Sylvia

Alla inlägg under december 2014

Av Sylvia - 21 december 2014 15:48

Sitter just nu och dricker kaffe ur julmuggen som jag fått av mamma en gång.

Jag och Jonas har varit på en liteN runda och gjort några små ärenden. Tippen, Rusta och mitt jobb bl.a

Vi körde även till minneslunden och tände ett 4:adventljus för mamma. Det känns tungt och orättvist att hon ska ligga där. Att hon inte få fira jul med dem hon älskade mest. Hon borde få firat minst femton jular till om hon fått vara frisk. Mamma älskade julen mer än någon annan jag känner. Tack vare henne, och pappa såklart, har jag bara fina barndomsminnen från julfirandet.


Vår julgran har nu fått lite mer belysning i form av en praktisk julgransslinga från Rusta. Tänk er en liten ring med sex långa sladdar med ledlampor i. Denna ring trär man över julgranstoppen och låter de sex raderna med lampor falla ner över julgranen. En del julklappar har också fått komma fram.




Barnen har jullov och i fredags kom Oliver hem med sina första betyg och vi är jättestolta över Oliver.

Själv ska jag bara jobba imorgon sen håller jag julledigt till den 2/1 då jobbet kallar igen.

Av Sylvia - 20 december 2014 17:38

Nu är det hektiska dagar! Stackars er som måste ge sig ut och trängas i julhandeln denna helg.

Igår hade vi en trevlig fredag med familjen Thorsson's. Vi bjöd på minikrustader fyllda med skagenröra och lite parmesanchips vid sidan. Till huvudrätt provade jag ett nytt recept med hel laxsida. Den gratinerades i ugnen med en topping gjord på creme fraiche, tomatpuré, riven ost, räkor, kräftstjärtar, dill och cayennepeppar. Till det hade vi färdigköpt potatisgratängen från Peka (godare kan man inte göra själv) och en grönsallad.

Även till efterrätt provade jag ett nytt recept, saffranspannacotta!


Allt var väldigt gott, tyckte vi själv och våra gäster. Dessa recept går raka vägen in i min favoritreceptpärm! Goda, enkla och snabba recept sparar jag på.

Som vanligt älskar jag ju att duka och det gjorde jag redan i torsdagskväll.


En massa ljus, glitter i guld och brons samt en väldoftande vit hyacint fick förgylla bordet.


Ingrid & Anders hade med sig årets glögg och ett jättefint ljus som Ingrid stöpt själv. De har alltid så fina saker med sig!


Idag har vi köpt gran - som jag längtat! Varje kväll denna veckan på mina och Chilla's kvällspromenader, har jag avundsjukt beskådat fina julgranar genom fönsterna hemma hos rydebäcksborna. Vi valde gran utan problem men sen visade det sig att vi alla hade olika idéer om hur den skulle kläs detta året. Dessutom funkade bara en av tre ljusslingor och korgen som jag sett framför mig att ha granen i var för liten för julgransfoten. Hm...! Julefrid?!

Nu är granen klädd. Jag backade efter att jag satt i ljusslingan. Melvin var inte ens hemma utan hjälpte Melker & Co med deras gran istället. Jonas och Oliver står för granens beklädnad och visst blev den fin. Vi behöver dock mer ljus i. Så någon bild ikväll blir det inte. Och jag får vänta tills nästa år för då ska jag ha en egen gran att klä...




Typ som denna ovan...

Ha en skön lördag!

Av Sylvia - 17 december 2014 21:20

Min baklust fortsätter! Vet inte varifrån den kommer men kanske är det för att eftermiddagarna börjar andas jullov. Ingen stress med mat, läxor och träningar. Istället kan jag göra vad JAG vill göra.


På julafton ska dessa pepparkaksmuffins, som fyllde huset med en underbar doft denna eftermiddag, få en vit god frosting. Lagom till Kalle Anka ska dem serveras är min tanke.

Några av dem slank ner redan ikväll då killarna och jag inte kunde motstå :)

En annan tradition såhär i juletid är ju att skriva julkort. Skickar ni julkort? Eller har sociala medier (Facebook, Instagram, Twitter, sms) tagit över här också?


Vi skickar varje år, men bara för några dagar sedan kände jag inte för det. Det tar ju lite tid. Men nu ikväll sitter jag här och skriver! Jag uppskattar nämligen själv när vi får julkort. Förr om åren, när jag scrapbookade, gjorde jag mina egna julkort. Det hade jag faktiskt önskat det fanns tid för. Älskar pyssel men inte under tidspress.

Av Sylvia - 16 december 2014 23:05

Tittar in för ett snabbt inlägg!


Idag när jag kom hem från jobb var jag alldeles ensam i huset. Det är så skönt! Jag passade på att baka saffransdrömmar vilket jag tidigare inte testat.

Jag passade även på att slå in julklappar när barnen inte var hemma. Jag älskar att slå in julklappar.

När Oliver kom hem visade han stolt upp sitt bakverk från hemkunskapen. Han hade fått lova fröken att inte äta upp alla, utan spara en för att visa oss. Han hade imponerat på sin fröken och jag förstår varför.




Ser ni så fin! Tror bestämt att vi har en egen bagare i familjen. Nu har han lovat att baka till oss här hemma också.


Jag är supersugen på att köpa gran. Ser att väldigt många har klätt sina redan. Vi får väl se om vi hinner imorgon.

Kram & natti

Av Sylvia - 15 december 2014 21:40



Ett litet kollage med julbilder från mitt fotoalbum.

Ni går gärna följa mig på instagram också.

sylviasyllan heter jag där :)

Ha en skön måndag!

Av Sylvia - 14 december 2014 15:40

Hej kära följare! Idag är det den tredje advent. Det är tio dagar kvar till julafton. Hinner ni med allt ni ska?

Vår helg har varit lugn om än fulltecknad. Igår började jag luciadagen med en blåsig promenad.


Alexander hade tydligen lämnat lite avtryck trots att stormen blev lugnare än befarat.

Efter promenaden med Chilla körde jag till Heddas Hus i Glumslöv. En jättemysig lite inredningsbutik.


Tillskillnad från andra små inredningsbutiker var priserna fullt överkomliga och man kunde köpa några saker utan att bli ruinerad. Fantastiskt fina julgranskulor till inga pengar. Ångrar att jag inte köpte fler. Men jag hinner kanske hit en gång till innan jul.


Jonas och Oliver körde till Höganäs för att delta i Per i Viken cup. Ett helt galet upplägg tycker jag att lägga en cup kl 16 en lördag och dessutom på lucia!

Jag pysslade lite här hemma med mina nyinköpta kulor och granar.

I fredags fick jag en överraskning, en jättefin stjärna i stål av Jimmie som han gjort på sitt jobb. Nu har jag lindat en ljusslinga om och satt den utanför huset. Underbart fint! Blev så glad.


Sanna vänner förgyller livet!

Igår kväll körde jag och Melvin till Svalöv, till Jonas bror som hade kalas. Vi körde i min lilla Micra och det gick jättebra. Vi åt god smörgåstårta och satt och njöt i deras fina, fina uterum. Ljuvligt och min dröm lever vidare :)




Idag tog vi sovmorgon, röjde upp lite i vår lilla tvättstuga som väldigt fort blir en kaoszon. Jag hämtade sedan pappi, körde till minneslunden och tände ett 3:e adventsljus till mamma. Fina lilla mamma, 133 dagar utan dig.

Nu myser vi med fika och fotboll på TV. Kanske ska jag börja slå in lite julklappar.


Jag bjuder på många bilder idag. Jag vet att ni gillar det. Själv tycker jag också att det är roligt med bloggare som delar med sig av sina bilder.

Kram & glad 3:e advent

Av Sylvia - 12 december 2014 21:00

Jag ver inte hur det ser ut för er men jag sitter inomhus med fleecefilt och en massa tända ljus och Chilla kloss intill. Utanför tilltar "Alexander" mer och mer. Håller tummarna för att hus och bilar få stå intakta. Alla krukor och utomhuspyssel som kan riskera blåsa iväg har vi tryckt in i vårt överfulla förråd.


Det är ju således inte den bästa dagen att köra hem med en ny bil. För idag har jag hämtat en alldeles ny vit, fin Nissan Micra 2014. Vi har förhandlat oss till ett bra inbytespris på Audin och slog till på en kampanj för just Nissan Micra.


Min alldeles egna bil! Min första någonsin. Superkul!
Så det var min beställning som jag väntat på. En smidig citybil! Nu äntligen ska det bli enklare att hitta p-plats i stan hoppas jag men framförallt dricker den inte så mycket dyr bensin.




Chilla fick åka premiärturen med mig från Hedin till Rydebäck.

Ser fram emot att köra mer med den imorgon i dagsljus. Och såklart måste jag ju pimpa den!!


Kram och håll i hatten!


Av Sylvia - 11 december 2014 22:26

Ikväll har Chilla blivit klippt hos en jättego tjej på Råå. Susanna har ett eget trim som heter 4 Tassarnas Trim. När jag förklarat för Susanna vad som hände förra gången jag lämnade Chilla på ett trim så pressade hon in Chilla i sitt redan fulla schema. Hon ville så gärna att det skulle bli rätt denna gången. Eftersom Chilla's första klippning slutade i katastrof med två sår i huden och en avklippt pulpa har jag själv klippt Chilla i nästan ett år nu. Susanna höll öppet extra länge ikväll och tog hand om Chilla på finaste sätt. Chilla var så rädd så att hon skakade i början men det gick jättebra. Jag stannade hela tiden. Efter 90 minuter var Chilla som en ny hund och halva pälsen var borta!



Under ett snabbt stopp för att hämta Melvin hos Melker fick Chilla träffa några av sina favoriter en stund också. Sen åkte vi hem och nu ligger Chilla i sin säng och kommer nog att sova extra gott inatt efter en spännande kväll.


Tusen tack till Susanna på 4 Tassarna Trim på Råå. Jag och Chilla kommer att komma tillbaka när det blir dags nästa gång.

Sov sött!

Imorgon ska jag avslöja vad jag beställde i förra veckan. Efter jobb ska jag hämta den :)

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards