Sylvia

Alla inlägg under augusti 2015

Av Sylvia - 19 augusti 2015 23:08

Hej där...

Igår hade vi kick-off med bästa jobbet!

Vi jobbade till halv två och åt därefter en sen lunch på Pålsjö Mat & Bar.


Fantastiskt väder (om vi bortser från den jä..la blåsten) och en underbar miljö.

Därefter körde vi go-cart vid Väla! Första gången ever för mig men jag hoppas att det inte blev min sista. Det var jättekul!


Vi tog en kaffepaus i Råå och spelade en runda äventyrsgolf på Råå camping.

Efter golfen bar det tillbaka till stan för uppfräschning på kontoret.



Kvällsmaten intogs på Drottninggatan 35. Vi beställde in supergoda tapasbrickor till förrätt och därefter blev det Cheeseburgare med pommes för mig. Mums!

Tåget tog mig hem tryggt och säkert och jag var isäng före midnatt.

En jättetrevlig och rolig dag med massor av god mat.

Idag är en annan dag! Idag har det varit vår 15-åriga bröllopsdag. Jag har bara önskat bort denna sorgliga dag som en gång var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Tänk att 21 år tillsammans varav 15 år som gifta bara är över...

Det gör ont, väldigt ont!


Kram
S

Av Sylvia - 17 augusti 2015 22:21

Hej där...


Det kändes tungt att stiga upp i morse och jag hann precis i tid till tåget. Full rulle på jobb och dagen gick i turbofart. Skyndade hem för att äta något lite och gå ut med Chillabus.


Sen bar det iväg till Olympia och fotbollsfest!


Melvin och hans lag Fortuna P05 vann ju sin grupp i Eskilscupen och därmed var de ett av lagen som blivit inbjudna till att gå in på Olympia i gemensam kortege med de andra gruppvinnarna från Helsingborg.


Superhärligt väder och glada killar...


     


Här på Olympia arena fick de stå i en ring och sjunga "Gator röda och blå" och se när HIF och Halmstad kom in på plan och blev presenterade. Ni som såg matchen på TV kunde se våra killar i rutan :)


 

Melvin i de knallrosa fotbollskorna!


 


 

En ganska ok match som tillslut bjöd på två mål för HIF.


Kändes härligt att få träffa och krama Melvin som haft en bra dag i skolan, första skoldagen på höstterminen som det ju varit idag.


Oliver har jag bara pratat med per telefon men han hade också haft en bra dag även om inte han lät superentusiastisk (om nu tonåringar låter det någongång)! Skönt att höra deras röster och veta att första skoldagen passerat smidigt och bra.


Kram & over and out...

S




Av Sylvia - 16 augusti 2015 20:38


Hej där...

Nu är sommarlovet slut. Sommaren 2015 som inte blev som alla tidigare somrar börjar närma sig sitt slut.

Oliver imorgon börjar du högstadiet och Melvin, du börjar mellanstadiet. Att sommarlovet är slut känns vemodigt både för mig och er. Det känns alltid konstigt att gå tillbaka till rutinerna efter en lång ledighet, men ikväll känns det extra svårt.

Jag är inte hos er ikväll och kan ge er uppmuntrande ord och stöttande kramar. Jag är inte där imorgon när ni med lite pirrande fjärilar i magen cyklar till skolan. Och jag är inte där imorgon när ni kommer hem från skolan för att ta emot er med en mysig fika.

Ni kommer att klara det galant och ni kommer att komma in i vardagslunken med skola, läxor och kompisar fortare än kvickt. Men jag kommer inte vara där varje dag. Förlåt för det!

Det gör så ont i mig att inte få dela ert liv på heltid längre. Det var aldrig någonting jag kunde föreställa mig skulle hända. I den bästa av världar hade jag varit hos er alltid.

JAG ÄLSKAR ER TILL MÅNEN, SOLEN, STJÄRNORNA OCH TILLBAKA!


Många gånger har ni retat gallfeber på mig och jag har tänkt för mig själv att "Så skönt det skulle vara att få ha några dagar för mig själv." Ni har säkert önskat mig långt bort också...mer än en gång. Fullt naturliga känslor men vi älskar varandra ändå! Nu saknar jag er mer än någonsin.




Oliver & Melvin - jag älskar er så!

Ring mig imorgon och berätta om er första skoldag!

Kram
Mamma

Av Sylvia - 15 augusti 2015 23:20

Hej där...

Hur har er lördag varit?

Om gårdagen var lång och skön, så har denna lördagen passerat snabbt och inte varit lika rogivande!

Jag sov på soffan inatt vilket inte är lika skönt om man är van vid värsta lyxigaste sängen som jag annars sover i! Men vad gör man inte för sina barn :)

Vi gjorde inget vettigt under förmiddagen. Melvin och Melker hängde lite här och lite på KG, Oliver stack till stranden. Jag vek ihop tvätt och röjde lite här hemma, gick ut med Chilla och sen var det dags att göra vid sig inför kalas. Då upptäckte vi att Melvins dörrnycklar var borta. Värsta sökpådraget startade, hemma och på KG! Något uppstressade fick vi bege oss till kalaset utan att ha hittat nycklarna.


Vi åt tårta...


....och lite tårta till!

De jäkla nycklarnas försvinnande fortsatte gnaga i bakhuvudet. Jag började fundera på vad det skulle kosta mig med ny låskolv m m!

Melvin hade nycklarna med på KG igårkväll och förmodligen glömt dem där. I förmiddags var där träning och jag hoppades på att tränarna sett nycklarna och tagit hand om dem. Och så är nog fallet - tack vare sociala medier (FB - där Rydebäck har en grym grupp) kom en bild upp på Melvins nyckelknippa där upphittaren sökte ägaren! Tjohoo vad lättade jag och Melvin blev. Eftersom vi var på kalas ikväll får vi hämta nycklarna imorgon. Måste köpa en liten tackpresent!




Pizzabuffé på kalaset!



Busungar - sju kusiner och alla killar!

Det har inte varit lätt med poängräknandet idag som ni förstår. Men jag höll mig till en slice av pizzan.

Nu till något helt annat...Alocasia Polly. Det heter min nya gröna växt som jag köpt till mitt och Melvins rum.


Jag tyckte denna växt var så häftig och lite annorlunda. Men den gråter....!!

Det bildas vattendroppar på bladen som droppar ner på bokhyllan. Varför gråter den? Har googlat lite på namnet och tyvärr verkar jag ha köpt en växt som kräver lite kärlek från någon med gröna fingrar (alltså inte från mig)! Hm...väldigt fin är den iallafall. Krukan älskar jag, har en sedan tidigare och kunde inte låta bli att köpa en till :) Växten och krukan finns på Plantagen.


Igår när jag kom hem hade min fina, fina Hortensia blåst omkull på balkongen och alla de stora blommorna var knäckta :(


Satte blommorna i vatten så fort som möjligt i min Klong. Det blev vackert men så synd. Det var ju blomman som jag fick av kollegorna när jag fyllde år. Jäkla blåst!

Ha en fortsatt skön lördag...nu ska jag krypa ner i min älskade säng!


Sweet dreams
S

Av Sylvia - 14 augusti 2015 23:45

Hej där...

Sent inläg men det är ju fredag :)

Av någon anledning har denna fredagen känts väldigt lång, och det är ju bra! Fredagar får gärna kännas långa.

Som jag skrev igår har jag en konstig känsla i huvudet och kroppen, för att inte tala om tröttheten. Ser verkligen fram emot helgen.

Efter jobb åkte jag och Melvin till IKEA och Väla. Vi köpte rullgardiner till sovrummen och en sänglampa till Oliver. Sen åt vi på Mc D och jag stod emot hamburgare och pommes och nöjde mig med en kycklingwrap. För ett år sedan hade jag tagit Big Mac & co med plusmeny!


Det kommer säkert hända någon gång framöver för det är ju så jäkla gott men ikväll stod jag emot.

Vi strosade sedan rundor och köpte födelsedagspresent till Anna som ska firas imorgon, lite skolsaker till Melvin och lite pärlor på Panduro till mig. Mysig kväll och mycket behagligt då det inte var så mycket folk.


Kvällspyssel :)

Ikväll har Melvin och Melker varit på KG och kastat med Melvins nyinköpta amerikanska fotboll. Jag har röjt undan och tvättat ett par maskiner tvätt. Oliver har varit i stan tidigare idag på laserdome, hoppat från bryggan och spelar nu PS för fullt.


Här ska jag sova inatt! Jag och Chilla då Melvin och Melker har premiärsovis hos mig.

Hörs imorgon!

Kram & natti
S

Av Sylvia - 13 augusti 2015 22:24

Hej där...

Så var det torsdag och man kan känna helgens närhet. Denna veckan har jag varit så trött så jag längtar efter helgens sovmornar. Har känt mig lite konstig i huvud och kropp idag så jag kollade mitt blodtryck och det var lite för högt. Jag hoppas det bara är tillfälligt så det inte är pga medicineringen för min Endometrios. Och på tal om Endometrios så har behandlingen minskat på mina problem vilket är skönt men jag har fortfarande ont ibland och blir kraftigt illamående och så sjukt matt. Dessa perioder är jobbiga och då önskar jag bara att få krypa ihop i sängen och dra täcket över mig!

Läkaren som utförde operationen ringde under min semester för att höra hur jag mådde och hur behandlingen fungerar. Supergulligt! Idag har jag fått en kallelse för ett återbesök i september. Hoppas att inte cystan hon såg sist växt eller att det kommit fler.


Har inte gjort något vettigt idag för jag har inte orkat! Jag har hämtat min hylla som levererats idag...


Någon som känner sig supertaggad och lider av monteringsabstinens kan komma hem till mig. Hyllan är bara en av flera saker som väntar på montering! Jag bjuder på kaffe & kaga och mitt sällskap :)


Har spanat in lite olika webbsidor för att se om min inredningsnerv börjar vakna till liv..


Melvin har tränat idag och jag kollade lite i slutet. Oliver har problem med sin ljumske och vilar från träningen.

Det var varma killar på planen...


Chilla har fått sällskap...


Lilla Elsa (tillhör familjen Möllergren) - så söt att man går sönder!

Och förresten så måste jag visa vad som tillkommit i min Mr Greysamling....


Words...say no more... :)


Fredag imorgon mina vänner, fredag!!

Kramis
S

Av Sylvia - 12 augusti 2015 22:19

Hej där...

Gårdagen rann iväg och jag hann inte kika in till er.

Anledningen...


....sängleverans!

Olivers säng levererades och tog upp hela hallen. Efter många om och men lyckades jag och Melvin få in den i Olivers rum där jag kunde ta av emballaget och skruva på benen. När Oliver kom hem kunde vi lyfta sängen på plats och bädda.




Äntligen! Det har varit lite bökiga nätter.


Kompisarna får plats :) och är väldigt välkomna!


Melvin hade fotbollsträning igår och jag måste säga att det är fantastiskt smidigt att bo så nära KG!
Fick hem en trött och svettig kille.

Jag/vi har kommit tillrätta här i vår lilla trea. Mitt mål var att snabbt få det att kännas som ett hem, ombonat och fint. Jag ville varken att jag eller barnen skulle behöva bo bland flyttlådor och kaos. Ett mål jag lyckades med. Än finns det saker att göra. Klädkammaren och förrådet behöver organiseras och förmodligen köksskåpen med. Men jag har medvetet sparat på det då det kommer en lång och tuff höst då jag behöver ha projekt att ta tag i. Något som är lite mer akut är någon typ av mörkläggning av våra sovrum. Som det är nu hänger jag lakan över gardinstängerna varje kväll. Varken snyggt eller praktiskt.

Jag älskar inredning men jag har mest bara flyttat hit sakerna, ställt på plats och sen inte funderat mer på det. Det har gjort för ont att "ta itu" det hem vi skapat i huset. Det hem där jag inrett med hjärtat. Nu väntar jag på att energin, glädjen och känslan kommer tillbaka.






Hittade denna fina gångmatta på Mio när jag var på jakt efter garderobsinredning. Den kunde jag iallafall inte motstå. Nu ligger den i hallen :)

Väggarna är kala och jag behöver en vägghylla. Jag hade tänkt mig en Stringhylla men det blev för dyrt helt enkelt. I dagarna hittade jag en annan hylla på nätet som jag tror kan bli bra. Den är beställd och kommer förmodligen med posten imorgon.

Såhär ser den ut...


...fast jag har tre hyllplan på min.

Nu säger jag go'natt! Är sjukligt trött och håller nästan inte på att komma upp om mornarna! Chilla har samma problem...


Hon rörde inte en min eller lyfte på ögonlocken när jag for rundor här imorse. Hon sov såå gott :)

Kram
S

Av Sylvia - 10 augusti 2015 21:51

Hej där...

Tjohooo...jag är i MÅL!!

Idag blev jag guldmedlem i Viktväktarna. För mig själv har jag bevisat att min envishet och vilja tog mig dit jag ville trots hinder på vägen.

På sju månader och fem dagar har jag tappat 16,6 kg. Det blev ju ytterligare några extra kilo som inte var tänkt här på slutet pga allt som hänt. Aptiten har inte varit på topp under några veckor men det är bättre nu. Jag får bara passa mig för att inte ge efter för chokladsuget som kommer när humöret dippar! Som tur är älskar jag sommarfrukter och frossar i dem när jag "tröstäter"!

Helt otroligt -16,6 kg...


Jag sprang ner för trapporna, de fyra våningarna från Viktväktarnas kontor. Är så glad och hade önskat få fira det ordentligt. För mig är det stort!! Jag klarade det trots att jag inte mått så bra, blivit opererad och dessutom nu separerat. Jag undrar hur jag hade sett ut om jag inte hunnit komma in i rätt "mattänk"? Fick gulddiplom, guldstjärna och ett presentkort på en måbra-behandling :)

Jag köpte ett nytt nagellack och några kvistar krysantemum i present till mig själv på Ica maxi när jag veckohandlade på hemvägen. Till middag åt vi pastasallad med kalkon och lyxade till det med vitlöksbröd.


Vi satt på balkongen och åt och hörde Fortunas A-damlag göra mål efter mål. Nick och Melvin har hängt idag.


Nu ligger vi i soffan och myser. Jag, Melle och Chillan! Olli spelar PS med kompisar online på sitt rum.


Ska snart köra till Gantofta och hämta pappsen som är hos sin bror.

Hoppas ni haft en fin måndag. För många har det nog varit första jobbdagen efter semestern.

Kram
S

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards