Sylvia

Alla inlägg under augusti 2010

Av Sylvia - 30 augusti 2010 19:22

   Redan 06.45 var det presenter och skönsång vid sängkanten hos Oliver!   Helt yrvaken och trött men tillsist insåg han vad det var för dag och sken upp som solen. Mobiltelefon, CD-skiva, vattenflaska, benskydd och cykelhjälm allt enligt önskelistan. Jag och Melvin var lediga hela dagen och när Oliver slutade skolan hämtade vi hem honom och bakade kladdkaka som vi hade till eftermiddagsfikan. Har mest fixat med telefonen eftersom det skulle laddas ner en massa musik och skriva in alla telefonnummer m m. Höll mer eller mindre på att bli GaLeN    eftersom det inte är helt enkelt med att ladda ner på datorn och sedan föra över till våra mobiler. Jisses...är det någon som kan i-Tunes och sony ericsson media blablabla så får ni gärna komma hit, jag bjuder på fika....    Att jag lyckades få över musiken var nog mer en lyckoträff och det hade varit kul att fatta hur det egentligen gick till!! Melvin har fått min gamla telefon eftersom jag också gått och skaffat mig en ny, mitt abonnemang gick ut så det var liksom dax. Så även om Melvin inte kommer att få ha pengar på sin så använder han den som musikspelare och som kamera. Han blev ju bara såååå överlycklig. Ikväll fick Oliver bestämma vad vi skulle äta och det blev pizza på pizzeran...skönt för mig! Är seg efter min helg i Kph (farligt med gratissprit..blev lite många) och för att jag fortfarande är så förkyld. Imorgon väntar morgonmöte och heldag till sju! Ska inta soffläge en liten stund sen blir det tidigt sänggående.

Av Sylvia - 26 augusti 2010 18:46

   Vill inte skriva det egentligen men visst känns det ändå som om hösten börjar göra sig påmind? Vad hände med augusti och ska vi inte få ha en varm och skön september? Jaja....vädret kan man ju tjabba om i all oändlighet och ändå kan man inte göra så mycket åt det.


   Oliver har börjat tvåan och det fungerar bra. Fritids och klassrum ligger nästan vägg i vägg så det känns smidigt. Melvin trivs kanon på dagis och är ju numera bland de äldsta på dagis och snart sätter 5-årsgruppen igång. Nu ska han sakta förberedas inför att börja noll-klassen om ett år. Trist nog har mitt arbetsschema blivit till det sämre, mycket sämre, så han missar mycket av den pedagogiska verksamheten som sker på morgon och förmiddag. Tur nog förstår fröknarna och vi får prata ihop oss till en lösning som gör att han inte missar något.


   I helgen är det Köpenhamn med goa kollegor som gäller. Det är mässa på Bella Center och höstens nyheter visas. Alltid lika trevligt och mysigt. Vi ska bo på hotel Hilton och bli bortskämda. Nice! Hoppas bara min dumma förkylning försvinner. Har ont i halsen och är snorig, tror inte det är Melvins halsfluss jag fått iallafall. Lillgubben är ok igen skönt nog, ska bara ta penicillinen några dagar till.

Av Sylvia - 22 augusti 2010 19:47

   Helgen inleddes med att Melvin fick krupp som inte gav med sig natten till lördag. Det slutade med ett besök på barnakuten och lite andningshjälp. Han hade tidigare på dagen låtit lite tjock i halsen och eftersom vi är lite av en "halsflussfamilj" bad vi dem kolla honom i halsen och mycket riktigt var det halsfluss. Inte så konstigt att det blev jobbigt för honom och kruppen inte var så lätt att råda bot på denna gången. Det värsta av allt var att han inte kunde vara med på knattefotbollen och dagis-

kompisens barnkalas igår. Medan Jonas och Oliver var på Västergård och deltog i Familia cupen byggde vi kojor och läste sagor istället (och jag gjorde så gott jag kunde med att hålla mig vaken mha en massa kaffe...)

  

   Natten till idag var betydligt bättre och vi alla fick sova gott. Istället vaknade Oliver hur tidigt som helst och började "tjata" om hur många timmar det var kvar till hans barnkalas!!!! Något trötta släpade vi oss upp och fixade frukost. Melvin är redan mycket bättre och vi åkte hela familjen till Laserdome kl 11. Ett lyckat barnkalas med 11 killar och 4 tjejer som fajtades i mörkret med laserpistoler så svetten lackade. Jonas, som fick hoppa in i ena laget för att det skulle bli jämnt, hade minst lika kul som barnen. Sen blev det lunch på MAX och godispåse. Oliver var supernöjd och glad för sina fina presenter (bla biobiljetter, snakeboard, manschester united prylar, lego, pengar m m) från alla underbara kompisar. Vilket gäng!

     


   Trots att Oliver inte alls var på hugget att följa med mig på en inköpsrunda inför skolstarten hängde han på! Vi provade ut byxor och tröjor i snabb takt för att sedan återvända hem till presenterna. Det blev en fin eftermiddag och kväll med härligt väder och självklart fotbollsspelande (en av presenterna var en fotboll), t o m jag fick rycka in. Jag och Jonas mot Oliver och Melvin. Imorgon är det skoldax och klockan ringer 06.45 Spännande att få börja tvåan och dessutom i ett nytt klassrum. 

Av Sylvia - 19 augusti 2010 20:23

   Tänk att det idag är tio år sedan kyrkklockorna i Bårslövs vita lilla kyrka från

1100-talet ringde för oss. Det var en så lyckad och fin dag på alla sätt. Vädergudarna var på vår sida! Trots att prognosen för dagen visat 60 mm regn kom det bara några droppar. Solen sken från en vacker blå himmel när vi steg ut ur kyrkan och tog emot våra gästers hurra rop. Vi kunde åka den fina gamla veteranbilen med öppet tak till Råå Wärdshus där alla samlats för att fira vår bröllopsdag. God mat, vackra och roliga tal och vi fick till och med en specialskriven låt tillägnad oss från mina underbara kusiner. Den låten blev sedan inspelad av ett känt dansband..."Min Man" heter låten. Kvällen tog såklart slut fortare än man önskat och vi blev ivägskickade i taxi till Hotel Marina Plaza i Helsingborg där vi spenderade natten. Dagen efter öste regnet ner hela dagen...! Men vad gjorde det, vi var lyckliga och nygifta och hade en massa fina presenter att öppna. Vår bröllopsresa gick till härliga Santorini där vi solade och bara njöt av att vara Herr och Fru Olsson.


   Två år senare kom Oliver och ytterliggare nästan tre år kom Melvin som båda är döpta i Bårslövs Kyrka. Numera är vi ju Rydebäcksbor men vi återupplever dessa fina minnen varje gång vi hälsar på i Bårslöv och ser den fina lilla kyrkan uppe på höjden.


   Nu ska vi fira vår dag med goda små snittar från Lagmarks, rosévin och varandra. Måste bara visa min fina ringar som dagen till ära fått en make-over. I min förlovningsring har jag låtit vår duktiga guldsmed på jobb göra en kon-formad vitguldsfattning med en 0,27 ct diamant infattad. Det blev sååå bra!


   Tack Jonas för dessa åren och hoppas vi får minst lika många år till tillsammans.

                                                Din Ya


  

Av Sylvia - 17 augusti 2010 20:44

   Ja så är det faktiskt! Nu har Roxy bott hos oss i ca 2 1/2 månad och han har hunnit bli drygt 5 månader gammal. Fortfarande "slåss" barnen om vem som ska hålla honom och vem som har gosat mest och längst. Det första de frågar när de vaknar om morgonen är "Var är Roxy?" och när vi kommer hem från jobb, fritids och

dagis är det gos i soffan med Roxy som gäller. Det är så mysigt. De är också såå duktiga på att se till så han inte smiter ut när dörren öppnas. Häromdagen lyckades Roxy smita ut i trädgården..mitt fel, och då blev Melvin helt utom sig innan jag fick tag i Roxy. Jonas är fortfarande positivt inställd och påpekar flera gånger hur söt och go Roxy är. Jag hade hört innan vi skaffade katten att det är viktigt och lärorikt för barn att växa upp med djur, att lära sig ta ansvar och visa respekt och nu får jag se och uppleva det på riktigt. Det är så kul hur de leker och bygger kojor till honom och hur Roxy njuter i soffan lååånga stunder med killarna när han varit ensam hemma hela dagen. Roxy är så tålig och verkar älska killarna lika mycket som de älskar honom.


              Klicka på bilderna nedan om du vill se dem i större format!

                             

  

               Såhär kan Roxy ligga länge och bara mysa med killarna! 

  


Av Sylvia - 14 augusti 2010 21:05

                                                       


   Vädret var inte på vår sida, inte heller fick Oliver och killarna någon vinst med sig. Men det var fem matcher som skulle spelas och av dem var tre väldigt jämna och killarna var jätteduktiga. De brydde sig inte om att det regnade, stundtals riktigt ordentligt, utan kämpade på. Härlig inställning! Melvin träffade sitt knattelag och fick Fortuna tröja, fotboll och vattenflaska...gissa om han blev glad! Själv var jag inte på plats alla matcherna, hade ju superviktiga saker för mig, som t ex tanka bilen och råka köra inom Väla och leta bikini. Billigt var det (49 kr/del) men inte enkelt. Som jag skrev i tidigare inlägg finns det bara udda storlekar kvar och i de flesta fall inte ens ett komplett set. Hittade iallafall två delar som fungerade ihop och även om jag mest blev deprimerad av att prova och insåg att jag nog måste kombinera mina powerwalks och GI-kost med några sit-ups och benövningar   så var jag nöjd med inköpet! Råkade också snubbla över ett par fina gummistövlar som jag tänkt köpa sedan i våras och idag slog jag minsann till. Eftermiddagen spenderades alltså tillsammans med övriga familjen på Örby. Vi kom hem 15.20 och 16.00 var Melvin nyduschad, ombytt och redo för sitt första disco-kalas hos Tilde. Värsta åskan drabbade Rydebäck i samma veva och man får väl ändå vara tacksam för att det "bara" regnat tidigare under dagen.


   Slappat hela kvällen och spanat på våra stackars grannar som förberett för kräftskiva med paryttält och diverse kräftpynt och som fick springa ut och in med maten precis som på en viss TV-reklam. 

Nu blir det en del bilder från dagens aktiviteter:

  

                                  

               

Av Sylvia - 12 augusti 2010 19:51

   Idag har varit en spännande dag på olika sätt. Nästa vecka hoppas jag kunna förklara varför...lite spänning på min blogg får vi ju ha!!  Vi har dessutom varit på vårdcentralen idag för att bli vaccinerade inför vår resa till Tunisien. Jag var faktiskt supermodig för jag erbjöd mig att börja, spruträdd som jag är! Efter mig var det Jonas och sedan Oliver. Melvin ville dock inte.... Han var redan sur för att hans "favoritpinne" kommit bort på dagis och att sedan behöva ta en spruta på det kändes väl inte så lockande. Sittandes i mitt knä gick det bra tillslut och löftet om en stor mjukglass infriades när vi kom hem till Rydebäcks kondis. Duktiga killar! Jag och Jonas är klara men killarna ska ha två sprutor till, en innan vi åker och en inom ett år. Det är ju några veckor kvar tills vi åker men mitt pass är fixat, solkrämerna beställda och i söndags när jag hade namnsdag fick jag en fin poolväska som jag sett i stan när vi var nere på festivalen. Skulle vilja ha en ny bikini och de rear ju ut en massa nu för typ 50 kr/del....men lite svårt om man inte har typ 70A och på samma gång stl 46 i trosan!! Ska spana på Väla lite i helgen också.


                  Bikini 2010


   Några rundor till i Rydebäck så är min mage nog lika platt.............  



    

Av Sylvia - 10 augusti 2010 20:12

   Helgen som gick var lugn. Jag jobbade och Jonas stekte hamburgare till hungriga Eskilscup-killar. Oliver och hans kompisar som var för unga för att delta i spelen samlade in pet-flaskor och burkar som de sedan pantade och delade på pengarna. Melvin hjälpte Jonas och sprang lite med Oliver & Co så det hade gått bra. I söndags öste regnet ner hela långa dagen och kvällen...deprimerande! Melvin var på barnkalas och vi andra besökte olika ljud&radio-butiker för att spana på en microstereo till Oliver. Han verkar ha växt ur leksaksönskningarna nu inför sin

8-årsdag och önskar sig mobiltelefon, stereo, cd-skivor, fickpengar till Tunisien-

resan och Manchester United prylar istället. Han har börjat intressera sig för musik vilket är kul och det känns nu som om han verkligen börjar bli stor. Den 23:e augusti är det ju dax att börja tvåan och han verkar se fram emot detta. Igår var det fotbollsträning på Örby. Melvin följde med i vanlig ordning vilket gjorde att jag fick lite ensamtid som jag givetvis utnyttjade till max. En powerwalk i väldigt bra fart och det märks att jag börjar få upp flåset. Även om jag svettas och är helröd i ansiktet! Tur att man inte måste prata samtidigt för det hade aldrig gått....än!


   För övrigt har jag konstaterat efter en djupdykning i almanackan, att augusti är fulltecknad! Suck...jag som så gärna vill trycka in en kräftskiva med goda vänner. Kommande helg är det Fortuna Cupen och fem matcher ska spelas så när Oliver kommer hem är han helt slut. Melvin ska dessutom på barnkalas kl 16-18. Helgen därpå är det Familia cup på Västergård och återigen en massa matcher (och ett nytt barnkalas för Melvin) och även om Oliver kanske orkat så är det hans barnkalas på Laserdome på söndagen redan kl 11 och då ska han ju helst vara iform. Helgen därpå igen är jag i Köpenhamn på smyckes- och klockmässa med jobb. Sen är augusti slut.....! Första helgen i september är det släktens tur att fira Oliver. Kan man ha kräftskiva i mitten av september?? Eller rent av vänta tills vi är i Tunisien?? 

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards