Sylvia

Alla inlägg under april 2014

Av Sylvia - 20 april 2014 20:55

Vilken härlig dag det har varit. Gick en timme längs stranden med Chilla i förmiddags. Melvin hade samling 75 minuter före matchstart vilket gav utrymme för denna underbara promenad. Seriestart även för Melvin som denna helg blev uttagen till att spela mot ett år äldre killar. En fantastisk match där Fortuna låg under med 2-0 mot Kullvägen, vände till 3-3 och förlorade tillsist med 3-4. Oj vad kul det är att se dem spela!


Resten av dagen har vi inte gjort många knop. J har klippt gräset men annars har vi solat i trädgården. Jag har funderat vidare på trädgård/uterum/växthus-projektet. Ett projekt som bara existerar i mitt huvud och i mina drömmar.

Detta fina växthus hade stått fint i vår soligaste del av trädgården. Här har vi sol hela kvällen.

Från den hörnan har vi dessutom utsikt över gröningen, och hade det inte varit för träden längst bort, hade vi sett vårt vackra sund.

Jag vill göra vår trädgård lite mer ombonad och försöker tänka att man ska skapa rum i trädgården. Har fått en del tips och letar som vanligt inspiration på nätet...



Min påskpresent från vår tur till Höganäs igår...

Ljuslyktor från Tine K

Av Sylvia - 19 april 2014 14:06

Så var det påskafton och solen strålar från en klarblå himmel. Vår afton började med seriestart för fotbollen och match för Oliver och Fortuna P02. Oj vad spelsugna killar vi hade som gick loss i bara shorts och t-shirts. Vårtecken! De mötte Eskilsminne på bortaplan och vann med 2-1. Bra start på säsongen!


Igår hade vi gäster och berget med disk stod kvar och väntade på oss när vi kom hem från matchen. Men med teamwork var det snabbt avklarat. Efter en trevlig kväll med goa gäster är det heller inte så betungande med disken.

Min påskdukning med påskriset liggandes på bordet blev riktigt fin tyckte jag. Melvin överröste mig med beröm när han såg det och han utnämnde mig till världens bästa mamma på att duka! Väldigt nöjd med den utmärkelsen :)

Nu sitter vi i bilen påväg till Saluhallen i Höganäs, jag, Melvin och Jonas. Ikväll får vi gäster som vi bjöd in idag då jag i vanlig ordning lagade för mycket mat igår! Men smidigt då vi slipper laga mat idag.

Hörs vi inte igen så får ni ha en trevlig påskafton.

Tack Jenny & Jimmie för tulpanerna!

Tack Tomas & Mia för buketten!

Av Sylvia - 17 april 2014 21:03

Efter en dag med datorstrul på jobb och deadline för annons så löste sig allt till det bästa till slut. Som det ju brukar göra. Med en flaska rosé från chefen lämnade jag kontoret med en skön, fyra dagar lång ledighet framför mig.


Äntligen efter en lååång tids väntan har jag fått klart min nya förlovningsring. Den blev så fin att jag ryser av välbehag i hela kroppen!! Vigselringen blev putsad och rodinerad samtidigt så nu glänser ringarna som om man vore nygift.

Jonas kom hem med ett jätteägg fyllt med choklad, påskpresent från jobb. Ajajaj vad det inte kommer att bli lätt att hålla sig från det!


Alla har pratat om det fina vädret som ska komma till påsk och jag har verkligen sett fram emot det. Köpte kuddar till uteplatsen för att vi skulle kunna mysa och sitta skönt i trädgården. Det var dock allt annat än värme man kände när jag var ute med Chilla nu. Blåst, regn och kallt. Höstkänsla! Stackars Oliver som med de nya tiderna tränar kl 19-20:30 på Örby och som kall och blöt ska cykla hem i mörkret.

Slappar i soffan och laddar inför morgondagen. Imorgon ska vi ha gäster och en buffé ska fixas till.

Av Sylvia - 16 april 2014 20:38

Det har varit en jobbig dag på alla vis. När Wilma välte krukan med påskriset i morse så ägg och fjädrar yrde och krukan sprack var det nog ett tecken för hur denna dagen skulle bli! Men nu tänker jag bara stryka denna dagen och tänka att imorgon blir det bättre!


Nu har våra reseplaneringsmöten med Jonas föräldrar och bror med familj resulterat i en bokad resa!

Dubai - here we come!

Dubai är den federala huvudstaden i emiratet Dubai samt den största staden i Förenade Arabemiraten. Det är en av de mest modernt byggda städerna i världen med världens högsta byggnad, Burj Khalifa, som kronan på verket. Tänk att vi ska få se ställen som Palm Jumeirah som är formad som ett palmträd där stammen har landförbindelse via broar.
"Världen" som även den är en konstgjord ögrupp. Vi ska på utflykt i öknen och vi ska shoppa på Dubai mall, som till ytan är världens största galleria med fler än 1 200 butiker i fyra våningar. Vi ska bada och sola på fina stränder och barnen ska få besöka något av de gigantiska vattenland som finns. Här finns nog något för alla. Dessutom får vi resan betald av Jonas föräldrar! Underbart och så väldigt, väldigt snällt. Tacksam!


[Bild]


Ha det fint!

Av Sylvia - 15 april 2014 21:27

Då hörs vi igen för andra gången idag! Jag överlevde Busfabriken, kanske bättre än killarna. Melvin, Linus och Oliver var alla lika mörbultade och trötta när vi körde hem. Melvin hade fått jätteont i huvudet och mådde inte bra. Kanske inte så konstigt efter 2,5 timmes konstant hoppande i studsmattorna med inslag av volter både framlänges och baklänges. Det blev ingen fotbollsträning för varken Melvin eller Linus. Jag fick bädda dem i soffan istället och Melvin fick Iprén!

Ikväll körde jag till Jysk och kollade på kuddar och dynor till uteplatsen. De hade fantastiska priser och jag köpte sex dynor och en liten trasmatta för 300 kr! Bilder på det kommer imorgon.

Tro det eller ej men ikväll efter maten tvingade jag ut Jonas på en kvällspromenad med mig och Chilla. Vi gick en runda på 45 minuter och det var så skönt att få röra på sig. Trevligt med sällskap för en gång skull!

En liten kvist fick följa med in....


Linus ska sova här inatt och det småfnissas och snackas för fullt. Själv sitter jag och pysslar vid köksbordet. Ett armband och en ring blev det. Riktigt kul är det!


Trevlig kväll!

Av Sylvia - 15 april 2014 14:23

Påsklovet rullar på och idag är jag ledig för att tillbringa dagen med killarna. Vi började med sovmorgon trots att vi var vakna vid åtta låg vi och drog oss länge. Klockan blev halv elva innan frukosten var avklarad. Sovmorgon är så skönt. Killarnas fotbollstider gör så att vi sällan får en sovmorgon ens på helgerna.

Efter en långtråkig dag igår ville killarna hitta på något kul idag, det är ju trots allt lov. Till min fasa åkte jag på att ta dem till Busfabriken!


För mig är Busfabriken ett mammastraff. Även om killarna leker själv så trivs jag inte i den stimmiga miljön med hemsk ljudnivå. Får nästan hjärtklappning. Har både bok och surfplattan med men inser att jag skulle haft öronproppar också! Jag är så himla ljudkänslig.

Försöker hitta lite inspirationsbilder till att fixa till vår uteplats. Något uterum blir det inte denna sommar och inte kommande somrar heller om jag inte går och vinner pengar. Funderar på att börja spara pengar till ett mindre fristående växthus som jag och Chilla kan dra oss tillbaka till. Men det lär ju dröja några år tills jag kan köpa ett sånt!


Åter till uteplatsen och vår träbänk i hörnan. Efter att ha sökt lite på nätet har jag kommit fram till att ett gäng kuddar och något hemmagjort bord får bli mitt mål. Kolla in så häftiga saker man kan göra.

Det är tydligen lastpallar som gäller och hemmafix. Ett bord av lastpallar skulle jag väl kunna fixa, frågan är var man får tag på sådana? Tipsa gärna om ni vet.

Kuddar från Jysk.


Nu ska jag gå och köpa mig en kaffe (och öronproppar om de har). Vi hörs kanske senare igen!

Av Sylvia - 13 april 2014 20:24

Söndagen började med fotbollscup i Häljarp. Jonas och Oliver stack vid halv nio. Då sov Melvin fortfarande gott. Väckte honom strax efter för att han skulle träna på KG. Men så blev det inte då han vaknade med krupp. Vi tog det lugnt istället. Chilla visade vägen...


Melvin piggnade till och kruppen lättade. Så när han stack till Linus körde jag och Chilla till Häljarp. Kom dit lagom till när himlen öppnade sig och värsta slagregnet öste ner! Men efter regn kommer sol och vice versa och så blev resten av eftermiddagen. Snacka om vindpinade och dyblöta killar och tränare. Vi föräldrar kunde söka skydd när regnskurarna kom.

Fina, fina Oliver med fokus i blicken.

Duktiga killar med riktigt bra fotbollsspel fick vi se i alla fem matcher. Det var jämna matcher och resultatet för våra Fortunakillarna blev en 3:e plats i B-slutspel.


Just nu ligger vi i soffan och kämpar för att hålla oss vakna. Oliver är helt slut, fullt förståeligt.

Hoppas ni haft en skön och fin söndag och kunnat ta vara på solchanserna.

Av Sylvia - 12 april 2014 22:55

Vaknade upp till en solig lördag utan något inplanerat. Oliver tränade 9-10:30 och Melvin stannade kvar hos Melker och Doris på hennes kalas. Jag fick en sådan lust att åka till Helsingør. Strosa runt på stan, äta pølse och köpa blommor på torget. Jonas och Oliver tyckte om mitt förslag och till Helsingør åkte vi. Lämnade Chilla hos mina föräldrar.

Skulle kunna köpa en hel spann med blommor med mig hem! Ljuvliga färger.


En hel del butiker med saker som jag tycker om...


Fika och glass hann vi med innan vi tog båten hem. Hämtade Chilla och lämnade en bunt tulpaner och ett jättetoblerone som lite lördagsgott till mamma och pappa.


Hittade ett fat på fot, lagom rostigt och på rea. Perfekt!


Pysslade lite när vi kom hem. Påskpyntet kom ner från vinden och påskriset fick sin plats. Fatet passade bra som fågelnäste!


Blev klar lagom till vi fick ett sms med en inbjudan till fika hos familjen Lilja Johannesson som hade tårta över. Det tackade vi inte nej till. Så istället för middag blev det tårta! Lite busig får man vara, eller hur? En mysig kväll och Melvin fick vi med oss hem på köpet!

Nu tror jag att sängen kallar...

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards