Sylvia

Alla inlägg under maj 2017

Av Sylvia - 15 maj 2017 22:30


Hej där....

Hoppas ni haft en bra måndag. Skönt och viktigt att få en bra start på veckan. Min började med en skön dusch och en kopp kaffe medan sminket kom på och håret fönades. Sen fick jag skjuts till jobbet av Jeppe.


En god frukost serverads till morgonmötet som vi alltid har på måndagsmorgnar och sen var det bara till att jobba på. En massa material så som reklamlapparna ni får i era brevlådor inför visningar och såldlapparna ni sedan får när objektet är sålt skulle göras och beställas. Efter det satte jag igång med att göra fina objektbeskrivningar på våra nya objekt som ska visas kommande helg. Måndagar är alltid fullspäckade :)

Härligt!

Efter jobb tog jag bussen till Gustavslund och samlade ihop mina prylar efter helgens vistelse. Åt middag med Jeppe innan jag tog bilen söderut till Rydebäck.

Man har ju ett hem att sköta fast man hellre vill vara tillsammans jämnt!!



Både diskmaskin och tvättmaskin har gått varma ikväll.
Chilla har fått känna på saxen och är nu vårfin och söt som få!



Jeppe kom lagom till kvällsmyset framför tv:n. Nu har vi tagit en lång härlig kvällspromenad. Fågelkvitter och vårdofter är bland det mest avkopplande som finns.

Sov gott!

Kram
S

Av Sylvia - 14 maj 2017 18:06


Hej där....

Jag har tagit några dagars paus.

Jag bloggar inte bara om mysiga, glädjefyllda stunder eller om resor, lyx och flärd...ja ni vet...jag berättar om livet så som mitt liv ser ut och ibland är det tufft att formulera tankar i ord. Men för det mesta behöver jag just det....formulera mina tankar i ord. Samla ihop alla tankar och känslor till ord som bildar meningar och ett sammanhang. På så vis är det sedan lättare att gå vidare, vända blad.

Men nu kan jag inte vända blad!

Det är tufft nu...jag är orolig för min pappa som fick lite sämre förutsättningar efter läkarbesöket i torsdags. Fortfarande är prognosen att han ska klara detta...men det blir en omständigare procedur och en längre resa. Inget vi hade önskat och inget varken pappa eller vår familj behöver. Men så är ju livet!



Helgen har verkligen varit fin ändå. Jag känner mig älskad på ett sätt som jag bara längtat och drömt om. Jag känner en sådan tacksamhet. Jag har fått en ny familj. En familj som vill vara delaktig i mitt liv och som bjuder in mig till att vara delaktig i deras.

Ingen självklarhet utan bara helt fantastiskt! Det är lycka men också en lärdom. Jag känner mig välkommen in i en ny familj men jag inser också att jag aldrig kommer känna mig helt komplett....för jag saknar mina barn väldigt mycket när de inte är med mig i min nya familj. Något man antagligen får acceptera och lära sig leva med som frånskild.

Det jag vill komma fram till är...

Jag är lyckligt lottad som träffat Jesper!




Helgen började med taco och final i Let's Dance i fredags. Igår tog vi sovmorgon och åkte sedan till Idrottens hus för att se Alma i Turns våruppvisning i gymnastik. Härligt att få uppleva fler aktiviteter än bara fotboll :)

Alma längst fram till höger.



Lördagskvällen spenderades hos Jesper. Vi hade bjudit hem hans föräldrar på god mat och efterrätt och självklart Schlagerfestivalstittande. En mycket mysig kväll.



Idag har vi tittat på både Oliver och Melvin. Melvin spelade match på Örby kl 11:30 och vi hann plocka upp pappa i Rydebäck också. Underbart fotbollsväder och äntligen vårvärme.



Direkt från Örby körde vi sen till Rydebäck och Olivers match kl 13:00.



Nu avslutar vi söndagen med lite ostbricka och rosévin före maten. Ostbricka är såååå gott!!

En ny vecka väntar.
Det är bara att ta nya tag och inse att livet består av med- och motgång och att vi bara har ett val...att tackla motgången och njuta av medgången.


Kram
S

Av Sylvia - 10 maj 2017 22:33


Go'kväll...

Jag har precis krupit ner i min underbara säng. Det finns nog inget skönare än just det när man kommit in från dagens sista kissrunda med Chilla.

Det var regnigt, blåsigt men framförallt så kallt! Det var inget vårlikt regn som föll stilla, där doften av all nyutslagen grönska blandas med doften av varm asfalt. Inte ens något fågelkvitter hördes under vår kvällstur.

Den där våren har verkligen kommit av sig. Det är den 10:e maj och det är 4 grader ute!

Jag hörde på nyheterna att värmen ska komma till helgen. Låt oss verkligen hoppas.




Imorgon väntar pappas förhoppningvis sista läkarbesök innan operationen. Han ska få svar på den vanliga röntgen och magnetröntgen och så klart hoppas vi att cancern inte spridit sig. Läkaren har goda förhoppningar om att detta ska ordna sig och det får vi ju tro på.

Sov gott!

Kram
S



Av Sylvia - 9 maj 2017 22:36


Go'kväll...

För tillfället ligger killarnas träningar samma dagar vilket är bra. Det innebär fullt ös måndagar och onsdagar och lite lugnare tempo tisdagar och torsdagar med tid över till läxor och kompishäng. För mig blir det också större frihet dessa träningsfria dagar då vi inte har några tider att passa.

Skönt!

Idag fick vi det bästa fikabesöket man kan få :)


Och till speciella gäster vill man ju bjuda på något gott!

Banan- och chokladmuffins blev det.



Melvin & Alma valde topping och valet föll på florsocker.

Det var alltså Alma och Jeppe som kom förbi på en kvällsfika. Anton tränade handboll och då passade dessa två godingar på att komma till oss.

Supermysig!

Nu dröjer det till fredag innan vi ses igen.

Det är härligt att ha någon att längta efter men det är också jobbigt då man inte vill vara utan varandra en sekund!!

Nu ska jag krama kudden och lyssna på regnet som faller utanför sovrumsfönstret.
Låt det falla inatt men låt oss hoppas att solen skiner på oss imorgon igen.


Jag behöver ljuset...det behöver vi ju alla.




Sov gott!
S

Av Sylvia - 8 maj 2017 20:01


Hej där...

Ja det är måndag och dagen har gått i ett rasande tempo. Jag har tagit mig igenom den med en bedövande trötthet och just nu har jag trillat ihop i soffan för en stunds återhämtning.

Det var tuuungt att komma upp ur sängen idag!!!


Det är så många orosmoment som nöter på mig, slukar energi och ork. Helgens fullspäckade schema hjälpte inte direkt heller. Så nu måste jag varva ner och ta varje vilopaus som ges.

Jag känner igen kroppens varningssignaler och försöker lyssna.
Jag känner av lite yrsel, tappar ord, blir ljudkänslig och lättirriterad.

V I L A

Jag vet...jag lyssnar!!


Melvin var på laserdomekalas igår eftermiddag. Jag och Jeppe körde honom och två kompisar in till stan sen ställde vi bilen vid Norra hamnen och gick en lång runda längs Gröningen och Fria bad.

Inhale - exhale - repeat!

Älskar varje minut jag får vara tillsammans med Jeppe.
Vilken lycka att han har kommit in i mitt liv!

K Ä R L E K


Här hemma är det städat efter kalaset och sista pastasalladen har ätits upp.
De fina blommorna som Jeppe och Alma kom med i lördags pryder matbordet.

Melvin och Oliver är iväg på sina fotbollsträningar och jag har bara tagit tillfället i akt att mysa av tystnaden och Chillas kroppsvärme. Men nu är det dags att hämta hem fyra tonåringar från träningen i Vallåkra och snabbt hem igen tills Melle kommer från sin träning här i Rydebäck.


Sköt om er!

Kram
S

Av Sylvia - 7 maj 2017 11:14


Hej där...

Äntligen fick jag fira min 12-åring och vädret bjöd på härliga varma solstrålar hela dagen.

Dagen började med fotbollsmatcher för killarna. Oliver hade samling på Toftavallen i ödåkra kl 10:00. (Match 11:00-12:30). När jag och Melvin lämnat av honom körde vi inom Väla och fixade en barnkalaspresent och därefter till nästa samling kl 11:00 (match 12:00-13:00) på Norrvalla IP. Vi kom i god tid så vi hann inom ett bageri för att köpa ett wienerbröd till Melle :)




Här satt vi en stund och njöt! Tyvärr kunde jag inte stanna och se matchen. Än kan man ju inte klona sig!! Olivers match hade hunnit dra igång när jag kom tillbaka till Toftavallen och jag kunde se andra halvlek. När den matchen var slut körde vi hem. Melvin fick skjuts av Miltons mamma Anna hem efter sin match.

Väl hemma väntade de sista förberedelserna inför kalaset.
Pasta skulle kokas, ballonger blåsas och fikan förberedas.



Ananaspaj!

Kladdkakan kom visst inte med på bild!

Daimsnittar!


Vi började kalaset med kaffe och fika.

Barnen hängde både inne och ute i det fina vädret.


Jag fick presentera min fina Jesper och hans Alma för min släkt (Anton var på handbollscup).
Vilket jag längtat efter!

Förutom fina presenter till Melvin kom Jesper och Alma med denna vackra blombukett till mig :)


Framåt kvällen bjöd vi på pasta- och kycklingsallad som Melvin önskat. Jag valde att servera pastasalladen som en buffé så att var och en kunde välja vad de ville ha i den.

(Du är en jäkel på att hacka grönsaker Jeppe)


Det blev en lång och fin dag och kväll som inte tog slut förrän Talang tonade ut på TV. När sista gästerna åkt hem satt jag och killarna i soffan ett bra tag och bara softade. Tog in dagen och sorterade intrycken. Oliver var trött i hela kroppen efter två matcher, två dagar på rad (med blåsor under fötterna) och Melvin var trött efter sin match och all uppståndelse.

Själv är jag beyond slut!

Skönt att det blev en lyckad dag för min älskade Melvin!

Melvins lördagsfrukost på sängen!!

Kram
S

Av Sylvia - 5 maj 2017 21:46


Go' kväll...

Här putsas det och fejas inför kalaset i helgen!

Igår handlade jag all mat. Melvin har beställt pastasallad med kyckling. Sen bakade jag en kladdkaka, även den på beställning och en pajbotten. Efter det dammade jag hela lägenheten samtidigt som Jesper tvättade alla mina fönster både invändigt och utvändigt. Även hela balkongen fick sig en tvätt när Jeppe ändå var igång...oj vad smutsigt det var där! Vädret ska ju bli fint imorgon och då vill vi ju kunna sitta på balkongen.




Som vanligt är det ju fotbollsmatcher imorgon. Ärligt talat vet jag inte hur jag ska få det att gå ihop för båda killarna spelar i stort sätt samtidigt på två olika ställen i Helsingborg. Dessutom måste jag fixa det sista inför gästernas entré klockan tre.

Ikväll är det samma problematik då Oliver spelar i Eslöv nu i skrivande stund samtidigt som jag har Melvin, jag har dukat, stekt kyckling, gjort klart ananspajen och dammsugit.
Som tur var ryckte andra fotbollsföräldrar ut och Oliver kunde åka till Eslöv och jag kunde fortsätta med kalasförberedelserna.

Tjohooo....man vet att man lever!


Dukningen är gjord! Gröna nyanser gäller om Melle får bestämma...och det får han ju!!


Ananasen på bordet fungerar som prydnad medan vi dricker kaffe och äter ananaspaj. Till kycklingsalladen ska den skäras i bitar och ätas upp :)

Nu ska jag ta ett sista tag med dammsugaren sen tror jag det blir sängen som nästa instans!!


Trevlig fredag!

Kram
S

Av Sylvia - 2 maj 2017 21:10


Hej där...

Idag är det ingen vanlig dag utan det är Melvins födelsedag!!

Det gör vansinnigt ont att inte få ha honom hos mig på hans födelsedag. Att inte få vara med och väcka honom med sång, presenter och servera honom en god frukost.

Vissa saker har jag fortfarande inte vant mig vid.

MEN jag har såklart pratat med honom idag. Fått höra hans röst och självklart ska jag fira honom också. På lördag ska jag ha kalas för honom.

Jag längtar!


MellePelle




Grattis på 12-årsdagen!!




Älskar dig Melvin

Kram
Mamma

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards