Sylvia

Alla inlägg under september 2015

Av Sylvia - 15 september 2015 19:52


Hej där...

Jag lever...
Jag får börja med att be om ursäkt för min dåliga uppdatering här de senaste dagarna. Jag har tyvärr mått så risigt att all energi har gått till att ta hand om killarna. Tänk att själslig smärta kan göra så ont och göra en så trött.

Killarna får min fulla uppmärksamhet när de vill ha mig och däremellan vilar jag varje minut jag kan. De ska inte lida för att min själ fladdrar runt likt en skadeskjuten fågel.

Jag faller i tystnad..

Mitt hjärta värker och varje andetag gör ont. Men jag försöker le och jag försöker acceptera smärtan. Det får göra ont!


Killarna hade fotbollsträning idag men båda kom hem då träningen fick avbrytas pga ett väldigt åskoväder.


Usch och fy! Jag har aldrig gillat åska men är ändå tacksam för att det inte kom på natten. Tänk att åska var det jag var mest rädd för när jag flyttade hemifrån! Jag var typ 19 år sista gången jag gick in till mina föräldrar och la mig hos dem när det åskande på natten!! Det är sant... :)

Nu myser vi med tända ljus och engelska glosor. Snart börjar idol.

Naturen flyttar in!


Kram
S

Ps. Det finns små änglar i min omgivning...


Puss och kram och tack Alex och Jessica (Butiken magasin 36)

Av Sylvia - 11 september 2015 20:01


Hej där...

Ni som hänger med mig här på bloggen vet att fredagar är min favoritdag. Denna fredagen kändes det extra bra att komma hem för här hemma väntade Melvin på mig. Uppspelt och glad. Han var baksugen och ville göra muffins :) Vi googlade recept och bestämde oss för att göra dumlemuffins. Då öppnades ytterdörren och jag går till hallen för hälsa min tonåring välkommen hem. Och visst var det en tonåring som kom hem och i sitt släptåg hade han sju kompisar. En efter en kom de in och det tog liksom inte slut :) Härligt!

Från att bara ha varit jag och Chilla i en vecka är nu mitt hem fullt av liv igen.

Fina killar!

Jo...så skulle vi ju baka också...


Efter en vända till affären satte vi igång.


Dumlemuffins


Stolt bagare :)
Och jag kan tala om att de var sjuuuukt goda!



Hur det gick hos doktorn orkar jag inte skriva om ikväll. Det var både bra och jättejobbigt. Mer om det i ett annat inlägg!

Njut kvällen!

Av Sylvia - 10 september 2015 22:06


Hej där...

Veckan har gått! Det är torsdag idag och imorgon är det fredag :)

Lägenheten är städad, sängarna renbäddade och kylen full.


Detta är en före bild (i omvänd ordning)...

När killarna varit här en vecka ska jag försöka komma ihåg att klicka av en ny bild på röran :)

Ikväll blev det 80-talsmat här hemma! Blev så sugen när en kollega till mig åt Flygande Jakob till lunch idag...


Det gäller att passa på att äta sådant som jag längtat efter och som övriga familjen ratat.

Jag visade lite inredningsprylar som står på min wanted-list för er igår. Måste lägga till en sak! När man jobbar som jag, på en mäklarfirma, ser man ju dagligen bilder på fina hem. Här bjuder jag på en bild från en av dessa lägenheter som vi förmedlar. En supercharmig lägenhet mitt i centrum.


Nu handlar det inte om lägenheten i sig utan den här serveringsvagnen som numera också står med på min lista :)
Serveringsvagnen finns att köpa på IKEA. Jag har ju redan lite saker därifrån som står i min klädkammare och väntar på montering. Så jag antar att jag får fixa det först...eller fortsätta vänta på någon som kommer och hjälper mig?

Imorgon är det dags för besök hos läkaren som opererade mig i mars. Medicineringen som jag gått på sedan slutet av juni fungerar utmärkt mot min Endometrios. Smärtorna är mycket mindre och kommer mer sällan. Biverkningarna är dock inte så nice och medicinen jag tar mot biverkningarna har förmodligen påverkat mitt redan höga blodtryck. Jag är lite nervös för hur läkaren ställer sig till att fortsätta med behandlingen. Har inte lust att avbryta den och börja må dåligt av sjukdomen igen. Det tror jag faktiskt hade knäckt mig. Jag är inte hur stark som helst. Håll tummarna för mig imorgon!

Kram
S

Av Sylvia - 9 september 2015 20:40


Hej där...

Här ligger jag i soffan och slöar och småtittar på idol.

Efter jobb idag åkte jag hem och gjorde det jag skulle gjort igår...nämligen städade. Så skönt med ett rent hem och t o m nytvättade golv. När killarna är här så ska allt fokus vara på dem. Så vill jag ha det, och mina fina kommer på fredag.

Skönt nog blev jag klar med allt och hann även kissa Chilla innan jag fick så jäkla ont i magen. Så är det att leva med Endometrios...PANG...så kommer smärtan och med den illamåendet och tröttheten.

 


Jag biter ihop! Det positiva med att vara ensam när man får ont, det är att jag kan lägga mig och vila. Ingen som pockar på uppmärksamhet och jag känner ingen stress över att jag behöver dra ner på tempot. Jag behöver inte "köra på". Det som inte blir gjort ikväll gör jag en annan dag.

Jag tar hand om mig istället!



Nu ska jag äta glass med chokladsås och bananslantar! Det är nog bra för magen :)

Med hösten kommer en massa härliga nyheter inom inredning. Under hösten och vintern tillbringar man så mycket mer tid inomhus och det är nog därför det är extrakul att frossa i inredning då.

Här kommer några inredningsprylar som står på min "wanted-list".

 

[Bild]

Ljushållare från Hemtex, taklampa från Eos, ett fikonträd, ampel och en posterhängare från Lagerhaus.

Kram
S

Av Sylvia - 8 september 2015 21:37


Hej där...

Vilket underbart sensommarväder vi har haft idag!


Chilla, min lilla soldyrkare vet hur man tar vara på dessa solstrålar även under arbetstid!

Jobbade lite längre idag eftersom jag måste gå tidigare på fredag då det är dags för ny uppföljning efter operationen. Resten av eftermiddagen och kvällen fastnade jag i köket. Jag skulle egentligen bara baka till Melvins match på lördag men det blev mer än så.

Jag hade också tänkt att städa här hemma ikväll, men då var det ju roligare att testa lite nya recept :)

Jag får städa imorgon istället!


Fröknäckebröd


Kvargbullar


Dumleflarn

Som det kan bli :)

Min underbara Melvin kom upp och gav mig en härlig kram efter träningen på KG. Lägligt nog var dumleflarnen klara precis då så han fick med sig ett smakprov.

Snart fredag!

Kram
S

Av Sylvia - 7 september 2015 22:01


Hej där...

Morgonmöte på jobb, utvecklingssamtal med Oliver och föräldramöte för åk 4.

Det var min måndag!

Nu har jag snart ett möte till....med min säng. Så efterlängtat!

Min ludna prinsessa har redan somnat sött.




Får väl bära ut henne för sista kissrundan strax :)

Kommer ni ihåg att jag och Melvin köpte lite pyssel i förra veckan för att göra armband? Eftersom jag alltid varit galen i smycken och jobbat i branschen i sju år så har jag ju samlat på mig en del. Men det hindrar ju inte mig från att göra om och förnya. Så med lite blandning av gammalt och nytt blev det två armband och en ring gjorda i helgen.

Så tjejer... rota runt bland era smyckeskrin, köp lite nya pärlor i glas, sten eller plast och silikontråd. Ett billigt (och kul) sätt att skaffa sig nya smycken!


Ett litet tips!

Nähä... nu ska jag ut och frysa...brrr!!

Kram
S

Av Sylvia - 6 september 2015 18:48


Hej där...

Idag har jag och Chilla promenerat i Pålsjö skog. Denna vackra naturskog med massor av lövträd, en del så gamla som 250 år. Man blir lite nostalgisk att gå här. Det är så vackert.

Jag har många minnen från Pålsjö skog. Som barn åkte vi hit med familjen och promenerade. Jag har ofta åkt hit själv och promenixat. Min älskade farmor åkte alltid hit för att se vitsipporna som varje vår bildar en vit matta på marken. Otroligt vackert!
Både farmor och farfar är strödda i minneslunden vid Pålsjö krematorie.


Jag har även tagit mina barn till skogen för att de skulle få uppleva denna vackra plats. Jag kommer ihåg när Oliver var drygt två år och han sparkade på en trädstam och retade upp ett helt getingbo som bodde där. Vi sprang för livet men Oliver blev getingstucken vid örat. Melvin låg i min mage då.


Oliver byggde ibland kojor liknande denna av nerfallna grenar. Ibland hade vi fika med oss.




På denna stubben har killarna poserat flera gånger :)

Jag kommer ihåg en varm sommardag då Melvin var kring året. Solen var så varm så vi körde till skogen för att få svalka. Vi hade alltid med oss en boll. Melvin sov med bollar, inte en, inte två utan säkert sju-åtta! Han kunde precis gå och han och jag stod och "sparkade" boll till varandra. Vänsterfotad redan då. Tre äldre herrar satt på en bänk vid paviljongen och drack kaffe. De pratade, pekade och log mot oss. När vi sedan gick förbi dem sa en av gubbarna "Din pojke kommer att bli fotbollsspelare i HIF, det syns med den vänsterfoten"! De skulle veta hur duktig Melvin är idag :)


Nu finns även mamma här. Det är idag 399 dagar sedan hon somnade in, 66 år gammal!


Jag tände ett ljus och är tacksam för att hon aldrig behöver se min smärta över vad som nu har hänt i mitt liv. Hon hade nog av smärta i sitt. Men sorgen över att hon är borta är fortfarande så svår.


Skogsminneslunden


Är tacksam för denna lilla ludna prinsessa! Med henne vid min sida är jag aldrig ensam.

Söndag idag, kära ni! Vad har ni gjort av er helg? Hoppas den varit bra.
Nu blir det slappetid i soffan och uppladdning inför en ny arbetsvecka på bästa jobbet.

Kram
S

Av Sylvia - 5 september 2015 22:20


Hej där...

Idag har regnet verkligen öst ner ikapp med muller i fjärran! Det är ingen tvekan om att hösten är här. Jag hoppas ändå att september ger oss många fina soliga dagar, med hög klar luft och färgsprakande lövverk.


Jag kikade inte in här igår. Visste inte riktigt vad jag skulle skriva! Ibland blir det så...tomt! Lika tomt som här hemma nu när killarna flyttat till huset för sin pappavecka. Jag var inte ledsen igår konstigt nog. Jag har haft sådan värk i hjärtat tidigare i veckan att jag nästan bara längtat efter att bli själv så jag kunde få lägga mig på golvet i fosterställning och bara släppa ut all smärta och undantryckta tårar! Men igår var jag bara tom.

Idag är en ny dag!

Den inleddes med fotboll 100 m från min lägenhet. Melvins lag (röd) mötte Hbg Östra. Regnet vräkte ner från tvären till en början men avtog sedan.

Melvin i närkamp!
Bild lånad från en fotograf som dokumenterade Rydebäcksdagen som också var idag.

Efter matchen körde jag till Väla! Puh..alldeles för mycket folk för min smak, men jag var tvungen.

Jag behövde nya byxor. Från att ha haft stl 42 kunde jag nu köpa ett par i stl 36 (fattar det fortfarande inte) och ett par i stl 38 :)
Åh vad kul det hade varit att få köpa en helt ny höstgarderob som en belöning för att jag klarat denna viktresa!
Det slank med ett linne också :)
Inget mer shoppande denna månad!!


Snabbt in och snabbt ut och jag var hemma från Väla på en timme! Bäddade mig i soffan med tända ljus och lyssnade till regnets smattrande med Chilla vid min sida. Hon saknar killarna lika mycket som jag.

Det kom ett sms igår från en kär vän till mig som undrade om vi skulle äta middag på Fortuna Strandkrog ikväll - deras sista kväll för säsongen. Blev så glad för det sms:et - tack Jenny.
Betyder massor!


Vi fick en mysig kväll på bästa platsen. Med filtar, tända ljus, ösregn, muller och en himmel så mäktig och föränderlig.


Att bo vid havet kommer nog alltid förbli min dröm. Havet både skrämmer mig och ger mig lugn märkligt nog!

Efter vår mysiga kväll med massor av tjejsnack cyklade jag och Chilla hem i höstmörkret. (Chilla hade varit hos bästa hundvakten Doris under tiden.)


Det har varit en bra dag!

Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards