Sylvia

Alla inlägg under januari 2014

Av Sylvia - 31 januari 2014 19:21

Då var det en vecka sedan sist!

Chilla har vant sig vid sin snagg, förmodligen bättre än vad jag har gjort! Det gör fortfarande ont i mig att se henne så rakad.


Jag har shoppat en söt liten huvtröja till henne så att hon inte fryser. Hon klär väldigt bra i den tycker jag!


Ikväll myser jag med mina två killar i TV-soffan. Pizza till killarna, västkustsallad, kokt ägg och GI-knäcke till mig. Godis i massor (även lite till mig) har vi köpt så här på veckans bästa dag.

Trevlig helg!

Av Sylvia - 24 januari 2014 22:54

Trevlig helg önskar en totalt utmattad och ledsen Chilla. Idag lämnade jag henne för trimning för första gången och den upplevelsen blev inte riktigt vad vi tänkt oss!

Det visade sig att Chilla's ras kommer i en tovfas någon gång vid 8-10 månaders ålder. Då växlar hunden från valppäls till vuxenpäls och tovar ihop sig fortare än kvickt. Bara på två veckor blev det ohanterligt varav jag bokade tid idag för trimning. Jag trodde dock inte de skulle raka av mer eller mindre allt! Men det växer ju ut igen och även om Chilla "skäms" så kopiöst mycket och vägrar gå. Det värsta är att de skar henne med trimmern på två ställen samt klippte henne i pulpan på en klo.

Stackars, stackars Chilla! Hoppas hon piggnar till igen imorgon efter en god natts sömn. Imorgon vill jag ha tillbaka min busiga lilla tjej.


Det ironiska var att när jag sedan satt på jobb efter att ha hämtat Chilla, ringer min mobil. Då är det damen på "trimmeriet" som ringer och säger att min hund börjar bli klar så jag kan komma och hämta den!

Vi hörs imorgon!

Kram

Av Sylvia - 21 januari 2014 20:06

Det är underbart att få jobba i stan. Det är både liv och rörelse och man har möjlighet att få komma ut på lunchen och uppleva detta. Även om jag önskar att utbudet av affärer var större. Typ något färre mobilbutiker och optiker! Men ibland är det jäkligt frustrerande också. Som nu när modebutikerna skyltar upp med vårnyheterna. Dels är det för tidigt, tyvärr, eftersom vintern precis börjat. Dels är det inte läge att köpa kläder nu när jag försöker bli av med några kilo. Om någon vecka kanske jag kan unna mig ett par byxor och en topp om dietandet fått den effekt jag innerligt önskar.


Har ni lagt märke till att det blivit ljusare ute? Det kändes så annorlunda när jag kom hem idag. Jag började tända ljus som vanligt men det kändes annorlunda. Det var då jag kom på att trots att klockan var 16:30 så var det inte mörkt ute. Känns bra!


Onsdag i morgon och dagen bjuder på både jobb, öppet hus på skolan och hockey i Ängelholm!

Trevlig kväll!

Av Sylvia - 20 januari 2014 21:06

Lämnade killarna på skolan och möttes av flaggan på halv stång. Alla eleverna höll idag en tyst minut för Gustav. Även Rydebäcks kyrka höll igår och idag extra öppet för dem som ville gå dit och tända ett ljus. Där i kyrkan mötte jag Oliver idag efter jobb. Han var där just för att tända ett ljus för Gustav och bad mig komma och hämta honom. Jag passade på att göra det samma, och tände ett ljus för Gustav. Det var fint, tyst, varmt och en mängd brinnande ljus.

Sorgen känns påtaglig här i Rydebäck. Sedan dödsbudet har Oliver och Melvin pratat och spelat spel tillsammans på ett sätt de inte gjort på ett bra tag. När jag kom hem ställde jag mig och bakade scones för att göra killarna glada. Normalt sett hade jag inte tagit mig den tiden för ett mellanmål...jag menar det finns riskakor! Gustav har fått oss att stanna upp för en stund och tänka efter över vad som är viktigt. Om än det bara är för ett par dagar eller längre (vilket jag hoppas) så har han lämnat avtryck hos oss som hos så många andra.

För familjen Olsson flyter det på, allt från läxläsning till fiskyngel. I lördags var vi hemma hos familjen Thorsson på middag. Duktiga jag höll mig till vatten, god gryta med sallad och någon enstaka nöt istället för godis. Men jag skulle ljuga om jag sa att det gick lätt som en plätt!

Igår stack vi en sväng till Väla. Köpte en hel drös med presenter till olika barnkalas. Killarna köpte amerikansk glass och jag och Jonas två koppar kaffe.


Chilla, min lurviga prinsessa! Hon ser ut som en snöboll när hon varit ute. Jag får duscha henne varje gång vi varit ute. Tyvärr fastnar snön så hårt i pälsen så det nog gör lite ont. Hon försöker själv bita av det medans vi är ute. Åkte till djuraffären i lördags och köpte en overall till henne. Hon ser knäpp ut men nu kan hon springa och busa i snön hur mycket hon vill. Tassarna får vi skölja av med lite ljummet vatten ändå, men det är ju inte så farligt.

[Bild]


Önskar er alla en skön måndagskväll!

Av Sylvia - 18 januari 2014 18:09

Idag känner jag stor ödmjukhet för livet.

Efter 10 års kamp mot cancern och för livet fick lille Gustav somna in idag. Vi är många som följt hans kamp via hans blogg och via en grupp på FB. Redan i förmiddags kunde vi läsa om att Gustav så sakta påbörjat sin resa mot stjärnhimlen. I eftermiddags var han framme....på sin lillebrors födelsedag. Bara det!

Tårar och bara tårar....jag kan inte ens föreställa mig vad Gustav och hans familj genomgått och vad hans familj genomgår just nu. Det är så fruktansvärt! De bor bara några hus bort och jag skulle så gärna vilja gå bort och krama om dem hela, hela tiden. Det gör så ont....

Sov gott Gustav - vi tänker så på dig!

Oliver - Melvin - Sylvia - Jonas




gustav.avalonet.net

Av Sylvia - 17 januari 2014 23:13

Idag har det varit tufft på GI-fronten! På jobb blev vi bjudna på semlor. Jag åt GI-knäcke och ett kokt ägg istället. Fredagsmys utan blandgodis och choklad känns inte superkul. Men det är mitt val och det är bara i rivstarten på två veckor som det är extra tufft. Sitter och tittar på "Dum dummare" och den filmen är sjuk men såå rolig. Extra kul är det bara för att Oliver inte sett den tidigare och det är underbart att höra hans skratt. Melvin sover hos Linus inatt. 

Nytt fynd på Nille....en jättefin ljuslykta.



Plus några tulpaner...

Av Sylvia - 16 januari 2014 21:32

Dagar som denna, när de små snökornen piskar mot kinderna i motvinden, är det inte jättekul att gå ut med Chilla. Chilla gillar alla väder utom regn och framförallt gillar hon blåst. Att jaga löv är ju sååå kul! Men det finns ju inget dålig väder....så med rätt kläder går det bra.


Med nytt år kommer en massa nyheter. Speciellt "vårnyheter" klingar lite extra skönt. Känner ni till märket Rice? De gör färgglada muggar, tallrikar, bestick och andra prylar till köket i tåligt och giftfritt melamin. Man blir glad av deras produkter och man får verkligen vår och sommarkänslor. Dessutom är det perfekt att ha med dessa muggar och tallrikar på picknicken eller stranden!


Visst blir man glad och längtar efter första utomhusfikan i solen?

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards