Sylvia

Alla inlägg under juni 2014

Av Sylvia - 21 juni 2014 18:39

Idag tog vi sovmorgon och åt frukost först klockan tolv! Lilla Chilla sov också så gott. Hon går helt enkelt upp när vi andra gör det. Men så blev det ju sent för henne också igår.


Vid frukostbordet fick vi ett sms från värden och värdinnan igår om att spendera dagen på Nimis. Sagt och gjort...!

Det blev en svettig utflykt. Det är inte helt enkelt att ta sig ner och upp till Nimis. Speciellt inte med hund! Men vi kämpade på och jag tyckte vi klarade det fint, jag och Chilla.

Klättra är kul...


På hemvägen åt vi på Garage i Höganäs.

Nu ligger vi HELT slut i soffan och tittar på fotboll och halvslumrar.

Kram och chilla på!

Av Sylvia - 21 juni 2014 01:11

Vi har haft en lugn och väldigt skön midsommarafton hos Lilja Johannesson, hoppas ni också haft det.

Dans runt stången på Kroka Äng.


Fotboll på Kroka Äng med ett gäng killar, kända som okända. Fotboll förenar!


Bad för dem som är smått galna :))
Och en söt pojke i midsommarkrans.


God dricka och väldigt god midsommarmat - sill och potatis!

Söta flickor :)

Snälla barn!


Jimmie & Jenny eldar på...

Av Sylvia - 19 juni 2014 22:42

England-Uruguay rullar på TV:n, en sådan kanonmatch måste man ju se!!
Givetvis! Som om det hade hjälpt om jag sa något annat? Som jag ser det har jag två val. Ett, att sura och stänga in mig i sovrummet eller, två, sitta med och vara en del av min fotbollsfamilj. Jag väljer alternativ två. Man kan ju göra lite tjejiga saker samtidigt, som att måla naglarna midsommarfina.


Ikväll har min vita Pärla fått jobba. Fram och tillbaka till kompisar och affären. Skitbra! Det är dessa korta sträckor som det känns bra att låta bilen stå. Dessutom är det kul att köra moppe :))


Vi kollar resor som jag skrev igår och nu idag har vi äntligen fått bokat en vecka till sol, värme och bad. Jag som sällan eller aldrig badar i svenskt vatten för att det är för kallt, älskar att bada i Medelhavet. Speciellt i det långgrunda vattnet längs Alcudia på Mallorca. Vi var där 2012 och i år återvänder vi. Denna gång ska vi bo mer centralt, nära Puerto de Alcudia och shoppinggatorna men ändå bara med 200 meter till Alcudias 14 km långa, kritvita sandstrand. Ja, jag älskar Mallorca och det ska bli ljuvligt att få komma dit igen.


Imorgon är det midsommarafton. Tänk att vi redan har kommit dit! Vädret ser ut att bli hyfsat, inget regn men heller ingen sommarhetta. Så den klassiska frågan kommer ju...vad ska man ha på sig? Man vill ju så väldigt gärna kunna klä sig riktigt somrigt. Det lutar åt helvitt med bara axlar...vi får se imorgon.

Kram och trevlig kväll!

Av Sylvia - 18 juni 2014 23:55

Hej kära ni! Igår hade jag en härlig dag med mina kollegor. Vi har ju under senaste halvåret blivit av med två kollegor som nu har ersatts av två nya. Efter några månader som ensam tjej på kontoret så har jag nu alltså fått sällskap av två tjejer. Nu diskuteras det inte bara sport och försäljningsstatistik utan även hår, nagellack och heminredning. Härligt!

Tillbaka till vad som hände igår...
Vi visste ingenting om vad som var planerat utan det var en dag i stil med "go with the flow". Med båt och tåg hamnade vi i Rungdted kyst. En underbar och idyllisk småbåtshamn med restauranger längs med hamnen. Vi strosade lite, åt god lunch och drack gott mousserande vin. Vädret visade sig från sin allra bästa sida.


Efter detta härliga stopp fortsatte vi med tåg till Bakken. Där spenderade vi resten av eftermiddagen och kvällen. Jag gillar att åka karuseller och roligt hade vi. Vilken fin dag vi fick. Vi är ett riktigt gott gäng!

Behöver jag nämna att jag återigen trodde det var ett skämt när klockan ringde i morse? Alltså...jag behöver sömn!!



Efter jobb idag blev det ett besök hos frissan och lockarna fick lite ny spänst. Ikväll har jag ÄNTLIGEN fått köra hem min moppe. Efter många om och men! Det strulade såklart i måndags och den blev klar sent. Batteriet hann inte laddas tillräckligt för att orka från Berga och hem. Men idag funkade det.

Tjohoo...vad kul det var att köra. Jag har aldrig kört moppe tidigare, men det funkade bra. Min lilla Pärla! Jag tog mig från Berga till Örby för att se Olli spela match med 01:orna.

Ikväll har vi kollat resor, ätit svenska jordgubbar och sist men inte minst...tittat på fotbolls VM. Vi hade bestämt oss för en resa till Spanien med Nazar, men igår när Jonas skulle boka fanns det inga platser kvar. Suck! Vi letar vidare...

Kanske blir det tillbaka till underbara Mallis och Alcudia med Solresor?



Midsommar närmar sig med stormsteg...! Vad ska ni hitta på?

Nu kallar sängen...

Av Sylvia - 16 juni 2014 18:51

Jaha..idag sitter jag på en parkering på Berga industriområde och bloggar. Här finns inte mycket annat att göra så varför inte liksom! Synd att här inte finns någon glasskiosk.


Superroad!! Dessutom med en svullen ovanläpp tack vare en megastor förkylningsblåsa på insidan (tur det iallafall) av läppen.

Kommer ni ihåg elmoppen som vi tog hem från mitt jobb för några veckor sedan? För att göra en lång historia kort, så laddade vi moppen första natten och kokte batterierna på samma gång! Därmed var den moppen okörbar. Nu har vi äntligen fått allt att klaffat med köp, transport och en verkstad. Så jag sitter alltså och väntar på killen som ska göra mig glad igen. Han som ska byta de kokta batterierna. Nu vet vi iallafall hur kokande siliconbatteri luktar, vår granne också!

Nä nu kommer meckarkillen... Hörs kanske senare igen!



Av Sylvia - 15 juni 2014 08:27

Igår blev det ofrivilligt en dag för återhämtning för min del. Vi hade en en helt tom dag vilket är högst ovanligt för familjen Olsson. Jag hade tänkt uträtta några mindre ärenden och sen kanske bara göra något kul, vi i familjen. Men efter frukosten fick jag lägga mig igen. Kände mig helt matt i kroppen, fruktansvärd huvudvärk, ont i nacke, axlar och runt hjärtat!! Blev mer eller mindre sängliggande hela dagen...så jäkla trist! Tog bara små korta promenader med Chilla.

Det blev en dag för återhämtning helt enkelt. Lyssna på kroppen är det någon klok människa som sagt.


Idag spelar killarna fotboll igen. Oliver och Jonas är redan i Landskrona på Wormocupen och jag ska strax väcka Melvin för att sedan köra till Västergård för en sista seriematch. Jag har ätit frukost i sängen idag :)) Hur längesedan var inte det?? Mår lite bättre idag men är inte helt hundra.

Solen skiner och vinden verkar ha lagt sig. Jag hoppas att vi får tid över till ett litet trädgårdsprojekt som jag lyckats ro i hamn... Mer tänker jag inte avslöja just nu :))

Trevlig söndag!

Av Sylvia - 13 juni 2014 22:18

Veckans bästa dag är här och den är lite mer efterlängtad än annars då jag är så vansinnigt trött!
Igår kväll blev det helt knasigt. Vi var så trötta jag och Jonas så vi drack kaffe för att orka hålla oss vakna. Det blev alldeles för mycket för min del så sen kunde jag inte somna förrän halv tolv! När klockan ringde imorse trodde jag återigen att det var ett skämt!

Melvin spelade match på Örby ikväll mot P10 och Fortuna vann med 4-1. Inget motstånd tycks kunna stoppa dessa 05:or! Inte nog med att de spelar så bra fotboll, de spelar också schysst fotboll. Detta trots att motståndarna brukar surna till och gärna spelar fult i slutet av matcherna. Alla hanterar inte att få stryk av ett år yngre killar.

Melvin tvåa från vänster.

På tal om fotboll så har väl ingen kunnat undgå att VM är igång? Så gissa om det ska tittas på fotboll till kretskorten osar bränt!!


Oliver tröstar mig trots allt med "Mamma, vi ska inte se ALLA matcherna". Men jag antar att det blir varje kväll så länge matcherna börjar i rimlig tid. Just nu ligger jag och Melvin och tittar på Spanien-Holland och han rabblar fotbollsspelarnas namn som vilken van sportkommentator som helst. Gissar att vi kan tacka Fifa och Xbox för det. Men, men jag ska inte bara vara negativ. Liiite kul kan jag också tycka att det är....i lagom dos.

Oj..nu nickade Van Persie in mål för Holland...!

Med ett öga på TV:n och det andra på iPaden kollar jag på resor till solen, igen! Det känns så himla konstigt att vi inte bokat någon resa denna sommar. Vi har liksom inte någonting alls planerat. Gillar inte det riktigt. Det gör mig rastlös. Hade man bara varit säker på att den svenska sommaren levererar.

Kollar på resor till Spanien igen. Denna gång Costa del Sol som har milslånga, vita sandstränder.

Idag köpte jag mig en ny bukett blommor med mig hem. Pionerna från Helsingör har nu gjort sitt efter nästan två veckor! Jag blev supernöjd med min bukett. Jag blandade vita rosor med rosa brudslöja i min klotvas. Måste rekommendera er att köpa en klotformad vas då snittblommorna står så fint i dem. Jag har köpt min på Hemtex, men de finns olika varianter lite varstans.


Jag önskar er en riktigt skön fredagkväll!

Av Sylvia - 12 juni 2014 22:32

Det har varit några hektiska dagar och bloggen har fått lida för det. Men nu är jag tillbaka!

Hela tisdagskvällen spenderade jag delvis hemma hos mina föräldrar och delvis på akuten. Mamma som precis skrivits ut från lasarettet insjuknade igen och fick läggas in. Idag fick hon komma hem igen fullproppad med ny penicillin.

Igår var det skolavslutning. Regnet föll men det var vindstilla och någorlunda varmt. Alla samlades på skolgården och detta året stod Oliver med i skolkören :)

Oliver och en kille till i kören ledde kören i skolavslutningens sista sång, "Nu är det sommarlov". Med varsin mikrofon sjöng de så att ingen kunde undgå lyckokänslan av att sommarlovet äntligen kommit.

 
Efter skolavslutningen lämnade vi Rydebäck och regnet och styrde bilen mot Liseberg. Vi kom iväg trots att det blev lite kaos med passning av Chilla. Mina föräldrar skulle haft henne men med mamma på lasarettet fick vi tänka om. En räddande ängel dök upp och hjälpte oss. Tusen, tusen tack Anna-Carin. Det kändes tryggt att lämna henne i dina händer. Dessutom fanns det ju en lekkamrat i Lhasa Apson, Maja.


I Göteborg sken solen hela dagen och vi fick en underbar dag alla nio, Oliver, Tim, Melvin, Melker, Doris, Jenny, Jimmie, Jonas och jag! Många härliga skratt och sprudlande glädje från alla barnen.

Killarna vann choklad så det räcker hela sommaren!



Jag och Doris åkte en massa karuseller och hade det jättekul. Så mysigt med tjejmys. Söta goa Doris.


Dagens höjdpunkter:
Jimmie, Jonas, Oliver och Tim fick åka den senaste åkattraktionen Helix.

Jag fick den skönaste skrattupplevelsen på mycket länge bara genom att dela vagn med Jenny i Balder!!

Melvin åkte Europas högsta fritt fall, Atmosfear. Den adrenalinkicken höll i sig länge.


Vi kom hem inatt vid halv två, hämtade Chilla och lämnade av Tim. Vi stupade i säng och somnade innan huvudet låg på kudden.

Imorse var det mindre kul när klockan ringde! Efter bara 8 timmars sömn på de senaste två dygnen hoppade jag inte ur sängen. Oliver och Melvin fick sovmorgon iallafall. Oliver ringde mig halv tolv på jobb och frågade om han fick väcka Melvin!!! :)

Hoppas att ni alla hade en fin avslutning igår!

Kram

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards