Sylvia

Alla inlägg under februari 2017

Av Sylvia - 13 februari 2017 20:57


Hej där...

Så har en ny vecka rullat igång!



Ujujuj...vad det var kallt imorse!! Men dagen har ju bjudit på sol och klarblå himmel. Underbart!
Hoppas februari fortsätter så här...




Tulpaner och eftermiddagens solstrålar!
Nog märks det att dagarna har blivit längre och det är så skönt. Visst har vi en bit kvar av vintern men det går iallafall åt rätt håll. Halva februari har nu passerat.







Jag och killarna har ätit fläskpannkaka med lingonsylt, pluggat engelska, svenska och so!
Nu myser vi i soffan med tända ljus.

Ser ni att det har kommit upp två små lyktor till på min TV-vägg?



Jag har gått och småplockat lite mellan läxförhören. Skänken fick sig en liten "piffning".




Ett gammalt kakfat i två våningar från Nille fick komma fram.




"Definition of Love"

Det är ju alla hjärtans dag imorgon! Ska ni fira eller tillhör ni dem som tycker att alla hjärtans dag är till för amatörerna? Jag tycker att kärleken är värd att firas varje dag och i vår stressade vardag kan det väl aldrig vara fel att stanna upp en sådan här dag som alla hjärtans dag och uppmärksamma varandra lite extra mycket!

Njut av varandra imorgon och skäm bort dem ni håller av.






Kram
S

Av Sylvia - 12 februari 2017 19:47


Hej där...

Här hos oss har vi haft en ganska vanlig söndag!

Melle spelade match på Västergård och blev hämtad för samling strax efter elva så vi fick ändå en lugn start på dagen.

Jag hann till och med gå en halvlång promenad med Chilla innan det var dags att bege sig till matchen. Vi gick inte ner till stranden även om det lockade. Tiden var lite knapp.

Det var så fint där igår...



Vi såg med spänning fram emot en jämn match mellan Fortuna och Ängelholm, båda lagen är obesegrade i vintercupen. Men Ängelholm hade absolut inte en chans. Våra killar spelade fint och tog enkelt hem segern med 5-0.




Jag hade klätt mig vaaarmt för att slippa frysa. Underställ, täckbyxor och raggsockor och det hjälpte. Vi föräldrar hitta dessutom en perfekt plats i solen med en vindskyddande vall precis bakom oss så det var faktiskt riktigt njutbart.


Melle hängde med Melker hem efter matchen och jag åkte hem och la mig på soffan. Olli har varvat plugg med PS4-spel. Jag har mått superilla hela dagen och inte kunnat äta. Inte ens mitt älskade kaffe smakade :(

Det är nog magkatarr för det är så mycket tankar och oro i min kropp igen. Förutom hjärtesorg så oroar jag mig för min pappa. Min fina pappa som jag bara önskar allt gott som tänkas kan fick ett tråkigt besked på den årliga hälsoundersökningen för ett par veckor sedan och väntan på att få träffa en specialistläkare har varit tuff. På onsdag är det dags!


Jag slumrade faktiskt en stund där på soffan. Det blev ganska sent igår hos familjen Andersson i Asmundtorp. Vi åt tacos och tittade på Melodifestivalen.




Till efterrätt gjorde Melvin och Ludwig marängsviss....jag älskar marängsviss :)




Här får man alltid lyxkaffe med hjärta :)




En jättemysig kväll med gamla vänner. Härligt att få känna lite familjemys!

Tack för igår - kul att träffa er :)


Nu laddar vi för en ny vecka.

Ta hand om er!

Kram
S

Av Sylvia - 11 februari 2017 15:10


Hej...

Jag fick ett fint sms för några dagar sedan från en tidigare kollega.
Budskapet var att jag ska fortsätta vara stark och att, som hennes yogainstruktör säger, ingenting varar för evigt, smärtan går över.

Så är det. Jag vet. Smärtan från förlusten av min mamma har börjat blekna. Smärtan över ett misslyckat försök att leva lycklig i ett äktenskap likaså.

Men om man vänder på det...

Om ingenting varar för evigt...så kommer lyckan och kärleken aldrig göra det heller.

DET är i sig en tung insikt!


Idag har jag tagit en lång promenad i det fina vintervädret. Kallt men soligt och vackert. Fina Rydebäck och stranden som är lika befriande vacker alltid.

Terapi för själen och ett sätt att frigöra negativ energi.





Jag har hittat en sida på nätet om just detta budskap om "att ingenting är för evigt".
Jag blev nyfiken på hur de som lever efter den läran hanterar att allt det underbara och fina i livet också har ett slut!

Jag vill förstå och lära mig!




Det står att läsa "Vi är alla passagerare på en resa som många gånger inte blir som vi tänkt oss. Att älska är att leva och lära sig. Men livets hjul står aldrig still och det är möjligt att den som försvinner aldrig återvänder."




"Det är viktigt att vi går framåt i livet utan illvilja, hat och frustration. Vi bör endast väcka positiva känslor inombords: fina minnen, livserfarenhet, förhoppningar, ödmjukhet och kärlek i alla dess former."




Hm....

HUR blir man SÅ stark att man bara skakar av sig allt som händer och bara går vidare efter varje motgång....om och om igen?

Var stoppar man alla tankar och funderingar som skapar kaos i huvudet?




Är det värt att våga älska någon om de bara ska försvinna?

Enligt den text jag hittade står det...

"Det är möjligt att du tänket att det är bäst att du inte älskar så du slipper lida. Du bör förstå att om du stänger dörrarna till ditt hjärta för att något inte varade så kommer du på ett sätt neka dig själv att leva. Du måste lära dig att möta förlusten och acceptera den med alla de erfarenheter som den medför. Behåll de positiva ögonblicken och de goda tiderna och låt såren läkas för att du ska kunna vara lycklig på nytt."







Klok och vacker tanke....men svårt att praktisera in real life! Jag ska ha den tanken i bakhuvudet och försöka iallafall.

*****

Mina killar är här hos mig igen och det är verkligen helt underbart. Som jag saknat dem! Nu blir det inte mycket tid över för filosofiska tankar om livet. Vardagen och rutinerna tar över och det känns skönt och tryggt på något vis.

Igår var Melle på pizzakväll med fotbollen och jag och Anna (en annan fotbollsmamma) höll varandra sällskap. Vi köpte hämtmat och åt hemma hos mig och utbytte tankar om livet.

Ikväll väntar mellomys hos vänner i Asmundtorp.
Kärleken i vänskapen är vacker!

Stor varm kram till alla er som tittar in här hos mig.

Ni är bäst...en och var av er...på ert lilla vis...glöm inte det!

//S

Av Sylvia - 8 februari 2017 21:19


Hej där...

Snöigt värre idag! Men kan ni tänka er...tågen gick som det skulle!! Fantastiskt eller hur :)

Ikväll har jag bara varit!

Det var tänkt att Carina skulle kommit med räkmackor till henne och mig men vi ställde in eftersom vägarna inte är dem bästa.

TV:n, tvättmaskinen och Chilla har varit mina sällskap ikväll OCH värmefilten!
Jag fryser så jäkla mycket att jag till och med kör både värmefilt och täcke ikväll.


Jag brukar gnälla över att veckorna går för snabbt men den senaste veckan har krupit fram. Lustigt nog har mina tre armbandsur stannat...ALLA tre på samma gång!! Vad betyder det? Ja...jo...batterierna är slut!! Jag fattar...men...ändå lite lustigt plågsamt.



Jag längtar efter mina killar, till och med tonåringens vrål när spelet inte går som han önskar!
Snart fredag :)


Nu ska ni få se mina fina skålar som var anledningen till mitt Välabesök i helgen....



Läckra!! Tänkte komplettera med mörkgrå assietter och tallrikar "vardagen" från Ikea så småningom.
Alltid kul med fint porslin när man dukar...för ni vet ju hur glad jag är i att få duka fint :)



Här kommer kvällens tips...




Nille (norsk butikskedja) säljer dessa söta inneskor för inga pengar alls nästan! De kostade 30:-/paret i helgen. De är helt perfekta. Jag vill inte ha inneskor som känns som skor för skor går man ju med hela dagarna på jobb. Har haft raggsockor istället när jag fryser om fötterna inne men de är ju inte supersnygga och framförallt är det väldigt halkigt!




Supergosiga!


Ha en skön kväll!

Kram
S

Av Sylvia - 7 februari 2017 21:42


Hej där...

Ikväll blev det verkligen en spontanare...

Jag kom hem vid halvfyra, tog en eftermiddagsfika och försökte värma upp mig med lite te. Jag som annars bara dricker te när jag är förkyld! Det är så sjukt kallt ute och jag fryser heeeela tiden.

Det borde vara förbjudet att vara så kallt!!


Är fortfarande lite ledsen och låg och vaknade i morse med huvudvärk igen som inte släppte förrän uppåt dagen. Jag har svårt att äta sen magsjukan och det känns som jag har en klump i halsen när jag tänker på mat. Med tanke på hur magsjuk jag var och att varken svärföräldrarna eller killarna fick smittan är det ju lätt att fundera över om det verkligen var vinterkräksjuka eller rent av matförgiftning!! Jag har haft vinterkräksjuka förr utan att bli så dålig som jag blev denna gången. Jag åt en kebabrulle kvällen innan....från grannen!! Det var helt hysteriskt mycket folk på pizzerian den fredagen. De sa 30 min när jag ringde in och beställde maten men fick vänta ytterligare 30 min på plats. Folk var irriterade, en del gick utan att ha fått sin mat, ett flertal felbeställningar kasserades så frågan är om hygienen den kvällen var prio!

Det lär jag ju aldrig få veta, jag är bara tacksam för att ingen av de mina blev smittade. En sak är säker iallafall...jag kommer inte kunna äta sådan hämtmat på ett tag :/





Efter fikan idag kände jag mig rastlös och orolig i kroppen och ville inte spendera ännu en kväll ensam så jag fick ett plötsligt infall om att gå på bio.

Från det att jag kollat upp bioutbudet till att jag satt i biofåtöljen med godispåse från Hemmakväll i sällskap av Jessica tog det en timme :)

Snacka om spontanare!! Jessica fick frågan om hon ville gå på bio, hon var på, och tio minuter senare hämtade jag upp henne i bilen....haha!! Älskar när man kan få vara spontan. Livet med barnen är så inrutat så när de inte är hos mig gäller det ju att passa på. Jag gillar rutiner och älskar när barnen är här och allt bara flyter ihop med mat, träning, läxor och kompislek...men jag har lärt mig njuta av möjligheterna att vara just lite mer spontan när man nu kan vara det de barnfria veckorna. Problemet är att hitta personer som är flexibla då nästan alla springer i det vardagliga ekorrhjulet. De flesta av mina vänner lever vanligt familjeliv och kan ju inte släppa allt de har för händerna när jag vill vara spontan. Fullt förståligt! De två vänner som jag har som precis som jag inte har barnen på heltid synkar inte alltid med mina barnfria veckor...ja ni förstår...ingenting är enkelt.

Men ikväll hade jag alltså flyt!



Musikal på bio! En småromantisk film, ingen wow-upplevelse men fin!

Tack för ikväll Jessica :) Nästa gång blir det krogen!!


Kram
S

Av Sylvia - 6 februari 2017 21:20


Hej där...

Jag vaknade med skallebank och svullna ögonlock. Snoozade i vanlig ordning så många gånger att jag sedan fick hoppa på tåget i farten.

Det är bara som jag är...alltså ingen morgonmänniska!



Det har varit en ok måndag. Varken mer eller mindre. Jag menar världen har inte gått under, jag lever och andas. Känner mig inte direkt överlycklig men måndagen är snart slut och jag går vidare.



Hm....var det värt risken? Nja...fråga mig om några veckor!


Chilla sover gott sidan om mig här i soffan. Hon är nyklippt och nyduschad sedan igår. Vinterpälsen tovar sig snabbt och det var hög tid att göra den lättskött igen. Efter strandbesöket igår fick det även bli en dusch då halva stranden satt kvar i hennes snöblöta päls. Dessutom vågade jag ge mig på kloklippningen igen. Puh...det gick bra...inget blodvite!


Så var det den där presenten som jag nämnde....som jag köpte i lördags på Väla. En liten present till mig själv :)


Öörhängen från Lily and Rose.

Because I'm worth it!!!

Fina eller hur?


Kram
S

Av Sylvia - 5 februari 2017 19:25


Idag har det varit en riktig jäkla pissdag!!

Jag gör ingenting annat än försöker och försöker....jag peppar mig själv, krigar på och stångas mot de motgångar som dyker upp. De motgångar som drabbar mina allra närmaste och de motgångar som drabbar mig.

Jag vet att alla gör det på sitt lilla vis.

Jag försöker hålla huvudet högt och inom mig vet jag att jag aldrig kommer att ge upp.

Men fy fasiken så besviken jag blev idag!

Jag var tvungen att gå en lång runda för att få luft. I snöblandat regn och gråa nyanser överallt gick jag ner till hundbadet, längs stranden och bort till bryggan.



Det var skönt att gå och det var skönt att få komma ut, andas kall frisk luft.




Vi mötte några få tappra motionärer på vägen ner mot stranden men väl där nere var det bara jag och Chilla.


Fan rent ut sagt....

V A R F ö R

....ska livet göra så jäkla ont?




Det snöblandade regnet bet i kinderna på hemvägen. Det fick mig att glömma bort mitt ömmande hjärta för en stund.


Jag tröstar mig med att allting som händer har en mening. Jag ska tydligen vidare, öppna nya dörrar och hitta nya vägar.

Men just nu känner jag mig bara trött, tom och ledsen.







Jag längtar till imorgon, till
en ny vecka. Jag vill bara framåt!


Kram
S

Av Sylvia - 5 februari 2017 00:01


Hej igen...

Min dag blev som jag tänkt.

Skålarna blev inköpta på Väla, kan visa er imorgon. Köpte en annan liten present till mig själv också :)

Eftermiddagen och kvällen tillägnade jag åt Olivers fotboll i Svalövs fina inomhushall - Heleneborgshallen.
Så härligt att få se Oliver spela igen och han genomförde alla fyra matcherna utan känning i hälarna. Underbart!

Olli ska lägga frispark!


Jag fick även några timmars välbehövligt tjejsnack med världens godaste Tina!!!!
Fan så skönt att utbyta funderingar om det viktigaste i livet....så som vikt, karlar, kärlek och barnuppfostran.

Kände mig mycket bättre till mods när jag körde hem i mörkret. Försökte att inte tänka på att jag ville svänga till vänster ut på Eslövsvägen istället för till höger.




Mellomys med Chilla!




Såg en film efter Mellon, "En gång i Phuket" som precis tog slut. Ska kissa Chilla lite snabbt nu sen kryper jag till kojs och avrundar februaris första lördag.





Hoppas ni haft en skön dag!

Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards