Sylvia

Alla inlägg under oktober 2013

Av Sylvia - 22 oktober 2013 22:18

Igår överlevde vi årets värsta inköp! Nämligen vinterskor till Oliver. Dessutom var båda killarna i behov av nya fotbollsskor. Tre timmar på Väla och först prick åtta när butikerna börjarde rulla ner sina galler stod vi och betalade Olivers skor (under hot om att han inte fick några fotbollsskor om han inte gick med på att köpa ett par varma skor). Puh....!! Melvin fick också höstskor men han tyckte om det mesta vi föreslog. Vi åkte iallafall hem med två väldigt nöjda killar som hade fått de fotbollsskor de önskat.


Idag har har jag och Chilla "done our nails"! Körde inom djuraffären på Råå på väg hem från jobb. Där har de alltid någon som hjälper en med kloklippning. Det går snabbt och bra även om Chilla inte njuter av det precis. Däremot så njuter jag i högsta grad av att få manikyr. För tredje gången har jag fått gjort shellac på mina egna naglar. Det är så himla bra! Det håller i tre veckor (innan utväxten blir för stor) och ser lika fint ut hela tiden. Under tiden skyddar nagellacket dina egna naglar så de kan växa ut.

Imorgon ska jag äntligen till frissan och göra slingor. Tror dock inte jag vill göra så ljusa som jag brukar. Ni kommer kanske ihåg att jag själv färgade mitt hår lite mörkare och efter att överskottsfärgen tvättats ut har jag trivts i det. Men slingor vill jag ha eftersom det ger så bra stadga åt håret.

Det är alltså en V.A.S*-vecka helt enkelt....och det kan behövas för imorse vaknade jag med halsont och kände mig konstig i kroppen!

(*Vård Av Sylvia)


Av Sylvia - 20 oktober 2013 17:53

Idag mår jag som vilken annan dag som helst! Så skönt. Gick upp strax efter åtta och åt frukost med Jonas, Oliver, Melvin och Tim. Chilla har sovit gott hela natten och verkar bättre i magen. Köpte medicin på Apoteket igår.

Melvin lämnades på laserdom-kalas 09:45 och vi andra samlades på KG en halvtimme senare. Oliver och grabbarna i P02 mötte vallåkra if. Tyvärr förlust då våra killar inte var på hugget i första halvlek. Vallåkra satte 2 mål. I andra halvlek kom Fortuna igång och spelade jättebra. Hade flera skott på mål men de hade helt enkelt inte marginalen på sin sida idag.

Under eftermiddagen har Melvin gjort klart sin MA-läxa och lekt med Melker och Jacob. Oliver är på Laserdome-kalas. Chilla och jag tog en lång tur längs Fortuna med omnejd. Härligt väder när regnet avtog även om solen inte kom fram. Jag och Jonas borde gjort tusen saker här hemma men vi såg en film och drack cappuccino och åt Mmmmmarabou!

Måste ladda inför en ny vecka...

Av Sylvia - 19 oktober 2013 16:16

Ligger i sängen och mår som jag förtjänar efter en helkväll på stan igår med mina kära kollegor! Jag har alltså inte ens stigit upp idag...

En trött och sliten själ med några nätters dålig sömn (Chilla har varit dålig i magen) och pms på det så tålde jag inte festa loss med fyra unga killar helt enkelt. Men igår var det himla trevligt! Vi åt på Bonasera Bonasera och fortsatte sedan runt på diverse olika i ställen i stan (Piazza, Bara Vara, PL13 och Swan). Verkligen en helkväll och jag är så glad över att ha så trevliga kollegor i dessa fyra gentlemen.



Idag har min käre make fått sköta markservicen inkl hämta Chilla som sovit hos mina föräldrar. Det kan jag vara värd efter flera veckor med ensamma dagar och kvällar med barnen. Men nu har han stuckit till stan för att möta upp "gubbarna" på O'Learys. Som sagt vi nöter inte på varandra!

Tyvärr måste jag nu lämna sängen och hämta Melvin hos Melker. Melvin ska på disco ikväll hos en klasskompis.

Av Sylvia - 17 oktober 2013 21:47

Hallå hej....Nu tänkte jag skriva lite här igen! Arbetsveckan är snart slut och jag är så splittrad över det faktum att tiden rinner iväg. Varje vecka är ju mer eller mindre stressig men jag tycker dagarna ser likadana ut. Jobba, hämta barn, läsa läxa, skjutsa fram och tillbaka till kompisar och träningar, laga mat, förbereda morgondagens kläder och gympaväskor, lägga barn och sen är kvällen slut! Dag ut och dag in. Är det så det ska vara?

Igår hade Oliver MA-prov och var trött när han kom hem...vad är då bättre än att slänga sig på golvet och gosa med Chilla?


Lalle kom till oss igår och åt biffstroganoff och ris. Jonas kom hem tidigare än vi trott och kunde vara med och äta. Jag och Lalle körde till Plantagen efter maten och köpte lite höstblommor och ljuslyktor till hans uteplats. Sen åt vi den smarrigaste chokladkaka jag gjort (rester sen i lördags som jag fryst in) med grädde och vindruvor. Vi pratade om höstens alla kalas och jag passade på att bjuda in Lalle, Elias och Alvin på "Pimpa Pumpa" strax före halloween.


Lillebrors lilla fot!!


Har läst läxor med båda killarna samtidigt idag....gick inte helt smärtfritt! Men vad ska man göra? Melvin har sin läxa till på måndag vilket räddar oss denna gången då vi inte kunde göra allt klart. Försöker annars undvika att göra läxor på helgen. Oliver hade sitt SO-prov sen förra veckan med hem för påskrift idag. Ett kartprov på hela Norden och han hade alla rätt. Kul!



Räk- och pastasallad till kvällsmat!

Jag har köpt en ny höst- och vinterjacka idag som funkar till jobb. En svart kappa, lite som en trenchcoat men längre och fodrad med vaxad yta. Min gamla som egentligen hade "gjort sitt" redan förra vintern kasserade jag när vårjackorna togs fram tidigare i år. Idag var det väldigt rått och kallt att gå ut med Chilla på lunchen i en tunn trenchcoat så det var dags för en varmare jacka.

Jonas är hemma nu och jag tror att jag ska gå och lägga mig. Trist men sant...slut som artist!

Av Sylvia - 14 oktober 2013 21:55

Jag tar ett djupt andetag inför denna veckan och hoppas den går så smidigt som möjligt!


Vet inte ens vad jag ska blogga om idag! Är lite trött och känner mig lite låg och sånt är ju inte så kul att skriva om. Men denna bloggen är ju inte bara till för de härligaste stunderna i livet (typ en resa till Rom) utan den är tänkt att skildra livet som det ju är. Det är bara det att jag tappar gnistan att skriva när det känns trögt!!

Då blir det mindre text och fler bilder...


Ett samtal gjorde mig väldigt glad idag i alla fall! Det rent av fick mig att se fram emot veckan. Lillebror ringde och ville ha experthjälp... Höstplantering i en kruka utanför dörren och inköp av en ljuslykta. Dessvärre kan jag inte komma loss och åka hem till lillebror vilket jag gärna gjort. Men han får ta med krukan hit! Det får bli ett besök på Plantagen istället för ett av mina favoritställen, Flower Team. Kanske tur för vår plånbok! Hur som helst ska det bli kul att få bjuda lillebror på middag och hjälpa honom med sådant pyssel som jag älskar.


Lovade Melvin att lägga ut en bild på hans höft...snyft! Den är skrapad och svullen. Stackars min lille goding, min solstråle, mitt hjärta.


Ja, nu sover båda barnen och kaoset jag inte hunnit ta tag i på nedanvåningen kallar och förmodligen en kissig hund.

Måndag är snart till ända!

Kram S

Av Sylvia - 13 oktober 2013 19:31

Blir fortfarande uppvaktad för att jag fyllt 40. Tänk att det trots allt skulle bli så trevligt att nolla!

Anneli och Jörgen var här igår med sina fina killar Gustav och Oscar.

Boeuf bourgogne-grytan var riktigt god och det var skönt att allt var förberett så att vi verkligen kunde umgås och prata.




Fick en jättefin present i form av en självvattnande kruka från Eva Solo och en Orchidè. Verkligen jättefin!

Av Sylvia - 13 oktober 2013 17:27

Sovmorgon idag och Chilla och jag tog vår morgonpromenad halv nio. En lugn och skön morgon och förmiddag.

Melvin lekte en runda med Sami, Jacob och Linus i förmiddags och lyckades köra och vurpa med kicken. En ledsen Melvin blev hemledd av Jacobs mamma och jag fick ta fram stora förbandslådan. En sönderskrapad höft och det gamla skrapsåret i handflatan sen tidigare fall uppskrapat på nytt! Ingen bra helg på skadefronten för Melvin.

Efter omplåstring och fika med chokladkaka lyckades han komma i kalaskläderna. Jag körde honom till Helsingborgs Djurpark där han var bjuden på Toms barnkalas. Jag och Chilla fortsatte till Pålsjö skog för en långpromenad. Det visade sig vara "The highway of dogs"!! En händelsefull promenad för Chilla med alla skogens dofter och hundmöten. Nu sover hon som en stock under vårt soffbord.



Nu öser regnet ner och det till och med åskar! Det känns skönt att ha varit ute och rört på sig idag. Nu blir det det soffmys resten av kvällen!

Av Sylvia - 12 oktober 2013 15:55

Lördag och nästan lediga förutom fotbollscup för discotrötta Melvin. Klockan 10 checkade vi in på Borgeby IP för att se Melvin spela fyra matcher med sitt lag. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig eller som man planerat. Efter fem minuters spel i första matchen fick Melvin en smäll på sitt redan onda smalben (efter ett fall på skolan) och sen kunde inte han spela mer!! Chilla fick gosa med killarna ett tag i alla fall.




Det var såklart trist och helt plötsligt fick vi flera timmar på oss här hemma innan gästerna kommer. Rätt skönt att få vila lite efter två hektiska dagar. All mat är klar inklusive en smaskig chokladkladdkaka med chokladglasyr som jag bakade igår.


Det ska bli riktigt kul att träffa Annelie, Jörgen, Gustav och Oscar idag. Vår senaste date blev ju inställd eftersom Melvin fick feber när vi skull varit på Liseberg.


Ha en skön lördag!

[Bild]

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards