Sylvia

Alla inlägg under december 2017

Av Sylvia - 22 december 2017 19:31


Hej där...

Det var verkligen skönt att vara ledig idag. Mysigt att få dra runt hemma i myskläder och och pyssla.

Jag tog min frukost framför TV:n innan dagens sysslor tog vid.


Tackade mig själv för mitt val att beställa julmaten via nätet när jag kom till parkeringen utanför Ica Maxi på Råå. Den var nämligen smockfull trots att klockan bara var halv tolv, fler än jag som tagit en semesterdag?!

Jag rullade in på den separata parkeringen för hämtning av kassar och rullade ut igen på mindre än tre minuter.

F A N T A S T I S K T


Resten av dagen har jag blandat nytta med nöje. Pappa kom på fika och även han blev såld på mina Luciabullar. Jag har städat och slagit in de sista julklapparna.

Tagit små pauser och sedan gjort lite nytta igen!



Vi har inte bakat några pepparkakor i år. Jag frågade om killarna ville men fick nekande svar. Däremot tackar de ju aldrig nej till att äta pepparkaksdeg (vem gör det?) så jag köpte faktiskt en deg och gjorde små kulor som jag rullade i florsocker.


Enkelt julgodis ;)

Nu ikväll har skinkan griljerats. I presentlådan från jobb fanns det en fransk grovkornig senap som jag bland annat använde.


Hoppas det smakar gott!

Oliver har tränat nu ikväll och Melle spelar PS4 med kusinerna. Jag tror jag ska ta mig an dukningen men utöver det blir det soffläge resten av kvällen.

Ha en riktigt skön kväll!


Kram
S

Av Sylvia - 21 december 2017 21:47


Hej fina...

Nu har jag jobbat sista arbetsdagen så här innan jul och vilken fantastisk dag det blev!

Båda killarna hade sovmorgon så deras sista skoldag för höstterminen började lugnt och stilla.

Nu är det jullov och julledighet för hela slanten.

En härlig känsla i kroppen :)


Bästa jobbet bjöd på lunch på mysiga Hallen på Drottninggatan 100. Med bubbel i glasen, goda charkuterier och två olika soppor skålade vi för ett fantastiskt 2017.


Vi har tillsamman gjort ett rekordår och vi har blivit fler på vårt lilla kontor. Sååå...därför är det nu också officiellt att vi ska flytta till en ny lokal under våren 2018. Så himla kul!

Efter lunchen fick vi titta in i lokalen som ska bli vår nya arbetsplats. På Drottninggatan 33 ska vi nå nya mål, växa ännu mer och ha kul tillsammans. Jag är otroligt tacksam för att få jobba med detta gäng!


Vi fick fina lådor med en massa gott från Hallen i julklapp!




Ikväll har vi kopplat av på våra olika sätt här hemma, jag och killarna! Melvin åt pizza med kompisarna på pizzerian, Oliver spelar PS4 med sina polare och jag tog mig en uppfriskande promenad till Plantagen.


Nya hyacinter och några andra julblomster fick följa med hem. Det var rea på julgranskulor och på amaryllislökar så jag fyndade lite.


Fina keramikkottar i 2-pack för 5:- istället för 59:-!

Min avkoppling ikväll har bestått i pyssel med julblommor både gamla och nya. Jag gjorde en julgrupp i Jelly Bean-skålen som ska få pryda julbordet på lillejulafton. Ser fram emot att få duka julbordet.


Amaryllisen jag fick av Jeppes föräldrar i november sjunger på sista versen och jag har skurit av den sista stängeln och gjort en julbukett istället. Bara några gröna kvistar som behövdes :)


Imorgon är vi som sagt lediga och då ska jag ta tag i förberedelserna inför vårt julfirande på lördag.

Kram
S

Av Sylvia - 20 december 2017 17:00


Hej fina...


Julvecka och allt! Härligt eller hur?


  


Det är lätt att stressa upp sig nu när det bara är några dagar kvar och man kanske inte har hunnit med allt man vill och tänkt. Själv skulle jag ha bakat luciabullar tre dagar på rad utan att det blivit av. En hemsk huvudvärk på grund av en segdragen förkylning samt lite strul med Melvins dator som jag fick reda ut på Media Markt igår har satt käppar i bakmaskinen.


Man måste försöka sänka kraven! 


Jag har därför förenklat det för mig genom att beställa all julmat via nätet. På fredag när jag är ledig ska jag hämta kassarna. Man behöver inte heller göra allt från grunden. Hos mig blir det färdiga köttbullar och Jansons Frestelse. Även om det är godare med hemmagjorda i båda fallen så finns det fullt ätbara alternativ. 


  


Och så var det de här med julgodis...


Tänk efter...hur mycket av det hemmagjorda godiset blir lyckat och supergott? Välj en eller två sorter som faktiskt ÄR goda och det blir bra så! Hur mycket får man ofta ändå inte slänga när julen dansat ut. Julen är väldigt mycket MAT och man orkar inte hur mycket som helst.


Här kommer några råd som jag försöker tänka på för mitt eget välbefinnande.


  


Gör en lista med saker du MÅSTE göra och en lista med saker som du VILL göra.

Prioritera!


  


Glöm inte att boka in något du tycker är KUL för att få positiv energi. Vill du binda en julkrans, stöpa ljus eller bara ta en lång härlig promenad för att rensa huvudet - gör det! Men tryck inte in det i schemat utan att ta bort något annat för annars blir det ju stress ändå. Som exempel...strunta i att rulla egna köttbullar (köp färdiga) och stöp ljus istället eller vad det är du nu vill göra för att få en feelgood-känsla.


  


Säg NEJ till saker du innerst inne inte vill göra. Sluta göra saker för att andra vill om du inte själv vill göra dem. Fråga dig själv, gör jag detta för att jag vill eller för att jag känner en press att göra det?


  


Sänk kraven på julklappar och minska hysterin. Klart att man vill ge sin älskade något fint men måste det vara tio julklappar? Kan det inte räcka med två?


  


Jag skulle vilja säga att man ska försöka sänka kraven rent generellt. Man kan ha mysfaktor deluxe ändå. Jag LOVAR!


 


Några tips och tankar!


Inte alltid så lätt att följa, jag vet. Ofta vill man så mycket!! Men vad är det för vits med julmys om man stressar så mycket så att man mår dåligt? Jag vet för jag har verkligen stressat ihjäl mig i sååå många år för att allt skulle vara PERFEKT på julafton. Tillsist försvann glädjen för julen. Den är inte tillbaka riktigt men det beror på mycket annat som hänt i mitt liv de senaste åren också såklart.


Jag försöker istället mysa så mycket jag kan med killarna. Att bara tända en jäkla massa ljus och sitta tätt, tätt ihop i soffan är så mysigt. Faktum är att de inte kräver så mycket mer. Hm...jo Oliver kräver en äkta gran och ja...jag håller med honom. Nästa år LOVAR jag att det blir en äkta gran.


  


Om ni har tid över och verkligen vill baka goda luciabullar eller saffransbullar som de heter i receptet så kommer HÄR receptet jag använder mig av. De blir fantastiskt goda och saftiga. HInner ni inte före jul så kan man ju mysbaka i mellandagarna också.


Ikväll kanske det blir ett litet bak hemma hos mig....och blir det inte det så blir det jul ändå!


 



Stor julkram   // S









Av Sylvia - 17 december 2017 16:13


Hej fina...

Jag blev så löjligt glad igår kväll när stora snöflingor vräkte ner. Det och att få ha killarna hemma hela helgen, bara mysa och känna att julen smyger sig närmre och närmre gav mig ett härligt lyckorus.

Just nu är jag helt inställd på att julafton infaller den 23:e i år och att den 24:e är en av de andra juldagarna bara.

Vi ska ha det så mysigt tillsammans!


Oj vad härligt med snö!!
Dessa små vita iskristaller som är lika unika och vackra som alla vi människor är.
De bjuder dessutom på lite ljus i mörkret.

Det var svårt att komma till ro och somna i lagom tid igår men vi behövde ju våra timmar eftersom jag och Melvin skulle upp i ottan idag.




Klockan ringde ooookristligt tidigt men det gick konstigt nog hyfsat lätt att stiga upp. Jag tände ljus och granen innan jag väckte Melvin. Vi tassade runt, brede frukostmackor till bilfärden och bryggde kaffe till mig sen smög vi ut i mörkret.

Mysigt att vara ute så tidigt och Melvin älskar att åka bil precis som jag. Det knastrade under däcken när vi rullade iväg mot Klippan. Vi tog det lugnt då det säkert var lite halt men det gick bra att köra.

Haha...det kändes som om vi skulle på utflykt men det var hit vi skulle...



Alla dessa olika idrottshallar och idrottsplatser man får besöka :)

Det var samling kl 07:45 och kl 11 kunde vi bege oss hem igen. Skönt att ha hela dagen framför sig men samtidigt blir jag både slö och tung i huvudet av tidig uppgång i kombination med dålig luft som det alltid är i idrottshallar, gamla som nya.

Tog en snabbis inom Väla och uppdaterade Melles garderob. Snabbaste Välabesöket på länge. In på HM tog snabbt två par byxor och en tröja och in i provrummet. Allt satt som en smäck och vi var ute efter 20 minuter med en nöjd mamma och son!


Eftermiddagen har gått i vilandets tecken. Lite återhämtning på sofflocket blev det när vi kom hem. Nerbäddade skaföttes med Chilla mellan oss.

Tonåringen hade precis vaknat!!


Jag hade planer på att baka men...nä...det får bli en annan dag!

Jag fortsätter att slappa och hoppas att min huvudvärk släpper någongång idag. Hostan hjälper ju inte till precis.


Lite fika...såklart :)


Så firar vi 3:e advent idag!

Hoppas på ännu mer snö och några minusgrader så vi får behålla den.

Har ni en mysig advent?

En kort vecka väntar oss. Killarna slutar på torsdag och jag har tagit ledigt på fredag så vi kan mysa och fixa inför vårt julfirande.

Ta hand om er!

Kram
S

Av Sylvia - 16 december 2017 20:42


Hej där...

Var ofrivilligt uppe med tuppen idag. Jäkla hosta! Skönt att vi inte hade några speciella planer denna lördag kan jag säga.

För att spara energi beställde jag min veckohandling på nätet igår och behövde bara köra och hämta kassarna idag.

Så jäkla smidigt!

Kanske jag rent av ska göra samma sak med julmatshandlingen. Det kostar 70 kronor för att slippa gå Ica runt och leta, köa och packa ner allt i kassar men det kan vara värt det ibland för att underlätta vardagen.

Långt ifrån varje gång men ibland!



Jag har lagt min energi på att städa idag istället. Solens underbara strålar visade exakt HUR smutsiga köksluckor jag hade. Var bara tvungen att torka av dem och när jag väl börjat städa fortsatte jag med resten av hemmet.

Melvins nya dator krånglar big time och under min städning tror jag den la av fem gånger!! Försökte reda ut varför men tillsist fick jag nog! Vi åkte ut på Media Markt och lämnade in den för kontroll. Den stänger av sig själv hela tiden! Suck...denna värld av olika teknikprylar som är toppen när de funkar...men SÅ jäkla jobbigt när de inte gör det.

Frustrerad och ledsen unge och en trött och lika frustrerad mamma ger ingen bra lördagsstämning.

Då får man lösa problemet liksom.
Punkt.

Tyvärr behöll de datorn!!


   

Visst är det trist. Speciellt om det tar flera veckor att fixa som de varnade för. Motgångar ser olika ut och alla problem löses inte på studs det måste man lära sig hur tråkigt det än är. Han har liksom andra teknikprylar att välja på som jag försökte upplysa honom om. Denna goa unge blev snabbt på gott humör igen.

Det finns värre saker...


Killarna fick god eftermiddagsfika i form av mina Luciabullar.

Bullarna fick högsta betyg! Melvin kunde inte förstå hur jag lyckats göra dem så goda. Han tycker att jag ska öppna ett luciabullebageri. Oliver är något fåordigare men att han kunde trycka i sig tre stycken på raken (de är stora) var betyg nog för mig.

Det blir en sats till av dessa istället för vanliga lussebullar kom vi fram till.

Kanske imorgon!


Mmmm...imorgon ringer klockan tidigare än den gör på vanliga arbetsdagar...gissa vad det kan bero på ;)

F O T B O L L

Melvin ska spela cup i Klippan med tidig samling. Jag tror fotbollsmorsan får ta med sig en kaffetermos FULL med kaffe!



Trevlig lördag på er!

Kram
S

Av Sylvia - 15 december 2017 21:21


F R E D A G

Efter några nätters dålig sömn på grund av envis hosta så hade jag svårare än vanligt att komma upp ur sängen imorse.

Sprang ner på tågperrongen precis lagom när tåget rullade in.

Perfekt!

  


Idag när jag kom hem från jobb var mina godingar hos mig. Som jag har längtat!

Jag tog en tur till Hemköp direkt och köpte lite fredagsgott till oss och hämtade ut killarnas julklappar på posten.

Oliver stack tillbaka till skolan vid halv sex för niorna hade hand om skoldiscot för lågstadiet. Jag och Melle delade på en kebabtallrik.


Efter maten har jag, Melle och Chilla legat kloss intill varandra i soffan och bara njutit.

Nära, nära i flera timmar.

Mamma-Melle-mys och så underbart mysigt!
Melle kollade padda och jag läste lite bloggar och småslumrade från och till. Vaknätterna har tagit lite på krafterna som sagt.


Fredagsbuketten kom levererad till dörren av Jeppe tidigare ikväll. Ett kort stopp då han och Anton skulle in till Arenan och se OV spela.

Vita vackra rosor...så fina.

Nu håller vi helg tillsammans, jag och mina fina gulliganer!

Oliver, min stora fina kille har precis kommit hem igen. Först hör man moppen komma utanför och efter några minuter kommer han in i hallen. Min moppekille!

Älskar båda mina killar så obeskrivligt mycket.


  



Kram
S

Av Sylvia - 14 december 2017 21:13


Hej fina...

Känner mig lite pirrig av längtan efter killarna. Det känns som om julkänslan ska komma med dem.

Jag ska njuta av varje minut.


Ikväll har alla klapparna till julklappslekarna blivit inslagna vid mitt matbord som fungerat mer som en tomteverkstad denna veckan. De får nu ligga under granen och gotta in sig till den 23e och några till den 24e.

Kvällen har, som jag berättade igår, bjudit på ett luciatåg med Alma och hennes kör på Dunkers kulturhus.

Superduktiga och så söta :)




Luciatåg i all ära men ikväll har även Jul med Ernst haft säsongspremiär. Mmm...julgodisbord och pyssel bjöd han oss på i första programmet.

Jag värmde lite glögg och en Luciabulle som jag gick loss på framför TV:n.


Förra torsdagen när barnens farmor sov över här hos oss för att se till barnen när jag var i Köpenhamn, lämnade hon en jättefin julkrans till mig.

Så snällt och jag blir så glad.


  


Den har fått bilda ett julstilleben tillsammans med adventljuset, glöggflaskan, en hyacint och min guldälg!

En liten mugg glögg varje kväll hör väl december till ;)

Ha nu en riktigt skön torsdagkväll!

Kram
S

Av Sylvia - 13 december 2017 22:04


Hej fina...

Har ni firat lucia idag? Jag saknar firandet när barnen gick på dagis och vi föräldrar fick vara med och fira. Nu, med stora barn passerar denna dagen ganska omärkt förbi.

Nästa år ska jag nog kolla upp luciaprogrammet lite närmre. Det hade varit mysigt att se och höra Lucia i någon vacker kyrka.

Imorgon ska jag iallafall höra Alma och kören hon sjunger i på Dunkers kulturhus.

Mysigt!





Ikväll har jag bakat Luciabullar med smör- och vaniljfyllning. Jag var sugen på att baka men vill spara det traditionella lussebaket tills barnen är här.


De blev fantastiskt goda...om jag får säga det själv :)

Jeppe kom förbi och fikade lagom för att njuta av dessa goda och alldeles nybakade skönheter!

Luciabullar och glögg...hur gott kan det bli?!


Jag shoppade några röda kulor till på lunchen idag. Den förpackning med sex stycken jag köpte tidigare i veckan kändes inte tillträckligt.


Hur har ni det såhär inför julen?


För mig känns julen lagom än så länge, det vill säga julstressfaktorn har inte gjort sig påmind än. Sååå skönt!

Alla julklapparna till julklappslekarna är klara och då har jag köpt för pappas räkning också så totalt 16 paket har jag tänkt ut och inhandlat. Igår klickade jag även hem killarnas julklappar.

Det återstår två andra klappar att köpa men det löser jag nog i helgen.




Nästa vecka blir det fokus på julmaten. Inköpslistan är skriven och pappa hänger med på själva inköpsrundan så det känns också lugnt.

Hoppas ni inte stressar för mycket där ute!

  



Den här lilla tomten skulle bli en av klapparna till julklappsleken men han fångade mitt hjärta och får stanna kvar hemma hos mig :)


  

Nu ska jag ut i regnrusket med Chilla.

Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards