Sylvia

Alla inlägg under november 2013

Av Sylvia - 13 november 2013 22:23

Jonas kallar vårt hem ett mindre Zoo. Jag kallar det ett djurvänligt hem. Oliver hade dvärghamstrar när han var yngre och nu ville Melvin ha fiskar. No big deal tycker jag då vi har akvarium inkl pump och doppvärmare sedan tidigare. Det är bara kul att fixa och delad glädje är dubbel glädje!

Melvin har valt sand, växter och några extra prylar så som en låtsas anemon och ett korallrev. Han fixade till det supersnyggt och det enda jag bidrog till var att fylla på med vatten. Idag var det dags att köpa fiskar efter att vattnet stått och "fiskat" till sig. Det blev 5 HIF-fiskar (läs neontetra), 3 guppy, 2 leopardmolly, 1 blackmolly och 1 bottenfisk som ska hålla rent efter de andra! Spänningen var stor medan vi sakta introducerade fiskarna för sitt nya hem. Melvin och jag låg och tittade på fiskarna tills Melvin somnade ikväll. Riktigt rogivande.


Igår kväll tog jag mig några timmar på egen hand. Först en timmes manikyr inkl handmassage. Det sistnämnda hade jag kunnat klara mig utan eftersom det känns som om han ska separera mina tummar från händerna! Sen begav jag mig helt oplanerat av till Väla. Hade egentligen inte något ärende. Strosade lite planlöst runt och hittade ett par stövletter för 99 kr i äkta skinn. De hade kostat 799 kr och såldes ut pga platsbrist. Jättefina och satt perfekt. Älskar sådana kanonfynd!


Ikväll är Jonas på kvällsmöte och jag och killarna har hoppat över fotbollsträningarna för dem båda. Vi behövde få lite ro och bara vara. Vi har som sagt fixat med akvariumet och gjort läxor. Jag har gjort ett nytt försök med att flytta köksbordet. Skam den som ger sig! Vi tände en massa ljus och åt lasagne i lugn och ro innan läxläsningen.


November är såå trist. Kallt, blåsigt och grått. Livet känns lite extra tungt när dagsljuset sinar. Pratade med mamma som fått besked på att hon har lungsjukdomen KOL och att den nu försämrats. Hon som inte rökt en enda cigarett i hela sitt liv! Har läst mig till att 10% av Sveriges kvinnor har KOL utan att ha rökt. Ingen kul sjukdom och det finns tydligen inget botemedel. Inte så roligt att höra.

Orkar inte sitta uppe och vänta på J. Har ingen aning om när han dyker upp. Tror jag ska lägga mig men först ska jag skaka liv i detta lilla troll som sover som en stock vid min sida. Dags för sista kissrundan.

Natti!

Av Sylvia - 10 november 2013 11:14

Så var det söndag och dessutom fars dag. Vi sitter i bilen påväg till Teckomatorp. Oliver ska spela match mot Svalöv. Efter matchen bjuder svärföräldrarna på lunch.

Vi lämnar huset där en mindre tromb drog igenom igår. Kalas för 22 personer inkl 8 killar i åldrarna 2, 4, 5, 6, 8, 9, 11,12. Farmor hade gjort min favorittårta med rivna äpplen, sockerkaka och maräng. Till middag bjöd vi på Gulachsoppa med gott bröd och ost. Mycket uppskattat!

Chilla var uppklädd dagen till ära....


I fredags intog några Rydebäckstjejer Piazza. En trevlig kväll med god mat och dricka. Mysigt ställe men kanske inte billigast i stan!


Snart framme i Teckomatorp...håll tummarna för en vinst åt Fortunakillarna i P02 samt uppehåll!

Här kommer en försenad fredagskram....

Av Sylvia - 7 november 2013 20:34

Ikväll har vi firat pappa J med skönsång, pizza och paketer. Jag försökte få ut herrskapet på en middag på stan men det lyckades jag inte med. Männen i mitt liv ville hellre mysa hemma så då gjorde vi det. Vi dukade fint, tände så många ljus vi kunde (och det är många hemma hos oss) och köpte hem pizza. Flashigt så det förslår....nja...men vi föredrar mys före flärd.

Efter maten samlades vi på Olivers rum och spanade in när han spelade sitt nyinköpta spel. Popcorn och läsk och mys....bara mys!


Jag gillar ju ändå liiiite flärd i livet om jag ska vara helt ärlig. Jag sörjer inte så mycket över att vi inte kom iväg på restaurang ikväll , för imorgon blir det tjejträff på Piazza. Ska bli nice!

Av Sylvia - 6 november 2013 17:25

....varken man vill eller ej. Vi har fått schema för julskyltningen i Råå för killarnas fotbollslag. Vi ska både stå i fiskedammen och i skinklotteriet och detta om bara drygt två veckor!

Igår var det första skoldagen efter lovet. Inte så jättemuntra killar igår morse. Lämnade Melvin och blev obehagligt påmind om att de skulle vaccineras i skolan just denna dag. Hade helt glömt!! Som tur var tog Melvin det hela som en riktig man och tröstade mig med att han skulle klara detta utan vårt stöd. Puh...! Man skulle nämligen ha bokat tid med skolsköterskan själv om man skulle vara med. Kände mig som en dålig förälder på jobb hela dagen. Själv hatar jag sprutor...alltså HATAR sprutor!


Körde i en väldig fart från jobb till fritids för att hämta min modiga kille. Jag tog honom och en lika modig kompis, Melker, och körde till djuraffären. Melvin önskar sig fiskar till mitt gamla akvarium i julklapp. Vi gick i lugn och ro och spanade in allt från guppy, spökfisk, silverhaj till skäggödla och de minsta sköldpaddor jag sett! Oj vad vi blev förälskade i dessa små söta vattensköldpaddor. Melvin önskade sig en sköldpadda redan inför sin 7-årsdag men då hittade vi inga små.


En styck pojk är på träning, en styck ska snart iväg och sen drar jag till Väla för inköp till en tredje pöjk som fyller år imorgon....

Av Sylvia - 4 november 2013 19:44

Måndag och en ny vecka ligger framför oss. Barnen har varit lediga idag också då det var studiedag för lärarna. Killarna var ensamma hemma under förmiddagen, sen blev Melvin hemkörd till Melker (tusen tack Jenny). Oliver har varit med en kompis, bl.a på Väla.

Jag har fått ett galet ryck och vill typ bygga om huset eller riva/sätta upp väggar, alternativt möblera om... Jag vet att jag är galen men nu har vi bott här i fyra år, bott in oss liksom. Då kan det ju inte vara fel om man kanske kommit på någon bättre lösning på möbleringen!?

När man kommer in till oss från hallen går man rakt in i vårt köksbord! Så då tänkte jag prova att flytta det helt enkelt. Vad tycker ni? Övriga familjen tycket att jag är helt galen och att det blev fult. Vad tycker ni?

Av Sylvia - 2 november 2013 22:46

Lördagen började lugnt och stilla med en morgonpromenad med Chilla vid halv nio. Efter den kröp jag ner i min ännu varma del av sängen och mornade mig. Åh vad jag gillar att ta det lugnt på morgonen.

Efter frukost stack J och tränade, vi andra tog det fortfarande lugnt. Till lunch åt vi rester från gårdagens taco. Sen var det dags att bege sig till Eslöv där "Alla helgons cup" spelades hela dagen. Oliver och Tim (som sovit hos oss) passade Chilla medan vi var iväg. Cupen spelades inomhus och därmed fick inte Chilla följa med och heja på. Fyra underhållande matcher bjöds vi på och killarna kämpade på jättebra och fick tre vinster av fyra möjliga. Men framför allt hade de jättekul.



Efter en dimmig färd hem blev det pizza och soffhäng. Familjen Andersson tittade in en stund på sin hemväg från Ängelholm och derbyt mellan Rögle-Malmö. Kul att äntligen få träffas en stund. Det är inte lätt att få ihop en date mellan en fotbollsfamilj och en hockeyfamilj.

Chilla och jag på vår lunchpromenad tidigare idag. Denna lilla lurviga primadonna gillar inte när det regnar för mycket och totalvägrar att gå i vattenpölar!

Av Sylvia - 1 november 2013 20:26

Det är den 1:a november idag och det är 53 dagar kvar till julafton.

Jonas har varit ledig idag och tagit hand om pojkarna OCH Chilla! Han tog Melvin, Jacob, Wilmer och Melker med på bio. Oliver har hängt med Fredde och Tim. Jag har jobbat och det är helt ok eftersom jag tycker om mitt jobb.


Det är fredag, taco (igen) och idol. Sitter just nu i soffan med Wilma sovandes sidan om mig och Chilla sovandes på golvet vid mina fötter.

Djur=kärlek!


Jonas är och hämtar Melvin som varit på halloweenfest. Oliver går en ny runda "bus eller godis" denna kvällen med Tim som inte kunde igår.

Jag önskar er alla en go kväll och här kommer fredagskramen....

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23 24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards