Sylvia

Alla inlägg under januari 2014

Av Sylvia - 15 januari 2014 22:16

Sitter i soffan och skriver till er. Det är alldeles tyst i huset. Barnen sover och J har varit på föräldramöte för Olivers lag och nu återvänt till banken för mer jobb. När jag får bestämma över fjärrkontrollen så valde jag faktiskt off-läget. Det är riktigt skönt!

Det är tredje dagen som jag kör GI. Har kommit in i "tänket" igen och det är ju varken äckligt eller speciellt jobbigt. Men visst kräver det lite mer planering av maten. Mest för att man inte ska stå där utan "rätt" mat och ta vad övriga familjen äter.

Dagens meny.....
Till frukost åt jag kesella med mosade jordgubbar och ett kokt ägg. Till lunch hade jag blandat tonfisk, purjolök, majonnäs och nymalen svartpeppar, till det två kokta ägg. Till kvällsmat åt vi alla lax med fetaost där jag istället för pasta valde keso som tillbehör.

Ikväll har jag gjort GI-knäcke och smakat två små bitar med ost på. Hur gott som helst. Detta knäcke hoppas jag ska rädda mig på fredag och lördag då det kommer bli riktigt tufft att låta bli choklad och godis. Knäcke med god ost är ju också gott....eller?!


Nu blir det en snabb kissrunda för Chilla och sedan sängen för oss båda också!

(Förresten, lilla bebisfisken lever fortfarande...jihaa!!)

Av Sylvia - 13 januari 2014 22:49

Så kom den då, den där snön. Det enda positiva med den är att det ljusar upp kvällarna när jag går ut med Chilla i det annars så mörka Rydebäck. Chilla älskar snön!


Idag har jag tyvärr fått vabba med Melvin som inte blir kvitt sin förkylning som kom efter nyårsnattens krupp. Han har varit trött, hostig och snuvig hela helgen och imorse var han blek och klagade på huvudvärk.

Har spenderat dagen med att titta på en massa filmer, spelar bingo och tittat på akvariumet. Melvin är så glad för sitt fina akvarium. Idag sa han "Jag blir lycklig varje gång jag kommer in på mitt rum och ser mitt akvarium". Vi har döpt de flesta fiskar och googlat fram artnamn på de sorter som vi inte visste vad de var. Det lilla ynglet har överlevt flytten och det är lite nervöst varje gång man tittar till den lille rackaren.

Idag var också dagen för mitt avstamp mot beach 2014! Nja...snarare att jag vill komma i mina kläder igen utan att de sitter åt. GI blir det! Till frukost åt jag ägg, skinka, ost och gurka. Till lunch gjorde jag och Melvin äggaröra och stekte bacon. Till middag åt jag kassler, broccoli och sparris. Puh...hoppas det funkar lika bra denna gången som vid första försöket 2009 då jag tappade 7 kg på 3 månader.

Krm

Av Sylvia - 12 januari 2014 22:02

Sorry för uppehållet på några dagar! Har varit för trött och inte känt mig inspirerad. Vet inte vad det är med mig. Jag är såå trött hela tiden. Skulle mest vilja sova. Väldigt trist att känna sig så när man vill känna sig precis tvärt om. Från och med imorgon ska jag äta bättre och försöka röra mig mer. Hoppas det ger mig energi.

Julen är nu helt borta och lådorna uppburna på vinden. Jag har inrett klart med de nya inköpen blandat med gamla. Känner mig nöjd!


Jag, Jonas och Melvin åkte en sväng till Väla idag. Där hittade jag av en slump en mini lampskärm för 59:- som jag kände skulle bli perfekt till min lilla lampfot hemma. Och det blev den också..supernöjd! (Se översta bilden).

I lördags kom lillebror Lalle hit med sin Anna. Med sig hade de fikabullar och Annas lilla chiuaua Primus. Lalle hjälpte oss att fixa det sista med skåpen i tvättstuga mha en sticksåg. Vi hade en riktigt mysig dag med god fika och snack. Kul att träffa Anna. Primus och Chilla fick långsamt lära känna varandra.


Vi fick ju som sagt yngel från Melvins black molly för en vecka sedan. Idag har vi bara ett kvar och jag hoppas sååå att vi lyckas med denna lilla rackare. Det hade varit kul.


Pumpen till mitt gamla akvarium har krånglat och jag tänkte köpa en ny idag på Väla. Men så såg jag att vår blivande granne sålde ett helt komplett akvarium på 55 L, med växter och några fiskar i på FB för 200:-. En pump går på det dubbla! Så nu har vi ett superfint fullt fungerande akvarium och både jag och Melvin är helt exalterade!! Det är riktigt kul med akvarium.


Det ingick ett flytande yngelkar också!

Vi har fått fixat klart och uträttat en del ärenden i helgen och det känns skönt. Melvin skulle egentligen varit på cup i Kristianstad hela dagen idag, men vi behövde tid för hem och varandra istället. Dessutom blir inte Melvin av med sin förkylning. Oliver skulle spelat match på KG idag kl 10, men motståndarna dök aldrig upp! Vi kom i alla fall upp i tid idag tack vare detta.

Ny vecka imorgon, dessutom en full vecka!

Kram

Av Sylvia - 8 januari 2014 22:58

Idag började våra killar vårterminen och morgonen gick hyfsat bra. Det var inget jubel precis men så är det väl för oss alla efter en längre ledighet.

Igår satt jag på gynakuten i tre timmar! Blev kvitt min kopparspiral som plågat mig mer eller mindre ett år nu. Förmodligen var den också orsaken till att hela min mage svällde upp och gjorde ont i helgen. Får nu testa en annan som förhoppningsvis ska få mig att må bättre. Var lite mör igår eftermiddag och kväll men bombarderade mig med smärtstillande. Det blev inte mycket vila då J var tvungen att jobba över. Han kom hem vid midnatt.

Idag har jag inte haft så ont och fick lite ny energi. Butiken Nille har rea och jag fyndade en massa fina saker på lunchen till nästan inga pengar alls. Skyndade hem och började ta undan julen och gjorde fint med gamla och de nya sakerna. Älskar att inreda och pyssla. Jonas kom hem och överraskade med två buketter tulpaner. Blev jätteglad! Tyvärr så åt han bara middag med oss, sen åkte han på tränarmöte för Olivers lag och vidare till banken för mer jobb. Vad är ett "9-5" jobb?


Jag och barnen går och drömmer om en resa till värmen. Årets sommarresa vet vi inte ännu inte vart den ska bära. Vi har börjat kolla lite på olika resesajter och man blir ju helt förtrollad! Detta hotellet fastnade jag och barnen för....

Det är ett Vinghotell på Cypern. Vi får väl se vart det bär....

Av Sylvia - 6 januari 2014 17:32

Mat, mat och mera mat. Nu står det mig verkligen upp i halsen. I lördags var vi på kalkonmiddag i Svalöv hos Jonas föräldrar. Fantastiskt gott!

I går körde vi till Halmstad och firade äldsta kusinen Filips kliv in i tonårens värld. Mera god mat!

Idag har jag tyvärr varit sängliggande hela dagen. Hela magen är uppsvälld och gör ont. Har legat vaken halva natten. Fattar inte riktigt vad det är. Känns som en blandning mellan magkatarr, urunvägsinfektion och njurstensgrus som ska ut!! Dessutom en vansinnig huvudvärk. Är det inte bättre imorgon får jag nog kolla upp det hos vårdcentralen. Jag som hatar att gå till doktorn.

Melvin och Melker har lekt hos oss och är nu hos Melker. Oliver och J har varit en sväng på Väla, nu jobbar J hemifrån och Olli tränar. Jag önskar jag vore ok och kunde plocka undan julen. Granen har i alla fall åkt ut!

En rolig överraskning väntade oss i går kväll när vi kom hem från Halmstad. Melvins Black Molly fisk har varit supertjock ett tag nu och igår medan vi var iväg hade hon fött sina yngel. Fick lite panik eftersom jag verkligen inte trott den varit gravid utan bara ätit för mycket, så jag hade inte förberett för några yngel. Trots ont i magen var det bara att börja håva upp yngel. Jag visste ju att de andra fiskarna annars hade ätit upp dem. Jag hängde en liten plastkanna på kanten i akvariet där de små (6 st) bebisarna fick spendera natten.

Nu har vi köpt ett yngelkar där de får växa till sig lite innan de kan bo tillsammans med de andra fiskarna. Har googlat en del idag och förstår att det inte är helt enkelt att få fiskbebisar att överleva. Hoppas vi lyckas för Melvins skull för han är överlycklig.

Melvin har även köpt en borg ruin till sitt akvarium och det blev riktigt fint.


Killarna har ytterligare en dag ledigt imorgon pga att lärarna har planeringsdag. Men jag och J ska jobba (om jag nu kan). Tycker det känns bra att helgerna är över. Framför allt ska det bli ändring på maten framöver!

Kram

Av Sylvia - 4 januari 2014 09:57

Det var tufft att stiga upp tidigt i torsdags för att inleda arbetsåret 2014. Inte för jobbet i sig utan för att kroppen vant sig vid sovmorgon. Det blev dock bara en halvdag eftersom Melvins krupp hänger kvar plus att han blivit dunderförkyld. Jag och Jonas delade på vabbandet.

Trots krassligheten fick jag och Melvin en mysig eftermiddag och kväll. Vi rengjorde akvariet och köpte 5 nya fiskar. Bland annat en haj!!


Till middag bakade vi pizza. Melvin gjorde sin med skinka och ost. Jag tog rester från nyår och gjorde en pulled pork pizza. Båda blev supergoda. Oliver sov hos Tim och J jobbade kväll.


Igår kom farmor och farfar och satt hos Melvin. Hans krupphosta vill inte släppa. Själv hade jag en kaotisk dag på jobb och trots den korta arbetsveckan var det skönt med fredag!

Har sovit dåligt flera nätter och jag känner mig också förkyld. Melvin har sovit hos mig inatt igen. Ligger mest och lyssnar på honom då.

Jag skulle vilja slänga ut julen men blir trött bara på att tänka tanken. Hoppas få gjort det under denna helgen. Granen barrar en del om jag säger så. Detta året har den fått stå orörd i alla fall. Förra året välte Wilma och Zimba granen två gånger!

Ha en fin lördag.

Av Sylvia - 1 januari 2014 19:52

God fortsättning på er och hoppas nyårsfirandet blev lika bra som ni tänkt. Nu är årets 1:a dag här och det känns lite läskigt att inte veta hur det kommer att bli. Samtidigt är det lite upp till en själv att fylla det med saker och vänner man tycker om.

Vi firade in 2014 med goda vänner hemma hos oss. Nyårsmenym delade vi på enligt tradition så att ingen behöver stressa i köket. Familjen Lilja Johannesson bjöd på gratinerade nachos till förrätt. Vi bjöd på pulled pork i bröd med klyftpotatis, syltad rödlök och cole slow. Sist men inte minst hade familjen Andersson gjort smarrig vaniljpancotta med limemarinerade bär till dessert.


Kvällen var trevlig och barnen uppspelta. Raketerna kom tillsist fram och jag är lika rädd varje år för att något ska gå fel. Men allt gick bra och Olas "tårta" var riktigt fin. Chilla tog det hela med ro. TV:n gick på och hon låg vid soffbordet och gnagande på sitt rosa bubbelgum-tuggben som Doris gav henne i julklapp. Efter en stund smög jag ut i trädgården för att uppleva raketerna lite mer "live".

Melvin blev riktigt hes igårkväll och under natten utvecklade det sig till krupp. Han fick sova hos mig med öppet fönster. Han sov ganska gott men jag låg och lyssnade på hans andning. Idag har han varit ok, hes och med den klassiska hostan. Nu i eftermiddags klagade han över värk i örat också. Vi har tagit det väldigt lugnt och bara slappat, förutom upprymning efter oss alla igår. Men vi har ju haft hela dagen på oss.

Lite "Fia med Knuff" har vi spelat och även Melvins julklapp "Boom Boom Ballon". Det sistnämnda visade sig vara snabbspelat och riktigt spännande.

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards