Sylvia

Alla inlägg under maj 2013

Av Sylvia - 22 maj 2013 17:36

Har legat i min säng och läst engelska läxa med Oliver precis. M&M spelar iPad och regnet öser ner. Jag ligger kvar i sängen och förstår inte hur jag ska orka ta mig upp! Är så trött på att ha huvudvärk jämt. Är nysig och täppt och jag kom precis på att det kanske är bihålorna som spökar! Ska köpa kortisonspray på Apoteket och se om det kan hjälpa.

Så fort J kommer hem ska jag köra till Maria Sofia och hjälpa Lalle i lägenheten. Har som sagt rotat fram lite lampor och krukor till honom. Kul att se vad han ska inhandla för inredning. Vi har sett ut ett köksbord och en bäddfotölj iallafall.

Pratade med Chilla's uppfödare i förrgår och vi slipper köra till Varberg nästa fredag. Hon ska till Helsingborg själv och tar Chilla med sig. Så himla bra. Nu närmar det sig verkligen!

I helgen ska vi vara med på en cykelfest här i Rydebäck. För er som inte vet vad det innebär, så cyklar man hem till olika värdpar (vilka vet man inte) och äter förrätt, varmrätt och dessert. Vi kommer att få två kuvert med två adresser där vi ska infinna oss för förrätt och dessert. Själv ska vi bjuda på varmrätt. Två andra par kommer till oss och vilka det är har vi ingen aning om. Det kan vara någon vi vet vem det är eller någon vi aldrig träffat!! Spännande och lite nervöst. Har klurat på vad vi ska bjuda på. Inte helt enkelt eftersom vi själv ska äta förrätten hemma hos någon annan först. Jag har en idé....

Av Sylvia - 20 maj 2013 19:07

Jag känner mig alltid som ett vrak på jobb på måndagarna! Man borde ju såklart komma utvilad och fylld av energi efter två lediga dagar. Men det händer aldrig. Inte någon dag för den delen. Är inne på min 10 dag i rad med konstant huvudvärk!

Jag fick ett trevligt sms från Chilla's uppfödare som innehöll en ny bild på lilla Chilla. Hon har växt till sig och pälsen har blivit lite rufsigare. På torsdag nästa vecka ska hon till veterinären.

Melvin var hos doktorn för att kolla sina öron idag. Han har aldrig varit ett öronbarn men han har haft vätska bakom trumhinnan vid infektioner flera gånger. Men vi har trott att det har försvunnit när förkylningen läkt ut. Det verkar det inte ha gjort. Melvin har haft perioder då han hört sämre och vi har på inrådan av läkare använt Otovent (en ballong man blåser upp med näsan) och då har trumhinnan rättat till sig. Men problemet återkommer. Nu ska han få en remiss till öronläkaren för båda trumhinnorna var kraftigt påverkade. Konstigt att han aldrig klagat. Inte kul om det blir tal om rör i öronen. Tänker mest på att det blir klödd vid bad och så. Men vi ska inte ta ut något i förskott!

Oliver är på Örby och tränar, J är på Olympia med kunder och ser HIF och Melvin följer just nu sin kompis Wilmer hem. Melvin och jag ska sedan förbereda matsäcken inför hans skolutflykt imorgon. Tror det blir en tur till Hemköp för att köpa en chokladpudding!

Ha en skön kväll!

Av Sylvia - 19 maj 2013 20:29

Från 28 grader och sol till 15 grader och regn! Vi fick en försmak på vad som komma ska - sommaren. Det är ju faktiskt bara vår än! Önskar mig en sommar som bjuder på många dagar som igår.


Idag har min lillebror börjat flytta in i sin 2:a i Maria Sofia, vid Maria staden. Jag var med på ett hörn idag och han kommer få det toppenfint! Älskar att få vara med och planera inredning och hjälpa till med de små och viktiga mysdetaljerna. Ikväll har jag rotat bland lampfötter, lampskärmar och krukor som jag inte själv behöver. Har hittat ett "gäng" som kommer att passa fint hos Lalle. Nu ska det bara fixas växter. Det blir nog någon vända ut till Maria Sofia kommande vecka. Kul!



På återseende!



Av Sylvia - 18 maj 2013 14:57

Oj vad varmt det blev idag - nej jag klagar INTE! Jag NJUTER!

Melvin har spelat seriematch på Norvalla med samling 08:45. Därefter fortsatte han till sammandrag på Västergård! Jag och Oliver stannade hemma. Oliver behövde få sovmorgon efter flera dagar med huvudvärk.

Vi tog en promenad efter frukosten och pratade om Chilla och kommande sommarlov. Trots 28 grader så låg Fortuna strand ganska öde förvånande nog. Oliver var supersugen på att bada men efter många tappra försök gav han upp. Vattnet är svinkallt ännu såklart! Efter promenaden har vi bara slappat i trädgården med Wilma.

Nu är Melvin och J hemkomna, svettiga och trötta. Melvin står i duschen och ska snart på barnkalas. Efter det kalaset åker vi vidare på nästa kalas för hela familjen i Svalöv. Smörgåstårta väntar och det är sååå gott!

Sköt om er i värmen!

Av Sylvia - 17 maj 2013 22:03

Oliver och hans klass spelade final i fotboll i skol OS idag. De vann och en sprudlande Oliver ringde och berättade. Den glädjekicken behövde jag få dela med honom efter en ganska låg vecka. Känner mig såå trött och oinspirerad och finner ingen riktig glädje. Vårtrötthet, allergi eller för mycket på schemat??

Vilken underbar sommarvärme vi haft idag! Shortsen är framplockade till killarna och "bonnabrännan" börjar synas. Bruna nackar, ansikten och armar och krit vita för övrigt. Melvin sover i sitt andra hem och resten av oss slappar i soffan. Precis som det ska vara. Fast jag saknar min Memme! Första middag i trädgården har intagits ikväll. Dock inte grillat utan den sedvanliga tacon. Till det riktigt kallt rosévin.

Idag är det 14 dagar kvar till vi kör till Varberg och hämtar hem Chilla. Hoppas jag känner mig piggare då. Framför allt hoppas jag hon ska få mig att bli piggare. Längtar! Vill så gärna att allt ska fungera.

Ha en skön fredag!

Av Sylvia - 15 maj 2013 17:11

Åh vad härligt det är med sol, synd att det är full storm bara! Oliver är i Malmö på Eurovision song contest med sin klass och Melvin leker hemma hos en kompis. Jag har bett Jonas jobba över så att han får ro i själen. Lugnast så! Njuter av min ensamhet.

Har känt mig risig några dagar med huvudvärk och båda mina ögon har känts som de var fulla av grus! Inte kul, men jag har kurerat mig med en ögonsalva och idag känns det lite bättre. Så nu åker jag på att köpa ny kajal och maskara om det nu är någon ögoninflammation så det inte börjar om.

Hur förbereder man en katt på att det ska komma en liten hundvalp hit om drygt två veckor? Har fått tips på att sätta Wilmas mat högt så att hon får ha den i fred. Har städat undan på diskbänken i tvättstugan så hon kan ha sin mat där. Hon tittar konstigt på mig men motvilligt hoppar hon upp där och äter. Mutar henne med lite extra godis!

Kan fortfarande inte fatta att jag ska få min efterlängtade hund och det kommer att bli tufft i början, det är jag medveten om. Jag är absolut ingen morgonmänniska och vill gärna ligga kvar så länge jag kan i sängen! Men, men jag ska vänja Chilla vid sovmorgon (om jag kan)!! Jonas tänker då INTE gå ut med henne även om han hade åsikter när jag beställde rosa koppel! Som han sa "Jag tänker inte gå ut med en hund i rosa koppel"! Men....han ska ju inte gå ut med henne, eller vad var det han sa?!

Vi ska åka på cup till Smögen i sommar och vi bokade stuga för längesedan. Tyvärr var det inte tillåtet med husdjur i den! Alla stugor var fullbokade när jag försökte boka om. Men nu har det löst sig. En annan familj i laget hade fått en stuga som var husdjurstillåten, och vi ska nu byta med varandra. Kanon! Chilla är redan berest då hon varit och campat med sin nuvarande familj i helgen. Perfekt, hon kommer vara van vid bil och att vistas ute bland folk.

Njut av solen nu! Men sök lä!





Av Sylvia - 12 maj 2013 11:43

Vi hade en supertrevlig kväll i Klågerup igår. Vi har som tradition att spela fotboll mot varandra, familj mot familj. Så blev det även denna gången. Barnen älskar det! Annelie packade fikakorg som vi intog i halvlek. Jag fick fullträff på bollen EN gång typ, och tyvärr styrde bollen rakt i huvudet på lilla söta Oscar :((( Han föll rakt lång i gräset och blev såå ledsen. Jag med! Som tur var gick det över ganska fort och inget blodvite uppstod. Jag och fotboll!!!

Det blev sent igår och vi körde hem strax före 01:00. På vägen hem blev jag stoppad av tre mc poliser och DET har aldrig hänt förr. Jag missade avfarten mot Hbg konstigt nog och körde rakt fram samtidigt som jag blinkade höger!! Ja...det tyckte såklart polisen inte om, men TRE mc poliser!! Jag fick visa körkort, blåsa och förklara! Arg som ett bi satte jag mig i bilen efteråt där övriga familjen asgarvade och hade fotograferat. Skitkul!!

Något som däremot var skitkul var att få nya foto på Chilla! Sååå fin. Hon har växt lite och nu längtar vi om möjligt ännu mer!

Kram

Av Sylvia - 11 maj 2013 17:24

Tack alla fina killar som kom på Melvins fotbollskalas. Han är mycket nöjd med sin dag och de fina presenterna. Nu sitter vi i bilen på väg till familjen Möller/Persson för en trevlig kväll. Det blir grillning och mer fotboll!

Trevlig lördag!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards