Sylvia

Alla inlägg under juli 2014

Av Sylvia - 3 juli 2014 08:16

Igår var det dags igen! Min lilla bräckliga mamma...

Pappa ringde mig på jobb vid två. Tog mig upp till dem så fort jag slutat vid tre. Jonas hämtade mig. I samråd med lungläkare per telefon ringde vi efter ambulans, dock ej akut sådan. Syresättningen var riktigt dålig igen trots hjälp av syre. Läkaren på lasarettet konstaterade lunginflammation (för vilken gång i ordningen då?). Hur länge ska mamma orka? Hur länge ska pappa orka? Han vakar över henne 24 timmar per dygn och sover knappt. Detta tar så på oss alla.

Jag pratade med läkaren igår för jag vill ha ett svar på vad det är hon lider av. En allvarlig lungsjukdom det vet jag, men vad heter den? En del läkare har sagt KOL tidigare andra att det inte är det. Men igår sa han svår KOL - Kroniskt obstruktiv lungsjukdom. En fruktansvärd sjukdom som oftast drabbar rökare men ca 4% av dem som drabbas är icke-rökare. Mamma är en av dessa.

Det finns inget bot bara hjälp som kan underlätta. Det gäller att hon kommer in på lasarettet snabbt varje gång hon försämras på grund av infektion. Här snackar vi inom några timmar. Det får inte hinna bli så illa att hon måste sättas i respirator för då blir det ett kroniskt tillstånd. Det har hon och pappa tackat nej till. Vilket kändes som en smäll på käften när frågan kom om livsuppehållande hjälpmedel igår från läkaren och mamma och pappa sa nej. Det blev så tydligt för mig varthän vi är påväg.

Sitter här på bussen igen. Trött som få. Kunde inte somna igår på grund av alla tankar som for runt i mitt huvud. Mitt hjärta värker och jag känner mig tom. Två dagar kvar till semestern!




Mamma och pappa ni är mina tappra hjältar!

Av Sylvia - 2 juli 2014 08:12

Att blogga från bussen på morgonarna är tydligen min nya "grej"!

Godmorgon på er! En del av er har säkert påbörjat semestern nu. Skönt! Jag har nedräkning....
J och grabbarna Olsson har semester och sommarlov. Lägg på fotbolls-VM på det och ni förstår hur mina kvällar ser ut. Det är ju "bara" fyra veckor vart fjärde år, men fyra veckor av SOMMAREN!

Jaja! Eftersom jag trots allt är ok med att se en del av matcherna (ganska många) och förstår tjusningen med det hela, kan jag inte freaka ut helt! Det som är trist tycker jag är att ingen av dem visar minsta tacksamhet eller förståelse. Inte heller bryr de sig om mig mellan matcherna :(. Nä, då ska det lekas lite eller klippa gräset och laddas om inför nästa match. Blööörk!! Hoppas att TV4 sänder fyra veckors "Let's dance" med sändningar varje kväll i fleeera timmar till hösten!

Ett annat problem är ju att jag faktiskt arbetar och kanske vill lägga mig i tid utan vrålande fotbollsentusiaster precis utanför sovrumsdörren. Det tycks också vara väldigt svårt att förstå! Det är liksom tillräckligt svårt att somna nu när det är så ljust ute. Men jag har löst det...med ÖRONPROPPAR och ögonbindel!

Behövde spy av mig lite! Ber om ursäkt. Nu sitter jag som sagt på bussen påväg till jobb. Hoppas ingen nämner ordet VM idag....




Kram

Av Sylvia - 1 juli 2014 08:10

Igår kväll blev det försent att blogga även för mig! Jag hade nämligen mina goa IMSE-tjejer på besök. Åh vad jag behövde ha dem hos mig en kväll, få prata och skratta. Och vi kunde sitta ute hela kvällen!! Här var det ingen som ville gå in för att det blev lite kallt, utan fram med fler fleecefiltar bara!

Emma & Ingrid

Mimmi & Melker (2,5 mån)

IMSE är alltså Ingrid-Mimmi-Sylvia-Emma. Mina gamla arbetskamrater från juveltiden!

Denna kväll fick vi också njuta av Emmas lille Melker som var så här go och glad hela kvällen.

Pastasallad med babyspenat, grillad paprika, tomat, pepparsalami och paremsanflingor.

Med denna dressing gjord på gräddfil och pesto. Blandade ner den i pastasalladen precis före servering och strödde över massor med parmesan. Till detta åt vi grillad kyckling och surdegsbaguette med Philadelphiaost.

Jonas stod för grillningen!

Hoppas ni också hade en fin måndagskväll. Nu är det bara 4 dagar kvar sen har jag semester!

Kram

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards