Sylvia

Alla inlägg under maj 2018

Av Sylvia - 17 maj 2018 16:30


Hej där...


Vilken skillnad det är på hur snabbt tiden går när man har ett pågående projekt.

Denna veckan har rusat iväg och jag kan tacka min uteplats för det.

Den är nog ganska klar nu. Måste bara köra bort påsarna med rötter och jord.


  


I måndags och i tisdags kom jag hem sent från jobb och kände mig väldigt trött och sliten i kroppen efter helgens kroppsarbete. Därför valde jag att bara softa på balkongen och googla inspirationsbilder.


Mitt besök i lördags på Enkla Ting resulterade i ett köp av tre glasbubblor (som jag berättade om) och nu har jag arrangerat ett litet vattenbad på balkongen med dessa. Fatet är säkert minst tio år gammalt och ljustaken har också en hel del år på nacken.



Mysigt att det äntligen är säsong för balkonghäng igen. Det har blivit långa kvällar här ute denna veckan, Det är verkligen som ett extra rum på sommarhalvåret.


Med en filt och tända ljus när skymningen faller så går det alldeles utmärkt att sitta här trots att solen gått ner.



   


Jag har fått hit zinkbaljan från huset och igår körde jag en sväng till både Plantagen och Blomsterlandet. Inga stora saker men en påse jord och två växter med rosa blommor samt en vattenväxt blev inköpta. Snacka om bra tajming att Blomsterlandet öppnade precis nu när jag skulle fixa. Synd bara att de inte har vattenväxter! Ingrid som har en fantastisk trädgård med massor av växter grävde upp en Hosta till mig som jag också körde inom och hämtade igår.


 


      


Hittade en ljusinstallation som drivs via solceller på Clas Ohlson. Tyckte det blev bra!

Ska bara känna mig fram på placeringen av bollarna innan jag gömmer sladden bland stenarna.


 


En lite grynig kvällsbild från sista kissrundan med Chilla igår men såhär ser de ut när bollarna tänds i skymningen.


Nu ikväll ska jag fixa inomhus. Jag måste röja lite och städa över, fylla på kylen och göra det allmänt fint här hemma eftersom killarna kommer imorgon.


Mys, fotboll och soligt väder står på agendan!

Inte illa något av det.


  


Kram

S

Av Sylvia - 14 maj 2018 20:10


Hej där...

Min tanke var att visa er hur det blev på min uteplats igår men när söndagskvällen kom var jag helt färdig!

Vaknade imorse med träningsvärk i hela kroppen och ett huvud som bultade. Har känt mig helt väck idag men det kan ju bero på den tryckande värmen också (som jag i och för sig inte vill klaga på).

Men så bra allt blev igår...

  




Jag vaknade redan kl 6 igår full av förväntan och lite av oro för vad jag hade satt igång!

  



Men kl 10 kom lastbilen med 2 ton sjösten och då fanns det ingen återvändo. Som tur var kom pappa ner och hjälpte mig. Jag vägrat be om hjälp för jag inte vill han ska skada sin rygg...men han hade läst här på bloggen om vad jag hade på G och kom ner och läxade upp mig. Min fina lilla pappa!


Först och främst skulle 15 kvm fiberduk klippas i bitar och pusslas ihop. Därefter började vi skyffla sten på skottkärran för att sedan skyffla av den igen på rätt ställe. Första lagret kom på plats på ett par timmar. Sen kom den underbara pizzakillen för att se hur det gick för mig. Han tog skottkärran från pappa och började skyffla. Nu när vi var tre orkade vi lyfta upp skottkärran på muren och tippa av stenen vilket såklart blev mycket effektivare.

Vid ettiden var vi klara! Jag inser att jag förmodligen inte orkat göra detta ensamt och isåfall hade det tagit minst hela dagen.


Jag hann till och med ner på stranden en liten stund fast jag hade inte riktigt ro i kroppen av att njuta så jag åkte hem igen..

Ytterligare några timmar gick åt att pilla in fiberduken längs kanterna, planterade blommor i krukorna och trä på parasolltyget som jag tvättat.


Jag ska piffa lite till men ska först få hit en zinkbalja från huset. I den tänkte jag ha vattenväxter. Ska också leta efter någon fin solcellslampa för en billig peng som kan lysa upp lite.

Är ni beredda på FöRE och EFTER bild nu....

  


Så nöjd!

Det har varit värt allt slit och varit möjligt tack vare min envishet, pappa, Ingrid, Anders och pizzakillen som jag inte ens har namnet på.


  

Kram
S

Av Sylvia - 12 maj 2018 20:42


Gokväll...

Är ni taggade för schlagerfinalen ikväll?
Jag ska nog kika lite på det iallafall. Vill gärna se Benjamin framföra sin Dance you off.

Vilken bra dag jag haft idag!


Eftersom jag kom upp i tid då jag ändå inte kunde sova var jag iväg hemifrån redan vid halv elva. Mitt första stopp blev på Kvistofta grusterminal för att kolla på sten till min uteplats. Här fick jag också träffa världens sötaste föl!

Mina förra grannar, från tiden i huset, har flyttar hit och driver grusterminalen. Här löstes alla mina bekymmer och stenen levereras med lastbil till mig imorgon förmiddag. Eftersom lastbilen inte kan komma in på gården blir det min uppgift att förflytta 2 ton sten från gatan in till uteplatsen.

Berusad av glädje över att transporten är löst och kostnaden för det hela ryms i min budget, väljer jag att inte tänka på hur tungt det blir imorgon :)



När jag ändå var halvvägs till Enkla Ting tog jag mig en tur dit. Underbart väder och naturens grönska är lamslående vacker så här års så det var riktigt mysigt att köra en runda.


Ögongodis!
Köpte tre små glasbubblor som jag ska ha på balkongen. Ska visa er vid ett annat tillfälle.



Älskar rapsfält!

Nästa stopp blev Blomsterlandet (igen) för att köpa en trädgårdshortensia som jag dumsnålade på igår. Behöver ju växter till baksidan nu och 80 kr för en trädgårdshortensia är ju hur billigt som helst!

Fjärde och sista stoppet innan hemfärd blev hos Ingrid och Anders där jag lånade lite trädgårdsredskap. Ingrid hade precis bakat gott bröd och bjöd på fika i växthuset!
Hennes fina och hemtrevliga växthus...jag kanske ska fråga om jag får semestra där i sommar :)


Eftermiddagen bestod i att försöka jämna ut jorden och plantera hortensian och en sälg.

Vilket slitgöra!

Jorden är fortfarande full av rötter och det gick inte att räfsa som jag trott. Började försöka vända jorden med skyffel och när jag höll på med det och svor för mig själv kom en av pizzabagarna ut för rökpaus.


Han hade jobbat som trädgårdsskötare och såg hur jag slet så han fimpade cigaretten och tog skyffeln ifrån mig och fortsatte!!

Han var ju så mycket starkare än mig och jösses vilken skillnad det blev. Han gjorde mer än hälften av uteplatsen innan han var tvungen att gå in och göra pizzor.

Vilka fina människor det finns!


Jag gjorde resten och planterade sedan växterna. Nu har jag gjort så gott jag kan och imorgon kommer fiberduk och sten.

Tänk att vid den här tiden imorgon är det kanske klart. Hoppas jag mäktar med det rent fysiskt bara!

Kram
S

Av Sylvia - 12 maj 2018 09:32


Morning...

Vaknade redan kl 6 idag efter att ha drömt en mardröm. Det var väldigt svårt att komma till ro igen och när jag väl gjorde det så vaknade jag kl 8 igen.

Det var den sovmorgonen det!


Lämnade killarna igår och som vanligt känns det så tomt efter dem. Kontrasten är fortfarande så stor. Jag tror att det är för att jag är ensam och har för mycket tid över för att sakna och känna efter.

Jag körde till Blomsterlandet som hade invigning igår här i Rydebäck i Plantagens gamla lokaler. Hade verkligen inte stora förväntningar...men oj vad jag blev positivt överraskad.


Köpte fräscha snittisar och lite andra växter till min uteplats. Uteplatsen har fått stå orörd i två veckor nu för jag har inte löst steninköp och transport än.


Jag ska ta mig i kragen och åka till någon grusterminal idag och bilda mig en uppfattning om hur mycket sten jag behöver och vad det kommer att kosta.

Vill ju så gärna få fortsätta med mitt projekt och få fint där bak på uteplatsen.


Skön lördag på er!

Kram
S

Av Sylvia - 11 maj 2018 11:01


Hej där...

Sköna lediga fredag!

Igår var en härlig och VARM dag där jag fick följa med Rydebäcks alla sexor på deras klassresa till Liseberg.


Vilket väder vi fick alltså!!
Strålande sol och 27 grader...vem kan klaga på det? Jag hade jeans på mig och det var inte helt genomtänkt.


Alla barnen skötte sig exemplariskt! De sprang runt i parken på egen hand. De hade några tider att komma till oss och pricka av sig på en lista så vi kunde stämma av att alla åt, drack, mådde bra och hade kul. Dessa fantastiska ungar skickade sms om de var lite sena och var så artiga så man blev lite rörd faktiskt!


Till och med busschauffören berömde våra barn.


Både barn och vuxna njöt av dagen och kom med den ena efter den andra storvinsten!


Det var första gången jag var på Liseberg och inte åkte en enda karusell!


Melvin var så nöjd och glad!
Så kul att jag fick vara med på ett hörn och dela denna dagen med honom.


En perfekt dag med trevliga barn och coola föräldrar :)

Ingrid you rule!

Nu ska barnen och jag mysa av en ledig dag innan det blir det dags för dem att lämnas till huset.

Trevlig fredag!

Kram
S

Av Sylvia - 9 maj 2018 21:15


Hej där...

Så var det helg igen! Alltså man kan ju inte annat än att gilla våren och alla helgdagar och klämdagar som kommer med den.



Även denna dag har bjudit på högsommarvärme. Jag njöt av morgonpromenaden från knutpunkten till kontoret. Tänk så många gånger vinden piskat i ansiktet och man har frusit sönder sig på denna sträcka.


Låt dessa dagar vara en förhandsvisning på sommaren 2018!

Det är lite störigt att inte få hinna njuta av dagarna eftersom man jobbar men nu väntar ju fyra hela dagars ledighet. Jag hoppas att helgen kan bjuda på strandhäng...det hade ju varit fantastiskt.


Ikväll firade vi in helgen med pannkaksfrossa som Oliver hade önskat. Han skrev idag sitt sista nationella prov för åk 9. Det har varit en tuff period med sammanlagt 10 nationella prov (2 i SO, 2 i NO, 2 i svenska, 2 i engelska och 2 i matte). Bra kämpat älskade unge!!

När jag ändå höll på att steka pannkakor gjorde jag dubbel satts. Perfekt lunch för mig och Melvin imorgon när vi ska till Liseberg.


Hoppas ni hunnit njuta av solen idag!

Kram
S

Av Sylvia - 8 maj 2018 22:37


Hej där...

Haft en bra dag på jobb och en mysig kväll med Melvin. Oliver har jag nästan inte sett idag då han faktiskt nyss kommit hem.
HIF spelade mot Gais hemma och Oliver var där med ett gäng kompisar. Min stora fina kille!

Grattis till vinsten HIF :)


Sommarvärmen består och idag satt vi tjejer på en parkbänk precis utanför kontoret på Kullagatan och intog våra lunchlådor. Hur mysigt som helst fast det var lite svårt att gå in igen!

Mina nya sommarskor får äntligen användas på gott och ont...alltså sommar innebär en del skavsår på fötterna tycker jag. Har ni samma problem?

Lång dag idag med och jobbmässigt är det skönt för jag slipper stressa så mycket. Privat känns det såklart av att komma hem halv sex till hungriga barn, matlagning, läxläsning och allt det där som måste göras ändå. Vi vänjer oss och jag får kanske planera om lite och laga någon mat på söndagar som bara behöver värmas när jag kommer hem senare på måndagar och tisdagar.


Ikväll blev det ingen promenad. Istället körde jag och Melvin lite plugg på balkongen inför ett kommande prov. Vi snackade också ihop oss om hur vår matsäck ska se ut till torsdagens klassresa till Liseberg.

Den ser vi båda fram emot riktigt mycket. Vädret ser ju ut att hålla i sig vilket känns enormt tursamt.

Näpp...nu är det dags att släcka för natten!

Kram
S

Av Sylvia - 7 maj 2018 22:33


Go kväll...

Vilken fantastisk dag det varit...sommarkänsla.

Underbart!

  



Alla inklusive Chilla var trots solsken väldigt trögstartade imorse. Vissa satt upp och sov i soffan!

En glädjande nyhet är att jag har fått liiite extra arbetstid fr o m maj vilket innebär att jag närmar mig den heltidstjänst som jag så gärna vill ha. Är nu upp i 90 procent och har valt att fördela de totalt två extra timmarna på måndagar och tisdagar. Slutade kl 17 idag och var hemma strax efter halv sex. Mötte två väldigt hungriga killar när jag kom hem.


Jag stekte hamburgare som serverades med bröd till killarna och pastasallad från helgens kalas till mig.

Melvin stack iväg på träning och jag ville bara ut...ut och njuta av solen. Jag tog en powerwalk ner mot stranden.


Gick förbi mitt lilla drömhus...


...tänk att få sitta där i kvällssolen och ta en kopp kaffe...eller ett glas bubbel.


På första parkett på Fortunavägen.

Vackert!


Det var näst intill vindstilla även ute på bryggan. Satte mig en stund längs ut och ikväll var här minsann lite annat folk också. Vände sedan hemåt igen. Tog en sväng inom A-plan för att se Melvins sista kvart på träningen.


Naturen har fullkomligt exploderat och det är så grönt och fint. Älskar lukten och känslan av vår och försmaken av sommaren.

En matsäck har vi också slängt ihop här ikväll inför morgondagens vandring för sexorna. Pastasallad med stekt bacon hade Melvin beställt.

Och vet ni vad....


Polisen haffade en kille igår på Olivers moppe i Helsingborg. Den är tjuvkopplad och rattlåset är trasigt så nu är den inlämnad på verkstad men den är återfunnen och den drogpåverkade killen som högst troligt stulit den är fast. Så bra jobbat av polisen.

Nu släcker jag ner för ikväll.

Sov sött!
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards