Sylvia

Alla inlägg under april 2011

Av Sylvia - 28 april 2011 19:54

   Ser fram att emot att fira valborgsmässoafton och att våren gjort sitt intåg på riktigt. Det har till och med varit sommarvärme i veckan...gött! Sitter numera ute på vår bakgård på jobb och äter lunch! Helt ok     

            

                                      Om det nu blir någon brasa?


   Denna veckan och förmodligen kommande veckor består mest av fotboll och planeringen kring denna. Två träningar i veckan för Oliver och vissa helger är det match. Melvin tränar också två gånger i veckan och dessutom ska han tydligen också börja spela matcher. De älskar sin fotboll men det blir ju liksom inte mycket tid över för något annat. Tur att simskolan slutar imorgon så det blir en aktivitet mindre under sommaren iallafall. Måste dock tillägga att det är kul att se dem träna!


  


  



                                       

Av Sylvia - 26 april 2011 19:42

   Vi är väl ganska eniga alla att det fantastiska vädret denna påskhelg var mer än man vågat drömma om. Men ack så välbehövligt och ack så efterlängtat.


   Hade en jättetrevlig kväll hos kusinen Gith och hennes sköna familj och vänner i fredags. En god påskbuffé och en sen kväll blev det. Påskafton blev lugn och stillsam hemma. Barnen fick sina påskägg och efter en lång sovmorgon och sen frukost spenderade vi eftermiddagen i trädgården. Farmor och farfar tittade förbi på en eftermiddagsfika för att lämna påskägg till barnen. Istället för påskmat åt vi tacos på kvällen och frossade i godis. Påskdagen spenderades hos mina föräldrar. Mer påskmat, tårta och godis. Bäst av allt denna dag var att jag fick gosa med sista pojken i kusinskaran, lille Elias 1 månad. Gick en promenad med honom i vagnen och hade sedan honom sovandes i min famn en lång, lång stund. Myspys! Igår kändes det som en vanlig söndag fast det var måndag. Det innebar att komma ikapp med de sedvanliga hushållsysslorna som dammsugning, maxi-handling och småplockande i hemmet. Var dock ute på eftermiddagen då Oliver och hans Fortuna FF mötte HIF bakom Olympia. Våra killar var verkligen duktiga och att HIF vann med 5-1 var inte riktigt rättvist. Kul att se hur killarna i Fortuna P9 utvecklats.


   Nu är arbetsveckan påbörjad och det är ganska skönt att det bara är fyra dagar, även om samma saker ska hinnas med men på en dag mindre! Ser fram emot valborgsmässoafton och hoppas att det blir lika fint väder denna kommande helg som den gångna.



Av Sylvia - 22 april 2011 15:15

   Njuter i fulla drag av min ensamhet just nu. Sitter ute i solen och bara slappar. Jonas och sötnosarna är på HIF. Är lite seg efter en trevlig tapaskväll hos en av mina kollegor igår. Ett roligt initiativ då alla var bjudna med sina respektive. Vi satt ute hela kvällen, åt och drack gott. Hemma hade killarna det bra med Mimmi som satt barnvakt. Tack Mimmi!


   Idag är det träff hos min kusin Gith och hennes familj. Ska bli riktigt trevligt då vi inte träffats på ett tag. Blir förhoppningsvis en utesittarkväll ikväll också.


   Nä...nu ska jag gå in och göra klart barnens påskägg medans de är iväg. Det gäller att passa på! Ikväll ska de sedan gömas, fisk, fågel eller mitt emellan!


                                         Ha en skön Långfredag!   


                                               

                                              

Av Sylvia - 19 april 2011 22:19

                             

    Klicka på varje bild!

Av Sylvia - 18 april 2011 18:33

   Ja nu är man hemma på svensk mark igen och inkastad i vardagen. Dagis, fritids, jobb, fotbollsträning och TVÄTT i massor! Men det är ändå skönt att vara hemma hos killarna...Melvin kramade mig spontant idag, påväg in på Plantagen för att köpa påskris efter dagis, och sa att han älskade mig massor!! Blev ju helt tårögd där på parkeringen.


   Lite kort om våra sista dagar i London. I lördags kollade vi in Big Ben och åt lunch vid London Eye innan vi åkte lång väg utanför city för att se West Ham - Aston Villa. Matchen och stämningen var helt ok men sen blev det kaos på hemvägen och vi stod i en fullsmockad buss för transport till närmsta tunnelbanestation när ett mindre supporterbråk uppstod. Jag blev så jädrans rädd. De kastade upp en kille mot bussen och jag såg framför mig hur hundratals fotbollsidioter skulle börja bråka. Bussen kunde varken köra fram eller bak för allt folk. Tack och lov lugnade det sig och vi kunde ta oss därifrån. Hemsk, hemsk känsla!! Kvällen spenderade vi vid Covent Garden och på en pub för att se slutet av ännu en match. Därifrån tog vi oss till Leicester Square där vi satt ute och åt länge och mycket. I söndags var vädret som finast. Vi satt i Hyde Park och kollade in alla flanörer och joggare. En snabb vända in på Harrods sen en underbart god lunch på ett fik som vi hittade allra första gången vi besökte London. Sen var det roliga slut! Hämtade väskorna på vårt hotell och tog oss till Gatwick för hemresa. 20:30 landade vi på Kastrup och vid 23:00 var vi i Rydebäck.


   Trött idag minst sagt. Men vi har haft fyra helt underbara och mysiga dagar. Barnen har haft det jättebra här hemma med farmor och farfar. De har varit med Oliver i skolan, på simträning i fredags, på Melvins fotbollsträning och på bio . Farmor och farfar berättade om deras dagar och det hade gått superbra. Skönt att höra.

Nu är det snart påsk och många lediga dagar tillsammans vilket ska bli mysigt.


                                          

Av Sylvia - 16 april 2011 10:11

   Fåglarna kvittrar, körsbärsträden blommar precis utanför vårt hotellfönster och luften är full av syrendoft...det är vår i London!


   Checkade in i torsdags eftermiddag och begav oss genast ut i London vimlet. Njöt i fulla drag av att äntligen vara här. Vi fikade på Starbucks och utforskade Oxford street. Ordnade med biljetter till musikalen "Thriller" och vid 22-tiden återvände vi till hotellrummet.


   Igår var det stora shoppingdagen. Inte en butik missades på Oxford street och Regent street. Det blev en del inköp för bådas del. Givetvis lite inköp till killarna på Lillywhites. Fotbollar och Manchester United prylar önskades. Jonas överaskade mig med att dra in mig på Tiffany & co på den lyxigaste av de lyxigaste gatorna, New Bond street. Hade aldrig vågat gå in där annars men nu ville han köpa ett fint stelt silverarmband till mig som en tidig födelsedagspresetn...vem tackar nej till det? Not me!!! Överlycklig lämnade jag butiken med en turkos liten påse med en lika turkos ask med vit rosett om.

Vi kom tillbaka till hotellrummet vid 17-tiden bara för att byta om till lite finare kläder och sedan bege oss till musikalen. Den var vrål bra och i slutet stod publiken upp och dansade. Kan varmt rekomenderas. Det blev sen middag igår...klockan 22 satt vi och åt på en mysig restaurang!


   Idag är det Jonas dag! Fotboll står på schemat...West Ham-Aston Villa i eftermiddag. Nu ska vi bege oss ut i vimlet igen.....


                                    Kram till er därhemma i vårsolen! 

Av Sylvia - 12 april 2011 21:37

               

                                  London...snart kommer vi...


   Hade en fantastisk kväll med Melvin i måndags då vi passade på att besöka Cirkus Olympia här i Rydebäck nere vid stranden. Jag njöt av hans skratt och upprymdhet hela kvällen.  Vi cyklade ner till stranden där cikustältet reste sig och tillsammans med hans dagiskompis Hjalmar och hans familj fick vi se allt från jonglörer, roliga gubbar och kameler. I pausen passade Melvin på att rida på en häst. Efter två timmar cyklade vi hem och då klagade Melvin över huvudvärk. Efter lite iprén somnade Melvin sött men vaknade igen efter två timmar och hade lika ont. Helt plötsligt kräkte han över hela sängen och sig själv. Bara till att bädda rent och duscha av honom. Sen somnade han som en stock och sov hela natten....! Har varit hemma idag med honom och faktiskt varit på vårdcentralen för en liten check då vi var lite oroliga för att det hade med krocken på barnakalaset att göra (lätt hjärnskakning eller något). Så var inte fallet tack och lov. Han har varit på toppen humör hela dagen och vad det än nu må varit så hoppas jag det inte upprepas.

                                                         

   Haft mysdag med barnen. Jag och Melvin hade köpt små grodbakelser på Ica Maxi som vi mumsade i oss när Oliver kom hem från skolan. Sen har vi bara slappat, ritat påskteckningar, gjort en påskhatt till Melvins påskfest, kört Oliver till fotbollen och tittat på TV. Från och till har jag tagit fram kläder och strukit det som ska med till London. Blev lite nervös där ett tag när Melvin började kräka...såg framför mig hur vi skulle insjukna i maginfluensa en efter en. Är fortfarande lite nervös....vill så gärna komma iväg. Även om jag kommer längta efter mina små prinsar.


                                                  

  Kram

Av Sylvia - 9 april 2011 13:16

   Sköna sköna helg! Melvin har varit på knattefotboll och han och Jonas hade som vanligt nybakade bullar med sig hem till frukost. Sen blev det duschning och styling inför barnkalas hos en dagiskompis. Oliver och hans kompis hade samtidigt ring runt till killarna i klassen för att dra ihop ett fotbollsgäng. Så när alla barn lämnat huset bestämde jag och Jonas oss för att ta en skön och efterlängtad (för min del iallafall) promenad i det fina vädret. Men....vi hann aldrig komma iväg förrän Oliver och Tim ville bli hämtade på KG och vara inne och spela Wii istället (hade inte fått ihop några spelare). Promenaden kunde ju fortfarande bli av då dessa stora grabbar hade klarat sig medan vi gick runt i Rydebäck. Men...då ringde mamman från barnkalaset där Melvin var och berättade att Melvin och en annan kille krockat och Melvin blödde jättemycket näsblod!! Jonas som redan var på utryckning körde hem Oliver och Tim och körde till kalaset. Tur i oturen är pappan på barnkalaset barnläkare...så läget var lugnt när Jonas kom. Lite tröstande och sen kunde Jonas återvända hem, utan Melvin faktiskt. Ingen promenad alltså!!


   Men...även om denna lördag inte alls blev som tänkt..vi skulle dessutom varit på en jättetrevlig middag/fest ikväll (det är jag säker på) blev det strul med barnvakten och jag är ändå så trött att en sen festkväll hade varit totalt förödande för mig. Istället fokuserar vi på de positiva sakerna som att vi kan mysa med killarna med lite mat från pizzerian ikväll, att Oliver och Tim leker fint, att Melvin ville stanna kvar och ha kul på barnkalaset trots att det blev som det blev. Skjortan går ju att tvätta och tänderna och näsan sitter kvar!! Sist men inte minst kom leveransen av inredningsprylarna med posten igår. Har sorterat upp allas beställningar och så otroligt fina saker alla beställde. Hade kunnat behålla alla prylarna här om det inte varit för den nätta fakturan på 6000 kr!!


   Nu kom dessutom Jonas med ett strålande förslag om att vi kan promenera ner till barnkalaset med skrindan och dra Melvin hem i den. Där lyckades vi klämma in vår lilla promenad iallafall. Där fångades ett "litet Nu"!!


Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards