Sylvia

Alla inlägg under juni 2013

Av Sylvia - 9 juni 2013 21:51

Dagen började med match för Melvin på KG. Det blev förlust mot Hittarp, men vilken bra match Fortuna gav dem! Kul att se att våra 05:or ger 04:orna en match.

Jag har fixat lite i trädgården, det lilla vi har att fixa med i vår lättskötta trädgård. Såg fina gröna Hostor i Pernillas trädgård när Chilla träffade Nils-Åke häromdagen. Vi hade massor av sådana i Bårslöv. Fick lite inspiration och planterade två sådana i ena hörnan i trädgården. Några rundor med Chilla har det också blivit varav en då Melvin och Jonas följde med. Då sprang Chilla löst hela vägen ner till stranden och följde oss så fint.

Jonas bror och familj kom på fika i eftermiddags. De var nyfikna på Chilla. Vädret blev ju soligt och fint och vi satt ute och njöt i fulla drag. Älskar att sitta ute i trädgården och barnen och Chilla kan springa ut och in. Livet blir lite enklare och mer avslappnat.

Laxknytena vi gjorde igår var grymt goda och smaka lika bra idag. Det får vi göra om fler gånger. Så enkelt att förbereda i förväg, så när gästerna har kommit kan man umgås med dem utan att stå i köket.

På tisdag är det skolavslutning och killarna är välförtjänta av sitt sommarlov. Vi vuxna längtar efter vår semester också. Men det dröjer några veckor till.

Go' kväll!

Av Sylvia - 8 juni 2013 23:47

Fint väder och min storebror med familj kom ner till oss från Halmstad idag. Kusinhäng och vuxenhäng! Killarna lekte fint, de stora (Oliver och Filip) spelade Xbox och stack en sväng till rampen, mellankillarna (Oskar och Melvin) är fotbollskillar och blandade det med lite spel på paddan. Minstingen, Ludvig, hängde med lite varstans! Skönt väder så vi satt ute och fikade. Tiden rusade iväg och på kvällen blev det premiärgrillning på nya grillen. Det smakade gott! Och...Chilla hon chillade med alla!

Nu kallar sängen! Gonatt ....?

Av Sylvia - 7 juni 2013 23:34

Fredag, ljuvliga fredag! En fin helg ligger framför oss med soligt väder och besök från Halmstad. Och givetvis fotboll! Vi ska inviga vår nya grill imorgon med laxpaket har jag tänkt. Så blir det lite annat smått och gott också såklart!

Chilla och jag gick en längre runda efter jobb och jag måste säga att hon är helt underbar. Det är inget jämt tempo på våra promenader precis! Utan antingen tvärstopp eller galopp...men jag njuter. Det är inte lätt att vara så söt som Chilla heller eftersom vi gärna blir stoppade av förbipasserande som låter....."åååååhh...men gud vad sööööt...vilken ras är det?". Jag myser!

Ikväll blev det extra spännande då Olivers klasskompis Olle visade sig ha hundbesök. Olle bor ett stenkast från oss och han undrade om inte Chilla ville komma och hälsa på hans mosters hund. Vi testade och jisses vilken succé! Det var en liten kille på 10 månader av rasen PK (Prazsky Krysarik). Alltså var de ungefär i samma storlek och hade jättekul tillsammans. Kul att se!

Och så lite bilder......

Av Sylvia - 6 juni 2013 08:57

Godmorgon alla! Jag och Chilla har nu varit ute på en lååång (läs kort) morgonrunda. Det är helt fantastiskt väder. Vindstilla för en gång skull och redan 17 grader och sol. Chilla njöt också i fulla drag och studsade fram över vår gröning. Idag sov hon till tio i åtta...skönt!

Wilma, söta lilla Wilma låter sin nyfikenhet ta över mer och mer. Hon har de senaste dagarna vågat sig ner från ovanvåningen lite då och då. Igår kom hon tydligen ner när jag somnat och la sig på sin plats i sängen vid mina fötter, enligt Jonas. Imorse när jag gick upp med Chilla låg Wilma och sov i soffan här nere. Så bitarna börjar falla på plats!

En orörd dag ligger framför oss. Känns väldigt ovanligt att det inte är någon fotbollsmatch eller träning denna lediga dag. Jag njuter av att kanske få en familjedag. Killarna behöver skolavslutningskläder men det känns föga lockande med Väla idag. Vi får se vad som händer helt enkelt.

I vilket fall så hissar vi svenska flaggan högt för Sverige idag (även om det blir bordsflaggan för våran del). "Du gamla Du fria, Du fjällhöga nord. Du tysta, Du glädjerika sköna."

Kram på nationaldagen till er alla.

Av Sylvia - 4 juni 2013 22:39

Det är mycket fokus på en viss liten Chilla. Det kan bli risk för att jag blir lite tjatig, men det känns uppfriskande att ha något nytt att skriva om än all fotboll och den vanliga stressiga vardagen.

Det kan inte vara lätt att vara hund mitt i city. Det finns väldigt få gröna ytor! Chilla har ju bara kissat i gräs sen hon föddes och förstår inte att hon kan kissa på asfalt än! När jag nu äntligen hittat gräs vid Stadsteatern så är det så ny miljö för henne (och en massa människor som kommer fram och vill klappa och prata) så det blev inget gjort där inte. Däremot fungerade tydligen vår entrémattan bra!! Men det lär nog fungera förr eller senare.

Nu är det bara en vecka kvar till skolavslutningen och sen väntar ett långt sommarlov! Det är både skönt, härligt och stressande. Barnen har tio veckors lov och bara fem av dem är vi hemma. Melvin klarar sig säkert på fritids men Oliver ska vara ensam. Känns sådär!

Nu ska jag se om det går att skaka liv i Chilla för sista kissrundan. Hon är helt slut efter förra rundan då jag och Oliver stötte på några av hans klasskamrater. Jag släppte Chilla lös och hon sprang och lekte med dessa tjejer och killar en bra stund.

Imorgon är det lillfredag!


Av Sylvia - 3 juni 2013 23:04

Chilla klarade sin första dag som mäklarhund bra. Hon sov sig genom dagen i princip. Säkert utmattad efter helgens alla intryck. Det är förmodligen lugnare för henne på jobb än hemma. Fast jisses vad glad hon är för barn.

Är så trött....så nu ska jag göra som Chilla redan gjort...somna! Godnatt...

Av Sylvia - 2 juni 2013 14:00

Hade en skön dag igår med Chilla. Killarna åkte fram och tillbaka på diverse fotbollsgrejer och kalas, men jag och Chilla hade bara mys för oss. Vi var mycket ute i trädgården och jag fick bl.a satt upp ett ministängsel. Chilla är en skön tjej som inte verkar ängslig och blyg av sig. Hon är stormförtjust i barn och älskar att busa med dem.

Chilla har sovit gott hela natten och vaknade vid samma tidpunkt som igår. Denna morgon var jag lite snabbare ut med henne så det blev inget kiss inne. Sen lite lek och så somnade vi om.

Melvin spelade match på Västergård i förmiddags och i sista minuten bestämde jag mig för att hänga med. Chilla tyckte nog det var lite läskigt och bestämde sig för att sova inlindad i min famn genom hela matchen. Lika bra att vänja henne vid att hänga på fotbollsplaner!

Nu sover hon gott efter ett busryck med killarna och deras kompisar. Jonas är iväg och hämtar mormor och morfar. Vi ska fira ett försenat morsdag eftersom jag inte träffade mamma förra helgen. De är väldig spända på att få träffa Chilla också. På ovanvåningen är det snart oxå fikatajm för alla fem killar! Bäst att fixa lite nu....

Trevlig söndag!

Av Sylvia - 1 juni 2013 09:22

Jag har varit så nervös sedan vi fattade beslutet att utöka familjen med Chilla. Tusen funderingar har passerat i mitt huvud de senaste fyra veckorna! Men när jag fick henne igår kändes det 100% rätt och vi får helt enkelt ta det som det kommer. Jag är tveklöst förälskad och förlorad!

En som däremot inte känner riktigt likadant är Wilma. Hon tittade och funderade och försvann! Inget fräsande men inget välkomnande! Hon bor på ovanvåningen nu och bestämmer själv när det är dags att komma ner.

Inatt har hon sovit gott fram till kl 6. Det blev en liten olycka inne och en snabbtur ut i trädgården. vi busade en stund, sen sov vi till kl 8. Jag är mycket nöjd med första natten. Chilla verkar inte ett dugg rädd eller ledsen för att hon saknar sin mamma och syskon.

Idag står det massor på schemat! Fotbollsträning, grillning med P05, maskeradkalas, match P02 och HIF. En alldeles vanlig lördag om det inte vore för Chilla. På mitt schema står det dock bara Chilla.

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards