Sylvia

Alla inlägg under maj 2015

Av Sylvia - 14 maj 2015 20:32

Go'kväll!

Vi har haft en underbar dag i Höllviken. Fint väder, bortsett från ett stort svart moln som dök upp med några regndroppar men försvann lika fort. Killarna var lite nervösa men taggade till tusen.


Vårt lilla läger - Fortuna FF P05 tältet!
Vi hade till och med egen högtalare och bra spellistor :) Egentligen bara rosévinet som saknades och några grader celsius till!


Första matchen spelade killarna klockan 13 mot Öja. Det var inget snack om saken och våra röda tog hem matchen med 9-0!


Fina Melle!

Sen var det en lååång paus till nästa match...


Tur att vi kunde gotta oss i solen :)

Nästa match spelades klockan 16:20 mot Bromma pojkarna (P06). En tuff och fysisk match. Det var minsann tufft för oss vid sidlinjen också och pulsen var hög. Våra killar ledde med 2-0 men inget kändes säkert och i slutminuterna fick BP in ett mål men vi klarade oss och vann med 2-1. Puh!!




Eftersnack!


Belöning :)

Nu ligger vi hemma i sofforna och laddar inför imorgon. Då spelar Oliver cup i Bjärred och jag och Melvin återvänder till Höllviken. Har gjort matsäck och packat för min och Melvins hotellövernattning i Malmö fredag till lördag. Ska bli hur mysigt som helst!

Kram
från en fotbollsmamma :)

Av Sylvia - 13 maj 2015 20:09

Hej fina!

Det är lite lyxigt när en vecka får två fredagar :)
Fredag är ju veckans bästa dag!

Denna veckan är skön på alla sätt men den kommer att bli en stor utmaning. En utmaning för mig som viktväktare. Jag är nära min tänkta målvikt och motivationen vacklar lite. Dessutom nollade jag på vågen i måndags. Jag tänker absolut inte ge upp och tänker nog ändra min målvikt med ytterligare -2 kilo i samråd med coachen.

Vad blir veckans utmaning då?

Förutom att övriga familjen sitter och vräker i sig chips ikväll, så är det Halör cup i dagarna tre för Melvin. På cuper blir det lite si och så med matutbudet. Hamburgare, korv, flottiga toast, frallor och godis brukar vara det normala utbudet. Jag har därför gjort mig en propointsberäknad matsäck ikväll inför morgondagen. Jag hoppas den kan motivera mig till att hålla mig ifrån det onyttiga. Imorgon kväll gör jag det samma. Från fredag till lördag ska jag och Melvin sova på hotell för att slippa köra fram och tillbaka. Det innebär frukostbuffè på hotellet och ingen matsäck med mig på lördag. Dessutom är det släktkalas på kvällen.

Viktväkteriet går ju ut på att lära sig göra kloka val. Det innebär fortfarande att man kan äta allt så länge det håller sig inom ramen för propointsen.

Det ska nog gå! Det måste gå!


Här är kvällens middag! Pulled pork på Rågkuse med lite kebabsås och grönsaker.


Idag fanns det äntligen pioner att köpa på Ica :)


Jag var ju på ansiktsbehandling i söndags och jag har nu börjat vänja mig vid de nya rutinerna morgon och kväll. Först tvättar jag ansiktet med rengöringsmousse från L300. Sen stryker jag bomullspads med ansiktsvatten från Bioline över huden. Därefter är det dags för Bioline serum och sist ansiktskräm från L300. Mousse och ansiktskräm har jag använt redan sen tidigare. Däremot ska jag köpa mig en ögonkräm då den tunna huden runt ögonen inte tar upp serum och ansiktskrämen. Tror hon sa att molekylerna i dessa produkter är för stora!

Svärmor, om du läser detta så kanske du har en bra ögonkräm (kanske L300) på Apoteket som du kan köpa med dig till vi ses på lördag?

Men det jag vill komma till är att jag redan efter tre dygn ser en stor skillnad på hyn. Mina eksem kring näsan är helt borta. Fantastiskt!

Nähä, nu har jag babblat färdigt här!! Jag ska skiva upp en honungsmelon till mig, så kan herrarna i huset fortsätta med sina chips!

Trevlig kväll!

Kram

S

Av Sylvia - 12 maj 2015 22:01

Fy bubblan vilket trist väder det har varit från lunch och framåt :(
Rena rama höstfeelingen!

I förmiddags gick jag och handlade blommor till jobb i bara en blus och kofta. Jag njöt över att det var så himla skönt! Vad hände sen liksom?

I eftermiddag körde jag hem med Chilla och hämtade pappa. Han har pratat om att titta på en ordentlig TV-fåtölj sedan han flyttade men inte tagit tag i det. Så då tog jag tag i det! Jag menar, hur trevligt är inte det att åka till Ekeby möbelaffär och Mio och gå och njuta av alla fina möbler? Pappa hade inte varit i Ekeby de senaste 10-15 åren och inte på Mio i deras nya lokal.


Så mycket fint det finns!


Med undantag för vissa saker :)

Pappa hittade sig en jättefin fåtölj med gung- och snurrfunktion och med utfällbart benstöd.

Försökte lura in honom på Väla för att köpa lite nya byxor men där gick jag bet :)

Ikväll har vi slappat i soffan framför Hollywoodfruar. Nu har Melvin somnat och hejarklacksramsorna från Tv:n från en av de oräkneliga fotbollsmatcherna hörs åter.

Jag målade naglarna istället!


Imorgon är det onsdag men det känns som fredag! Helt ok känsla faktiskt!

Kram
S

Av Sylvia - 11 maj 2015 23:03

Måndagen är redan över! Det blir ett snabbt inlägg från sängen. Dagen, eftermiddagen och kvällen har rullat på som vanligt I en väldig fart. Inget speciellt då utan bara det vanliga ekorrhjulet! Rymma upp, tvätta och laga mat. Olli har tränat och jag har varit och vägt mig. Nollade för första gången :( Alltså stod kvar på samma vikt som förra måndagen. Jaha..nya tag helt enkelt!


Morgonen började superbra med frukostbuffé på hotell Marina Plaza med kollegorna. Kanske en förklaring till den obefintliga viktnedgången?




Det var inte helt enkelt att snåla med pp här inte (Viktväktarnas propoints)! Jag lät bli allt flottigt som bacon samt bakverk som croissanter. Höll mig till mörkt bröd, lätt pålägg, massor av frukt och grönsaker. Det blev ändå mer poäng än en vanlig frukost och resten av dagen fick jag planera supernoga. Kan ju inte börja överskrida min pp-budget på en måndag!


Tacoköttfärs blandat med en massa grönsaker i form av stekt blomkålsris, sockerärtor och paprika. Lite grönsallad och gurka till det. Mums!


Blev mer hungrig ikväll och testade då att göra vv's äggrulle! Vispad äggvita i ugn som jag sedan fyllde med passion- och persikakvarg och en skivad banan. Rullade ihop som en rulltårta, sockrade med stevia och ringlade lite O'hoj chokladsås på!


Sådär gott! Äggrullen kändes som papper i munnen...men mätt blev jag :)

Go'natt!

Imorgon ska jag dra iväg pappa på äventyr...


Kram
S

Av Sylvia - 10 maj 2015 22:04

Go'kväll söndagsdiggare!

Vad har ni hittat på denna dag? Själv blev det sovmorgon och sedan fotbollsmatch på Norrvalla IP. Bulan har lagt sig och Melvin spelade. Det blev förlust mot HIF.


Genomblåst och lagom stelfrusen styrde jag micran mot Väla och min bokade ansiktsbehandling. Min första på år och dar! Det var superskönt och tjejen som tog hand om mig var påläst och duktig. Hon konstaterade att jag har en känslig hy som både var i obalans och stressad! Tänkte att jag nog måste lyssna på hennes råd och tips och framförallt använda bra produkter. Bestämde mig medan jag låg där att jag skulle köpa de produkter hon rekommenderade. Var beredd på att det skulle bli dyrt, kanske runt 1500:-! Men jag höll på att svimma när hon radade upp ansiktsvatten, dag/nattkräm, serum, ögonkräm och foundation till ett värde av 2500:- - 3000:-!! Nog för att Bioline säkerligen är ett grymt märke med alla ingredienser som kan vara bra för en känslig hy...men skoja med mig!? Jag valde ansiktsvatten och en annat serum som skulle var hyfsat. Kände mig besviken och tyckte det var dåligt att inte få fler alternativ på märken. Det måste finnas liknande produkter till en billigare peng? Kom gärna med tips.


Strosade runt på Väla en stund efteråt och gjorde även ett stopp på Flower Team. När jag kom hem hade solen tittat fram - härligt! Stolarna fick flytta ut :)


Där kan jag sitta i sommar och dricka rosé och titta på studsmattan.


Piffade lite till vid bänken som faktiskt blev riktigt bra där. Tänk sen när pilen växer sig stor och fin. Det blir superfint!


Framsidan fick lite uppiffning med lavendel och murgröna då påskliljorna gjort sitt. En Buddha fick också sin plats här!


Rosorna från Melvins kalas står fortfarande fint även om bladen torkat och trillat av. Imorgon ska jag lämna Klong vasen så jag fick hitta ett annat ställe för rosorna.


Min höga ljuslykta från Tine K funkade perfekt :)

Ser fram emot en kort vecka med röd dag, fotbollscuper gånger två i dagarna tre, släktkalas och förhoppningsvis fint väder. Men framförallt hoppas jag på en vecka utan skador!

Kram
S

Av Sylvia - 9 maj 2015 19:13

Fredagen slutade lugnt som jag önskade och jag fick även ett glädjande mail från butiken där jag köpte min Klong vas Äng. Jag kommer att få en ny vas från Klong :)
Superjättejätteglad!!

Tack Klong.
Aldrig mer än rent vatten i den vasen, dvs blomsterpulver är ett BIG no no!

Lördagen började med en fotbollsmatch i Glumslöv för Oliver och P02. Ett haltande lag och en förlust 0-2. Dock inte helt rättvist då vi hade flera chanser. Men i fotboll räcker inte en chans långt om man bränner den.

IKEA fick ett besök enligt plan. Jag slog till på två stolar direkt ifall de skulle ta slut innan min födelsedag.


Jag monterade på benen men vädret satte stopp för att sitta ute i dem, så jag får snällt vänta. Ser inte ljust ut imorgon heller.

Köpte även en fin bänk som får fylla upp platsen där krukorna stod tidigare. Krukorna står numera på framsidan med Hortensior i. Förhoppningsvis ska de klara sig från fotbollarna där!


Korgen med en minisälg och två penséer har stått utanför dörren tidigare men får nu stå vid bänken så länge den överlever. Hoppas en sälg klarar sig lite bättre än ömtåliga blommor.

Gick sedan en runda med mitt lilla troll...


Hon hade ju bara slöat hela eftermiddagen :)


Vi gick längs Fortuna och stranden. Regnmolnen i fjärran har nu nått hit.
Vi passerade Strandkrogen och där satt lite folk faktiskt. Inte bästa vädret idag men säsongen har bara börjat. Bästa sommarrestaurangen!


Gick i Chillas takt vilket betyder stopp var tredje meter för att lukta på någon liten tuva.


Allt är så krispigt grönt nu. Man kan nästan höra knopparna brista. Vackert trots solens frånvaro. Trist att helgen inte bjuder på sol.

Fryser som en galning så nu ska jag brygga mig en kopp kaffe! Det här med att frysa det har inte bara med det ruggiga vädret att göra. Det hänger samman med Viktväktarna och viktnedgången. Har aldrig frusit så mycket som jag gjort sedan jag började med Viktväktarna. Tydligen en vanlig åkomma för oss vv-are :)

Ha en skön lördag!

Kram
S

Av Sylvia - 8 maj 2015 17:10

Hej fina!

Jag älskar fredagar och kände mig extra upprymd och på gott humör denna fredagsmorgon. Helt utan anledning egentligen! Men oj vad fel allt skulle bli även om det har slutat ganska lyckligt.

Oliver stukade handen på idrotten igår och gick till skolsköterskan direkt imorse. Hon tyckte vi skulle åka till doktorn för att kontrollera att det inte var någon spricka. Med Melvins hand färskt i minnet där vi lät honom (ovetandes om att det var en spricka) gå i tre dagar utan att kolla upp det. Han till och med spelade match! Melvin blev gipsad och fick gå med gips i två veckor. Jag som inte hunnit lämna Rydebäck (stod och tankade bilen) fick hämta upp Oliver och spendera 3,5 timme på lasarettet innan vi fick besked att allt var lugnt (röntgenbilderna visade ingen fraktur) och vi kunde åka till jobb och skola.




Jag fick värsta huvudvärken medan vi väntade. Jag hade inte hunnit äta frukost eller få i mig något kaffe. Stressade upp mig över att inte kunna jobba. Dessutom hatar jag sitta på lasarettet.

Skönt att inget var brutet i alla fall!

Jag hinner till jobb, ta en pilla för huvudet och en kopp kaffe för själen så ringer Melvins fröken. Melvin hade hoppat i soffan i grupprummet och på något vis trillat med huvudet före rakt in i väggen. Han hade nu en gigantisk bula i pannan och fått besöka skolsköterskan! Bröderna Olsson har numera vip-kort dit! Melvin hade ont och var ledsen och ville såklart att jag skulle hämta honom. Med världens mest dåliga samvete övertalade jag honom att gå hem och att morfar skulle möta upp honom där.


Tydligen hade bulan lagt sig efter att skolsköterskan kylt ner den. Bulan hade varit dubbelt så stor och bästa kompisen Melker tyckte det hade sett riktigt läskigt ut.

Ingen fotbollsmatch idag då för Melvins del. Med uppmaning från skolsköterskan om att hålla koll på symptom som trötthet, kräkningar och yrsel. De klassiska kännetecknen för hjärnskakning. Bin there, done that!
Dessa killar - vad är det för fel med att lägga pussel?

Jaha, så har vår fredag sett ut so far! Vi hoppas vi får en lugnare kväll och helg.

Ikväll ska vi kolla på matchen som Melvin skulle deltagit i. Måste heja fram laget till vinst mot Råå. Sen blir det taco och Let's dance!




Kram och ha en skön kväll!

Ps. Körde till Heddas hus i Glumslöv när jag körde hem från jobb. De hade 50% på delar av sortimentet och det kändes lite uppiggande efter en dag som denna. Hittade inget på rean men jag köpte mig en fin sjal!



Av Sylvia - 7 maj 2015 21:51

Hello hi :)


Vad hände igår egentligen? Från att ha varit en fin och solig dag så kom kvällen med värsta domedagsvädret!

Läskigt och otäckt.


 


Det kändes som om himlen skulle trilla ner över husen!



 

Tjoho vad det blixtrade över oss!


Idag har det varit en helt vanlig torsdag. Inget särskillt har stått på schemat mer än fotbollsträning för Melle och att jag bjöd hem pappa på middag. Trevlig med sällskap! Vi spanade på nätet efter parasoll till pappas balkong och en ny TV-fåtölj till honom. En tripp till Ekeby möbelaffär ska vi planera in. Det är kul! De har så mycket fina möbler och inredningsprylar där och man kan ju dessutom fika :)


Jag laddade ner swish igår och idag sålde jag mina Kosta Boda prylar och fick användning av den. Hihi...så kul och så lättroad man är! Nu har jag tjänat ihop till min stol. I helgen blir det alltså ett besök på Ikea.


Får nog rota vidare bland mina prylar här hemma. Kanske kan sälja av mer "skit".


Ikväll när pappa cyklat hem satte sig killarna framför TV:n och den sedvanliga fotbollen. Tänk att vi alltid har någon fotbollsmatch på vår TV, är det inte fullkomligt, otroligt, alldeles super duper tråkigt?


Finn ett fel liksom....


 

Någon blir över!


Jaja...jag tar min Chilla och går till det bästa stället...Fortuna och skådar ännu en solnedgång!


     



 

Älskar Rydebäck och friheten vid havet.


God night...where ever you are!





Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards