Sylvia

Alla inlägg under januari 2017

Av Sylvia - 16 januari 2017 20:59


Hej där...

En ny vecka har rullat igång. Den börjar med minusgrader och förkylningar.


Båda grabbarna är förkylda, speciellt Oliver som hade jätteont i halsen och kändes varm imorse.
Melvin kände sig konstig i kroppen, mådde illa och hade huvudvärk när han vaknade.
Så killarna fick stanna hemma från skolan idag.

Tänk ändå att man nu har så stora barn att man, vid tillfällen som idag, kan låta dem stanna hemma själv utan att behöva vabba. Vars en Ipren och instruktioner om mycket vätska och vila så bäddade jag om dem och åkte till jobb. Jag är ju bara ett samtal bort! Oliver fixade lunch till dem båda. Min micro återhämtade sig aldrig från micropopbranden så nu får vi klara oss utan micro ett tag. Men koka nudlar går ju fint och de älskar nudlar!!





Det fina vintervädret fortsatte även idag. Ingen snö men minusgrader och sol vilket är mer än tillräckligt. Snö vill jag absolut inte ha nu!!!

Jag längtar efter våren och sommaren.
Lata dagar på stranden, grillkvällar och LJUSET!!

Hur fint väder det än varit igår och idag så gillar jag inte kyla och jag gillar inte att frysa och det gör jag jämt nu....don't like! Klart är ändå att jag har hellre några minusgrader och sol än några plusgrader, regn och blåst.

Man får söka fördelar i allt!


Men visst längtar man lite extra mycket efter att svettas när man ser strandbilder... :)

Ikväll har vi ätit lasagne med kycklingfärs, poppat popcorn på gammalt hederligt vis (i gryta) och bara haft en lugn och stilla måndagskväll.


Trevlig måndagkväll...

Kram
S

Av Sylvia - 15 januari 2017 17:04


Toodiloooo....

Så kom den efterlängtade helgen som bara rusade förbi i alldeles för hög fart. Den har varit bra men ibland blir jag lite rädd för att tiden rusar ifrån oss.

Den senaste veckan har jag känt mig såå låg. Det är ok att ha sina downperioder men den kom så oväntat och efter en lång period av välbehövlig lycka och ro. En period som jag behövde och som jag mått bra av. Jag har hunnit reflektera över vad jag har, vad jag klarar av och hur långt jag kommit för att känna denna inre styrka igen. Men nu är jag alltså inte riktigt på tå!

Det kan ha att göra med min mage (endometrios) för jag har ont i igen. Det maler i mage och rygg. Jag känner mig svullen och nedstämd. Helt plötsligt fick jag urinvägsinfektion vilket jag inte haft på tio år...minst! Idag tar jag sista penicillinen. Erkänner att jag är lite orolig för vad som är på G. Nästa måndag ska jag på kontroll och då får vi se om det är något som försämrats eller vad smärtan beror på. Tills dess är det bara att kämpa på och ta vara på de goda stunderna. Tanka energi och kärlek!


Igår kom P till oss med en av sina döttrar. Vi åkte till Väla och åt lunch och fikade lite. Oliver var med och passade på att klippa sig. Melle hade fotbollsträning men var nog inte jätteledsen för att han inte fick strosa på Väla :)

Kvällen fick vi alla tillsammans. Vi åt pizza och kollade på en bra actionrulle. Hur mysigt som helst.

Idag vaknade vi till strålande sol och blå himmel. Jag gick en lång runda ner till stranden med Chilla. Jag bönade och bad att killarna skulle hänga på men nej det skulle dem absolut inte.


Bryggan är återigen avstängd sedan stormen Urd. Stormarna går hårt åt vår fina Rydebäcksbrygga.
Förhoppningsvis är det bara några bräder allra längst ut som får ersättas. Stranden var full av tång och en del bråte som blivit kvar efter att vattenmassorna dragit sig undan.


Chilla var nöjd med vår promenad men jag kände mig lite ensam. Det är nog för att min hormonella balans inte är som den ska, att ha ont sänker humöret. Vi mötte många söndagsflanerare, flera större sällskap. Jag saknar en stor familj. Det hade varit så mysigt att gå på promenad tillsammans och sen avnjuta en söndagsmiddag tillsammans. Även på restaurang Tegel var sällskapen stora och en ljuvlig doft sipprade ut från restaurangköket.


När jag kom tillbaka åt vi sen lunch. Jag och Melle blev fikasugna och slängde ihop en kladdkaka till oss...


Resten av söndagen ska vi bara mysa bort. Värmefilt på min mage, tända ljus och lite TV blir nog en lagom kvällsaktivitet för oss tre här hemma.

Ta hand om er och era nära.

Kram
S

Av Sylvia - 13 januari 2017 20:09


Hej där...


Det är ju fredag den 13:e idag....bryr ni er inte eller är ni skrockfulla?
Egentligen tror jag inte att det finns någon högre risk att det skulle hända något otrevligt just idag bara för att fredag och den 13:e dagen i månaden. Jag menar saker händer ju oavsett vilket datum och veckodag det än är.

Som t ex idag...

Tåget gick inte imorse pga signalfel. Man kan ju genast skylla det på att det är fredagen den 13:e men det hade ju hänt ändå. Tågfel händer dessutom oftare än det finns antal fredagar den 13:e!!!

Tyvärr!





Jag är ändå lite försiktig med att säga rent ut att jag INTE är skrockfull. Jag är hellre lite försiktig och hoppas inget allvarligt inträffar än att vara kaxig och kanske åka på världens käftsmäll :)

Ja man vet ju aldrig....hihi!

Igår körde jag ut på Väla och strosade några timmar. Jag hoppades göra små fynd på rean och det gjorde jag. Kul att kunna shoppa pyttelite trots denna låååånga januari månad.


Idag kom de två killar som jag älskar så mycket.

Oliver & Melvin

Hemmet sprudlar av liv, kompisar, musik och sång. Väskor och kläder slängda överallt (på nolltid). Jo..även några svordomar och ickevilja att göra vissa saker som jag anser men som inte existerar i deras värld....men i det stora hela är det underbart!


Önskar er ett skönt (olycksfritt) avslut på fredagen den 13:e!

Kärlek
S

Av Sylvia - 11 januari 2017 21:14


Go'kväll...

Vilket mysigt väder idag :)

Storm, snöblandat regn och mörkare än mörkast. Givetvis tågkrångel på hemvägen också!

Vi glömmer vädret för ett tag och snöar in oss i inredningstrender för vårt nya år 2017 istället.



V Ä X T E R

Trenden med att inreda inomhus med massor av gröna växter fortsätter. Växter ger inte bara en ombonad och hemtrevlig känsla utan de renar och fuktar inomhusmiljön också.

Under 2017 vill vi se mer klängväxter i våra hem.


B L Å T T & G R ö N T

Blåa detaljer i inredningen såg vi under 2016. Så fortsätt frossa med kuddar i blåa nyanser, porslin, tyger eller varför inte måla en vägg i någon härligt blå nyans. Nytt för detta året blir att vi kommer se blått i köksinredning och bland våra möbler också.

Grönt är skönt! Tack vare den gröna växttrenden inomhus så kommer även de gröna detaljerna in i våra hem i form av textilier eller prydnadssaker. Varmt mossgrönt spås bli färgen som konkurrerar med blått och grått på väggarna.


F Ä R G E R VS  V I T T

Kalla grå färger som varit så inne hela 2016 byts nu ut mot varmare grått.

Mer ombonade och varma toner kommer in i våra hem och intar våra väggar. Är den vita trenden på väg ut???

Strikt vitt och svart byts ut mot varma färger och ombonade inredningsdetaljer.




N A T U R S T E N

Granit men framförallt marmor intog våra hem med storm 2016. Den trenden spås avta. Däremot kommer agat och bergskristall in som detaljer i vår inredning. Natursten i vår inredning stannar men tar annan form.


M E T A L L E R

Tillsammans med marmor intog mässingsdetaljerna våra hem förra året. Enligt trendspanarna mattas detta ner. Metaller i vår inredning kommer att vara kvar, silver, krom, mässing men nu kommer det bli mest fokus på koppar!


S N I T T I S A R

Snittblommor är väl aldrig omodernt men år 2017 kommer de maffiga snittbuketterna konkurrera ut den stilrena enkla buketten.

L A M P O R

Den nakna enkla lampan med endast en glödlampa i en lampfot försvinner. Maffiga stora lampor ska det vara!


No!


Yes!

Trender är spännande. Men sen är det superviktigt att skapa sin egen blandning av gamla och nya trender med sin egen personliga stil. Det är väldigt enkelt att alla hem ser likadana ut om vi gör precis som trenderna säger. Opersonligt är inte hemtrevligt.

Jag älskar ljust, vitt och naturtoner som beige och grått. Men visst ger det en mysig känsla att komma in i ett hem med varma ombonade färger.

(Källa: Pinterest, Plantagen, Leva & Bo)

Nähä...nog om detta!! Nu ska jag se Renées brygga på TV4.

Kram
S

Av Sylvia - 10 januari 2017 20:37


Hej fina...

Jag verkligen avskyr dessa gråa, kalla vinterdagar här i Skåne. Den fuktiga lömska kylan kryper under huden och in i märgen. Jag bara fryser och fryser. Jobbigt!

Just nu hade jag nästan gjort vad som helst för att komma till värmen. Det känns som en eeeevighet sedan jag var utomlands. Är det något jag saknar så är det att kunna resa.

Det är så mycket mer än bara själva dagarna hemifrån. Jag älskar allt från att fundera ut resemålet, boka, packa. Förväntningarna! Till och med att få ställa klockan kvällen före för att kanske stiga upp supertidigt, köra till flygplatsen, checka in, dofterna från taxfree. Att få känna pirret när planet lyfter...ja till och med se vad den pyttelilla matbrickan på planet innehåller (och ett glas bubbel på helt fel tid på dygnet)! Att få känna värmen slå emot huden när man stiger av planet. Spänningen över att se om hotellet stämmer med bilden när man bokade.

Ja allt....!!

Men men....det blir ju sommar igen. Solen och värmen kommer tillbaka och jag har cykelavstånd till Helsingborgs vackraste strand :) Det är bara att stå ut!


Igår blev det bio!

På en måndag :) Ja varför inte :)

Jag hade två biobiljetter med kort datum så då passade jag på att bjuda med Jenny. Vi såg filmen "Collateral Beauty" eller "Skönheten i allt" som den heter på svenska. Det visade sig vara en väldigt tung film och budskapet var djupt.


Lämnade biografen med en klump i halsen och ett värkande hjärta.




Hamnade framför tv:n när jag kom hem från bion och då pågick cancergalan för fullt. Fler tragiska öden som kändes oerhört tunga. Jag brukar undvika sådana program!

Hemskt att se men så jäkla nyttigt!




Det kommer alltid att finnas saker man längtar efter och vill ha såååå väldigt mycket och ja...det är fortfarande en drivkraft för mig. Men Gud vad tacksam jag är för varje dag jag och mina fina får vara friska.

Låter så sjukt helylle...eller hur...men faktiskt så orkar jag inte ens tänka tanken på att inte få se mina barn växa upp så därför.....är jag SÅ JÄKLA TACKSAM för att jag är frisk och att mina barn är det.

TROTS att jag inte kan resa utomlands....FASTÄN jag fortfarande skulle ÄLSKA DET!!!!

Det är nyttigt med reflektion och det är nyttigt att se och känna andras öde HUR jobbigt det än är.


Tacksam för vad man har är inte samma sak som att man behöver sluta drömma om saker :)





Idag har jag varit hos tandläkaren!
Inte heller så kul!
Allting är relativt!

Behövde laga ett hål (mitt första på typ 10 år...minst) enligt tandhygienisten vid förra besöket, men hålet var i en visdomstand så tandläkaren ville hellre dra ut tanden...... :(

Fick boka ny tid....valde en tid långt fram (april) för att samla mod!

Vad tycker ni? Ska man bry sig om att dra ut en tand som inte ens gör ont? Kan karies smitta till intillväxande tänder?

Hm....blandat inlägg ikväll!!!

Men jag är ju kvinna och kan därför beröra många ämnen samtidigt och få dem till att verka hänga ihop :)




Och du.....




Kram
S

Av Sylvia - 8 januari 2017 15:25


Hej söndagsnjutare....

Inatt har jag sovit gott! Vaknade halv nio, kände mig utsövd och hade ingen huvudvärk! Så skönt. Har börjat känna av spänningar i nacke och axlar lite igen. Inte så mycket som det var ett tag då jag höll på att bli tokig...men det gäller kanske att lyssna på signalerna i tid. Boka massage...kanske.




Just nu sitter jag och njuter i min städade julfria lägenhet med en kaffe. Jag och den lilla ludna har varit ute på promenad. Usch...inget behagligt väder alls! Men som alltid är det extra njutbart när man kommer in i värmen igen.


Jag passade på att fota min kalkvägg i fredags när det var ljust och soligt. Nu ser ni skiftningarna bättre. Det är en mer levande vägg nu!


Har packat upp min favorit doft som jag fick i julklapp av jobbet. Den är så god, precis lagom när man inte vill ha en tyngre doft som min andra favorit La vie est Belle från Lancome.

Söt flaska...


Förpackningen också :)

Det har varit en skön helg. Jag var ensam hela dagen igår, vilket var ganska skönt faktiskt. När jag tänker efter!! Det tyckte jag inte först. Ibland behöver man få landa. Få tid att tänka, sortera intryck och inte glömma bort sig själv, sina egna behov. Det är lätt att bara rusa fram i full fart och bara lyssna på vad andra vill.

Man blir visare med åren, klokare av sina misstag och lugnare i själen...förhoppningsvis :)


Njut av söndagen, det ska jag göra :)


Kram
S

Av Sylvia - 7 januari 2017 19:43


Hej där...

Efter att ha sovit dåligt inatt fick jag iallafall en lång sovmorgon! Det är årets första lördag och man vaknar till denna synen...


Nyhetsmorgon rapporterade om ishala vägbanor och regn en kombination som tyvärr bjuder på en massa olyckor. En större trafikolycka med flera last- och personbilar stängde av motorvägen norrut precis här vid Rydebäck i flera timmar. Det var inte ens lönt att ge sig ut med bil kände jag.

Jag har promenixat med den ludna, plockat undan ännu lite till efter julen och röjt i killarnas rum då de är i huset för sin pappavecka igen. Jag lämnade dem igår kväll efter en mysig eftermiddag och kväll i Halmstad. Kusin Filip fyllde 16 och det firade vi med cheesecake och tacopaj, helt efter födelsedagsgrisens egna önskningar.


Jag och killarna hade köpt ett sällskapsspel...


Det blev poppis :)


Som sagt....

Januari bjuder på trist skånsk vinter idag och jag myser mest runt här hemma. Jag och Chilla har tittat på kärleksfilm....ibland behöver man ju få bunkra upp med kärlekshistorier med lyckliga slut!


Vi har precis varit ute på en kvällstur och det var faktiskt riktigt skönt trots blasket!
Nu blir det soffhäng och TV-mys hela kvällen. "Stjärnorna på slottet" börjar snart och sen blir det mer film.

Njut av lördagskvällen!


Va rädda om er därute...

Kärlek till er!

Kram
S

Av Sylvia - 5 januari 2017 22:20


Go'afton....

Ikväll är det just en afton, närmare bestämt Trettonsdagafton som infaller den 5:e januari varje år.

Man firar Trettonsdagsafton till minne av den dagen då de vise männen kom till Jesus i Betlehem för att ge Jesus sina gåvor. De kom den trettonde dagen efter Jesu födelse.

Oavsett om ni firar den eller inte så kan det ju vara bra att känna till :)

Själv är jag bara oerhört tacksam för att den ger oss en extra ledig dag då det är en röd dag imorgon. Härligt att få tillbringa den med mina jullovslediga killar.

Är superduper trött ikväll så jag tittar mest in här för att önska er en trevlig kväll!

Hela eftermiddagen och kvällen har jag städat undan julen, burit ner allt i källaren, putsat fönster invändigt, fixat middag och tvättat killarnas kläder. Full rulle med andra ord :)

Så himla skönt att få undan julen...och en liten tulpanbukett fick följa med helggodiset hem!

Nu ger jag upp för ikväll. Granen blir mitt förmiddagsprojekt imorgon. Melvin har sovis här med en kompis. De sjunger och skrattar om vartannat. Olli hänger med sina kompisar hemma hos någon av dem. Chillas status då?

Hm... ja hon har typ matvägrat sedan i måndags kväll...

Hemma hos mig får hon nämligen inte kronhjort, leverpastej eller andra godsaker :)
Jag är inte särskilt orolig!

Är man bara tillräckligt hungrig så äter man vad som bjuds...eller hur?


Vi är lika envisa hon och jag...men jag vet ju att jag vinner!


Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards