Sylvia

Alla inlägg under september 2010

Av Sylvia - 15 september 2010 20:29

   Hemma igen! Det blev operation igår som tur var. Skönt att få ut den bråkiga stenen även om det innebar fler stick och att bli sövd. Det var inte alls obehagligt att bli sövd och jag mådde inte dåligt när jag vaknade heller. Däremot är dessa jä..la nålar de sticker in i armen för att ge dropp så obehagliga. Var ju redan ganska sönderstucken sedan förra veckan och första försöket misslyckades och de fick sätta den i handleden där det känns ännu mer...grät faktiskt tyst när sköterskan gått....hatar det så! När jag sedan vaknade ur narkosen hade dem flyttat den till handen istället?! Men så fort jag var uppe på mitt rum tog de bort det helt. Sen sov jag som en stock från och till hela kvällen och natten. Idag blev jag utskriven vid lunch och det var skönt att få komma hem igen. Det känns faktiskt ganska ok, visst det är inte superkul att gå på toa och jag är öm men det går. Vilken grej och för en liten liten skitsten! Barnen sover nu och mannen är i Malmö och hejar fram HIF och jag ska också gå och lägga mig för att hämta tillbaka lite krafter. Natti natti!

Tack morfar, Bette och farmor som ställt upp och hjälpt oss med barnen denna veckan. Tur vi har er när det kör ihop sig så här.

Av Sylvia - 13 september 2010 18:23

   I lördags körde killarna en fotbollsdag rakt av!   Knattefotboll 9.30-10.30 för Melvin. Familia-cup på Västergård för Oliver 9.45-13.30 och sedan var det familjedag med Jonas jobb på Olympia samtidigt som Oliver skulle se matchen med sina lagkamrater i Fortuna med samling 15.30 Måste säga att Oliver bevisade att han tycker om att spela fotboll. Jag såg inte alla matcherna men hann dock se när han fick en hård boll rakt på näsan som resulterade i näsblod. Vilade en stund men ville sen fortsätta men då började det blöda igen så det blev vila resten av matchen. I sista matchen spelade killarna jättebra och borde ha spelat oavgjort om det inte vore för en halvblind domare! Oliver stod i mål och gör en superräddning och får bollen rakt i huvudet IGEN men denna gång på kinden  . Han blir liggande och gråter utan att domaren blåser av...motståndaren går på returen och glidtacklar med dubbarna rakt i höften på Oliver som redan ligger....i dessa lägen är det svårt att bara stå och titta....man vill liksom ingripa på både det ena och andra sättet  ! Oliver får vila en stund men efter några minuter är han redo för spel igen. Vilken fotbollskille han blivit! Men så håller Jonas jämnt på och fråga båda killarna "Vems är bollen?" och de svara "MIN"!!!!! De blir hjärntvättade helt enkelt   .

  

   För övrigt håller en viss........jä  la sten på att bråka fortfarande. Mår jättedåligt av medicinen jag fått som skulle underlätta för stenen att komma ut. De glömde  berätta hur roliga biverkningarna var och jag fick dem alla! Svaghetskänsla, trötthet, koncentrationssvårigheter m m. Känner mig ju helt knäpp och seg i huvudet och darrig och svag som en gammal tant! Det tränger på hela tiden och dessutom ska jag dricka mycket så jag mer eller mindre bor på toa. Har dansat och hoppat med barnen för att skaka loss stenen. Har provat dricka allt från tranbärsjuice till ljummen öl............ja, ni läste rätt, ljummen öl. Det var inte så hemskt faktiskt. Har varit en vända inne på akuten igen igår för att jag mådde inte så bra, men jag borde ju fattat att det var lönlöst att söka hjälp en söndagkväll...blev bara stucken igen och proverna var bra. Hade ingen urinvägsinfektion fast det känns så. Mitt blodtryck var dock skyhögt....undra varför liksom! Blir skogstokig på detta....en viss resa närmar sig ju med stormsteg! Fick äntligen tag på en bra urolog idag som lovar att hjälpa mig. Ska infinna mig på lasarettet imorgon 08.30 på fastande mage. Har jag tur kommer de hinna operera bort den imorgon. Blörk...inte kul att bli sövd men bara jag blir ok snabbt igen. Det finns ännu hopp att den kan komma på egen hand ikväll...! På återseende och håll nu alla tummar och tår för att allt ska ordna sig.

Av Sylvia - 9 september 2010 19:57

   I tisdags var jag och Melvin lediga och hade planerat ett besök på nya IKEA. Redan på morgonen kände jag mig konstig och fick en otäck känsla i njurtrakten... försökte förtränga det och vi gjorde vid oss. Insåg dock när jag började få mer och mer ont att något var fel, men samtidigt var smärtan inte så intensiv som vid förra njurstensanfallet i slutet av juli. Först när vi passerade Plantagen och jag hade problem att trycka ner kopplingen gav jag upp och insåg att det inte skulle bli något IKEA besök. Fick köra och lämna Melvin hos Jonas på banken och sedan med nöd och näppe ta mig till Råå vc där jag fått akuttid. Fick först en smärtstillande spruta i häcken som inte hjälpte, fick en till som inte hjälpte fick en tredje och samtidigt gav de upp och skickade mig till akuten. Då hade äntligen sista sprutan gjort verkan och jag var hög som en flaggstång   ! På akuten letade de upp svaret från min njurröntgen från i torsdags och kom fram till att den inte var tillförlitlig...suck! Efter ett antal timmar i ett bås ville de lägga in mig över natten och göra en magnetröntgen. När smärtan kom tillbaka fick jag ytterliggare en spruta..i magen av alla ställen! JAG HATAR SPRUTOR!   Eftersom de hade problem med att göra mig smärtfri och de inte visste hur illa stenen satt blev jag satt till att fasta och givetvis ytterligare ett stick i ena armen för dropp och i andra för att ta prover...JAG HATAR SPRUTOR! Blev röntgad sent på kvällen. Hela natten var faktiskt lugn, smärtan kom inte tillbaka. Vid 06-tiden blev jag väckt av att nya prover skulle tas...och det blev nu i handleden....! Ville bara skrika JAG HATAR SPRUTOR, men ville ju inte väcka Anna-Greta ,typ 90 år, som jag delade rum med..stackars tant (men det är en annan historia). Röntgen visade iallafall en sten som kommit ganska långt i sin vandring och med lite medicinering tror de att den ska komma ut av sig själv. Fick komma hem igår med möjlighet att få komma tillbaka om smärtan skulle återkomma på kvällen eller under natten. Det gjorde den inte så nu är jag utskriven! Stenen är dock fortfarande kvar och tränger på hela tiden. Dricker som besatt för att hjälpa den att komma ut...  har tom öppnat en mellanöl nu ikväll och tvingat i mig..blä! Jag överlever såklart detta men OM den inte kommer ut kan den börja ställa till problem och då antagligen lagom till vi ska resa iväg! Är skitnervös för det. Håll alla tummar och tår nu för att den JÄ..LA stenen kommer ut så man kan få komma iväg på vår efterlängtade semester. Inte så himla kul att behöva söka hjälp i Afrika och då kanske kirurgisk hjälp.....blotta tanken ger mig ångest   ! Eller som läkaren sa...ställa IN resan!!!! Kul att ta det med barnen?!

  

   När vi ändå är inne i sprutsvängen så var det dax för vaccinering igen idag inför resan. Barnen fick sin sista och jag fick för säkerhetsskull ta för Hepatit B ifall ifall jag behöver hjälp när vi är iväg. Det blev någon form av snabbvaccinering för min del och nästa vecka ska jag ta en till........underbart! Barnen var superduktiga och det blev glass efteråt denna gången med!

Av Sylvia - 6 september 2010 18:20

   Ännu en helg har passerat. Fredagen började med simskola och det var andra gången för Melvin någonsin, Oliver har ju gått flera terminer och är nu delvis i den djupa bassängen. Melvin var superduktig och doppade huvudet flera gånger. De är bara 4 små baddare i gruppen och det ger varje individ mer tid så det är faktiskt bra. Han pratar om sin simskola hela tiden och längtar redan till nästa fredag.

                                                  


   I lördags var det släktkalas för Oliver som vaknade redan 06.30 och började tjata om hur många timmar det var kvar till gästerna skulle komma!!!!!! Tror vi ska införa frukostkalas hädanefter! Alla förberedelser gick bra. Hade valt lätt mat, kassler med krossad ananas och ost i chilisås, till detta blev det ris och sallad. Lätt att förbereda och bara sätta på ugnen när det var dax. Skulle hämta mamma och pappa och vara tillbaka hemma lagom till de övriga gästerna kom kl 15, men tji fick jag. Fastnade i en lååång bilkö på motorvägen pga en olycka. Där satt jag i 30 min utan att komma varken fram eller bak. Melvin som följt med satt så fint och hade alla möjliga förslag på hur jag skulle kunna köra (typ över mittstaketet osv) för att komma fram. Men men...vi kom fram till mina föräldrar tillsist och var hemma igen 30 min efter alla andra hade kommit, suck! Vi började med kaffe och kladdkaka och sen blev det bus och lek...pust, det är inte helt smärtfritt att ha kalas för 21 st varav 7 är barn mellan 2 och 9 år (killar...). Oliver blev glad för sina presenter bla en stereo och några cd-skivor och pengar och när alla åkt hem vid 21.30 var det bara till att börja städa Melvins rum som såg ut som ett bombnedslag. Puh...men jag tycker ändå det är såå härligt att vi kan träffas alla.


   Igår var det "San Siro" cupen på Råå, alltså ingen sovmorgon inte. Vädret visade sig från sin bästa sensommarsida och killarna kämpade på jättebra. Alla fick en medalj och det blev ett gruppfoto och enskilt foto också. Bra kämpat Fortuna P8!


   Denna veckan kan nog också bli riktigt trevlig....bla med ett IKEA besök imorgon!

Måste ju bara besöka världens nyaste IKEA. Jag har skaffat mig en jättebra anledning för att åka dit! Oliver bara MÅSTE ha ett CD-ställ tycker jag...så jag känner mig "tvingad" att åka dit....hihihi!

Av Sylvia - 2 september 2010 21:59

   Började dagen med en njurröntgen! Det gick ju hur bra som helst om man bortser från att jag skulle ha kontrast insprutat i armen via något plaströr de stack in.....gillade det inte!! Tänkte på Oliver hela tiden för när han fick hjärnskakning och låg inlagd hade han en sådan i armen ett dygn...my little hero! Det gör ju faktiskt inte ont men det är själva känslan att något sitter i min arm som söker mig.


   Jobbade världens kortaste arbetsdag...2 1/2 timme, skulle jobbat tre egentligen men blev lite sen från röntgen! Hämtade killarna, körde hem och åt mellis och spelade Lusen. Sen bakade vi kladdkakor hela em!! I helgen är det släktkalas för Oliver och idag passade vi även på att damma och rymma upp på Olivers rum. Han har helt plötsligt kommit över Lego-stadiet och plockade själv ihop det snyggt och organiserat. Själv svettades jag över tanken på hur mycket pengar allt detta lego kostat..puh! Hoppas nästan på att han kommer in i Lego-stadiet en vända till....bara för att få lite mer valuta för pengarna liksom! Jonas kom hem åtta och högg tag i en dammtrasa han med och fixade sedan lite med poolen i totalt mörker. Den ska plockas in för säsongen, slutbadat för i år (i Sverige). I morgon, fredag, härliga fredag, är det lite handling inför kalaset som gäller. Jonas ska ha kräftskiva på sitt jobb så honom lär vi inte se röken av förrän in på småtimmarna. Jag och barnen fixa lite käk och gå på simskola. Vi har en sådan underbar tid...17.30 fredag kväll! Men å andra sidan så hinner vi ju äta innan vi ska dit och när vi kommer hem nybadade och goa blir det fredagsmys och godismys i soffan.


   Stackars lilla Roxy-pox har kräkt som in i bomben nu i kväll och Oliver blev så orolig och tyckte vi skulle åka till doktorn med honom. Inte är det kul att se inte, men det verkar inte vara någon fara med honom. Det är väl lite hårbollar som ska upp....! Såå himla gulligt att se barnen och deras omtanke för denna lille goe kise.


Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards