Sylvia

Alla inlägg under augusti 2015

Av Sylvia - 9 augusti 2015 23:14

Hej där...

Ett sent och lite snabbt inlägg för klockan har ju blivit alldeles på tok för mycket!

Imorse blev jag väckt av någons ilsket skällande hund (inte min)! Klockan var bara 07:40 men jag kunde inte somna om. Låg kvar i sängen en stund men såg sedan att vädret var fint och bestämde mig för att stiga upp.


Lite kyligt men med täcke på åt jag frukost på balkongen.


Fick sällskap efter en stund...


Underbar och lugn morgon!

Förutom några få ärenden för att fixa vidare med killarnas rum, så har jag varit hemma och tagit det lugnt. En vilodag alltså!


Så här såg eftermiddagen ut! Inte så stor skillnad från morgonen med andra ord.

Melvin kom hem ikväll :)
Så nu har jag båda mina fina pojkar hos mig.


Melvin blev jätteglad när han såg sitt (vårt) rum.


Han tyckte det kändes supermysigt!


M som i Melvin och som i Mys :)

Go'natt
S

Av Sylvia - 8 augusti 2015 21:33

Hej där...

Idag vaknade jag till ljuva toner från fortunatjejerna på fotbollsplanen. Jag sov med fönstret öppet och vinden låg antagligen på rätt håll för det var så himla tydligt. "Fortuna är laget som aldrig tappar taget, å tappar dom taget så kommer dom igen. Vilket gäng, vilket gäng, vilket fotbollsgäng!"

Härligt :) och ingen huvudvärk!

Efter frukosten och promenix med Chilla kom J och hämtade mig. Vi körde till IKEA och köpte möbler till Oliver och Melvin.


Resten av dagen bestod av montering!


Nu har Melvin fått sin egen del av sovrummet.


Det blev bra! Mycket nöjd!

På tal om Melvin har jag inte sett honom sedan i måndags förmiddag! Abstinensen blev för stor ikväll så när jag gick ut med Chilla gick jag hem till Melker där Melvin ska sova inatt. Var tvungen att krama och pussa på honom. Nyklippt och fin!

Åh vad jag älskar mina pojkar! Tänk att jag inte kommer kunna ha dem hos mig jämt!



Kram
S

Av Sylvia - 7 augusti 2015 21:59

Hej där...

Så var det fredag! Efter gårdagens dipp vaknade jag med migrän. Efter en cocktail av smärtstillande blev jag tillsist av med den. En liten tur på stan på lunchen i det fina vädret piggade också upp. Helsingborg och city är som bäst på sommaren när solen och värmen hälsar på. Gjorde några fynd på rean. Jag hade egentligen behövt en helt ny garderob med tanke på viktnedgången på drygt 16 kg, så det gäller att passa på när det är 50-70% rabatt.



Så fort jag kom hem idag började det att regna! Jag passade då på att städa, dammsuga och fräscha upp toaletten. Vädret skulle ju bli fint igen. Ett gäng övermogna bananer i min kyl inspirerade mig till att googla banankaka-recept. När kakan var klar lämnade jag och Chilla en nystädad lägenhet med en ljuvlig doft av nybakat. Solen kom tillbaka. Oliver stack iväg med kompisar till pizzerian och sedan stranden. Melvin är i huset (och har sovis med Melker). Honom har jag inte sett sedan i måndags morse!! Längtar efter honom.

Jag köpte en liten bit kycklingpaj på Hemköp och fortsatte ner till Fortuna strand.




Jag valde den delen av Fortuna där hundar också får vara.


Det blev en helt magiskt vacker kväll. Jag, Chilla och Fortuna. Chilla älskar stranden lika mycket som jag!

Hon grävde och grävde... Och jag njöt av stillheten och den vackra vyn.


Sötnos :)


Hon tog en paus och spanade in några andra fyrbenta typer...


Så enkelt, så nära och helt gratis :)

Hoppas på många sådana kvällar till så jag kan få ladda min själ med energi.


Plockade snäckor med mig hem.


Tack för ikväll Fortuna!

Nu myser vi i soffan, jag och Chilla. Oliver har nyss kommit hem från stranden han med. Han och kompisarna badar och hoppar från bryggan flera gånger varje dag och kväll. Jag har upptäckt att jag måste skaffa fler badhanddukar!
Inatt sover han hos mig igen. Så tacksam - även om han är precis som en tonåring kan vara....

Kram
S

Av Sylvia - 6 augusti 2015 22:12


Hej där...

Är det inte lite sjukt att sommaren kom precis när min semester var slut. Men vi alla behöver ju dessa soltimmar så bättre sent än aldrig.

Det går bra att åka tåg med Chilla, skönt. Hon sitter eller ligger fint på golvet mellan mina fötter. Än är det inte så mycket folk på tåget, varken påväg in på morgonen eller hem på eftermiddagen. Det blir kanske värre sen när skolorna börjar och semestertiderna är slut.


När jag kom hem packade jag korsord, frukt, vatten och en handduk och cyklade ner till stranden. Pappa hade varit så gullig och hämtar min cykel i huset, pumpat den och sett över den. Härligt att kunna cykla till stranden.


Eftermiddagen och kvällen har varit jobbig. Jag är fullt införstådd med att det kommer att bli jobbigt från och till länge framöver. Det är bara att försöka komma igenom de svåra stunderna.


Imorgon är det fredag och en skön ledig helg ligger framför mig. Planen är att ta tag i sovrummet. Jag ska flytta på sängen, köpa en rumsavskiljare i form av en bokhylla och skrivbord till både Oliver och Melvin. Melvin måste få känna att han också har ett eget rum hos mig och det måste bli klart till skolan och rutinerna börjar igen.

Kram
S

Av Sylvia - 5 augusti 2015 22:18

Hej där....

Har ni tänkt på att det finns olika sorters ensamhet? I de flesta fall förknippas ensamhet med något negativt. Ofrivillig ensamhet är något man inte själv valt och kan vara väldigt tungt. Det kan drabba alla oavsett ålder. Nya studier visar på att ensamhet kan skada vår fysiska hälsa, kanske lika mycket som rökning (http://ki.se/forskning/ensamhet-ett-hot-mot-var-halsa).

Frivillig ensamhet kan vara underbar. Inte alla, men en del människor tycker att det är skönt att vara ensamma. Om man är trygg i sig själv behöver inte ensamhet vara skrämmande. Hur man upplever ensamhet är högst individuellt och säkert starkt rotad i upplevelser och egna erfarenheter.

Jag har behov av att vara ensam ibland. Att bara vara! Göra vad jag vill! Eller inte göra någonting alls! Jag tror att individen är stark och att man klarar mer än vad man tror, alltid! Men jag tror inte på att ensam är stark. Man måste väl ändå vara starkare om man är två eller flera? Jag vill dela mina upplevelser med någon. Vardagliga, roliga och tråkiga händelser. Ja, jag klarar att bära en börda men den hade varit enklare att bära om den burits av två.

Det finns en ensamhet (som kanske är en form av ofrivillig ensamhet) som gör väldigt ont och som kanske är vanligare än man tror. Men den pratas det inte lika mycket om! Det är lite tabu.
Att vara ensam fast man är två! Att känna att man inte betyder något. Omtanken och ömheten försvinner. Att leva ensam i tvåsamheten är en av livets största sorger.


Igår jobbade jag min första dag efter tre veckors semester (eller vad det var för något!). Känslomässigt jobbigt att gå tillbaka efter allt som varit och är. Men efter en dag på detta underbara ställe kände jag mig....inte hel....långtifrån...men helare!

Mina fantastiska och stöttande kollegor, ni är underbara. Plus en del mail i inboxen från fina människor som erbjuder sig sin hjälp. Jag är så tacksam!


Tack vare er kände jag tillstymmelse till glädje igårkväll. Jag kände att allt det här gör så ont, så jävla jävla ont, men det kanske kommer bli bättre. Jag vet inte! Det känns som om jag ska till att bestiga världens högsta berg helt utan erfarenhet men att någon just gav mig handskar och en livlina. Nu är det upp till bevis! Så kändes det igårkväll. Det går upp och ner.

Idag kändes det fortfarande skönt att ha börjat jobba iallafall. Rutiner och jobb får mitt huvud att tänka på annat.


Chilla och jag tog tåget till och från jobb för första gången. Som ni förstår blir det milsvid skillnad på inkomst när jag ska leva själv. Jag hoppas innerligt att jag kommer kunna behålla bilen, men att köra till och från jobb varje dag kommer jag inte kunna finansiera.


När jag kom hem hoppade jag i bikinin och for ner till stranden!


Jag måste ha sol!! Tror detta var mitt fjärde solbesök denna sommaren.


Efter stranden lagade jag middag till mig och Oliver. Kyckling med glasnudlar och wokgrönsaker. Oliver sov hos mig igår (tack för det - jag tycker åska är läskigt) och ska sova här inatt. Så skönt att ha honom hos mig.

Det blev ett långt inlägg...men det blev ju inget igår :)

Om ni undrar var lillfisen blivit av så har Melvin varit på äventyr i Röstånga i släktstugan med övernattning och även besökt Skäralid.


Kram
S

Av Sylvia - 3 augusti 2015 22:19

Hej där...

Vi var så trötta efter fotbollshelgen och sov som stockar inatt, jag och Melvin. Jag vaknade tidigt av en fruktansvärd huvudvärk och illamående.

Gick upp och gjorde frukost och tårarna bara rann. Av smärta, av sorg och förtvivlan. Jag är så slut i min kropp och i min själ. Jag har varit ledsen och känt sorg så länge. Inte bara det senaste året.

Jag skärpte till mig och väckte Melvin. Han åt frukost och stack iväg till en kompis. Jag ville inte vara ensam och minnas mammas sista timmar så jag tog mig ner till stranden.


Försökte sola och slappna av i solen. Denna underbara sol som kommer nu, när semestern är slut!


Jag gjorde ett hjärta av stenar och snäckor i sanden som en liten symbolisk handling. När klockan blev 12:58 slöt jag ögonen och såg min lilla mamma framför mig. Den dagen för ett år sedan när hennes kropp inte orkade längre. För er nya läsare som tillkommit kan jag berätta att mamma dog i KOL, hon kvädes långsamt (under flera år) till döds. En sjukdom som oftast drabbar rökare men mamma hade aldrig rökt.


Den dagen för ett år sedan vaknade hon aldrig på morgonen. Ambulansen kom som så många gånger förr. Men denna gången blev den sista. Vi satt några timmar på lasarettet och lyssnade på hennes andetag som blev glesare och glesare. Syrebristen hade redan slagit ut henne men hjärtat kämpade på tappert om än väldigt, svagt. Jag kommer aldrig glömma känslan när vi gång på gång trodde att det var det sista andetaget. Jag kommer aldrig heller glömma förtvivlan när vi insåg att det var över. Vår enda tröst är att du inte led din sista natt och dag. Du somnade på kvällen och vaknade aldrig igen.

Ikväll samlades vi; pappa, jag, min lillebror, Anna, min storebror och hans tre pojkar, vid minneslunden i Pålsjö.


Vi saknar dig väldigt, väldigt mycket. Du och pappa har lärt oss att riktig kärlek är stark. Genom alla svårigheter stod ni alltid där för varandra. Trots alla svårigheter, sjukdomar och sjukhusvistelse svek pappa aldrig din sida. Jag vet att du heller aldrig svikit honom. Jag hoppas få uppleva den kärleken.


Efter vårt besök hos mamma bjöd pappa på mat här i Rydebäck.

Jag har inte gråtit sedan imorse och för det mesta håller jag mig. Jag vågar inte "rasa". Jag vet inte om jag är stark nog att komma "upp" igen. En väldigt obehaglig känsla. Jag vet inte hur jag ska hantera den! Det har hänt alldeles för mycket och jag kan inte greppa det.

Imorgon väntar jobb och lite rutiner igen. Jag vet inte om det kommer att kännas bra eller inte. Tanken är också att Oliver och Melvin ska bo i huset denna veckan. Den ensamheten skrämmer mig.



Kram
S

Av Sylvia - 2 augusti 2015 20:07

Hej där....

Nu sitter man här på söndagskvällen och ska försöka summera denna fotbollshelgen.

Vilket arrangemang denna Eskilscup är! Först och främst ska arrangörerna, alla lagföräldrar, dommare och andra frivilliga ha en stor eloge. För att inte tala om alla underbara kämpar på fotbollsplanerna och alla lagledare. Wow vilka prestationer.
Det har varit så kul och spännande vid sidlinjen.

Igår spelade Oliver och Melvin vars två matcher och jag och min lilla Micra for fram och tillbaka mellan fotbollsplanerna, kors och tvärs genom Helsingborg. Idag spelade Oliver en match som de tyvärr förlorade och därmed var det slut för hans del. Melvin spelade totalt fyra matcher idag och P05 vann B-slutspelet :)


Oliver och P02


Bilder från gårdagen.


Prisutdelning idag för P05


Ni är så duktiga mina fina fotbollskillar! Oliver, min krigare på mittfältet och Melvin min trygga, lugna back!

Det har varit en glädjefull dag på många sätt men också en känslomässigt tuff dag. Imorgon är det ett år sedan mamma somnade in och det var just under sista dagen på Eskilscupen förra året som pappa ringde efter mig direkt på morgonen. Tankarna har varit hos mamma många, många gånger idag.

Tungt!

Idag är egentligen också sista dagen innan jobb, men jag har bett mig ledig imorgon också. Känner mig allt annat än stabil, rent känslomässigt och känner att jag vill viga morgondagen åt mamma och kanske äntligen få börja mitt sorgarbete.

Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards