Sylvia

Alla inlägg under juli 2014

Av Sylvia - 22 juli 2014 08:53

Det är sista veckan på vår semester och solen vägrar sluta skina på oss. Livet borde vara på topp! Igår körde jag och handlade och fyllde kylen med en massa gott inför en trevlig grillkväll med familjen Lilja Johannesson. Men så ringde mobilen... Jag avskyr när mobilen ringer och det står "pappa" i displayen.

Jag avbröt min handling och körde till mina föräldrar. Mamma mådde sämre igen. Denna gången vägrade hon följa med ambulansen! De gav henne hjälp med andningen och körde igen. De kan inte tvinga henne att följa med. De ringde en läkare som skulle göra ett hembesök istället. Jag körde hem då. Där och då, i bilen var måttet rågat för mig och jag bröt ihop. Tårar som aldrig ville sluta.

Vi avbokade middagen.

Efter en knapp timme hade mamma blivit ännu sämre och samma ambulansen kom igen. Denna gången följde hon med. Tack Putte, du fantastiska ambulanssjukvårdare. Jag och Jonas mötte upp pappa på lasarettet. Jag orkade inte köra själv.
Vi stannade tills hon var hyfsat stabil igen och hade fått sin plats på AVA (akutvårdsavdelningen).

Efter en smörgås och en banan på hela dagen så satt en halv pizza fint klockan 22!

Idag tar vi nya tag. Kanske det blir några timmar på stranden.

I söndags var vi hos Thorsson's på grillmiddag. Ingrid har fått klart sitt växthus. En vacker dröm! Så fint det blivit och så ännu mer jag önskar mig ett eget nu.... Jag tror ni förstår!





När mörkret föll tände Ingrid en massa ljuslyktor och vi satt här och drack kaffe och åt en smarrig efterrätt, skyddade mot kvällens fuktiga dagg. Till och med Chilla fann sig till ro och somnade gott på plattorna.

Hoppas er tisdag blir fin!

Kram

Av Sylvia - 20 juli 2014 00:20

Idag har vi varit i stugan i Röstånga hela dagen lång. I år är det ingen marknad i Röstånga, vilket är väldigt trist. Men det hindrar ju inte oss från att träffas alla i stugan ändå.

Vi har bara slappat för hela slanten! Killarna sköt lite med luftpistol...

Vi påbörjade en runda nummerkubb men det tog ju huuur långt tid som helst när vi var så många. Spelet blev avbrutet för kaffepaus och sen glömdes det bort...

Jag, Jonas och svärmor tog en snabb avstickare till en närliggande loppis i Ask.

Jag köpte en kruka till ett vårt cafébord i trädgården.

Det enorma kastanjeträdet som står bredvid stugan.

Tet syskon emellan försvinner tydligen inte ju äldre man blir...

Oliver smakar kaffe....

Fina omgivningar på min och Chilla's kissrunda.

Puss...

Sweet dreams...

Av Sylvia - 18 juli 2014 16:45

Härliga dagar i solen och vi njuter av dem så mycket vi kan.

Nu sitter jag på Ven i skuggan under ett stort klätterträd med utsikt över Öresund och Rydebäck och skriver detta inlägg.

Vi har så här långt haft en underbar dag.

Vi är ett gott gäng som myser tillsammans. Ola och Carina med sina pojkar Anton och Ludvig, Thomas och Jenny med Liam och så vi!

Just nu slappar vi vid campingen vid Norreborg. Snart sätter vi nog på grillarna.

Igår hade vi också en underbar dag tillsammans med min lillebror, hans pojkar och Anna.

Vi började med strandhäng och fortsatte hem till oss för grillning.
När solen skiner är det enkelt att bara vara.

Elias visar hur man slappar!

Jag hoppas att ni också tar vara på solen och dessa ljuvliga dagar. Ni som jobbar får njuta av kvällarna som inte är så tokiga de heller!

Kram från ett soligt Ven!

Av Sylvia - 16 juli 2014 17:47

Efter en spontan och trevlig grillkväll hos familjen Butt sov vi länge och vaknade till en solig dag.

Det blev frukost i trädgården och några timmar i solen. Oliver stack till KG med kompisar. Melvin ville hänga med oss i lugn och ro. Poolen är fylld men iskall!!

Jag som aldrig besökt Tomatens hus i Vallåkra kom med förslaget att köra dit och fika en stund. Så blev det!

Det fanns massor av tomater, avlånga, runda, små, stora, gula, röda och svarta!

Efter en smarrig fika körde vi hem till Chilla igen. Med oss hem köpte vi tomater (såklart), gurkor, lantbröd och en fin salladsskål.


Nu är vi snart i Asmundtorp för ännu en spontangrillning hos goa vänner. Älskar sommar och slappa, lediga dagar som blir som dem blir...oftast väldigt bra!

Kram och njut av er kväll!

Av Sylvia - 15 juli 2014 13:01

Idag är jag 1:a poolvakt! Äntligen har Jonas fått tag på rätt sand till sandfilterpumpen. Så nu håller jag bara koll på vattenslangen så den inte får för sig att lämna poolen!


Min utsikt för stunden... En ny parasoll köpte vi igår på Mio. Den förra gav upp och vägrade att fällas upp! Det är ju också ett sätt!


Både Melvin och Melker är iväg med sina kompisar. Jonas har stuckit till Media mark för att byta någon grej så att vårt internet funkar som det ska för killarnas spel på ovanvåningen. Vi bytte vårt bredband till comhem för någon månad sedan och sedan dess har allt krånglat, t o m hemtelefonen! Vilket skit de lurar på en alltså. De GLÖMDE säga att de bara kan garanterar bra uppkoppling till internet i lägenheter, dvs inte för oss som bor i 1 1/2-planshus. Det har varit många samtal till deras kundtjänst kan jag säga! Dessutom fungerar inte tvillingkortet på ovanvåningen och där har jag lagt timmar på att ringa supporten under mer än ett års tid. Vi har köpt ny cl-modul, gjort omställningar på tv-apparater osv och än funkar det inte! Comhems svar: fel på våra tv-apparater. Det konstiga är att två tv-apparater gick i sönder, exakt på samma sätt, exakt samtidigt isåfall! Jag har svårt att köpa det argumentet.

Det enda som är bra med comhem är Judit & Judit!




Jag är tacksam för att solen tittar fram igen. Hoppas regnet håller sig borta läääänge nu.

Vad hittar ni på idag? Själv blev vi precis bjudna på grillning ikväll. Det känns bra! Trevligt sällskap och jag slipper laga mat, full pott för mig.

Dags att kolla till poolen igen...




Ha det gott!

Av Sylvia - 14 juli 2014 21:24

Kikar in här en stund igen! Jag tänkte visa er ett armband som jag köpte på Mallorca. I porto de Alcudia längs piren hade de marknadsstånd varje kväll. Fastnade för en charmig engelskman som sålde armband med tryckknappar. Han var både rolig och trevlig. Jag köpte ett armband av honom en kväll och några kvällar efter det blev det några extra knappar också.




Är supernöjd med mitt armband :))

Självklart blev det fler inköp av armband! Jag älskar smycken och framförallt armband. Killarna frågade mig hur många armband och väskor jag egentligen tänker köpa? Mitt svar: jag skulle kunna köpa ett armband och väska för varje dag resten av mitt liv! Dessutom fick jag ju födelsedagspengar med mig från Jonas släkt, så det var riktigt nice att få shoppa loss!

När vi kom hem från Mallorca fick jag en present av Jenny - ett jättefint armband med tassels. I just love it! Det kommer passa skitbra till en klänning som jag också fick med mig hem från Mallis. Den får jag visa en annan gång. Likaså väskorna :)

Trevlig kväll!

Av Sylvia - 14 juli 2014 14:26

Sitter vid köksbordet och tittar ut på min ludna prinsessa som springer och leker i trädgården. Själv känns det inte särskilt lockande att gå ut. Sommaren lyser med sin frånvaro och ja...jag känner mig låg. Kanske oron före resan hunnit ikapp mig? Mamma vann denna gången också och har fått komma hem. Men för varje insjuknande försämras lungkapaciteten och vetskapen om hennes sjukdomen ger inget lugn.

Igår fyllde pappa 68 år och vi åkte hem till dem och tog en födelsedagsfika. Lalles Anna överraskade med fin och god tårta.


Kvällens VM-final såg vi hemma hos Jonas bror i Svalöv. De bjöd på grillat och god glasstårta.

Underbara uterum...

Palmen fick mig att längta tillbaka till Alcudia.

Liam och Oliver spelade spel och stackars Melvin låg i soffan bredvid med migrän. Tidig morgon och lek på busfabriken blev tydligen för mycket. Tillsist kräkte han ner soffan också :(
Först när finalen var klar och Tyskland tagit hem VM-guldet kvicknade Melvin till.


Oliver, Jonas och Thomas som hejat på Tyskland under hela VM var överlyckliga.


Idag har vi inget på agendan och jag är så trött att jag skulle kunna lägga mig och sova igen. Det kanske skulle hjälpa mot huvudvärken?

Killarna i mitt liv!

Av Sylvia - 12 juli 2014 22:44

Hej!

Nu är hela familjen Olsson hemma igen. Chilla är hämtad och Wilma likaså. Tusen och åter tusen tack för hjälpen med passningen av mina små ludna tjejer!

Det är på gott och ont att vara hemma igen. Som ni förstår så älskar jag Mallorca och Alcudia. Alcudia har allt jag behöver för en skön och avslappnad semester. Stranden är gudomligt fin och vattnet klart och varmt. Det är allmän trevlig atmosfär med vänliga människor och det känns helt enkelt tryggt på Alcudia.

I torsdag gjorde vi en båtutflykt längs Alcudias kust bort till Playa de Formatura. En fin tripp, med vackra omgivningar och ett trevligt stopp.



Igår badade vi så mycket vi bara kunde. Jag passade på att gå ner till stranden ensam en stund då Jonas och Melvin lekte i poolen på förmiddagen. Oliver hade hemlängtan och vägrade lämna rummet!! På eftermiddagen varvade vi pool och strand.


I huset i bakgrunden finns det en takvåning med terrass till salu. Om man hade pengar...nananannnana!

Som hittat eller hur?

Nu ligger vi långt från Alcudia strand, från palmer och ljummet vatten, i sofforna hemma i ett regnigt Rydebäck med tända ljus och Brasilien-Holland på TV:n. Heja Brasilien!

Hoppas värmen och solen kommer tillbaka här hemma.


Kram från oss!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards