Sylvia

Alla inlägg under maj 2015

Av Sylvia - 23 maj 2015 23:47

Go'natt!

Nu ger jag upp schlagerfirandet och intar sängen. Hade gärna sett röstningen men imorgon är det ingen sovmorgon för denna fotbollsfamilj.

Efter en dag på Örbyvallen då vi fick se två matcher med P05 och en med P02, var det bara att snabbt åka hem för klädbyte och iväg igen.

Chilla myser med alla hon kan. Jag sålde fika första matchen.

Efter fotbollen blev det kalas.
Lillebror fyller år imorgon men bjöd på kalas idag. Ett kalas med schlagertema. Det var schlagerpyntat med girlanger, hattar och svenska flaggor.

Kusinkärlek!


Man måste ju bara ta en groupie...


Nästan alla ställde upp!
Till och med pappa som inte diggar schlager.


Måns levererade och äger schlagerfestivalen 2015! Må du vinna!
Vilken kille :)


Tack för ikväll Lalle - du äger också bror min! Puss!

Av Sylvia - 22 maj 2015 20:50

Fredag, och veckans bästa dag är här!


Har fixat lite här hemma! Började igårkväll men orkade inte göra det klart. Jag har, "hör och häpna", inte fixat så mycket med inredningen här hemma på senaste tiden. Lusten har inte funnits. Men igår klockan nio fick jag ett crazyryck!


Det vita fatet och stenljusstakarna fick komma fram igen. En grön växt och lite snäckor så fick köksbordet sig en mer somrig touch!




Fredagsblommor i rosa med lite rosa inredningsdetaljer som matchar!



Korgbrickan som stod på köksbordet fick en ny plats med lite andra ljusstakar. Ofta räcker det att flytta runt på sakerna för att få en nyhetskänsla. Mammas murgröna hänger fortfarande med. Jag har även tagit sticklingar på dem. De ska växa för alltid.

Ha en go fredag!

Av Sylvia - 21 maj 2015 22:04

God kväll finingar :)

Nu märks det på allvar att vi närmar oss sommarlov. Aktivitet efter aktivitet avlöser varandra (utöver fotbollen) och matsäck efter matsäck fixas och packas.

Oliver var på vandring med klassen i måndags med matsäck och idag på Skåneresa med klassen och ny matsäck. Är det inte pannkakor som önskas så är det pastasallad eller mackor, chokladpudding och MER! Nästa vecka vankas läger för Melvin och avslutning med treorna. Ikväll var det brännbollsturnering och korvgrillning med alla tre sexorna inklusive föräldrar, syskon och lärare.

Vädret var sig likt! Sol, regn, sol och regn...men vindstilla!

Jag missade brännbollen då jag blev fast i passkön på polishuset. Men var med en stund på slutet. Hungrig som en varg tryckte jag i mig två korvar med bröd! Det skulle jag inte gjort :( det var 14 pp och så INTE värt det. Fick nalla på veckobonusen bara för att få ihop dagen.


  Melvin och en klasskompis som heter Gustav roade sig efter brännbollen.


Detta skyltfönster passerar jag varje dag till och från jobb. De har alltid så fina kläder i skylten. Har aldrig gått in där eftersom butiken ger intrycket av att vara väldigt exklusiv. Inga prislappar i fönsterna har förstärkt min tro om dyra plagg. Klänningen på vänstra skyltdockan är så ljuvligt fin. Denna sommar bjuder på både 50-årsfest och dop. Jag kollade upp butiken som var med på FB. Där låg denna bild ute och någon annan hade frågat om priset på klänningen. Jag hade trott typ 2000:- men den kostade 699:-! Jag var tvungen att gå in och prova. Vansinnigt snygga kläder, jackor och väskor i en exklusive inredning. Butiken andades lyx men jag blev förvånad över priserna i butiken. Såklart inte på samma nivå som Lindex, Kapp-Ahl och HM där jag brukar handla men inte heller så dyrt som Zebra och Cirkus.


Lovade rekommendera butiken vilket jag gärna gör via min blogg.


Klänningen satt som en smäck och med rätt BH och lite solbränna blir den supersnygg i sommar.

Boutique Garanti på norra delen av Kullagatan i Helsingborg, mitt emot Restaurang Haket.


Nu ligger vi i soffan och inväntar Måns och hans uppträde...som kommer nu!

Heja Måns!

 

Av Sylvia - 20 maj 2015 18:53

Hej på er!

Så himla najs att det redan är onsdag. Inget stressande efter jobb idag så jag gjorde killarnas favoritmiddag (förutom tacos). Det är en så avancerad rätt som hemmalagade chicken nuggets ;). Ni vet mina gourmander ställer inte så stora krav, dock tar det lite tid och det blir lite extra disk men det är så gott. Jag köper utbankad kycklingfilé som bara ska stekas 3 min/sida. Doppar dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoströbröd, kryddar och steker. Ugnsstekt potatis och bea till mmmmn....!


Något bättre väder idag eller? Inga störtskurar som igår iallafall. Kvällstidningarna skriver att det är bra väder för jordgubbarna för att de blir extra söta! Men vi människogubbar då? Vi blir f-n inte så söta av kyla och regn!

Min tröst!

Hoppas också på en underbar fin, solig och varm svensk sommar. Pappa har lovat ligga på stranden i år, som nybliven rydebäcksbo, och det mina vänner vill jag uppleva! Pappa var nog senast på en strand när vi var små och vi körde till Farhult och badade. Det var fina somrar det. Mamma gjorde stora goda matsäckar och vi tillbringade många sommarlovsdagar på stranden. Det vill säga när pappa var ledig och kunde köra oss. Mamma hade inget körkort.

Saknar mamma! Det närmar sig morsdag och det går ju inte att undvika. Det står i all reklam, på nätet och i skyltfönsterna. Första morsdag utan att ha en mamma att ge något till. Har kommit på mig själv några gånger nu att jag sett något som jag tyckt skulle bli en bra present till henne. Hon blev glad för allt! Hon tyckte alltid att jag hade så fina saker och det var lätt att välja ut något till henne. Känns väldigt ensamt och tungt. Det är nio månader och drygt två veckor sedan hon somnade in eller närmar sagt 290 dagar idag.










Nu ska jag ta mitt ludna troll och gå en lång promenad. Förresten går det väldigt bra med att lura i henne sin medicin. Dropparna luktar ve och fasa och hundars luktsinne är där ju inget fel på, men mamma scans köttbullar luktar ju inte så lite dem heller! Jag delar en köttbulle mitt av och droppar de åtta dropparna på snittytorna och låter det träcka in en stund. Hundar är ju som dem är när de får något gott så sväljer dem det nästan helt så hon hinner inte ens smaka vad det är. Perfekt i detta fallet :)



Dagens mellis! Jordgubbar och vaniljkvarg.

By the way... Idag har jag klickat hem min gå-i-mål-present från Stockholm. Något jag har spanat och längtat efter sedan februari tror jag. Den har äntligen kommit ut på marknaden och även sålt slut på de flesta webbsidor men idag hittade jag en till mig...lycka!

Kram
S

Av Sylvia - 19 maj 2015 20:50

Hello :)

Jag är så trött på detta väder...


Oliver har fått se och gå igenom alla sina nationella prov idag i skolan. Vi föräldrar fick vara med men hur gärna jag än hade velat det så kan jag inte vara borta från jobb hur mycket som helst. Oliver mms:ade bilder på proven (de fick inte ta med dem hem) till mig. Det har verkligen varit en tuff termin med alla dessa prov och all nervositet inför dem. Vi firade lite ikväll för att det är slut och för att han presterat kanonbra. Han önskade taco och godis - så fick det bli!


Jag provade quornfärs istället för köttfärs till mig. Helt ok och svårt att se skillnad på vanlig och quorn...

Quornfärs till höger :)

Killarna satte sig i sofforna framför TV:n med sina godispåsar. Jag tog min ludna hoppetossa och gick en lång promenad. Kvällen blev ju fin vädermässigt.


Vackra Rydebäck!


Känner mig låg och inte ens denna vackra promenad fick mig att må bättre. Skulle behöva en stor kram så därför sänder jag massor till er i förhoppning om att få några tillbaka.....


//S

Av Sylvia - 18 maj 2015 20:44

Go kväll raringar!

Så var långhelgen slut och skola och jobb väntade på oss idag. Jag är som vanligt halvt medvetslös av trötthet när klockan ringer. Skulle vilja gråta typ!!

Piggade upp mig och barnen med en koll i nedräkningsappen...

Helt galet eller hur?

Kan inte fatta det :) Vi är snart där!

Jag längtar så efter värme, avkoppling och naken hud i sanden.

Idag har det varit helt galet mycket på jobb. Måndagar är så numera. Åt lunch framför datorn 14:30 och jobbade över en stund. Kul att det går bra och att vi har mycket att göra.

Ikväll var det dags för vägning igen. Efter fotbollscup, Mc D besök, hotellfrukost och kalas i helgen måste jag säga att jag är sjukt nöjd!


Blev riktigt nervös efter förra veckans +/-0. Hurra för mig!

Det är inga problem att vänja sig vid att jag ser slankare ut men ärret efter operationen har jag svårt för. Varje gång jag drar bort duschdraperiet och ser mig nästintill i helfigur i badrumsspegeln blir jag lite ledsen. Ironiskt nog känns det som en smiley ler mot mig!


Ni fattar va?

Jaja...jag kan leva med ärret och jag vänjer mig säkert med tiden. Det tråkiga är att operationen inte hjälpt. Fyllde i en webbenkät igår som min operationsläkare mailat mig. Man skulle kryssa i hur man mått efter operationen och en massa andra frågor. Där kunde man sedan kryssa i om man ville bli kontaktad så det gjorde jag. Vi får väl se hur länge det dröjer!




Ikväll har jag också tryckt in ett veterinärbesök med Chilla. Den årliga vaccinationen och undersökning av hennes ben. Hon haltar och har gjort så i någon månad men har inte ont tror jag. Det verkade inte så när hon blev undersökt heller. Men hon haltar av en anledning och vi ska prova med antiinflammatoriska droppar i tio dagar. Good luck säger jag efter att hon fått dem ikväll. Hon gillade inte smaken och det lär inte gå lika smidigt imorgon är jag rädd. Får köpa hem lite leverpastej tror jag :)

Sötnosen väger 4,1 kg och charmade personalen!

Ha en mysig "höst" kväll! Dags att tända ljusen.

Kram
S

Av Sylvia - 17 maj 2015 14:26

Hej fina!

Inget inlägg igår, sorry för det men jag var så jäkla trött!

Lite uppdatering från sista dagen i Höllviken....

Jag och min lille prins sov som sagt på hotell natten mellan fre-lör. Hur mysigt som helst! Melvin sov som en gris hela natten. Jag sov mindre bra men det gör jag alltid när jag sover borta. Det var tufft att få upp Melvin på morgonen.


Han låg kvar i sängen och klädde på sig.

Frukostbuffé på hotellet.


Väl tillbaka i Höllviken höll både solen och turen sig borta! Killarna spelade klockan 9:30 mot Limhamn Bunkeflo och lyckades hämta upp ett underläge på 0-2 till 2-2, men förlorade på straffar.

Uppvärmning!

Melle var målis under straffarna!

Men det bar sig inte bättre än att vi förlorade straffläggningen och vår medverkan i cupen fick ett snöpligt slut! Limhamn Bunkeflo som vi förlorade mot vann sedan hela B-slutspelet.

Tack alla underbara fotbollskillar och föräldrar. Ett rent nöje att vara fotbollsmamma i ert sällskap :)


På hemvägen blev jag ensam i bilen och passade på att köra inom Emporia. Har bara varit där en gång tidigare. Kul att strosa runt i butikerna som skiljer sig en del från Väla. Köpte present till svägerskan!

Vi var hemma någon timme för att sedan köra iväg på kalas i Svalöv. Lämnade vårt hem fullkomligt upp och ner med gräs och konstgräskulor överallt. Tvättställ med P02's matchtröjor och ouppackade väskor.


Det bjöds på lax, potatis, grönsaker och god kall sås. Vräkte i mig! Till kaffet hade svärmor bakat en supergod marängtårta med grädde och färska jordgubbar. Oj...blev två bitar! Hamnade i matkoma och var tvungen att sträcka ut min chockade mage och kollade när killarna spelade Indiana Jones.

Vi körde hem vid halv elva och jag var så trött bakom ratten! Hemskt!

Idag står det bara tråkiga saker på schemat. Tvätt, dammsugning och lite jobb hemifrån. Ingen glamour här inte!

Önskar er en skön söndagseftermiddag...

Kram
S

Av Sylvia - 15 maj 2015 22:28

Sent inlägg från hotellsängen efter en lång solig dag med tre matcher. Två vinster och en förlust och killarna är vidare till B-slutspel imorgon (om jag fattat det rätt).

Bilder från dagen...


I sista matchen var Melvin målvakt (7-1) utöver det satte han två mål idag.

Vi checkade in på Best Western hotel vid Malmö Arena vid 18:30. Spanade in vårt rum på 3:e vån och skybaren på 16:e sen bestämde vi oss för kvällsmat på McD!

Utanför hotellets entré hade vi denna skapelse (fontän)!

Vattentornet är vår utsikt från rummet!

Malmö by night!

Skybaren


Go'natt säger vi och Loreen :)

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards