Sylvia

Alla inlägg under augusti 2012

Av Sylvia - 17 augusti 2012 16:18

Första arbetsveckan avklarad! Efter afterwork med jobbet igår är det extra skönt att sjunka ner i solstolen. Vi var på Barfota igår och åt och drack gott, var inte helt pigg imorse får jag erkänna. Ikväll ska vi fira min och Jonas 12:e bröllopsdag på Fortuna strandkrog hela familjen. Egentligen är det ju på söndag men det känns mysigare att fira ikväll.

Imorgon ska vi på cup i Oxie med Melvins lag och imorgonkväll blir det kräftskiva med familjen Egger på Rya. En trevlig helg med andra ord.

Killarnas sommarlov är nu slut och på måndag väntar skolan. Spännande för oss alla med nya fröknar för både Oliver och Melvin. Träffade Melvins fröken när jag hämtade honom på fritids, verkade vara en mjuk och trevlig tjej. Extra kul att han ska få gå i Olivers gamla klassrum med en fröken som heter Sara precis som Olivers gjorde! Skolväskorna är inköpta och hänger klara för användning.

Ha en riktigt skön sommarhelg!

Av Sylvia - 14 augusti 2012 20:30

Kommer ni ihåg att jag skrev om det mysiga fikastället vid Kiviks musteri häromdagen? Allt var så vitt och fräscht och jag blev speciellt förälskad i deras bord! Tog bilder så att jag skulle komma ihåg stället.

När jag och Oliver var på stan i fredags smet jag in i en inredningsbutik på Södra Storgatan vid cafe Annorledes, bara för att de hade 70% rea. Det fanns typ tio saker kvar men det räckte för mig som hittade en perfekt korg för 15 kr! På Hemtex hittade jag ett runt bordsunderlägg som jag tyckte skulle fungera till korgen. Duken som jag haft som skydd på vårt nyinköpta köksbord sedan vi flyttade in i huset för tre år sedan åkte väck när vi kom hem. Jag rotade runt bland mina prydnadssaker och fick ihop en del saker till min korg. Blev nöjd efter mitt pysslande som jag älskar att hålla på med. Passar alltid på att köpa små prylar när jag kommer över dem till bra pris, som tex den lilla HOME skylten för 10 kr från Kivik, den hamnade också i korgen! Även de små betonghjärtanen är ett sådant köp. Ljusstakarna från Ikea hade jag på bordet sedan tidigare, ljusen visade sig passa perfekt i färg.

Av Sylvia - 13 augusti 2012 22:20

Japp...nu är det 3etage Fastighetsmäklare i Landskrona som gäller! Så himla kul att få vara med från början. Det är verkligen från början med upphängning av lampor, tavlor, tvätta golv och göra handlingslistor...riktigt kul. Melvin har varit på sitt nya fritids idag och verkar också gillat sin dag. Beviset på att det verkligen var bra kommer väl imorgon när det är dags för en ny dag! Men jag är ganska övertygad om att han tycker att det är kul och spännande på stora skolan. Oliver, min stora påg har varit ensam hemma och klarat det bra.

Måste bara snabbt nämna att Melvin spelade med sitt fotbollslag i Hardeberga cupen igår och alla gjorde en strålande insats. Två lag från P05 ställde upp i vars tre matcher och det slutade med fem vinster! Melvins grupp vann alla sina tre och vår "lillkungen" fick göra två proppar! en mysig dag på landet med strålande väder och skönt sällskap.

Ikväll kom mina matkassar levererade till dörren. Jag satt och mös med Melvin i soffan och pratade om hans dag istället för att vara på Ica maxi! När han somnat ringde det på dörren och allt jag behövde göra var att stoppa in maten i kyl och frys. Det såg toppen ut allting och vi är helnöjda så långt och tänker handla mer på detta vis! Läste i info-bladet som låg med i påsarna att när man väljer ett recept på deras hemsida läggs automatiskt alla ingredienserna direkt i min kundvagn! Ha...smidigt så det förslår, detta måste jag prova nästa gång.

Ha nu en riktigt bra måndagskväll, det som är kvar av den.....kram!

Av Sylvia - 11 augusti 2012 23:18

Fortuna cupen för Melvin är över och han fixade det galant trots fulltecknat schema sedan i onsdags. Resan till Astrid Lindgrens värld med farmor och farfar hade varit kul och spännande. Det var första gången han var iväg själv med dem. Han var strålande glad när han kom hem igårkväll, vi fick så många goa kramar. Till och med Oliver och Melvin kramades, de är ju annars supertetiga mot varandra. Men det märktes tydligt att de var glada båda två! Som sagt...så gick fotbollen bra idag. Melvin spelade tre matcher med sin grupp och hoppade in extra som målvakt i en annan grupp. Det är ett stort gäng spelsugna killar i Fortuna P05, 30 stycken närmare bestämt! Därmed ställer de upp med flera lag när det är cuper på gång. Efter dessa svettiga matcher (för både barn och föräldrar) så blev det ett par timmars slappande på Fortuna strand. Kvällen har också varit lugn. Vi laddar ju för ny cup imorgon med Melvin och nya matcher i Hardeberga.


Jag har funderat på om vi ska göra som så många andra, nämligen beställa någon slags matkasse nu under hösten för att underlätta vardagen. Men jag har inte varit helt hundra på om jag köper hela konceptet. Det som jag gillar mest är ju att slippa åka till affären och slösa min tid där, men jag vill heller inte få en massa middagar hemlevererade som vi kanske inte gillar eller får överflöd av vissa varor, typ ris och potatis. Googlade runt igår och hittade en sida som jag fastnade för...mathem.se.
Här kan man handla vad man vill, beställa matkasse om man vill och få recept om man har trytande inspiration. Priserna är de samma som på Ica tyckte jag och sortimentet stort. Man kan spara sin inköpslista och även göra en basmatlista som man har klar vid varje köptillfälle. Precis som matkassarna levereras det jag beställt till dörren när jag vill och det till en kostnad av ca 80 kr. Dessa 80 kr betalar jag gladeligen om jag vinner en timme extra med barnen, tvätten eller en promenad för egen del. Gjorde min första handling nu ikväll när vi satt och slöade framför OS, som jag för övrigt inte är så beroende av. Ska bli spännande att se hur det blir när matkassarna kommer på måndag kväll!


Trevlig helg kära ni och tack alla fantastiska fortunaföräldrar för sällskapet idag!


Av Sylvia - 10 augusti 2012 21:00

Väcktes tidigt igår av väckarklockan. Farmor och farfar kom klockan åtta för att hämta Melvin och fortsätta mot Vimmerby. Nu när vi ändå var uppe med tuppen och hade en orörd dag framför oss, Jonas hade tagit en semesterdag, tyckte vi att det var kul att bara mysa med Oliver. Förslagen bollades fram och tillbaka under frukosten och till slut bestämde vi oss för en tur till Österlen.

Vi åt lunch i Simrishamn på en restaurang på Storgatan som heter Måns Byckare. Fantastisk god spätta som ni bara måste prova om ni åker till Österlen! Oliver och jag tyckte det var den godaste vi ätit. Vi strosade på stan, kollade in den lilla, lilla marknaden på torget och gick in i den fina kyrkan från 1100-talet. Vi stannade sedan till vid Tobisvik och gick ner på stranden. Vi hade tänkt att bada, eller rättare sagt jag hade tänkt att Jonas och Oliver skulle bada, men det blåste halv storm och himlen var mörk. Vi busade i sanden och dingade oss framför kameran istället!

Nästa stopp blev i Kivik och musteriet. Vi köpte med oss lite god dryck och tog en glasspaus på Stinas café. Världens fräschaste fik! Jag blev störtförälskad i inredningen, framförallt borden och stolarna. Vitt, vitt, vitt och enstaka färgklickar....loved it!! Ett sista mål var Brösarps backar innan vi styrde hemåt igen. En underbart skön och impulsiv dag. Vi stannade när vi såg något kul, som tex en liten chokladfabrik längst vägen! De hade en hylla med gamla chokladplåtburkar, häftigt.

Nu får ni se en massa bilder. Älskar att ta bilder med vår IPad som har grymt mycket bättre kamera än vår vanliga. Sen är det extra kul att man kan göra små kollage direkt.

Av Sylvia - 8 augusti 2012 13:19

Efter en dryg och trist dag igår med ombytligt väder och inget mer än ett tandläkarbesök, besök på nya fritids och fotbollsträning på schemat så är det Göteborg som gäller idag. Jag vaknade redan klockan åtta idag, före klockan ringde! Måste ju börja vänja oss vid normalare tider. Barnen kom en timme senare. Oliver är hos Sebastian och jag och Melvin Lillkungen har packat till hans Astrid Lindgrens värld besök imorgon. Regnkläder, onepiecen, pyjamas, extrakläder, sängkläder, en bok (som han stolt nog lånade själv på biblioteket igår) och några lekgubbar. Han har själv sett till så att allt kommit ner i väskan.

Vi kör till Göteborg och Ullevi i eftermiddag och imorgon hoppas jag på att kunna visa er bilder från matchen Barcelona - Manchester United.

Av Sylvia - 6 augusti 2012 19:15

Nu är det verkligen nedräkning för en massa olika saker! Det är sista lediga veckan för mig med barnen efter en lång ledig sommar. På måndag sätter mitt nya jobb på 3etage i Landskrona igång och Melvin börjar på sitt nya fritids på stora skolan medan Oliver har ytterligare en ledig vecka kvar. Barnen har framförallt nedräkning till onsdag och en av årets "stora händelse" enligt dem och Jonas! Vi ska upp till Göteborg och Ullevi för att se Manchester United möta Barcelona. Melvin ska sedan på torsdag åka till Astrid Lindgrens Värld med farmor och farfar där de ska stanna över till fredag. Spännande tycker Melvin. Otroligt nog är det snart också skoldags och Melvin ska börja ettan och Oliver lämnar lågstadiet för att börja fyran. Stora barn....

På tal om aktiviteter så har jag gått och köpt mig en större almanacka för att få plats med alla barnens tider och information om samlingstider, matchstarter och annat smått och gott. Som hösten ser ut nu så är det fotbollsträning måndag, tisdag, torsdag och lördag. Simning onsdag och matcher lördag och söndag! Sen är det Jonas möten om kvällarna och tränarinsatser även för honom. Den lilla söta almanacka jag tidigare haft som var så himla smidig att ha i väskan är ett minne blått! Jag får väl se om en större almanacka kan hjälpa mig att pressa in någon aktivitet för mig......!!

Av Sylvia - 5 augusti 2012 12:14

Fotboll och ännu mer fotboll! Igår var det full rulle hos oss. Melvin tränade fotboll kl 10-11.30, därefter bar det iväg till Råå IP och Eskilscupen dag 2! Jag vinkade av killarna och cyklade till Örby för att göra mitt pass i kiosken för Fortuna FF. Det såldes hamburgare, korv, läsk och godis på löpande band. Kul att få vara med och göra en insatts! Sen blev det ett par timmars vila hemma för oss alla och uppladdning inför eftermiddagens match. I första matchen spelade Fortuna P02 1-1 mot Sävsjödalen.

Klockan 16:15 och nya tag på Heden för våra grabbar. Nu var farmor och farfar på plats också. Fortuna gjorde en strålande match mot Asmundtorp och vann med 2-1 (Oliver och Jonte). Killarna har ju också Helsingborgs vassaste hejarklack och vi hördes lång väg! Så underbart kul att se dem spela och såklart ännu roligare när de kämpar och sliter och vinner! Alla var vi lika glada när vi vände hem igen. Farmor och farfar passade barnen och jag och Jonas stack vidare till Borstahusen för att "kajsegla" med Thomas och Jenny. Tyvärr inget vidare väder och vi fick sitta inne i båten och äta. Inte konstigt att vi svor över vädret med tanke på hur ljuvlig kvällen var i fredags. När regnet drog bort klädde vi på oss ordentligt och satt ute några timmar, men när mörkret föll flyttade vi in igen. Vi spelade kort, pratade och hade det trångt och mysigt med bara några levande ljus som belysning.

Det blev inte många timmars sömn innan klockan ringde kl 7! Hade dock sovit gott med takfönstret fullt öppet och vågornas mjuka kluckandende ljud. Man riktigt vaggades till sömns. Vi åt frukost ute under klarblå himmel och fiskmåsarnas skri. Sen fick vi skynda oss hem, byta om och köra till Harlyckan för ny match med Fortuna P02, samling kl 9. Farfar hängde på, farmor stannade hemma med Melvin. Idag var det ett gäng väldigt trötta killar som inte orkade ge av sig själv som i de två förra matcherna. Benen orkade inte helt enkelt. Slutresultatet kunde sett ännu värre ut om det inte vore för Fredriks insatts i mål. Svidande 1-6 till Högaborg!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards