Sylvia

Alla inlägg under december 2014

Av Sylvia - 10 december 2014 22:25

Dagens hiss:
Julbord på Ikea med Oliver, Melvin, Jonas, pappa, Lalle och Anna.


Dagens diss:
Människor som aldrig förstår hur de sårar andra genom sina ord - gång, på gång, på gång!

Morgonens oväder...

Sov gott!

Av Sylvia - 9 december 2014 18:27

Hej igen vänner!

Ibland blir det inget inlägg, för det mesta ett och idag TVÅ inlägg på en och samma dag! Så kan det bli...

Barnen är friska trots evighetshostan. Punkt.
Jag, är ett frågetecken (?) fram till provsvaren förhoppningsvis talar om vad som är fel på mig. Tills dess får jag ha ont, må illa och vara medvetslöst trött!


Kolla in den här lilla rosen! En endaste liten nyutslagen, ljuvligt rosa ros i vår häck idag den 9:e december. Jag blir fundersam när jag ser sådant, som om någon vill påtala något. Får en att tänka efter. Jag blir lite glad!


Ikväll är det jag och killarna. Vi äter lasagne sittandes i soffan! Det tycker både jag och killarna är mysigt. Vi tittar på Ernst på TV4. På tal om Ernst så hittade jag stöpta miniljus längst in i mitt skåp, precis sådant som Ernst stöpte i förra veckans avsnitt. Kommer ni ihåg?


Ha...det är jag & Ernst!

Ha en fortsatt fin tisdagskväll!

Kram

Av Sylvia - 9 december 2014 09:10

Godmorgon!
Denna morgon bloggar jag från soffan. Jag och killarna har tid hos vår husläkare för en hälsokontroll. Killarna har hostat i 6-7 veckor nu och även om det blivit bättre så ger hostan inte med sig. Jag har haft magkatarr sedan i somras men sedan Dubai har jag även från och till haft en molande smärta i höger sida i mage/rygg, mått illa och är så vansinnigt trött. Dags att kolla upp det tänkte jag. Killarna är i skolan men jag ska strax hämta dem igen så det var inte någon mening för mig att köra till jobb emellan.

Ett litet jultips ska ni få av mig medan jag ändå bara väntar in läkartiden!


Så här i jultider är det fint med stjärnor. Nu mer än någonsin är det dessutom en riktig trendsättare. Kanel är en av julens härligt doftande kryddor. Så varför inte göra en stjärna med hjälp av långa kanelstänger?


Hittar man inga långa kanelstänger så kan man ju alltid gå ut i naturen och leta upp 6 lika grova och, om du har tur, lika långa pinnar och binda ihop. Dessa stjärnor hittar man i diverse inredningsbutiker för en 100-150kr men man kan alltså väldigt enkelt göra dem själv.


Önskar er en skön tisdag!

Av Sylvia - 7 december 2014 21:52

Idag har jag och Jonas varit på Väla och diverse butiker runtomkring. De flesta julklapparna är nu inköpta och det gick faktiskt riktigt bra. Som sagt är där några klappar kvar men det kommer vi hinna lösa utan problem.

De roliga julklapparna till julklappsspelet är också inköpta.

Undertiden vi var på Väla tog farmor hand om Melvin och Oliver. De hade bakat pepparkakor. Det luktade ljuvligt gott när vi kom hem.


Hur ser veckan ut som kommer för er? På mitt jobb har det gått in ett lite lugnare tempo. Inte heller veckans kvällar är så inbokade som de var förra veckan. Skönt helt enkelt!
Kan tänka mig att besöka julbordet på Ikea med familjen och pappa. En liten tradition vi har och som jag tänkte inviga pappa i.

Sen kommer förhoppningsvis min beställning som jag gjorde tidigare i veckan :)
Och det ser jag framemot att få visa er vad det är!

Av Sylvia - 6 december 2014 22:32

Hur har er lördag varit? Är ni klara med julklapparna eller har ni som vi inte ens börjat?


Idag körde jag och Melvin till Väla för att jaga tag i en klipptid för Melvin. Högst medveten om att vi inte skulle vara ensamma där ute...
Men så länge man slipper stressa runt själv så var det mysigt att strosa runt med Melvin.


Vi tog en fika på espresso house och spelade tre i rad och väntade in vår klipptid. Ingen stress! Idag var vi mest bara åskådare!


Imorgon kommer det att vara annorlunda för då är det dags för mig och Jonas att ge oss ut på inköpsrunda! Usch...


Melvin blev ursnygg och Niklas på Frisyrmakarna gjorde ett strålande jobb :)


Att få stjärnor i favoritfärgen och glitterspray på det var ju precis i Melvins smak.

Medans vi var på Väla hade Jonas och Oliver det kul i bowlinghallen med hela Fortuna P02-laget. De hade avslutning med bowling, prisutdelning och mat.


Efter det fortsatte festen hemma hos tränaren Gary och alla föräldrar och syskon var välkomna. Trevligt och mysigt.

Nu kallar sängen eftersom vi har en lååång dag framför oss imorgon!
Förra året drömde jag om att få fira julafton på en varm strand långt från stress, kyla och måsten. Just nu känns den drömmen lockande igen.

Sov sött!




Av Sylvia - 5 december 2014 20:07

Hej på er!

Jag får be om ursäkt för usel uppdatering denna veckan!

Det har varit en fulltecknad vecka. Tiden har sprungit iväg och nu är det alltså fredag igen!

I onsdags var jag hos Cecilia på Rakt Av och färgade och klippte mig. Vi körde på ombrèfärgat hår och det blev jättefint. Jag ville ju bli mörkare men fortfarande ha lite olika nyanser.




Igår var det dags för julbord med mitt jobb och detta året bjöd vi med våra respektive. Vi träffades för en fördrink på Bara Vara och åt sedan julbord på Madame Moustache. Mysig miljö men julbordet imponerade inte. Med små uppläggningsfat tog maten ständigt slut och fylldes dåligt på. Lite synd!

Lite trötta idag men Jonas är iväg på ytterligare ett julbord ikväll med sitt jobb. Själv myser jag i soffan med mina killar. Vi har köpt pizza och äter nu efterrätt i form av godis. Idolfinalen har precis börjat.

Måste bara kommentera det faktum att "Jul med Ernst" har börjar. Så nu är det verkligen jul!


Jag blir bara så sugen att pyssla mer men har tyvärr ingen mer plats! Lite frustrerande. Ett u_ _ _ _ m hade ju varit en lösning :)

Jag vet iallafall en sak som jag ska önska i julklapp, nämligen en äpplesvarv!




Ha nu en riktigt skön fredagkväll!

Kramiz

Av Sylvia - 2 december 2014 21:45

Melvin har klarat sin första dag med gipsad högerhand ganska bra. Snabbt har han lärt sig att det finns både för- och nackdelar! Det blir inte lätt i skolan då han inte kan skriva, han kan inte ta på sig själv så bra och toalettbesöken blir omständigare! Å andra sidan kan det ju vara skönt att slippa skriva i skolan, ha kompisar som gärna passar upp och familjemedlemmar likaså. Men att inte få spela fotboll är ett stort problem!




Här kommer utlovade bilder på fin fina presenter från fin fina vänner!


Underbar rosbukett, glögg och tomtenisse, stor vit julros, bok med med härliga jultips, ljussläckare med blingbling och sist men inte minst hemmagjord plommonsylt och färska ägg (som redan är uppätna) från Hillesdals gård i Glumslöv. Julen kan inte börja bättre!

Och idag beställde jag en sak som kommer att underlätta för mig framöver, hoppas jag! Mer om detta kommer en annan dag...

Nattis!!!

Av Sylvia - 1 december 2014 23:06

Hej på er!

Denna dagen fick en liten annorlunda tvist....

Melvins fröken ringde vid lunch och sa att Melvin hade ont i sin hand efter fallet i en studsmatta på ett kalas på Busfabriken i fredags. Hon och Melvin hade gått till skolsköterskan och fått lindat handen.

Eftersom Melvins hand varit svullen och blå i helgen så trodde vi att han fått en rejäl stukning men inte mer än så. Han sov hos bästisen efter kalaset, tränade fotboll på lördagen och lekte hela dagen igår med kompisar. Han var öm men kunde böja fingrarna och greppa dricksglas utan problem.

Men eftersom han inte kunde hålla i pennan i skolan utan att få ont var det dags att kolla upp det.
Efter skolan fick vi tid hos vårdcentralen som skickade oss vidare på akutröntgen på lasarettet. Därefter blev det ortopedakuten och en lååång väntan. Tillsist fick vi träffa läkaren som berättade att Melvin hade en spricka i ett av benen mitt i handen. Som tur var hade det inte flyttat sig något trots tre dagar utan stabilisering. Tur!!

Resultatet är nu två veckor med gips.


Som ni ser lider han inte nämnvärt :)


Efter fyra timmar, instängda på det värsta stället jag vet men med underbart tappra människor som orkar jobba där, blev vi hemskickade.


Mc Donalds fick det bli på hemvägen.

Nu sover mitt lilla hjärta sött!

.....och imorgon hoppas jag att jag får visa er mina fina gåvor från i söndags.

Kram

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards