Sylvia

Alla inlägg under augusti 2013

Av Sylvia - 18 augusti 2013 22:46

Med utsikt över Glumslövs backar grillade vi hos familjen Hansson i lördags. En mysig kväll i en oslagbar miljö. Jag bara ryser behagligt av tanken på att få inreda denna fina gård i shabby chic stil. Vilken dröm!

Förutom att umgås med vänner i lördags, så var det fotbollsträning för Melvin och sedan match för Oliver. P02 mötte Hbg östra och vann med 4-2 (Oliver gjorde ett av målen).



Idag var det Melvins tur att spela match. Det blev samma siffror i den matchen men tyvärr omvänt, dvs förlust för våra killar. Men de spelar helt fantastisk bra med tanke på att de möter ett år äldre killar.

Melvin hängde sedan på Albin hem, Chilla lämnades till sin stora glädje av hos mina föräldrar, medan jag och J och Oliver fortsatte till Väla. Olivers önskan! Lite nya kläder till skolstarten behövdes.

För övrigt har jag fortsatt mitt projekt som jag startade i fredags. Inredningsfix och lite städning samtidigt gör städningen mycket trevligare. Village på Väla har tydligen gått i konkurs och hade 50% på allt, dock inte mycket kvar. Vi hittade iallafall fina kuddfodral från Serholt till vår soffa. Vill egentligen ha en ny soffa då de två 2-sitts vi har är så tråkiga efter 11 år. För att inte tala om vår säng...!

Nu väntar en ny vecka med skolstart imorgon. Killarna är klara med sitt 10 veckor långa sommarlov och verkar nöjda med det. Back to school!

Av Sylvia - 16 augusti 2013 23:46

Äntligen fredag, den första sen semester tog slut. Alltid skönt med fredagar! Njuter extra mycket sen jag slutade arbeta i butik. Det kändes alltid lika hemskt de fredagar man gick hem från jobb men ändå inte kunde njuta för att man skulle jobba dagen efter.

Chilla tycker också att det är skönt med fredagar efter en tuff arbetsvecka!


Fick ett ryck ikväll och började ändra om på min skänk och fake-spis. Fram med fler ljusstakar och mys för kommande mörkare kvällar. När jag väl kommit igång kan jag hålla på läääänge! Men det blev lite slappande i soffan också. Ska fortsätta lite till imorgon.

Av Sylvia - 15 augusti 2013 22:23

Ingen missade väl att det regnade och åskade i Helsingborg med omnejd igår? Helsingborg fick mest regn av alla europeiska länder. Jag som inte är så förtjust i åska tyckte inte det var så kul med alla åskväder som avlöste varandra. Att vara hundägare igår var inte heller så lätt. Chilla ville inte gå ut i ösregnet och inte blev det bättre när det kom en rejäl åsksmäll och skrämde henne. Hon blev dessutom helt genomvåt flera gånger. Tur att jag beställt en regnjacka till henne som jag lite lustig nog kunde hämta på posten igår eftermiddag. Chilla kände sig nog lite lustig i den för hon la sig först platt på golvet och låg stilla ett tag. Söt och torr blir hon i den iallafall.

Det ska bli skönt med fredag imorgon. Jag har väldigt mycket att göra på jobb och även om mina kollegor hjälpt till under semestern så tar det ett tag att komma ikapp.

Känner mig allmänt uppstressad och det är väl inte bra att känna sig så när man precis haft fyra veckors semester. Killarnas garderober behöver en genomgång och en hel del nytt köpas in. Hela huset hade behövt en ordentlig städning från golv till tak! Det känns som om det ligger saker över allt. Rörigt är ordet. Skulle vilja ha en hel vecka att bara röja, plocka undan och omorganisera och fixa bättre förvaring.

Gick en lång runda med Chilla, hon är min ventil. Skönt att komma ut. Synd bara att man stöter på andra hundägare (få tack och lov) som gärna ska berätta hur duktiga deras hundar är och hur fel man själv gör! Mötte en dam med sina lösa (säkert väldigt väluppfostrad) hund. Jag fick höra att det var hur fel som helst att jag gick med Chilla i koppel. Valpar behöver inte koppel, lär de sig gå i koppel som valp så ger det en falsk trygghet. Kände mig usel! Ska jag bara släppa lös Chilla och hoppas på att hon inte springer ifrån mig? Eller springer fram till någon hund som kanske inte uppskattar en vild valp! Som nybliven mamma stötte man ofta på människor som "visste bättre". Vissa av dem hade ju såklart själv de mest väluppfostrade och duktigaste barnen, enligt dem själva! När man fick sitt andra barn hade man lite mer skinn på näsan och brydde sig inte lika mycket om dessa människor. Kanske är det lika dant att "bli med hund"? Inte för att jag tänker skaffa en hund till! Jag får helt enkelt skaffa mig skinn på näsan redan nu.

Av Sylvia - 14 augusti 2013 06:56

Ligger i sängen och lyssnar på åskan och ösregnet och kan inte somna om. Som tur är sover barnen än och Chilla och Wilma likaså. Hm...hur gör man om Chilla vaknar och måste kissa nu?

Igår kändes det som om hösten ville göra sig påmind. Speciellt igår kväll då jag gick min runda med Chilla. Det stormade och var kallt och ruggigt. Vi har ju halva augusti kvar så än är sommaren inte slut hoppas jag.

Var så himla trött igår kväll. Kanske för att man inte är van vid att jobba och använda hjärnan. Det var dessutom valpkurs och en intensiv timme med många nya instruktioner.
Chilla är duktig och som sagt. Det hänger på mig hur mycket tid jag hinner lägga på träning. Hon gör allt för en korvbit!

Jonas och jag har letat hotell inför vår Romresa. Vi vill bo centralt och fint men inte bli ruinerade. Nu har vi hittat ett ganska "galet" hotell som verkar fylla våra önskemål. Det andas historia....! Det känns oerhört bra att ha denna resa inbokad i höst. Något att längta till.

Nähä...om man skulle ta och stiga upp? Åskan och regnet har avtagit. En ny arbetsdag väntar. Fritids har stängt idag så farfar kommer och passar killarna (inkl Melker som sovit över). Hoppas ni alla får en bra onsdag!

Kram

Av Sylvia - 12 augusti 2013 22:44

Ja, jag kom upp ur sängen tillsist imorse! Men det var tungt och jobbigt. Älskar att få ligga och dra mig på morgonen. Men nu är det slut med det.

Var lite orolig för hur det skulle se ut på mitt skrivbord på jobb efter fyra veckors semester, men det visade sig vara under kontroll. En hel del att ta tag i såklart, boka tillträden för resten av augusti och september, betala ut handpenningar och fakturor, lite sortering av papper och så men det kändes helt ok. Jag ska nog vara ikapp ganska snabbt. Detta tack vare mina fina kollegor och chef. Kul att vara tillbaka! Kändes dessutom väldigt bra att börja dagen med morgonmöte på Hotell Viking och deras frukostbuffé.

Har köpt ny almanacka (2013/2014) på lunchen idag. Insåg igår att det var hög tid när jag satt och kollade igenom killarnas spelschema framöver. Jisses vad denna familj kommer att leva, andas och spela fotboll i höst. Varje helg, gärna samtidigt och på olika ställen!! Så är det att vara fotbollsförälder antar jag.

Hoppas ni alla som också börjat jobba idag fått en bra start! Kram till er alla.

Av Sylvia - 12 augusti 2013 06:54

Fattar inte hur jag ska komma ur sängen! Jag är ingen morgonmänniska! Fyra veckors semester är slut och det känns lite vemodigt. Minst sagt! Men jag ska inte klaga, vi har haft en fin sommar. Vi har varit i Smögen på Kalles kaviarcup, cyklat på Ven, haft en skön och avkopplande vecka i Spanien, busat på Tosselilla och haft fina dagar hemma i trädgården. Liseberg väntar dessutom!

Igår var vi i Köpenhamn med Melvins fotbollslag. Melvin hade längtat så efter denna dag. Efter att ha låtit honom ta en paus från fotbollen i sommar är han nu riktigt spelsugen igen. Vi kände oss dock lite tveksamma till att låta honom spela med tanke på förkylningen och febern i fredags, men det gick bra. Klockan åtta körde vi hemifrån och vid fyra på eftermiddagen var vi hemma igen.

Och nu måste jag gå upp.....
Av Sylvia - 10 augusti 2013 22:31

Det blev inget Liseberg igår då Melvin fortfarande hade feber när han vaknade. Inte särskilt kul att meddela alla berörda, Annelie & Co som redan befann sig i Göteborg och Olivers kompis Fredrik som längtat lika mycket som Oliver. Hela dagen igår var ett antiklimax! Min sista semesterdag dessutom.

Efter några timmar och med febernedsättande så mådde Melvin bättre. För att inte sitta hemma och uggla bestämde vi oss för att köra och titta på bil. Först på Audi i Helsingborg och sen körde vi till Malmö. Perfekt för Melvin som kunde slumra lite i bilen. I Malmö hittade vi en riktig pärla men liiite över budget. Resten av eftermiddagen spenderade vi hemma så Melvin fick vila.


Idag vaknade Melvin utan feber. Tjock i näsan men pigg igen. Så himla typiskt att han skulle må dåligt just den dagen vi planerat Liseberg. Men hellre då än att han blivit sjuk när vi skulle till Spanien till exempel.

Stugan i Röstånga stod på schemat idag. Farmor och farfar bjöd på våfflor till fika och sedan middag och efterrätt. Vi hade tur med vädret då det bara föll några droppar regn. Vi såg ju uppdateringarna på FB om ösregn, åska och hagel över Rydebäck under kvällen. Tur vi slapp det. Nu ligger båda killarna i säng och J har kört med Chilla till mamma och pappa. Imorgon är det nämligen fotboll i Köpenhamn som gäller för Melvin och hela familjen följer med. Jag får ta och fixa pass till Chilla så hon kan följa med nästa gång.

Av Sylvia - 8 augusti 2013 23:30

Vaknade till en gråmulen dag och av att Oliver låg sidan om mig och läste "Zlatan". Mysigt! Vi låg kvar länge och och drog oss. Det är inte många slappedagar kvar nu! Melvin spenderade ytterligare en natt hos Melker och därför var det bara jag och Oliver. Efter hand kom även regnet som skulle visa sig komma och gå under hela dagen.

Melvin hängde med på bio med bästisen och därför fortsatte min & Olli's dag. Vi tänkte oss först Väla men vi fick ingen hundvakt, därför blev det stan. Vi trotsade störtskurarna helt enkelt! Det blev en sen lunch på Fahlmans uteservering där Chilla låg så fint vid vårt bord. Oliver tog en räkmacka (för 95 kr, sjukt pris för en tekaka med ett ägg och lite räkor) och jag en salami- och briebulle. Efter fikan strosade vi lite på stan. Vilken stor fin kille jag har. Vi stötte även på mamma och pappa som tagit sig ner till Kullagatan efter ett läkarbesök på lasarettet.

Ikväll har jag varit på ett tre timmar långt teoripass som ingår i valpkursen. Trodde det skulle bli drygt men det gick hur snabbt som helst. Det var både lärorikt och kul, mycket tack vare en kursledare som brinner för sitt jobb. Det är verkligen ett annat liv med hund men jag gillar det. Man kan ju själv avgöra hur engagerad man vill bli. Hundägare verkar iallafall vara så sociala, öppna och trevliga (finns garanterat undantag). Jag tror att djur gör en mer avslappnad och glad.

Glad och nöjd körde jag hem och möttes av en febrig Melvin, besviken Oliver och orolig Jonas. Vi har nämligen tänkt åka till Liseberg imorgon med Olivers kompis Fredrik och möta upp min kompis Annelie med familj i Göteborg. Jonas har tagit ledigt från jobb och det är min sista semesterdag och den enda inplanerade aktivitet denna veckan. Känns inte alls särskilt kul utan det rent ut sagt "suger" som barnen brukar säga. Men nu får vi se hur det utvecklar sig inatt och hur Melvin mår imorgon innan vi fattar något avgörande beslut.

Kram

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards