. Det blir vår utlandsresa i år :)

Vågar vi hoppas på uppehållsväder?

Ja...vi vågar hoppas iallafall!

Ta hand om er...

Kram
S


[Bild]

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sylvia - 8 maj 2020 12:18


  Välkomna att kika in hos mig HÄR på www.sylviabloggen2.wordpress.com   KRAM  ...

Av Sylvia - 31 oktober 2018 10:40

  Hej fina...   Klicka HÄR så kan ni följa mina senaste inlägg på sylviabloggen.wordpress.com       Välkomna!Kram S ...

Av Sylvia - 29 oktober 2018 18:15

  Hej där...   Nästa år, 2019 är det minsann hela 10 år sedan jag började blogga!     Jag har varit trogen bloggplatsen i alla dessa år även om jag flera gånger tänkt att det kanske är dags att byta portal.   Ska 2019 bli året då ...

Av Sylvia - 25 oktober 2018 21:24

Hej fina... Torsdagkvällen är kommen och arbetsveckan är snart slut. Oliver har varit både i Ängelholm och i Jönköping med skolan denna veckan. Utflykten till Jönköping berättade unge herr Olsson om hyfsat sent i tisdagskväll. Det innebar att de skul...

Av Sylvia - 23 oktober 2018 19:27

Hej där...Nu är hösten här med besked. Idag vaknade vi upp till en mörk, regnig och ruskig dag och vindar med stormstyrka.Just idag skulle Oliver ta tåget till UpZone i Ängelholms hembygdspark (med skolan) för att prova deras höghöjdsbana uppe bland ...

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards