Sylvia

Alla inlägg under mars 2015

Av Sylvia - 11 mars 2015 17:41

Hej och hå...

Ligger i min fina, fina säng och sträcker ut mig! Helt plötsligt fick jag en stund över, händer sällan och när det händer tillbringar jag den inte i sängen. Det finns liksom alltid något att göra. Men jag är så trött och jag har en så fin säng ;)

Igår gick det i ett från morgon till kväll. Ibland känner jag mig som en ensamstående mamma (dock utan alla ekonomiska svårigheter som det skulle innebära)! Både Melvin och Oliver behövde läxhjälp, allt från matte och engelska årskurs tre till råplugg med extra uppgifter som dök upp inför SO-prov på torsdag årskurs 6. Mat skulle fixas och hunden skulle ut. Maten blev skit så ingen ville äta inklusive jag själv. Fick snabbt improvisera något annat till killarna. Jag fattar inte hur man ska göra nötfärs gott! Jag gjorde en risgryta som vi brukar tycka om men använde nötfärs istället för blandfärs och en färdig taco kryddmix utan tillsatt socker. Det smakade apa!!!

När barnen lagt sig (vissa får man tviiinga till att lägga sig) tryckte jag i mig en macka och gjorde en vv-muggkaka med lite jordgubbskvarg till. Sen stupade jag isäng....ingen kul dag!

Men livet är inte bara guld och gröna skogar!


Idag har jag uträttat lite ärenden, hämtar ut medicin på Apoteket, klippt Chillas klor i djuraffären, lämnat och lånat böcker till Melvin på biblioteket. Fått iväg Oliver på träning och packat simväska och lämnat till Melvin som fick följa med bästa kompisen Melker på badhuset. Nu ligger jag som sagt här i min säng. Borde dammsuga, borde tvätta och borde börja med maten...men magen värker och jag behöver bara fem minuter till!


Imorgon ska jag på inskrivning på lasarettet inför kommande operation. Mår dåligt redan nu över att behöva åka dit. Gillar inte Helsingborgs lasarett och har aldrig gjort. Förknippar det med elände och ångest trots att båda mina högt älskade killar är födda där. Är lite spänd för vad inskrivning innebär. De ska ta prover och ultraljud igen men varför ska det ta några timmar som det stod i kallelsen? Får väl packa matsäck med då antar jag!

Sorry för världens tråkigaste inlägg idag. Som ni hör är jag inte på topp.
Ska iallafall klippa mig imorgon eftermiddag och det är nice :)

Puss & kram

Av Sylvia - 9 mars 2015 22:03

Go'afton!

Inget bloggande igår i det fina vårvädret men lite bilder från denna söndag och vårens första påhälsning kan jag bjuda på.


Jag och Chilla åkte till Hedens hundhägn och till bådas glädje ville pappa följa med. Det kan kännas lite ensamt ibland trots att jag har Chilla Så det var trevligt med lite vuxensällskap.

Vilken total lycka det var för Chilla att få springa löst i ett stort inhägnat område i Kopparverksskogen. Jag kände mig lika lycklig som kunde få släppa henne fritt utan att vara rädd för att något skulle hända henne. Chilla var super duktig och följde mig och pappa runt, varv efter varv. Hon letade snabbt upp mig när jag gömde mig och kom fint när jag kallade. Jag kanske har lyckats lite med henne iallafall ;)

Här blir det fler besök och någon gång tar jag med mig Doris. Kanske redan nästa gång, det hade både Chilla och Doris tyckt om.

Idag är det måndag och vägningsdag. En gång tidigare har jag haft ett knappt minus på vågen (-0,1 kg) och det var min femte vägning. Idag var det min 10:e vägning och då var det tydligen dags igen. Bara -0,1 kg idag och även om det kändes lite trist så är det ett minus och alla minus är bra. Min viktresa såhär långt har gått över förväntan och jag är tacksam!





Idag när jag och Chilla gick från jobb, till bilen passerade vi en skola (S:t Jörgens skola). En liten kille som kanske gick i ettan frågade mig om jag ville ta hans tennisboll som åkt ut över stängslet och ner på gatan. Självklart ville jag det! Eftersom skolan ligger några meter över gatunivån fick jag kasta bollen några meter upp och över stängslet. Inga problem alls men killen blev imponerad! Han tackade artigt och utbrast sedan "Du kastar väldigt bra för att vara en dam"! Jag tackade för komplimangen, som det ju var, men det sved att bli kallad dam! Jag är ju en tjej i mina bästa år. Hm... jag hade mina glasögon idag..kanske var det som gjorde det? Jag promenerade vidare mot min Micra och försökte tänka att det iallafall var bättre att bli kallad dam än tant! Jag kom fram till bilen, lyfte in Chilla, satte min hand- (dam-) väska i framsätet och rattade iväg i min lilla Nissan Micra. Just då hade jag önskat att jag hade en BMW Z3:a istället.



Nu ska damen gå och lägga sig så jag får mina skönhetstimmar. Vilken tur att mina nya linser kom med posten idag...!

Imorgon är en ny dag!

Av Sylvia - 7 mars 2015 22:45

Som en riktigt bra lördag ska göra så började denna med sovmorgon, frukost och en promenad med Chilla.


Efter det förberedde jag mat till kvällens mellomys! Sen kom Doris och hängde lite med mig och Chilla. Vi lyssnade lite på mellolåtar, fikade, lekte med Chilla och körde till Plantagen och köpte blommor.



Klockan tre bjöd pappa på fika och min storebror med familj kom ner från Halmstad.


Pappa har verkligen fått så fint och mysigt. Han verkar trivas riktigt bra i Rydebäck och varje gång jag/vi hälsar på har han färska snittblommor stående i någon vas. Det gillar jag!


Efter fika och lite mys hos pappa körde vi hem till oss och fixade middag.

Självklart blev det sedan mellomys och godis!


En mysig lördag helt enkelt!

Jag måste visa vad farmor fixat till Oliver och Melvin förra helgen när vi var på Liams kalas.


Att vi har två ljus till söner vet vi ju redan men nu blev det liksom mer konkret... :)


Trevlig lördag fina ni!

Av Sylvia - 6 mars 2015 20:03

Veckans bästa dag är här!


Min arbetsdag blev avbruten när Melvins fröken ringde efter lunch och berättade att Melvin skadat sina fingrar på en gunga på rasten. Sjuksköterskan plåstrade om honom och tejpade de såren som blivit när nagelbanden försvann....! Jiiirk! Tur jag slapp se det. Fick hämta hem en ledsen Melvin med väldigt ömma fingrar.


Lite fika och ompyssling av mamma så blev det något bättre. Sen kom bästa kompisen Melker.

Eftermiddagen gick åt till att röja här hemma. Dammade och rensade i linneskåpet bland sängkläder och handdukar. En hel sopsäck full och nu kan man stänga dörren till linneskåpet igen!

Ikväll "fuskade" vi med maten och köpte mat på pizzerian.


Jag tog en skink- och ostsallad, vägde upp allt och skippade brödet. Jättegott!


Let's dance börjar nu och med det är helgen alltså här :)

Helgen ska tydligen bjuda på vår också, iallafall på söndag!


Trevlig kväll!

Av Sylvia - 5 mars 2015 17:28

Hej vänner!

Igår hann jag inte kika in till er för vi var nämligen bjudna på musikal! Melvins klass tillsammans med de övriga klasserna i åk 3 hade bjudit in för att spela upp en musikal om kroppen och blodet. De var fantastiskt duktiga på att sjunga måste jag säga. Efter musikalen var det lite mingel i klassrummen.


Vet ni vad jag gjort idag efter jobb? Jo jag har köpt en matta, en jättestor matta...bara sådär :)

Vi har aldrig haft någon matta under matbordet eftersom det lätt blir mäckigt med små barn som spiller och kladdar. Men så kom jag på; att vi har ju inga små barn längre! En snart 10-åring och om några månader även en tonåring, det är vad vi har nu!

Jag är (som ni ju vet) galen i inredning och lusläser allt jag kommer över på nätet och i tidningar. Via jobb får jag såklart också tips och idéer från alla bostadsbilder som jag få se. Så idag fick jag syn på en matta som jag googlade fram och läste mer om. Den är gjord i polypropen med sisalkänsla och tål både att ligga inom- och utomhus. Om olyckan skulle vara framme så är den alltså lätt att tvätta av då den tål fukt. Det värsta är ju att mattor i den storleken brukar vara svindyra så när jag såg priset som alltså inte ens var fyrsiffrigt tänkte jag att jag måste köra och titta på den.

Det fanns bara en kvar och den var snyggare i verkligheten så va fan...det var ju bara att slå till!


Micran har ju visat vad hon går för och Chilla är med på det mesta så det var bara att trycka in en 200 cm lång matta i bilen. Lite svårt att komma åt växelspaken men det gick!

Nästa utmaning var att få mattan på plats under bordet (för att vänta på hjälp ligger inte riktigt i mina gener). Mattan kom på plats och så jädrans bra det blev. Ska bli kul att se om killarna ens lägger märke till den :)


Jag är iallafall barnsligt nöjd!


Kollade sen posten och se vad där låg! Willab Gardens katalog 2015 som jag beställde för ett tag sedan. Min stora dröm, som inte kommer att bli sann, det förklarade J väldigt bestämt härom kvällen. Trots att huset skulle stiga ännu mer i värde. Tjurigt gjorde jag klart för honom att då tänker jag skaffa mig ett växthus som uterum! Men då får jag fixa det helt på egen hand... Jag, Micran och Chilla fixar mycket på egen hand, men där är nog gränsen nådd :(

Funderar på att starta en FB-konto "Vi sponsrar Syllans dröm!"


Nähä...om man skulle göra lite mat...

Ha en trevlig kväll!

Av Sylvia - 3 mars 2015 20:15

Hejsan :)

En lite lugnare dag idag...puh!




Denna bilden mötte mig igår när jag kom hem ifrån jobb. Wilma lilla! Det tog några dagar innan hon hoppade upp i vår nya säng, men nu har hon accepterat den. Konstigt vore det väl annars ;)

Kähler

Det går som sagt väldigt bra med min viktnedgång. När jag började förklarade coachen att det var viktigt med delmål. Viktväktarna hjälper till att sätta två delmål den första tiden. Det första målet är när man gått ner 5% av sin vikt, det andra när man gått ner 10%. Sen gör man upp nya tillsammans tills man nått sin målvikt. Givetvis är det sedan upp till var och en att göra upp fler delmål för att sporra sig själv och sin viktresa. För det är ju just ens egen viktresa och ingen annans.

För att inte stressa mig själv tänkte jag att jag skulle vara tacksam om jag nådde första delmålet till påsk. Det passerade jag för ca tre veckor sedan!! Jag är 0,7 kg från att nå mitt 10%-iga delmål! Jag är så himla glad och mår så mycket bättre. Kläder som inte passat tidigare eller suttit skithårt, passar igen. Än är jag inte i mål men nu ser jag att det fungerar och fortsätter jag så kommer jag i mål. Till påsk står jag lättare på vågen snabbare än jag kunnat drömma om.

Den största utmaningen ligger i att hålla sin målvikt sen. Det är jag fullt medveten om.

Nu, anledningen till bilden på Kähler vaserna ovan. När jag gått ner 10% av min vikt ska jag köpa mig en vas från Kähler.


De finns i tre olika storlekar och jag är mest inne på mellanstorleken. Den färgkombination jag vill ha är den på bilderna ovan, vit och silvermetall.

De finns i många olika kombinationer.
Visst är de fina :)


Mina vårlökar blommar för fullt och hyacinterna doftar ljuvligt. Sol och blå himmel idag och man lääängtar ihjäl sig efter vår och sommar. Men det är ju på gång nu. Jag lääängtar ihjäl mig efter ett uterum också!


Snart kan jag ta på mig mina skor som jag köpte i Dubai :)
Det var ju inte läge för dem när vi kom hem från Dubai i november. Kul med små trevliga minnen som man kan plocka fram.

Avslutar kvällen med en bild på mina nybakade grötbullar...


....och på ett extra smarrigt mellanmål!


Önskar er en fin tisdagskväll!

Av Sylvia - 2 mars 2015 20:34

Go'kväll fina ni!

Hur har er måndag varit? Måndagar är ju min vägningsdag och som alltid pirrar det i magen hela måndagen fram till jag ställer mig på vågen. Jag väger mig alltid på ett vv-möte men deltar sällan i själva mötet som börjar efter vägningen. Det är svårt att få tid till att ha en egen aktivitet! När jag började med vv så skrev jag in mig en måndag och tyckte det fungerade i vårt fulltecknade schema. Men det var då. Nu har båda killarna träning på måndagar. Jonas är oftast borta två kvällar per vecka numera och en av dagarna har blivit måndagar. Men, men... Jag lyckas gå ner fastän jag inte kan sitta med och bli matad med pepp på dessa möten. På Facebook har de en sida där jag är med och den är grym! Så mycket pepp, tips, recept, svar på sina frågor som man får av dessa för mig okända människor är toppen.

Whiiiioooo...! Alltså det är helt sjukt vad bra det går. Vi var ju på släktkalas i helgen och åt god mat, tårta och godis och det går att äta av allt, bara i mindre portioner. Men det är såklart inte alltid så lätt.

Idag har det verkligen varit full rulle på mig och micran! Jag har suttit i bilen mer eller mindre från halv fyra till halv åtta idag. Hem från jobb, Köra till vägning, lämna på Örby, krishandling på maxi, hämta på KG, lämna av hemma, slänga in maten, hämta på Örby, gå ut med Chila, laga mat, rymma upp...ja och än är ju inte kvällen slut. Diska och tvätta står också på kvällens program. Vissa dagar är hysteriska!
Ja, ni känner säkert igen er..


Pöss på er, nu måste jag jobba vidare...

Av Sylvia - 1 mars 2015 12:17

Hej på er söndagsfirare! Idag bloggar jag från ett ställe jag aldrig trodde jag skulle blogga ifrån...


Melvins utflykt till ishallen med skolan i veckan gav tydligen mersmak. Familjen Lilja Johannesson skulle till ishallen idag och undrade om vi ville hänga på. Melvin blev eld och lågor och ville visa oss att han kunde åka. Jag har aldrig varit så glad för skridskoåkning men ville såklart se min MellePelle på isen.


Jag sitter inlindad i en filt och försöker att inte frysa ihjäl! Senare idag är det träningsmatch på konstgräsplanen i Rydebäck och ute är det storm med snöblandat regn från tvären.
#kännermigkallochintesärskiltnöjd

Jag som ville kört till Båstad idag...
Min dröm känns avlägsen :(


Igår slappade vi hela långa dagen! Skönt. Jag har ont i magen och känner mig låg. Jag har redan fått tid för operation och det känns såklart bra men läskigt samtidigt. Hatar sjukhus!

Igår var det kalas för Liam i Svalöv. Liam fyller 6 år i veckan som kommer och vilken dag som helst blir han storebror.


Här kommer bilden på min klänning som jag köpte för ett tag sedan men glömde visa er förra gången jag hade den på mig.


Ha en skön söndag!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards