Sylvia

Alla inlägg under januari 2015

Av Sylvia - 11 januari 2015 18:24

Klarade ni er i stormen igår? Själv körde jag hem pappa vid 20-tiden och gick sedan ut en snabb runda med Chilla som höll på att blåsta bort! Nästan direkt efter det tilltog stormen och jag var väldigt tacksam för att jag kört hem pappa i rättan tid.

Idag har vi tagit sovmorgon igen och I löve it! Sen körde vi ut en sväng på Väla. Oliver var i akut behov av skor då det blivit hål i de förra. Att köpa skor till Oliver, oavsett om det är fotbollsskor eller vanliga skor är nog en av de största utmaningarna vi har som föräldrar till Oliver. Det slutade med att jag nästan tvingade på honom ett par efter att ha hotat med att bara köpa en jäkla massa strumpor (istället för skor) som han fick ha med till skolan och byta efter varje rast då de blivit blöta. Dessutom mutade jag honom med glass på Yogiboost om han slutade sätta sig på tvären. Efter svettiga förhandlingar löste det sig till det bästa...! Denna gången!

Eftermiddagen har varit skön. Jag och Chilla gick ner till Fortuna strand. Men någon strand såg vi inte då den låg under vatten. Det blåste ordentligt fortfarande och ljudet av vågorna dånade. Mäktigt!


Den lilla bryggan vid Fortuna strandkrog ser ut att flyta ute i vattnet.


Hemma igen tände jag ljus och bryggde mig en kopp kaffe. Oliver och Jonas tränade fotboll, Melvin och Melker spelade iPad i soffan. Mysigt och tryggt inne i värmen.

Är riktigt sugen på att boka sommarresa nu. Det nya året 2015 känns ganska orört och en härlig resa till solen är ju aldrig fel att ha att se fram emot, eller hur?

Har ni tips på resemål får ni väldigt gärna komma med dem. Själv är jag lite sugen på Cypern igen.


Ha en skön söndag!

Av Sylvia - 10 januari 2015 18:06

Härliga lediga lördag! Njuter i fulla drag av att få sova länge, äta frukost i lugn och ro, gå en runda med Chilla. Andas in lugnet! Trots storm....


Är ni duktiga på att leva i nuet, att ta vara på ögonblicken?

"We only have this moment, sparkling like a star in our hand - and melting like a snowflake."

Jag är inte det, men vill bli det!

I förmiddags ringde jag till pappa och bjöd hit honom på fotbollslördag med fika och middag. Vi har ju fotboll på någon kanal - alltid! Tänk att nästa lördag bor pappa också här i Rydebäck
:)

Kommer ni ihåg de två kartongerna som jag berättade om igår?


Idag har Jonas monterat...


Och jag har piffat...


Nöjd :)

Önskar er en skön lördagkväll, njut av varandra och ögonblicken.

Av Sylvia - 9 januari 2015 20:35

Då var det åter fredag och vi har sjunkit långt ner i TV-sofforna. Jag och Jonas, för Oliver sitter på sitt rum och spelar PS uppkopplad med sina kompisar, och Melvin är på killkväll med sovis.

Jag har precis varit ute och hälsat på stormen Egon som drar in över Skåne.


Chilla älskar ju när det blåser och alla löv far rundor...så länge det inte regnar. Regn gillar denna lilla dam bestämt inte!

Dagens väder har ju bjudit på det mesta från lite sol till totalt mörker, från ösregn till hagelskurar plus kraftiga vindar på det.


Nu sitter vi och tittar på "På spåret" och äter godis. Jag mumsar på mitt vv-godis. Om jag fattat hela vv-grejen och propoints-räkningen rätt, så har jag hela 49 propoints kvar, eftersom jag klarat mig på de dagliga 26 sedan jag började. Dessa 49 kan jag ju nyttja till något gott i helgen.

Exempel på vad 49 propoints innebär:

1 Big Mac - 14 pp (propoints)
0,5 dl nutella - 7 pp
2 pannkakor - 10 pp
Marabou Pigall - 7 pp
En smal bit vv-kladdkaka - 6 pp
6 msk vispgrädde - 5 pp

Om jag fattat fel så får ni, mina vv-vänner skrika till innan jag hinner trycka i mig ovanstående!


Dessa två kartonger ska jag ge mig på imorgon, ska bli så spännande!

Kika in imorgon så får ni se vad det döljer sig i dem.

Kram och trevlig kväll!

Av Sylvia - 8 januari 2015 17:18

Hej på er! Hur har det gått för alla er föräldrar där ute som skulle få upp sömndruckna barn imorse? Jullovet är slut och rutinerna ska åter införas. För oss gick det förvånansvärt bra. Trötta..ja, men duktiga. Det är bra med en kort vecka med bara två dagars skola innan det kör igång med vanliga veckor igen på måndag.

Själv är jag på dag tre i min nya Viktväktarvärld. Det går bra och jag känner mig ganska peppad till att genomföra min viktnedgång. Jag till och med överlevde 14-årskalaset i Halmstad i tisdags utan att flippa ut. Åt bara en portion mat med mycket sallad, ingen tårta och inget godis utan istället två vv-bars. Jag kände mig väldigt nöjd med mig själv när vi körde hem. Istället för att magen var uppsvälld av mitt normala intag på ett kalas (två portioner av både mat och tårta och en massa godis) så kändes magen helt ok.

Det som är bra med vv är ju att man faktiskt får unna sig gottigheter och det kommer en helg här väldigt snart. Så idag körde jag inom Ica och köpte på mig lite gott som jag kan äta av när suget faller på.




När jag går till kassan får jag syn på blomsteravdelningen med ett hav av tulpaner och körsbärskvistar. Hur kunde jag motstå det? Nej det kunde jag ju inte alls. Nu när julen är undanplockad och första vanliga helgen januari är här så måste man väl få köpa lite fredagsblommor fast det är torsdag? Älskar tulpaner!


Efter 14 år i skymundan kom champagnekylaren vi fick av mitt jobb (på den tiden) när vi gifte oss fram. En idé jag fick härom dagen när jag letade inspiration på nätet :)
Jag hade tänkt mig sätta en stor murgröna i champagnekylaren men det kan jag göra en annan gång.
Det passar fint till silver/guld temat som blivit här hemma efter jul.


Även på fake-spisen är det silvrigt...


Nu ska jag rulla köttbullar så att de är klara till Melvin kommer hem från fotbollsträningen.

Ha en fortsatt skön torsdag!

Av Sylvia - 5 januari 2015 22:25

Go'kväll denna trettondagsafton!

Idag var det dags att jobba igen, en dag, för att åter vara ledig imorgon! Det börjar bli svårt att reda ut vilken dag det är. Det är liksom lördag när det är måndag och måndag när det är onsdag...

Vår afton har tillbringats i soffan. Jag har frusit i flera dagar nu och jag har bäddat ner mig i min onepiece, fluffiga morgonskor, fleecefilt och den allra bästa värmekällan i knäet..Chilla!


I eftermiddags skrev jag in mig på Viktväktarna för första gången och nu ska mitt ohämmade sötsugsintag stoppas. Ni lär få följa min resa till ett nyttigare liv här på bloggen :)


Julen åkte ut igår och det känns riktigt skönt. Granen står kvar men imorgon är det bye bye med den också. In kommer förhoppningsvis något annat! Vad det är avslöjar jag inte än :)

Såhär ser det ut på min skänk nu...




Ytterligare ett doftljus från Voluspa som jag fick i julklapp!

Kram alla

Av Sylvia - 3 januari 2015 19:55

Igår kväll hade jag och Melvin sovis!
Vår stora uppblåsbara sovmadrass fanns kvar i Melvins rum sedan Melker sovit över natten innan. När vi la oss sa Melvin att det var årets mysigaste kväll! Min underbara lille kille.

Hur mysigt det än var så sover jag inte så bra i en sådan uppblåsbar säng, dessutom med min lille kille kloss intill så att jag inte kan röra mig. Vaknade stup i kvarten och trots dubbla täcken frös jag som bara den. Vaknade vingabruten, iskall och med huvudvärk. Skulle dock göra om det utan att blinka om Melvin frågade igen, min egna mysgubbe!

Idag har vi varit hos pappa med släp och röjt, mina bröder, Jonas och jag. Allt gick supersmidigt även om det känns konstigt för oss alla. Pappa ska lämna sitt boende sen 37 år tillbaka och vi barn ska lämna vårt hem där vi växt upp och har våra barndomsminnen. Flytten går om tretton dagar och nu finns bara det kvar som ska med till Rydebäck.


Huvudvärken har hållt i sig hela dagen och därför har eftermiddagen tillbringats i soffan. Chilla sover sidan om mig och Jonas i den andra soffan. Melvin är hos Melker och Oliver spelar FIFA med kompisarna.

Jag slötittar på TV och googlar inredning samtidigt. Julen blev inte bortplockad ikväll så det får bli imorgon...

Denna pallen fick jag ta med hem från pappa. Köpte bara ny klädsel.


Dessa ljusstakar från IKEA såg jag när jag sprang in snabbt för att köpa klädseln till fotpallen. Orkade inte fundera mer just då för mitt fokus var på lagerhyllan och ut så fort som möjligt för där var så mycket folk! Men jag gör kanske ett nytt försök imorgon ;)


Hur gör ni med julpyntet och granen? Åker de ut nu eller njuter ni ett tag till?

Hörs imorgon!
Kramiz

Av Sylvia - 2 januari 2015 21:46

God kväll...

Hur klarar ni er i stormen Svea? Här i Rydebäck (Helsingborg) är det inte mer än en klass 1-varning, det vill säga blåsigt men ingen större fara.

Det var tufft att gå upp tidigt idag och jobba. Speciellt när alla inklusive Chilla sov kvar i sina varma sängar.
Med tre tillträden var där lite att göra på jobb och dagen gick snabbt. Framför oss har vi ju dessutom två lediga dagar igen.




Det slår aldrig fel! Varje år när nyåret precis klingat in önskar jag att en virvelvind dansar bort allt julpynt från mitt hem. Kvar vill jag bara ha tomma inbjudande ytor för mig att hugga in på och låta mig få explodera i inredningsextas!! Ja, ok jag lät orden flöda lite mycket där. Men jag vill faktiskt bara få bort allt julpynt, städa och få det luftigt och mer fritt igen. In med gröna krispiga växter, vita tulpaner och, givetvis fortfarande en massa ljus!

På nätet och instagram får jag en massa inspiration och idéer och jag vill bara sätta igång!





Efter jobb körde jag till Väla för att se om jag kunde hitta en korg/bricka till köksbordet. En av alla idéer! Jag hade tur att hitta en på Haga Hem. Att det var 50% rabatt var ju en fullträff. Körde hem igen nöjd med inköpet.

Efter lite rotande bland mina prylar blev köksbordet lite piffat så här lagom en fredag kväll :)


Det fina doftljuset från Voluspa fick jag av Jonas och barnen i julklapp.


Nu ligger vi soffan efter ett biobesök med familjen Lilja Johannesson. Vi såg "Sune i fjällen" tillsammans. Mysigt men jag hade förväntat mig mer skratt!

Vad händer i helgen för er?
Imorgon kör vi till pappa och fortsätter att förbereda inför flytten.


Önskar er en fin kväll!

Av Sylvia - 1 januari 2015 12:25

God fortsättning!


Har ni sovit länge idag? Själv sitter vi och äter frukost 12:45! Oliver sover än...

Vi kom hem vid halv tre inatt efter att ha firat in det nya året i Asmundtorp hos familjen Andersson.


God mat, snapsande ungdomar (alkoholfri cider) och trevligt sällskap.
Chilla klarade raketerna fint, hon och jag höll oss inomhus under tolvslaget.

Vi spelade innebandy i garaget och spelade paketleken med stor inlevelse :)

 
Idag tar vi det väldigt lugnt! På sin höjd kliver jag ur nattlinnet och i min onepiece. Imorgon kallar jobbet!

Kram

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards