Sylvia

Alla inlägg under januari 2015

Av Sylvia - 19 januari 2015 22:32

Tittar snabbt in här ikväll till er! Det har varit en hektisk måndag på det privata planet. Men bara med roliga saker!

Öppet hus på Rydebäcksskolan med Melvin, därifrån körde jag till vägning på vv i stan. Hela -2,3 kg denna veckan! Fick gåshud när coachen sa mitt resultat. Med ett stort leende sprang jag ner för alla trapporna. Det betyder oerhört mycket för mig att lyckas med detta.

Efter vägningen körde jag till Mio möbler. Där gick jag också runt med ett fånigt leende. Jag kom på mig själv när jag passerade en spegel! Köpte lampor till pappa och fortsatte till IKEA där det blev två palmer och en lampa till.

Resten av kvällen spenderade jag hos pappa och fixade med mina inköp. Det blir så fint :) Pappa verkar helnöjd och då är jag lycklig.

Nu kallar sängen på mig!



Av Sylvia - 18 januari 2015 22:16

Go'kväll kära ni!

Ni kan tro att att vi sov gott inatt efter flytten igår. Den som sovit bäst var nog pappa :)

Vi köpte frukost och åt den hos pappa. Mysigt att kunna göra det.


När Oliver, Melvin och Jonas stack på olika håll körde jag till Jysk och ÖB och köpte gardinstänger och lite annat. Så idag kom pappas nyinköpta gardiner på plats. Vi behöver dock lite experthjälp från någon som kan sy upp dem. Jonas mamma är inkallad i veckan som kommer!

Melvin spelade match på KG mot Hittarp kl 15. Det tog 3 min att gå dit från pappa :)
Matchen slutade 3-3 efter ett lite snöpligt reduceringsmål av Hittarp.

Det var fruktansvärt kallt att stå på KG i 50 minuter så det blev en värmande kopp kaffe hos pappa innan vi skildes åt för idag.



Pappas hallfönster

Vårt eget hem har blivit lite eftersatt denna helg så Jonas tog ett ryck med dammsugaren och jag ett ryck i köket när vi kom hem.

Nu väntar en ny vecka fulltecknad sådan med vv-möte, öppet hus i skolan, träningar, röntgen och frisörbesök. Hade behövt fixa lite till med inredningen hos pappa (lampor och växter) men det fixar vi nästa helg. Jag är så nöjd med att pappa äntligen är på plats i Rydebäck.

Kram

Ps. Kolla mitt fynd av fina muggar och skålar på ÖB.

Av Sylvia - 17 januari 2015 21:34

Så har pappa nu börjat ett nytt kapitel i sitt liv. Efter 37 år på Sockengatan har han idag flyttat till Rydebäck.

Flytten flöt på helt smärtfritt. Medan Jonas, mina bröder och pappa fyllde släpet så städade jag av den nya lägenheten från en del byggdam. När första lasset var avlämnat packade jag upp i princip alla lådor och allt porslin. Varje gång jag satte in ett glas, kopp eller tallrik i de ny köksskåpen tänkte jag på mamma. Hon har varit med i tankarna hela dagen. Jag är så glad för att pappa får uppleva detta nya, fina och att få njuta av Rydebäck. Visst hade jag önskat att mamma också fått uppleva detta, men hon var alldeles för sjuk senaste åren och hade aldrig orkat med en flytt.


Ett litet mellanmål med Danmark och sundet långt bort i fjärran. Vilken solig och fin dag det varit idag. Rydebäck visade sig från sin fina sida och välkomnade pappa med sol ;)


När vi var klara premiärfikade vi tillsammans. Jonas fick tyvärr hoppa över fikan då Oliver redan befann sig på Lilla Skånecupen i Billesholm och Jonas skulle dit och hjälpa till med coachingen.

Mammas fina murgrönor har nu fått flytta hem till mig. Det var det alternativet eller soptippen! Jag ber till högre makter att jag lyckas få dem att överleva. Normalt sett överlever murgröna i ett par veckor hos mig sen får de antingen spinn eller så tappar de alla bladen. Jag tycker murgröna är så fint, speciellt när de är så stora på båge som dessa.


Ni med "gröna fingrar" får gärna komma med råd och tips om hur jag ska sköta dem :)

Ha en underbar kväll och idag kommer vi nog sova extra gott efter lite nyttigt kroppsarbete.

Tack för idag!

Av Sylvia - 16 januari 2015 20:22

Åh, äntligen är dagen här!


Pappa har hämtat nyckeln till sin nya lägenhet. Så himla kul :)

Efter jobb körde jag hem med Chilla och sedan direkt till pappas lägenhet där han väntade. Sååå fin och så lagom stor till pappa. På fjärde våningen och med en härlig utsikt. Det visade sig att man skymtade Ven och sundet från köks- och vardagsrumsfönstret samt balkongen. Det var ett riktigt stort plus.


Fin utsikt när man sitter vid köksbordet!


Öppen planlösning, kök och vardagsrum.

Ikväll hämtade vi kläder, någon lampa och lite annat som rymdes i min lilla micra och bar upp det. Nu sitter vi och tittar på "På spåret" mätta efter fredagens taco. Jag skippade färsen och åt skinka istället, väldigt gott.

Jag och pappa sitter och längtar till imorgon då flytten går. Pappa överlåter all möblering och inredning till mig :) Det ska vi nog fixa!

Ha en underbar fredag!

Av Sylvia - 15 januari 2015 19:27

Usch och fy vilket väder man vaknade upp till idag. Det är ju januari månad och man kanske inte ska tro att våren snart är här men...

Storm och ösregn är ju ingen bra kombination, och så detta mörker...

Kanske inte konstigt att man kollar på resor nu. Önskar att jag haft två, tre veckor på Thailand framför mig. Har aldrig varit där. Hittade en sida på nätet där ett svenskt par hyr ut olika hus, lägenheter och lyxvillor. Hannah Graaf är i Thailand nu och hyr via dem.


Klicka på länken nedan, man blir liiite sugen....

http://www.jojolantarental.com/property/klong-kong-hill-2-exklusiv-2-plansvilla-med-infinitypool-och-fantastisk-utsikt-over-andamanhavet/

Men, men vi var ju i Dubai månadsskiftet okt/nov vilket var helt fantastiskt, så den resan får jag leva på ett tag till.


När jag kom hem idag gjorde jag bananpannkakor smaksatta med kakao. Till detta åt jag hallon och kesella. Smarrigt mellanmål på 5 pp.



Till middag gjorde jag en kassler och broccolilåda, en portion gav 6 pp. Receptet gav fyra portioner så nu har jag tre matlådor också. Övriga familjen åt kassler och potatisgratäng.
Jag brukar äta samma som de andra men idag ville jag testa ett vv-recept.


Om ni inte visste det så är det faktiskt tulpanens dag i dag den 15:e januari. På Hemköp kunde man köpa en bukett för 20:-! Så nu njuter jag av fina blommor, tända ljus, Chilla vid min ena sida i soffan och Melle vid den andra. Myyyysigt!


Imorgon är det ÄNTLIGEN den 16:e januari och pappa ska få nyckeln till sina alldeles nya lägenhet här i Rydebäck :)

Kram till er alla!

Av Sylvia - 14 januari 2015 21:57


Följ mig på instagram @sylviasyllan

Av Sylvia - 13 januari 2015 22:59

Hej på er!
Hur har er tisdag varit?
Hos oss har det varit lugnt. Ingen fotbollsträning, inga läxor, inga kvällsmöten eller annat. Skönt!

Körde inom djuraffären och fick klippt Chillas klor. Hon var superduktig och stod så fint, vilket hon i och för sig brukar göra men hon brukar gny hela tiden men det gjorde hon inte idag. Som belöning fick Chilla faktiskt en ny bädd som jag ska ha till henne i framsätet på min nya bil. Hon fick ingen ordentlig julklapp och var superduktig nyårsafton så det kan hon väl vara värd nu.

Det blev kärlek vid första sittningen! Hon la sig ner med huvudet på kanten med en lång härligt suck. Min lilla prinsessa!

Ikväll har vi som sagt varit hemma. Jag gjorde Nasi Goreng till middag, det var riktigt gott.

Sen målade jag naglarna! Kolla in länken till vänster, bloggen om nagellack eller googla "nagellack" eller "manikyr". Kul att experimentera lite och inte bara göra det allra vanligaste Man behöver inte ha superlånga naglar för att ha kul!



Måla med en valfri färg och ta sedan glitternagellack på övre halva nageln, lite slarvigt.


Ska testa såhär nästa gång!

Det var allt från mig idag :)


Av Sylvia - 12 januari 2015 22:16

Måndag och första fulla arbetsveckan detta året har påbörjats!



Idag är det bara fyra dagar kvar till pappa får nyckeln till sin nya lägenheten. Så spännande!


Någon som känner igen sig i bilden ovan?

Mina viktigaste medhjälpare på min väg mot trivselvikten. Vågen kom inte med på bild men den är en av mina kompisar också!

Idag var det första vägningen efter första veckan som Viktväktare. Coachen blev jätteglad över mitt resultat, -0,6 kg!! Inte mycket att hurra för tyckte jag tills jag fick reda på att snittnedgången för min viktklass ligger på ca -0,3 kg per vecka. Åh...såklart vill man ju rasa i vikt med en gång med detta är ju ett långsiktig projekt och ett sätt att lära sig äta rätt. Veckan som gått har verkligen inte varit svår och jag har ätit både gott, nyttigt och onyttigt!

Ny vecka, nya tag!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards