Sylvia

Alla inlägg under augusti 2018

Av Sylvia - 12 augusti 2018 10:17


Go förmiddag...

För ovanlighetens skull sitter jag INNE i soffan framför TV4 Nyhetsmorgon och intar frukosten.

Det var ett tag sedan!



Igår höll vi oss inomhus mest hela dagen. Höstkänslan infann sig lite. Men vi började dagen med sovmorgon och mysfrukost på balkongen.


Min lillprins har fattat grejen med balkonghäng!


Jag slappade runt osminkad med rufsigt hår hela lördagen. Framåt eftermiddagen drog det första åskvädret in över oss och himlen öppnade sig.


Oliver skulle precis ge sig ut med kompisarna och Melvin skulle gymma men det var bara att avvakta.

De kom iväg lite senare!


Jag kom inte längre än ut än mina Chillapromenader kring dammen men det fick räcka. Har dragits med jobbig huvudvärk i typ två veckor nu och det gör mig trött och sliten. Har lätt att få huvudvärk och min teori är att den tryckande värmen kanske blivit för mycket för mitt huvud!? Igår innan åskan kom kändes mitt huvud som en varböld.



Kvällen bjöd på mer muller och regn. Tunga mörka moln hängde över Rydebäck. Det blev aldrig något riktigt utbrott av åskan här hos oss men det mullrade och blixtrade från och till hela kvällen.


Lite mysigt ändå att tända massor med ljus inomhus och känna lite på hösten som inte ligger alltför långt framför oss.

Jag hoppas ändå att vi får behålla sommaren augusti ut även om temperaturen inte behöver ligga runt 30 som den gjort den senaste tiden.

Idag har vi ännu en orörd dag framför oss.
Inga planer och det känns skönt.
Jag är väl medveten om höstens alla fotbollsmatcher, träningar, skolarbete och måsten. Så vi njuter av att göra precis ingenting idag med.


Trevlig söndag!

Kram
S

Av Sylvia - 10 augusti 2018 21:12


Hej fina...

Hörde ni åskan inatt?

Jag som tycker det är läskigt att vara ensam när der åskar var just det igår kväll när ett rackarns oväder drog in över nordvästra Skåne. Läste imorse att det varit drygt 6000 blixtnedslag...jo jag tackar!

Försökte somna med ögonbindel och öronproppar men det stoppade inte vibrationen i marken från blixtnedslaget i en ladugård strax norr om Rydebäck. Fy vad obehagligt!

Man är rätt liten mot naturens krafter.

Ladan brann tydligen ner till grunden men ingen kom till skada tack och lov.



Innan åskan drog in bjöd torsdagen på vackert väder och ännu en magisk solnedgång.



Agneta kom och hämtade mig i svärföräldrarnas cab och vi tog oss en runda i sommarkvällen.

Äntligen fick jag åka nercabbat!!

Vi tog oss till Domsten där vi drack kaffe på stranden och snackade ifatt oss. Det går onödigt långt mellan gångerna vi ses!

Vi får bli bättre på det helt enkelt. Vi ska iallafall se Mamma Mia innan den slutar gå på biograferna. En liten weekendresa pratade vi också om att få till.




Igår var generellt en mycket bra dag!

Vi var inbjudna till Olivers gymnasieskola för enskilt välkomstsamtal med hans nya mentor. Skolan ligger mitt i centrala Helsingborg, ett stenkast från Knutpunkten. Lokalerna kändes mysiga med takbjälkar och sundsutsikt. Framförallt var samtalet givande och vi gick därifrån med en mycket bra magkänsla.

Det här kommer att bli bra!

Foto från skolavslutningen i juni.


Idag är det ju FREDAG och mina favoriter har kommit hem!

En hel helg med killarna ligger framför mig. Ingen fotboll och inga inplanerade aktiviteter utan bara mys och tid för spontanitet.

I like!


Skön fredag till er.

Kram
S

Av Sylvia - 8 augusti 2018 20:59


Hej där...

Nu är jag inne på min andra jobbvecka och semestern är ett minne blott. Värmen är dock fortfarande väääldigt påtaglig och efter lunch börjar huvudet kännas som seg kola. Jag har inga problem med värme om man är ledig och kan strutta runt i bikini men att sitta klädd på kontoret och svettas känns inte fräscht!

Men jag vill inte gnälla för det är tydligen sämre väder på ingång.

Njuter så mycket jag kan av kvällarna.


Jag cyklade till Råå igår och badade. Men Fortuna är oändligt mycket finare och jag stannade till även här och tog ett dopp efter solens nedgång.

Har ni märkt att dagarna blivit kortare?

Lite jobbig känsla tycker jag.


Jag träffade på Oliver en stund. De skulle ner och bada efter sin träning. Idag cyklade Melvin förbi balkongen och vi pratade några ord. Mina älsklingar!


  

Sista veckan på sommarlovet sen börjar skolorna igen. Oliver jobbar sin sista vecka.




Sommaren har bjudit på rea i de flesta butiker men jag har inte handlat något större. Lite födelsedagsshopping i Göteborg blev det ju.

Parfymen jag köpte har använts flitigt. Den vita kjolen lika så.

Vasen här ovan är ett impulsinköp då det var rea på rean. Hortensian är från min lilla uteplats. Hortensian köptes med vita blommor men denna lilla rackaren är den enda vita som var kvar. Alla de andra har blivit rosa!!


Mina naglar hade blivit groteskt långa och utväxten på gellacken grym så i måndags stannade jag kvar efter jobb och fick fixat dem. Chilla fick vakta kontoret så länge!

Sååå skönt!


Lite enklare att knappa på tangentbordet nu! Superlånga naglar är ingenting för mig.


Lagom är bäst!


Valde en vitare nyans denna gången. Jag har haft ljusrosa länge nu.

Ikväll har jag mest bara vilat. Hade planer på att cykla ner och ta ett kvällsdopp men pratade länge med storebror i Halmstad i telefon istället. Där uppe åskade det och regnade skyfallsliknande. Undrar om det vädret kommer ner hit!

Nu blir det en längre kvällspromenad med Chilla. Klockan är strax efter nio och det är underbara 24 grader.

Ha en fin kväll!


Njae...så blev det ju inte!!!!

Just därför jag behöver extra långa promenader.

Kram
S

Av Sylvia - 5 augusti 2018 21:45


Hej där...

För första gången på väldigt länge avrundar jag kvällen inne i soffan. Söndagen har varit både blåsig och lite molnig. Inte jättekallt men det har känts liiiite ruggigt idag...bortskämda som vi blivit!

Skönt med en lite svalare dag tycker jag iallafall.

Helgen har varit en riktig Sylviahelg!


Jag tog semester i fredags då Eskilscupen drog igång (en av Sveriges största fotbollscuper) i Helsingborg.

Tillbringade dagen med Melvin och pappa på diverse fotbollsplaner. Oliver jobbade.

Mina tre veckor med killarna har gått och nu återgår vi till varannan vecka igen. Underbara och fina veckor som jag bäddar in i mitt hjärta.



Helgen har fyllts med besök på mina favoritställen i närheten av Rydebäck och med några fotbollsmatcher.

Höll mitt löfte till mig själv om att inte laga någon mat i helgen!


Åt lördagens lunch på Miss Alice efter ett besök på Tomatens hus. Deras tomatpaj är fantastiskt god.


Fortsatte till Enkla Ting!

Såg sedan en match på Råå. Killarna har båda vunnit sina grupper efter lördagens matcher.

Lite oväntat öppnade himlen sig med ett skyfall precis när matchen var slut.


Lördagen avslutades med middag på en hamnrestaurang som heter På Piren i Råå.

Satt ute på en regnfuktig träbänk och åt en asiatisk räksallad samtidigt som solen gick ner och färgade himlen rosa.



På håll kunde man se bulkfartyget som kört på grund väldigt nära Helsingborgs hamn av en berusad kapten.


Sommaren 2018 och alla dessa solnedgångar!

Söndagen bjöd på ett besök i Glumslöv och en fika på Hillesdals café.


Olivers P02 deltagande i Eskilscupen tog slut i kvartsfinalen. Melvins tog slut i semifinalen på Norrvalla. Tyvärr med en ömmande häl som gjorde att han inte kunde spela klart matchen.

Duktigt kämpat av både P02 och P05. Grymt att ta sig till slutspelsdagen av alla dessa ca 700 lag.




Nu väntar en ny arbetsvecka och min plan är att boka in en massage (har presentkort) och en manikyr.

Lite välbehövlig lyx i vardagen.

Kram
S

Av Sylvia - 1 augusti 2018 18:02


Hej på er...


I samarbete med paellapannor.com

 

Sommaren tuffar på även om jag har börjat jobba efter mina tre veckors semester. Rent vädermässigt har man ju inte mycket att klaga på om man nu som jag gillar sol och värme. Det enda jag önskat mer av är dagar med totalt avbräck från de vardagliga hushållssysslorna. Jag hade några dagar min första vecka när jag var i Göteborg och det var så skönt att bara strosa runt i gränder man inte strosat i förut. Äta gott....dricka gott.

Bara vara!

 


Den sommaren jag fyllde 17 flög jag till Mallorca för att bo en vecka hos våra grannar som hade en lägenhet i Puerto de Soller. Mannen i familjen var spanjor och vi åkte runt till hans släkt och jag fick äta spansk mat på riktigt vis! Fisk och skaldjur som var nyfångade av de små fiskebåtarna i hamnen. Man tillagade paella i stora kärl till familjen, vännerna, vännernas vänner, grannar....till hur många som helst. Det fanns mat till alla och människor kom och gick, pratade, åt och skrattade. Det var så himla mysigt. De bodde i hus uppe i bergen dit bara slingriga serpentinvägar tog oss. Kommer än idag ihåg känslan av att åka på dessa vägar!! Haha..trodde min sista stund var kommen MÅNGA gånger. Vi satt utanför deras stenhus med prunkande vindruvsrankor som solskydd i pergolan.


Jag vet att jag redan då tänkte att så vill jag också ha det! Möjligheten att bjuda in familj, grannar och vänner och kunna laga mat på ett smidigt sätt och sitta och mysa tillsammans. Så om jag någon gång bor i hus igen så ska jag samla ihop ett helt gäng med fina människor och laga paella i en stor paellapanna till dem i min trädgård! Jag som älskar att piffa ska duka fint under min pergola och få alla till att känna sig som hemma!


 


Nu vet jag att det är grillförbud och så men sommaren är lång OCH man kan använda dem på vanlig spis! Ni som har funderat på att köpa paellapanna.....sluta fundera....bara gör det!! Tänk då på att det ska vara en riktig paellapanna från Valencia (paellans födelsestad) där de gjuter pannorna för hand på gammaldagsvis (CE-märkta). De finns i flera olika storlekar upp till 200 portioner vilket jag tycker är jättehäftigt. Dessutom vill jag påpeka att det är fri frakt.

   




Livet ska njutas...eller hur?!

  

Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards