Sylvia

Alla inlägg under april 2014

Av Sylvia - 11 april 2014 21:08

Fredag, fredag, fredag!! Japp den är här, veckans bästa dag.


Killarna har ju varit lediga idag och farmor och farfar har varit här. Jag kom hem till kaffe och hembakad sockerkaka. Nystrukna barnkläder i prydliga högar på sängen och en dammad nedanvåning. Underbart! Tusen, tusen tack.

Har fått min prenumerationsgåva från tidningen Sköna Hem. En necessär från Ceannis. Och kan ni tänka er, den var rosa!


Jag gillar inredning som ni vet, tycker det är ganska kul med kläder och jag älskar accessoarer! Har ju jobbat med smycken i sex år bland annat. Så smycken är en grej jag aldrig får nog av. Det behöver absolut inte vara dyra smycken. Scarfsar är en annan rolig sak. För att inte tala om väskor, plånböcker och necessärer! Det roliga med accessoarer är att de kan förändra en gammal outfit i det oändliga.


Ikväll är det Let's Dance och onepiece i Olivers soffa som gäller. Melvin hängde med Melker hem och sover där. Oliver och Jonas kollar TV där nere.

Ha en underbar fredagskväll!

Av Sylvia - 10 april 2014 21:53

Har ni ätit någon "bulle med bulle" idag? Det har ju faktiskt varit BmB's dag. Det är såå gott!

Skyndade mig hem från jobb för idag skulle jag få tjejbesök. M&M skulle hem till Vilgot på förfest och sedan vidare på disco på skolan. Jag och Doris följde dem till Vilgot och fick då samtidigt en promenad med Chilla.


När vi kom hem igen tog vi oss en fika och hade lite tjejsnack :)


...och presentutdelning såklart!


Lite pyssel och gos med Chilla hann vi också med. Underbart att få rå om en liten tjej för en gång skull!

Ikväll blev det andra bullar och huset invaderades av killar. Oliver, Fredde och Tim kom på att de skulle ha sovis och Melvin och Melker hade redan tidigare bokat sovis. Så just nu har vi fem killar i huset som ska sova här. De två minsta hade ätit på förfesten och de tre stora blev utfodrade hos oss.

Själv gick jag en lååång kvällsrunda med Chilla. Vindstilla och skön kväll. Nu har jag dragit mig tillbaka till sovrummet och bloggar till er. Ska bli spännande att se om vi lyckas få fem killar isäng, vi brukar ha problem med två i vanliga fall!



Så här vackert blommar det inne i Helsingborg.

Kram

Av Sylvia - 9 april 2014 22:23

Idag har det varit för mycket höst för att vara vår! Regn, blåst och kyla hela dagen. Jisses vad jag längtar efter värmen. Jag vill tvätta undan vantar, mössor och vinterjackor och stoppa in dem långt in i klädkammaren. Blä!!

Lyckades köpa ett påskris med varmt gula fjädrar imorse. Jag och Chilla tog nämligen bussen till jobb igen och blomsteraffären på knutpunkten hade precis öppnat när vi gick av bussen. Perfekt!

Idag var det dags för Melvin att ta bort EKG:et samt besöka tandläkaren. Allt gick bra. Får dock vänta på utvärderingen av EKG:et. Inga hål i tänderna iallafall.

Efter jobb blev det kalasplanering med Melvin tillsammans med klasskompisen Oliver och hans mamma Jessica. Vi träffades här hos oss, fikade och planerade. Kul och trevligt!


Ikväll körde jag ut till Väla för att uträtta några ärenden. Chilla har börjat löpa och eftersom hon är med mig på jobb känns det inte så fräscht. Jag köpte ett tikskydd så vi kan ha henne överallt även i sofforna hemma. Behövde även en ny flaska av det bästa skum jag provat för lockigt hår, Moroccanoil Curl Control mousse. Har inte hittat någon återförsäljare i stan. Passade också på att reklamera en eyeliner från Smashbox på Kicks. De gav mig en ny utan tjafs. Vilken service. Nöjd kund!


Shoppade två nya toppar också!


Imorgon är det sista dagen för killarna i skolan innan påsklovet. Lågstadiet ska gå på disco i matsalen på skolan på kvällen. Men innan det bjuder Vilgot på förfest :)

Jag ska få rå om Doris hos mig ett tag och äntligen få uppvakta henne med presenterna jag köpt till hennes 6-årsdag. Tjejmys!

Nu kallar sängen....

Av Sylvia - 8 april 2014 21:52

Det har verkligen varit full rulle på jobb idag. Mycket som ska bokas och människor som ska jagas då återkoppling inte alltid prioriteras.

Det har varit full rulle för familjen Olsson också. Jonas fick ta hand om killarnas läkarbesök idag. Jag förlorar så mycket arbetstid om jag ska gå ifrån några timmar på jobb. Har inte direkt någon möjlighet till att jobba över några timmar heller med tanke på barnen. Melvin fick 24-timmars EKG påkopplat i förmiddags. I eftermiddags hade Oliver tid hos sjukgymnasten då han känt smärtor i låret efter en sträckning.

Jag och Chilla tog bussen hem. Som tur var hade de värsta regnskurarna passerat. När Jonas och Oliver var klara hos sjukgymnasten såg Jonas till att Oliver kom på bussen hem till Rydebäck. Med sig på bussen hade han en påse med ost och ägg som jag bett dem köpa. Log för mig själv när jag såg Oliver komma springandes från bussen med påsen svingande fram och tillbaka!

De flesta äggen var iallafall hela...de andra simmade runt i påsen med osten!

Melvin har lekt med Melker efter skolan och tränat fotboll. Det gick tydligen bra trots EKG:et. Nu ikväll har vi ätit pannkakor och gjort lite läxa. Jonas har varit på kvällsmöte och kom hem lagom för att säga godnatt till Melvin. Skönt att det gått bra med EKG:et. Han tycker det kliar och att den lilla väska han måste ha på sig var i vägen nu när han skulle sova. Jag tycker det hela känns obehagligt men det är inget Melvin vet att jag tycker såklart! Han är lika glad ändå. Han är fantastisk och Jonas berättade att Melvin varit underbar hos sjuksköterskan som klistrade på elektroderna. Melvin hade frågat ut henne om olika saker, kloka frågor. Under dagen har han själv fått föra dagbok om vad han gjort under olika tidpunkter idag.


Såg en massa fina blommor och påskris med fjädrar i alla färger på knutpunkten idag när jag åkte hem.

Spontant vill jag ha de rosa men jag ska ha de gula har jag bestämt mig för. Men som vanligt var jag under tidspress och hann ledsamt nog inte gå in och köpa ett ris innan bussen skulle gå. Hade kanske inte varit så lätt med ett stort påskris med fjädrar, en väska och en hund på bussen heller!


Kram från en trött Ya (släktens smeknamn på mig)!

Av Sylvia - 7 april 2014 17:47

Imorse var jag sinnessjukt trött. Har i och för sig gått och känt mig sliten, trött och låg ett tag nu. Vårtrötthet kanske? Är snuvig och har lite kli i ögonen. Pollenallergi kanske, trots att jag inte haft det tidigare? Hur som helst så är det inte ok att vara så här trött. Riktigt jobbigt faktiskt! Är det så för er också?

Har precis varit ute med Chilla och det är riktigt skönt väder. Om bara solen också hade velat titta fram. Buskar och träd börjar slå ut så visst är våren på G.



I vår trädgård!

I stan skyltar alla klädesbutiker med vårkläder (har de i och för sig gjort ett tag). Jag skulle bara vilja slänga ut allt gammalt tjafs man har i garderoben och köpa nytt!! Köpte ett par byxor och en blus förr förra veckan men det räcker ju inte långt. Hade verkligen behövt rensa.

Style & Living

Snart är det påsk och det börjar bli dags för påskpynt och påskris. Hur brukar ni göra till påsk? Påskpynta i varje vrå eller bara lite grann? Jag brukar fixa påskris och ställa fram några små kycklingar, that's it! Däremot brukar jag lägga lite energi på påskriset. Förra, eller om det var förra året igen, gjorde jag eget påskpynt á la shabby chic. I år har jag köpt naturfjädrar men funderar även på knallgult. Gillar alla glada färger kring påsken då det har varit långa färglösa månader dessförinnan. Kom gärna med tips!


Är lite såld på ljuslyktorna/vaser/dricksglas från Tine K. Visst är de fina (ruta 2&3)? De finns i olika färger. När glaset är facettslipat blir det så fint sken från lyktan när man tänder ljus. Min påskpresent kanske?


Hoppas ni får en lugn måndagskväll! Det ska jag ha med mina små killar.

Av Sylvia - 6 april 2014 21:26

Dagen började med fotboll idag precis som igår. Idag var det Melvins tur att spela träningsmatch och det mot Eskilsminne på Västergårds IP. Helt plötsligt dyker fröken Sara upp! Det visade sig att hennes son Isak spelar i Eskilsminne. Det var inte lätt för henne idag då hon både hejade på Eskilsminne och Fortuna. Ännu värre blir det nog för henne i klassrummet imorgon då "hennes" lag förlorade med 2-4. Träningsmatcherna avslutas med straffläggning, ett bra sätt att öva straffar. Melvins straff satt där den skulle....



 

Eftermiddagen spenderade vi i Svalöv hemma hos Jonas bror, farmor och farfar kom också. Vi fick god fika med bland annat semlor, mums. Vi fortsatte reseplaneringen som vi påbörjade för någon vecka sedan. Vi får se vart vi hamnar och när vi hamnar där vi hamnar! Fortsättning följer.


Har haft mina hemmagjorda ringar och armband idag!

 


Tulpanerna har slagit ut...


 


Trevlig söndag!

Av Sylvia - 5 april 2014 23:25

Vår lördag började med fotboll på KG. Olivers lag mötte Kullavägen i en träningsmatch. Våra killar vände 0-2 till vinst med 7-4. Rätt inställning idag killar. Kul att se!


Strax efter lunch lämnade vi Chilla hos mina föräldrar och Melvin på barnkalas på Laserdome. Oliver, jag och Jonas besökte under tiden Bomässan på Hbg's arena. Blev inte jätteimponerad precis, men säkert att bra grej om man ska bygga hus eller renovera. Nu ska vi ju inget av det och absolut inte bygga uterum!! Vi köpte iallafall middagsmaten där, lite otippat. Det blev revbensspjäll hur goda som helst.


Jag hann även med en snabbis på Väla alldeles ensam i eftermiddags. En present till Doris som fyller 6 år imorgon var mitt mål. Shoppade några saker på Panduro också. Jag behövde nämligen trä om mitt pärlarmband som gick i sönder för ett tag sedan. Köpte elastisk silikontråd och lite pärlor och kristalliknande glasstenar. Blev riktigt sugen på att göra egna armband. Nu ikväll har jag minsann både lagat pärlarmbandet och gjort två nya armband och två ringar. Hur kul som helst!


Jag hittade ett sött linne till Doris och så lite annat smått som jag tror hon kan gilla. Kul att få köpa till en liten tjej!


Lite bilder från mässan...

[Bild]

Av Sylvia - 4 april 2014 18:18

Kära, kära ni...i februari hade jag flest unika läsare sen jag började blogga. I mars blev det nytt rekord! Så himla kul och jag blir så himla glad!


Det var en spännande morgon och förmiddag på jobb idag då vi hade ett inspelningsteam på kontoret. De filmade en av våra mäklare tillsammans med ett amerikanskt par som ska flytta hit till Sverige och letar bostad. Detta ska bli en del av ett amerikanskt TV-program. Superhäftigt!


Efter jobb körde jag snabbt ut till IKEA och köpte trädgårdsmöblemanget jag visade er igår. Passade på att köpa två buntar tulpaner för samma pris som en kostar på många andra ställen! Gula och orange blev det denna gången. Kan ju inte alltid köpa rosa!


Monterade bordet, om man nu kan kalla det montering att skruva i en skruv?! Och ställde upp bord och stolar på sin plats. Tyvärr är det ju för kallt annars hade jag ju gärna suttit där och druckit en kopp kaffe. Ska hitta två fina kuddar till stolarna också är det tänkt.




Ett nytt nummer av Sköna hem låg i brevlådan till mig idag. Så passande! Det blev kaffe och inspirationsbläddrande i den inne i värmen istället.

Kolla in gungan med alla kuddar! Vem hade inte velat ligga där och gunga en skön sommardag?

Imorgon är det Bomässa på Helsingborgs Arena. Den började faktiskt redan idag, men jag och Jonas ska gå dit imorgon. Lär väl få lite mer idéer och tips av det besöket. Härligt!

Oj, vilket ställe! Om man bortser från utsikten så skulle ju min bänkhörna i trädgården kunna se ut så här med en massa kuddar!

Detta fat skulle jag vilja ha!

Ta hand om er och ha en skön fredag....

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards