Sylvia

Alla inlägg under mars 2017

Av Sylvia - 17 mars 2017 07:00


Hej mina fina läsare...


Nu är veckans bästa dag här!


 


Jag har haft en fin vecka med mina underbara gulliganer. Visst har vi dispyter om både det ena och det andra men i det stora hela är vi en fin liten familj, jag och mina killar.


Det är inte alltid enkelt att vara ensam mamma med två stora killar men jag är kapten i vår familj och det försöker jag visa dem när de försöker sticka upp....haha....


   



Jag hade min svarta skepparkavaj på mig igår och Melvin tyckte jag såg ut som en kapten....och det är ju precis det jag är sa jag då...


Skepp o'hoj


  


 


Jag köpte ett nytt nagellack igår....man måste fira helgens intåg lite extra. Ibland firar man in helgen med en blombukett men denna gången blev det ett nytt nagellack.

HM har bästa nagellacken! Bred pensel, bra kvalitet, bra pris och oäääändligt många färger.


Helgen bjuder på trevligheter och det känns toppen!


 



Nu ska jag hoppa upp ur sängen och fånga dagen...


Kram

S



Av Sylvia - 15 mars 2017 20:44


Hej & hopp....

Så himla härligt väder det varit idag OM man bortser från blåsten. Temperaturen har trots allt stigit och ljuset....ja jag VET att jag tjatar om LJUSET....men det betyder massor för mig!

F A N T A S T I S K T



Jag fick massor av energi när jag kom hem från jobb idag och solen strålade in i min lägenhet. Vårkänslorna svämmade över och jag började röja på balkongen. Det finns massor kvar att fixa. Tvätta av alla ytor, rista mattan och tvätta möblerna men jag fick röjt undan en massa skräp som hamnat där ute nu under vinterhalvåret.

Ser verkligen fram emot att få göra fint, plantera penséer och få dricka första koppen kaffe på min älskade balkong.


Men jag njuter på inomhus så länge. Tänk att jag, vid den här tiden förra året, oroade mig för att lägenheten skulle kännas mörk.

Jag har haft en mysig hemmafixdag! Vi har ätit en klassisk anrättning idag....fiskpinnar och makaroner! Melvin har tränat och Oliver har efter en lång skoldag hängt på sitt rum.



Pappa kikade förbi med sin dator...jag har ju dygnet-runt-support på den :)

Jag vet sällan VAD det är för fel eller VAD jag gör men det brukar nästan alltid lösa sig...så även denna gången.



Melles träning slutade kl 20 och då gick jag och mötte honom.

Resten av kvällen ska vi softa...ta vara på onsdagen och att vi har varandra. Vi var bjudna på bowling och middag med jobb ikväll men jag känner att jag behöver vara med mina killar. Ikväll valde jag dem före något annat.

Det är ganska påfrestande att gå och vänta på min pappa provsvar. På måndag är det dags...efter många och långa veckors väntande. Nervöst!

Själv fick jag svar på cellprovet som togs på gyn-undersökningen för ett tag sedan och det provet visade på cellförändringar. Nu är cellförändringar i sig inte farliga men kan, om de lämnas obehandlade, leda till livmodercancer. Ny undersökning väntar i april och ja...det känns sådär spännande, men jag försöker ta det med ro, det är ju tydligen vanligt förekommande!

Ikväll myser vi på allra bästa sätt nerbäddade i soffan med tv-tittande och lite popcorn!
Det är ju Lill-lördag :)



Puss
S

Av Sylvia - 15 mars 2017 07:45


Godmorgon fina...


Här kommer ett litet snabbt morgoninlägg...bara för er!


  


Igår var det brottningstisdag i denna lilla familjen.

Melle brottades på arenan i Helsingborg kl 17:30-19:15. Egentligen skulle Olli också kört ett pass men han har ju sin konfirmationsläsning varannan tisdag vilket var igår.


 



Jag har aldrig varit särskillt imponerad över brottning som sport. Jag tycker det ser sååå himla fjantigt ut med vuxna karlar och kvinnor i brottardräkt som ligger och "kramas", för att inte tala om de där blomkålsöronen vissa ligger inne med. 


Men oj vilken träning killarna får dessa tisdagar, det är ren och skär glädje för dem. De har verkligen kul och de är helt slutkörda efter passet.


Fjantigt eller inte så verkar det vara en väldigt bra träning helt enkelt.



 


Jag fick till lite tjejglamour igår på lunchen också! Det var dags att köpa lite nytt till sminkskåpet. Mina favoritprodukter var så slut de kunde bli.


Kajal från Isadora i färgen Green Forest nr 97 och maskaran Volym Express Lash Sensational från Maybelline.


Jag lyxade till det lite extra eftersom Åhlens bjöd på 20% på valfri skönhetsprodukt. Jag köpte ett etui från L'oreal med fem olika nyanser av rouge. Perfekt att kunna ha några olika valmöjligheter eller rent av blanda ihop en egen nyans för dagen.


 


Det kom en fråga på mitt instagramkonto (sylviasyllan) om var jag har köpt krukan ovan.


Det är faktiskt tyg som är behandlat på något vis så att det blivit stelt. Jag köpte denna och en till i en mindre storlek på Staken & Veken för många år sedan. Väldigt söta!


Men tror inte de finns kvar.


 



Nähä...nu är det dags att ge sig ut i denna blåsiga onsdag och försöka fånga dagen!!


.....Chilla verkar sådär taggad för att gå ut....eller?


   


Kram på er




Av Sylvia - 13 mars 2017 21:01


Go'kväll....

En ny vecka har tagit fart och det med turboväxeln i.

På måndagar är det alltid mycket på jobb och idag var verkligen inget undantag. Direkt jag kom hem från jobb stod Oliver innanför dörren redo att köra till Väla och hämta sina nya fotbollsskor som äntligen kommit in i rätt storlek.




Japp....och här står dem!

Kvarten senare togs dem i bruk för ett första träningspass på KG. Hoppas nu hälar, tår och ljumskar håller!!!!! Ja....hela han helst!!!!




I torsdags hade jag en supermysig eftermiddag med trevligt sällskap på bl.a Mio, Väla och Ikea. Mio hade nämligen återigen lämnat den fantastiska kupongen i min brevlåda. En kupong som gjorde det möjligt att shoppa för 600 kronor och få 300 kronor i rabatt. Oliver har önskat sig samma små fyrkantiga hyllor som Melvin har på sitt rum och nu blev det ett ypperligt tillfälle att köpa dem. Doftljusen och kannan blev som en extra bonus till mig :)




Jag är jätteglad för min kanna. Några kvistar med ljuvligt doftande eucalyptus i kannan och vips så har jag en jättefin vas.



PLöTSLIGT HÄNDER DET......

Melvin stod för val av middag ikväll. Det blev faktiskt lite sommarkänsla på middagsbordet tack vare hans val. Pastasallad med kyckling, bacon, fetaost, gurka och majs.

Oh My God....var hans spontana kommentar när han slevade in!! Melvin åt två portioner och Oliver tog TRE efter en lyckad träning i nya dojjor och en varm dusch!

Som sagt plötsligt bara händer det... inget gnäll och inget trugande utan positiva kommentarer och glupsk aptit... DET händer inte ofta hos oss!

FANTASTISKT


Efter en dag med full fart från morgon till kväll har jag nu äntligen bäddat ner mig i soffan med filt och Chilla som värmekudde.

Ljusen är tända och jag njuter av min lilla familj!





önskar er en mysig måndagkväll!

Kram
S

Av Sylvia - 12 mars 2017 12:07


Hej där....

Ni njuter av helgen hoppas jag :)



V I L K E T väder lördagen bjöd på!!!

Underbart!!!

Jag och mina killar körde till Halmstad för att fira kusin Oskar som fyllde tonåring just denna fina lördag. Jag gillar att köra bil och när det är så fint väder så blir det extra najs. Vi mer eller mindre flög över åsen!!



Killar, surfplattor, mobiler, tv-spel och musik på hög volym!!

Barnen börjar verkligen bli stora...oj alltså!

Vi åt god tårta med kolakräm och lite senare kycklingspett och potatissallad. Lagom till mello dukades godisbordet upp....behöver jag säga att man blev mätt?!


Det var många bra låtar i startfältet men ingen riktig solklar favorit. Robin kändes absolut ok och jubel utbrast i soffan när han utropades som Melodifestivalen 2017 vinnare.

Efter mello började vi färden söderut igen. Till min stora förvåning började killarna snacka om Mc Donalds mat!!!! Själv var jag så mätt att jag bara längtade hem så jag kunde dra av mig mina alltför tighta jeans!!!

Men tror ni jag kunde säga nej när killarna började smöra mig???


SÅKLART inte... så vi körde inom Mc Donalds (vid polishuset/Fredriksdal) och tror ni vi var ensamma???

NOT....suck....





Vi beställde och betalde i självserviceapparaten, sen fick vi snällt vänta!
Klockan blev 23:30 innan killarna fick sin mat och vi kunde fortsätta färden hem.

Nöjda barn och trött mamma :)

Idag är det söndag....

Vad ska ni hitta på?


Kram
S

Av Sylvia - 10 mars 2017 21:26


Hej fredagsdiggare....



Jag måste bara säga....jag och Chilla har haft en väldigt fin vecka....

Nu är mina killar hos mig!





SOLEN....det har varit en fantastisk dag med flödande solljus. Kallt och blåsigt men LJUSET....
Våren ligger framför oss och jag har lämnat alla mörka och tunga månader bakom mig. Livets berg- och dalbana har planat ut. Det känns som om en härlig åktur väntar.




Ikväll är det Let's Dance på TV. Jag njuter av fredagslugnet efter en eftermiddag med full fart. Hemmet har fått stå orört och "förfallit" denna veckan och det var högtid för dammtrasan och dammsugaren att rocka loss. Vissna blommor och sopor rensades ut och tvättmaskinen har fått jobba. Oj vad skönt det känns nu!

Ljusen är tända, jag ligger nerbäddad i soffan, Chilla ligger bredvid och killarna är hos mig. Har bara ett problem....att hålla uppe ögonlocken....haha...känner ni igen det?

Hoppas ni njuter av er fredag.

Kram
S

Av Sylvia - 9 mars 2017 07:30


Hej där...


Tänk att det redan är torsdag och imorgon kommer mina fina killar till mig igen.

Mysig känlsa!


Jag ser fram emot en fin helg med bland annat ett besök hos kusinerna i Halmstad OCH inte att förglömma....


LET'S DANCE premiär imorgon fredag och MELODIFESTIVALFINAL på lördag!


 


Tulpanerna blommar för fullt! Vacker syn i mitt hem och påminner mig om att våren är påväg.


Denna veckan har handlat mycket om mat :) för ovanlighetens skull. Det har varit trevliga middagar både borta och hemma.

Verkligen annorlunda eftersom när barnen är här blir maten ganska enformig. Killarna har sina favoriter som de gärna äter om och om igen.


Jag brukar inte heller vara så fantasirik den veckan jag är själv så det är absolut inte barnens fel att vi äter ganska fantasilös mat här hemma hos oss. Men denna veckan har alltså sett annorlunda ut.


Trevligt!



 


Ni som bor i Rydebäck vet ju att det byggs nya bostäder överallt här och även en ny skola för högstadiet har påbörjats. Det händer en hel del i Rydebäck alltså. Passande nog har vi nu också fått ytterligare en restaurang.


Vid stationen (typ 100 meter från mig) öppnades en ny Italiensk restaurang i förra veckan och igår var det dags att besöka den.


Ett passande namn.... Trattoria Ridibecco .....eller vad säger ni?




 


En mysig liten restaurang med italienska skafferiprodukter så som pasta, pesto, italienska sötsaker och presentkorgar som du kan köpa med hem och givetvis italiensk mat på menyn.


Pasta, ostar, charkuterier och pizzor är det som finns på menyn idag men tanken är att den ska utvecklas. Happenings och trevliga event planeras det också för.



   


Jag och mitt sällskap valde pizza. Det var verkligen inga slafsiga och flottiga pizzor som de vanliga pizzeriorna serverar utan pizzor gjorda av kärlek och omtanke och med goda och fräscha råvaror.


Dyrare än en vanlig pizza....yes...men mycket aptitligare!



 


Hit måste ni gå nästa gång ni är sugna på hämtmat eller vill avnjuta en god italiensk måltid på plats utan att sitta i en tråkig pizzeriamiljö.


Ett litet tips till er om ni inte vill laga mat i helgen?


Ha en fin dag!


Kram

S

Av Sylvia - 7 mars 2017 12:15


Hej fina......


Jag VET...taskig uppdatering här den senaste tiden!!


Jag ber om ursäkt och lovar bot och bättring och därför kommet ett litet lunchinlägg här.


  

Hoppas ni hänger kvar hos mig!


Som jag skrev till er i lördags så valde jag att fokusera på det positiva runt omkring mig och helgen blev fin trots allt.


 


Chilla fick sig en omgång med saxen!!


Hm...det blev inte mycket kvar av henne men skönt att få bort lite tovor.

Jag skulle ju ha lite hemma-spa själv i lördags och då är det väl inte mer än rättvist att fixa till min lilla ludna vän också.


Lördagskvällen bjöd på mellmys!


 


Jag och Chilla var bortbjudna.

Det bjöds på grillade (utomhus) kotletter, majskolvar och halloumi, till det åt vi klyftpotatis, sallad och drack gott vin.

Snacka om att längtan efter de ljuvliga ljusa sommarkvällar förstärktes. Det var fantastiskt mysigt att grilla så här i mars månad också...det har jag inte gjort tidigare!



 


Chilla njöt av soffmyset, nyklippt och fin!



Nu är det en ny vecka och den flyter på bra så här långt.

 


Njut av dagen!


Kram

S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards